Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част  (Прочетена 398545 пъти)

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #60 -: 04 Декември 2007, 11:51:04 »
Чудните сандвичи бяха направени и изядени за закуска. Много са вкусни.  Жоро, благодаря. При случай имаш от мен една китка рогата мерудия.

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1737
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #61 -: 04 Декември 2007, 11:53:51 »
Жоро и аз ги помня тези сандвичи,но от преди 20 год,когато учех МЕИ точно на пам.Левски.И между лекции си хапвахме.Може да не са били като тези от преди 30 год,но почти същите.Мерси за рецептата :-*

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #62 -: 04 Декември 2007, 16:23:00 »
elidrag , вкусна евтинийка, това е определението  ::)

eli4ka, може преди 20 год. още да е работила лавката до пам.Левски  :innocent:
« Последна редакция: 04 Декември 2007, 16:31:23 от bordovsky »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Грахова лазаня
« Отговор #63 -: 04 Декември 2007, 16:40:24 »
                                             
                                         Грахова лазаня
                                                6 порции
~ 450 гр. кори за лазаня
1 консерва зелен грах (820 гр.)
1 консерва стерилизирани печурки (340 гр.)
250 гр. кашкавал
4 с.л. зехтин
1 глава лук
1 стрък праз лук
300 мл. смлени домати
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. брашно

сос бешамел:
500 мл. прясно мляко
отварата от гъбите
30 гр. краве масло
2 с.л. зехтин
3 с.л. брашно
1 ч.л. универсална зеленчукова подправка

   

Корите за лазаня могат да се ползват без варене, ако е указано на опаковката, или се сваряват за кратко в подсолена вода, с 1 с.л. олио вътре.

Лукът и празът се нарязват на дребно и се запържват в зехтина. След малко се слага червения пипер и веднага след това смлените домати и течноста от консервата с грах. Като поври малко, се сгъстява с брашното, разтворено в малко вода. Слага се грахта и нарязаните на филийки гъби и сместа се отстранява от огъня. Подправя се с черния пипер.
Сос бешамел: Запържва се брашното до златисто в мазнините, добавят се всички останали продукти и соса се сгъстява при непрекъснато разбъркване около 5 минути.
Започва се реденето на лазанята: На дъното на тава се слага малко сос бешамел и се редят първи ред кори за лазаня. Залива се с част от граховата смес, малко сос бешамел, малко настърган кашкавал, пак кори........след петия ред кори трябва да е останал само малко сос бешамел и половината кашкавал. Намазва се със соса, настъргва се кашкавала и лазяната се пече във фурна на 200 градуса до хубаво зачервяване на кашкавала. Поднася се топла.
« Последна редакция: 04 Декември 2007, 17:34:51 от bordovsky »

marabu

  • Гост
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #64 -: 06 Декември 2007, 17:21:57 »
Направих сандвичите, но имам въпрос - пължена какъв трябва да бъде по консистенцията течен или по гъст?  При мен беше по течен (имам и снимка на сандвича, но по късно ще я прикача ) ..та така ли трябва да бъде ? според мен трябва да направя погъст следващия път ?

а да  :slap: Въпреки моя течен пълнеж си бяха вкусни - едни приятели минаха на гости и изядоха всичко  :smile1:

Благодаря Жоро  :smile1:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #65 -: 06 Декември 2007, 19:16:26 »
Юлия, сместа става гъстичка, може би трябва да уточня брашното в грамове. Вече ще мога да го направя, с новата си придобивка. :yahoo:

marabu

  • Гост
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #66 -: 06 Декември 2007, 19:23:16 »
Аха ел. везна за РД? Да ти е честита и да ни даваш грамове  :P  Мисля довечера да спретна на мойте пак саднвичи и тъкмо ще направя малко по гъста смес  :smile1:

« Последна редакция: 06 Декември 2007, 23:54:12 от marabu »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Чудните кашкавалени сандвичи
« Отговор #67 -: 11 Декември 2007, 09:15:05 »

                                            Чудните кашкавалени сандвичи
                                                     

Благодарим за споделената тайна  :exclaim: Мноооооого пухкави  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Чудните кашкавалени сандвичи
« Отговор #68 -: 11 Декември 2007, 09:29:27 »
Koлко жалко,че вече закусах............иначе и аз щях да ги скалъпя набързо..... :P....... но и утре е ден. :yahoo:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #69 -: 11 Декември 2007, 11:37:57 »
Жоро, моята баба казваше "Застилка не си сложил", така че давай,просто ще закусиш втори път :P

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1737
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #70 -: 11 Декември 2007, 12:12:13 »
Жоро,да се чуди човек как от кашкавал ,брашно и вода излиза такава вкусотия :thumbup:.Сандвичите са чудесни.Благодаря за рецептата.

Tinka79

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 137
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #71 -: 11 Декември 2007, 12:21:05 »
Жоро,да се чуди човек как от кашкавал ,брашно и вода излиза такава вкусотия :thumbup:.Сандвичите са чудесни.Благодаря за рецептата.

И аз ги пробвах. Супер са!   :yahoo:

Dru

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 43
Re: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част
« Отговор #72 -: 14 Декември 2007, 17:05:46 »
Жоро, благодарности и на теб за вегетарианската дроб сърма!  :thankyou:
Аз нямам кисело зеле  :blush2: и я сложих цялата в тава, но стана много вкусна  :air_kiss: Прилагам снимка:



Ванчето

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1220
Re: Чудните кашкавалени сандвичи
« Отговор #73 -: 14 Декември 2007, 22:06:56 »

                                            Чудните кашкавалени сандвичи




Жоре,благодаря.Страхотна рецепта!


bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Лозови сърми със сирене
« Отговор #74 -: 18 Декември 2007, 11:08:29 »

                                         Лозови  сърми със сирене
                                       рецепта от Габровския регион
                                                  ( 6 порции )
  Продукти: Стерилизирани лозови листа около 30 бр, 1 винена чаша ориз, 4 глави лук, 200 гр.сирене, 1/2 връзка копър, 6 с.л. зехтин, 2 яйца, 1/2 ч.л. смлян черен пипер, 1 с.л. универсална подправка (или 2 кубчета бульон).
  Приготвяне: Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 5 с.л. зехтин. След малко се добавя и ориза, като се позапържи и той се налива вода, два пъти колкото ориза. Добавя се универсалната подправка и сместа къкри до поемане на водата. След като изстине се добавят копъра, нарязан на ситно, черния пипер, натрошеното сирене, яйцата. Сместа се разбърква и са завиват сърмички, като пурички, с гладката страна на листа навън. Подреждат се в тенджера, покриват се с чиния, добавят се още 2 части вода и 1 с.л. зехтин. Сваряват се на бавен огън около 15 мин. Поднасят се и топли, но по-вкусни са студени.



 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]