Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
07 Януари 2009, 13:10:56

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част « назад напред »
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част  (Прочетена 84763 пъти)
« Отговор #120 -: 28 Януари 2008, 10:11:35 »
gaby_s
Главен Готвач
Публикации: 798

Жоро,благодаря ти за вкусната Супа от зелен фасул  Kiss...Мъжът ми прояде и зелен фасул !

Активен

« Отговор #121 -: 28 Януари 2008, 10:49:13 »
bordovsky
Модератор
Гурман
Публикации: 2794
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
Габи, много хора недолюбват зелен фасул, но той е много полезен зеленчук и аз търся постоянно рецепти, с които да прилъгвам "злоядите". Препоръчвам ти и тази рецепта:      Зелен фасул с яйца ......... идеална за прилъгване. Grin
Активен

« Отговор #122 -: 28 Януари 2008, 10:56:15 »
bordovsky
Модератор
Гурман
123171761
WWW Ел. поща
                                            Пълнен домат с рикота в гювече
                                                         2 порции

2 големи домата
250 гр. рикота (извара)
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
3 яйца
1 ч.л. брашно
1/2 ч.л. универсална зеленчукова подправка

На доматите се изрязват капачета и се издълбават внимателно (най-лесно с лъжичка). Издълбаната част се пасира. Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва (задушава) в 1 с.л. зехтин (и малко вода) до златисто. Поръсва се с брашното, добавят се пасираните домати и сместа се разпределя в две гювечета. Отгоре се слагат издълбаните домати, капачетата им - отстрани. Рикотата се смесва със счуканият чесън и 1 яйце, след което с нея се пълнят доматите. Поръсва се по 1 ч.л. зехтин. Отгоре се чуква по едно яйце. Поръсва се с подправката. Гювечетата се пекат във фурна на 220 гр. без капачета,  до готовност на яйцата. Поднасят се топли.
Активен

« Отговор #123 -: 30 Януари 2008, 23:46:55 »
Viper
Чирак
*
Публикации: 2
....любител готвач.... :)

Ел. поща
Здравейте на всички  smile1 Чета форума от доста време, но чак сега реших да приготвя нещо ново (за мен) и да пиша.

Искам да благодаря на Жоро за страхотните рецепти и желанието да ги сподели с всички тук.
Днес изчетох и двете му теми..... и си харесах поне двайсетина рецепти  smile1 ... но за начало се спрях на две от тях:
"Рогчета" и "Пълнени домати с рикота в гювече".... направих ги с малки доработки  smile1 (къде заради идеята, къде от липса на опит с тестените неща)
За доматите - не намерих рикота и ползвах Крема сирене и пропуснах яйцето отгоре (че щеше да стане много яйчено всичко)..
Следващия път ще се опитам да подбера по-подходящо гювече - поне да се види какво има вътре  Grin
За рогчетата изпълних рецептата, но тестото ми стана доста меко и едвам успях да напълня рогчетата - и въобще не посмях да ги разделям на две (че и така трудно стояха цели  smile1 )
Но крайния резултат беше повече от добър  yahoo
Половинката остана приятно изненадана.... а аз....... си ометох всичко - както правя обикновено  thumbsup Grin

Поздрави на всички.
Владо

* 2008_01300010_Small.jpg (110.06 KB, 648x486 - видяно 88 пъти.)
Активен
« Отговор #124 -: 31 Януари 2008, 06:57:39 »
bordovsky
Модератор
Гурман
123171761
WWW Ел. поща
Владо, , добре дошъл при нас.  hi

Началото е трудно, като всяко начало....... после ставаш експерт.  Grin

Радостта ми е голяма, че още един мъж се присъедини към   пишештите в този чудесен форум. Още няколко човека......още сме много малко на брой..... и можем да си направим вече партия.  Tongue

Желая кулинарни чудеса  thumbup
Активен

« Отговор #125 -: 31 Януари 2008, 07:52:32 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 5951
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Радостта ми е голяма, че още един мъж се присъедини към   пишештите в този чудесен форум. Още няколко човека......още сме много малко на брой..... и можем да си направим вече партия.  Tongue

брейй,вие двама станахте и веднага партия  Angry

Владо,  поздравления за ентусиазма, който те е обзел, а ние се радваме, че реши да споделяш твойте впечатления (и надяваме се рецепти) с нас! 
Активен

