Жоро и аз ги помня тези сандвичи,но от преди 20 год,когато учех МЕИ точно на пам.Левски.И между лекции си хапвахме.Може да не са били като тези от преди 30 год,но почти същите.Мерси за рецептата
Корите за лазаня могат да се ползват без варене, ако е указано на опаковката, или се сваряват за кратко в подсолена вода, с 1 с.л. олио вътре.
Лукът и празът се нарязват на дребно и се запържват в зехтина. След малко се слага червения пипер и веднага след това смлените домати и течноста от консервата с грах. Като поври малко, се сгъстява с брашното, разтворено в малко вода. Слага се грахта и нарязаните на филийки гъби и сместа се отстранява от огъня. Подправя се с черния пипер. Сос бешамел: Запържва се брашното до златисто в мазнините, добавят се всички останали продукти и соса се сгъстява при непрекъснато разбъркване около 5 минути. Започва се реденето на лазанята: На дъното на тава се слага малко сос бешамел и се редят първи ред кори за лазаня. Залива се с част от граховата смес, малко сос бешамел, малко настърган кашкавал, пак кори........след петия ред кори трябва да е останал само малко сос бешамел и половината кашкавал. Намазва се със соса, настъргва се кашкавала и лазяната се пече във фурна на 200 градуса до хубаво зачервяване на кашкавала. Поднася се топла.
« Последна редакция: 04 Декември 2007, 16:34:51 от bordovsky »
Направих сандвичите, но имам въпрос - пължена какъв трябва да бъде по консистенцията течен или по гъст? При мен беше по течен (имам и снимка на сандвича, но по късно ще я прикача ) ..та така ли трябва да бъде ? според мен трябва да направя погъст следващия път ?
а да Въпреки моя течен пълнеж си бяха вкусни - едни приятели минаха на гости и изядоха всичко
Лозови сърми със сирене рецепта от Габровския регион ( 6 порции ) Продукти: Стерилизирани лозови листа около 30 бр, 1 винена чаша ориз, 4 глави лук, 200 гр.сирене, 1/2 връзка копър, 6 с.л. зехтин, 2 яйца, 1/2 ч.л. смлян черен пипер, 1 с.л. универсална подправка (или 2 кубчета бульон). Приготвяне: Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 5 с.л. зехтин. След малко се добавя и ориза, като се позапържи и той се налива вода, два пъти колкото ориза. Добавя се универсалната подправка и сместа къкри до поемане на водата. След като изстине се добавят копъра, нарязан на ситно, черния пипер, натрошеното сирене, яйцата. Сместа се разбърква и са завиват сърмички, като пурички, с гладката страна на листа навън. Подреждат се в тенджера, покриват се с чиния, добавят се още 2 части вода и 1 с.л. зехтин. Сваряват се на бавен огън около 15 мин. Поднасят се и топли, но по-вкусни са студени.