Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част  (Прочетена 394061 пъти)

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #180 -: 28 Февруари 2008, 18:37:40 »
Margi_1 , давай смело, чуднички стават шницелчетата  :thumbup:

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #181 -: 28 Февруари 2008, 20:13:22 »
 :smile1: Жоро чудесни неща си направил ,браво .  :smile1:
mazesin yemekleri

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Супа от заешко месо със зеленчуци
« Отговор #182 -: 29 Февруари 2008, 18:04:35 »
                                                     Супа от заешко месо със зеленчуци
                                                               4 порции

~ 300 гр. заешко месо с кокали
200 гр. замразен зеленчуков микс
2 с.л. зехтин
1 глава лук
1 ч.л. смляня чубрица
1 яйце
сол на вкус



Лукът се нарязва на ситно, месото се нарязва на парчета, както е с кокалите. В зехтина се запържва първо месото, след малко се добавя лука, след още малко около 1200 мл. вода. Супата се оставя да къкри на бавен огън, до пълно омекване на месото. Добавя се зеленчуковия микс (без да се размразява), чубрицата и сол на вкус. Супата се доварява за още 20 минути, застройва се с яйцето и се поднася топла.

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1737
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #183 -: 29 Февруари 2008, 18:15:10 »
Жоре, :-* :thankyou:,отивам утре на лов за зайци. ;D

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #184 -: 29 Февруари 2008, 18:28:48 »
eli4ka не знам колко ще е успешен заешкия лов, но гарантирано в "Метро" има фризер със замразени зайци....... моят е "хванат" от там, готов, заклан и изчистен.....и без сачми от обстерла  :P

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1737
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #185 -: 29 Февруари 2008, 18:33:45 »
Жоре,в Метро чак няма да ходя.Аз съм близко до Красно село,а там има едно магазинче,където продават пресни/незамръзени/зайци.Само трябва да се въоръжа с търпение,защото се чака по цял час на опашка.Чакането си заслужава, месото там е винаги прясно.

Dita

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
  • Жената-котка
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #186 -: 13 Март 2008, 18:35:42 »
Здравейте, Жоро. Благодаря за идеята за Ябълки на фурна. Станах чудесни. Аз замених подсладителя с две лъжици мед и се получи много вкусно. ::) Поднесени с чаша чай Ройбос Карамел са още по-приятни.  :innocent: ::)
От твоите рецепти приготвих и Зеленчуци с ориз. Към тях прибавих и няколко кисели краставички нарязани на колелца. Получи се добре, но аз съм пристрастна, защото обичам киселите краставички. Както и салата от ориз, кисели краставички и млечно-майонезен сос.  ::) :innocent:

Темата ти е много полезна. Мой близък е диабетик и се изкушава за сладичко доста. Видях идеи за сладкиши, които ще може да си хапва и той. Между другото, неговото име също е Жоро(Георги).  ;D :wink3:

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1737
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #187 -: 14 Март 2008, 12:24:03 »
Жоро,забравих да се отчета за заешката супа. :innocent: Много,много вкусна :thumbup: Благодаря ти. :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #188 -: 14 Март 2008, 19:42:22 »
Момичета, Жоро е на почивка и ще ви отговори след сряда  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Хрупкави гофрети
« Отговор #189 -: 21 Март 2008, 20:13:22 »
                                 Хрупкави гофрети 
                                             8 -10 бр.

200 мл.вода
200 гр.типово брашно
300 мл течна готварска  сметана
1 флаконче есенция ванилия
1 ч.л. подсладител „Суитли-ултра”



Брашното, подсладителя, есенцията и водата се смесват, разбъркват се добре да се получи гладко тесто. Сметаната се разбива с миксер (след като е била оставена за няколко часа в хладилник) докато се сгъсти и се смесва с тестото. Остава само да се изпекат гофретите.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #190 -: 23 Март 2008, 15:28:37 »
Жоре, страхотни са тези лозови сърми със сирене /макар и постни :P/

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #191 -: 23 Март 2008, 15:49:48 »
Веси, тъкмо да те питам Росен не им ли се мръщи.....ала като видях, че има и пилешка "гарнитура", вече съм спокоен.  :P

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #192 -: 23 Март 2008, 15:53:17 »
Дори без пилешкото допълнение, определено ги оцени повече от постната зелева дроб сърма ;D

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Печено пиле - класик
« Отговор #193 -: 23 Март 2008, 16:20:03 »
                                                Печено пиле - класик
                                                   4 - 6 порции

1 пиле (задължително над 1300 гр.)
3 с.л. зехтин
20 гр. Краве масло
1 с.л. универсална зеленчукова подправка
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер

   

Пилето се разрязва на две и се поставя в тава с кожата надолу. Посипва се с подправките и зехтина, слагат се отгоре и парченца масло, налива се 400 мл. вода и се поставя да се пече във фурна на 220 градуса. Като се зачерви, се обръща с кожата нагоре. От време на време  пилето се полива с част от соса си, за да остане сочно. Печенето продължава до образуването на червеникава кожа. Ако по време на печенето цялата вода се изпари, се добавя малко гореща вода, накрая трябва да остане малко за сос. Поднася се с гарнитура и/или салата според сезона ( на снимката със салата от зеле и моркови).

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #194 -: 23 Март 2008, 18:35:31 »
 :smile1:Voro,malkata щерка видя твоето пиле ,а тя обича месото,но в къщи няма цяло пиле,дали до утре ще може да изтърпи,но бъди сигурен че ако бяхме близо до вас непременно щяхме да ви доЙдем на гости,специално от щерката  :-* :-* за хубавото пиле,урте вечер и у насщте е същото  :yahoo: :yahoo:
mazesin yemekleri

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]