« Отговор #126 -: 31 Януари 2008, 10:57:35 »
Viper
Чирак
*
Публикации: 2
....любител готвач.... :)

Ел. поща
Благодаря ви за пожеланията  smile1

Мда, Жоро... можем да си спретнем една партия, която да отстоява правата на мъжете в кухнята  drinks , но защо ли си мисля, че към нея биха се присъединили повече жени.. rofl

Пепчо - при мен ентусиазъм за готвене винаги има, а и вече съм пробвал и някои твои рецепти (които са страхотни thumbup), но чак сега реших да снимам... и да пиша  smile1 - просто на Жоро темата ме запали с изчерпателните си обяснения и снимков материал.
Като цяло имам опит с печивата, манджите и гювечите и по малко с разни супички .... но по отношение на тестените неща и сладкишите тепърва има да се боря.....

Поздрави на всички и ще гледам да пиша по-честичко.  smile1
Активен
« Отговор #127 -: 31 Януари 2008, 11:48:01 »
radost.1955
Помощник-готвач
Публикации: 433

Ел. поща
 hi и от мен.В този форум всеки се учи на нещо от другите/защото винаги има какво да научиш/,така че смело напред! thumbup
Активен

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
« Отговор #128 -: 31 Януари 2008, 11:55:57 »
Margi_1
Калфа
**
Публикации: 86

Ел. поща
Жоро, познавам един мъж от Варна, вече е над 60 годишен, по същия начин като тебе само той готви у тях и прави страхотни неща. Не е готвач по професия,но страшно му се удава и най-вече обича да готви.Повечето мъже могат да правят само аламинути.
Активен
« Отговор #129 -: 31 Януари 2008, 13:01:55 »
aiciko
Чирак
*
Публикации: 34

Ел. поща

Мда, Жоро... можем да си спретнем една партия, която да отстоява правата на мъжете в кухнята  drinks
А защо ли си мисля, че много от нас с радост ще преотстъпят част от тези права Grin
Активен
« Отговор #130 -: 02 Февруари 2008, 01:55:17 »
nadja_sp
Помощник-готвач
Публикации: 258

Жоро, благодаря за вкусната Супа топчища Tongue с домати и пащърнак (в къщи се признават само кюфтаци, за топченца и дума не може да става).

Активен

« Отговор #131 -: 02 Февруари 2008, 07:50:04 »
bordovsky
Модератор
Гурман
123171761
WWW Ел. поща
в къщи се признават само кюфтаци, за топченца и дума не може да става

Чудесен вариант, хем са доволни от големия размер, хем работата ти е намаляла  Grin  yahoo
Активен

« Отговор #132 -: 02 Февруари 2008, 09:47:33 »
gaby_s
Главен Готвач
Публикации: 798

Жоро,чудни са твоите чушчици по панагюрски!!! smile1 Благодаря за рецептата!
                                                                                                                                  Владо,добре дошъл!  hi

Активен

« Отговор #133 -: 02 Февруари 2008, 09:57:09 »
bordovsky
Модератор
Гурман
123171761
WWW Ел. поща
Оооо, чак на мен пак  ми се приядоха......довечера може би..... Grin
Активен

« Отговор #134 -: 04 Февруари 2008, 15:18:19 »
bordovsky
Модератор
Гурман
123171761
WWW Ел. поща

Ябълков млечен кисел
                                                           6 порции

750 гр. ябълки
600 мл. прясно мляко
50 гр. царевични (пшеничн0) нишесте
1/2 флаконче есенция ванилия
1/2 флаконче есенция ром
1 ч.л. подсладител "Суитли-ултра"

Кисела е много вкусен, но капризен, трябва много да се внимава, да не се пресече прясното мляко.
Ябълките се обелват и нарязват на парчета (може да се използват неугледни ябълки, чудесен начин за употребата им). Поставят се в тенджера, заедно с 250 мл. вода и се сваряват напълно, за около 20 минути. Пасират се, после се добавя 500 мл. прясно мляко. Отделно нишестето се размива в 100 мл. прясно мляко, заедно с подсладителя и есенциите. Сместа с ябълковото пюре и млякото се разбърква непрекъснато, добавя се на струйка нишестената смес, доста преди кипване (това е метода, за да не се пресече млякото) и започва доста продължително бъркане на бавен огън, до сгъстяване (до 8 - 10 минути). Кисела се разлива в купички и се поднася охладен.
Активен

Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio