Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
14 Март 2010, 09:15:29

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част « назад напред »
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част  (Прочетена 152032 пъти)
« Отговор #270 -: 27 Май 2008, 22:21:53 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8716
с бръмбари в главата и усмивка на устата

И не мога да ги докарам като теб Angry

повторение е майката   Tongue
отговарям на спамаджийката  Tongue - как човек да повтори нещо, като едвам насмогвам да приготвя и половината от чудесните ви предложения heat nea hmmm

като вместо да вършиш това срамно дело "оспамване  темата на баце Жоро" запретнеш ръкави и ни изненадаш утре сутрин първа със закуската   Kiss

Жоро, сори, тя ме подстрека  innocent
Активен

« Отговор #271 -: 30 Май 2008, 14:44:30 »
bobito2
Калфа
**
Публикации: 194

здравей Жоро,
идвам да ти благодаря за чудната рецепта за бухти. За първи път се пробвах преди около месец, и станаха чудесни, но малко ги прегорих, реших да ги повторя, но забравих да сложа захарта и солта, че се наложи да премесвам тестото/ голям смях падна вкъщи/, и това е третият опит- наи-сполучлив, така че задобрявам- наистина повторение трябва. благодаря ти

* Buhti 1.jpg (72.78 KB, 300x242 - видяно 2505 пъти.)
Активен

« Отговор #272 -: 30 Май 2008, 15:41:43 »
bordovsky
Модератор
Гурман
Публикации: 3852
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
Бобиclapping давай смело !
При мен бухтите толкова вървят, че са се превърнали в традиционна неделна закуска.  Grin
Активен

« Отговор #273 -: 01 Юни 2008, 17:56:37 »
petty
Главен Готвач
Публикации: 704
chocoholic

bordovsky, благодаря ти за рецептата за милинките. Днес ги правих, но не можах да разбера дали трябва да втасва самото тесто, преди да се оформи на милинки, понеже в рецептата не е упоменато. Така го и направих - втасваха само веднъж, вече оформени, но все ме гложди, че май трябваше да втаса и преди това.  icon_question Малко жилави станаха сякаш.
Активен
« Отговор #274 -: 01 Юни 2008, 18:30:03 »
bordovsky
Модератор
Гурман
123171761
WWW Ел. поща
petty , пропуска е мой, наистина оставям тестото да втаса преди да го разделя на топчета......нищо, следващият път няма да са жилави.  thumbup
Активен

« Отговор #275 -: 01 Юни 2008, 19:26:40 »
petty
Главен Готвач
Публикации: 704
chocoholic

Мерси за отговора, е, нищо, пак почти ги изядохме.  smile1
Активен
« Отговор #276 -: 02 Юни 2008, 22:10:43 »
bordovsky
Модератор
Гурман
123171761
WWW Ел. поща
                                           Бургаски милинки
тесто:
~ 500 гр. типово брашно
350 гр. вода
1 суха активна мая (7 гр.)
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол

за намазване:
2 пълни с.л. брашно
125 гр. краве масло
1 яйце
щипка сол
1 с.л. вода

1/2 ч.л. подсладител "Суитли-ултра"

От предвидените продукти (водата зе загрята до ~ 40 градуса) се замесва гладко тесто (100 сек. в кухненски робот).
Тестото се оставя в покрита купа на топло да втаса, докато удвои обема си. След това се разделя на топчета (~ 32 броя), които се нареждат в намаслена тавичка, покриват се с фолио и се оставят да втасат повторно около половин час. Приготвя се паста за намазване от педвидените продукти (маслото да е полуразтопено - 30 сек. в микровълнова фурна) със старателно разбъркване, да не останат бучки. С пастата се намазват милинките и се пекат в предварително загряла фурна на 200 градуса. Като се извадят, се поръсват с подсладителя, разреден с 1/2 к.ч. вода и се покриват с кърпа за десетина минути.
--------------------------------------------------
"На Бургаската гара" - ех спомени, спомени.........  Като бях дете (перди около 40 години) всяка година ходехме с нашите на почивка в Приморско. Нямахме кола и ползвахме влака до Бургас, после с рейс или корабче до Приморско. Щом стигнехме до гара Бургас, моя милост с нетърпение тичаше до ламаринена будка, точно до гарата, където продаваха закуски. Опашката беше за прочутите бургаски милинки, ммммммм.........

Рецептата, която предлагам е леко изменен (в диабетична посока) вариант на тези милинки, все толкова вкусни.
Активен

« Отговор #277 -: 02 Юни 2008, 22:19:05 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Бургаски милинки
.................моя милост с нетърпение тичаше до ламаринена будка, точно до гарата, където продаваха закуски. Опашката беше за прочутите бургаски милинки, ммммммм.........

Първи въпрос: Жоро, ти на други опашки, освен за папкане чакал ли си  Grin

и втори въпрос, който ме интересува  smile1 не само за тази тестяна твоя вкусотия - в тестото за месене не слагаш ли подсладител? 
Активен

« Отговор #278 -: 02 Юни 2008, 22:25:40 »
bordovsky
Модератор
Гурман
123171761
WWW Ел. поща
Веднага отговарям:
1. Чаках едно време да си платя тока в пощата, докато не ги запсу....(цензура) и започнах да си плащам сметките по Интернет  Tongue
2. В тестото за точно тези милинки подсладител не слагам (както не се слага захар и в тестото на оригиналната рецепта за Бургаски милинки, те само се ръсят с пудра захар)
...........
още въпроси........докато не съм си легнал ?........ Grin
Активен

« Отговор #279 -: 02 Юни 2008, 22:34:26 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

много благодаря  smile1

въпроса ми беше принципен, тъй като нали захарта помага за хващането на маята?
Активен

« Отговор #280 -: 02 Юни 2008, 22:49:25 »
bordovsky
Модератор
Гурман
123171761
WWW Ел. поща
За захващане на маята освен топлина и влага е необходима и храна. Тя може да е захар, но може и да е скорбяла или нишесте. Тъй като в брашното има достатъчно нишесте, всъщност захар в тестото не е необходима, даже голямото количество захар пречи на доброто бухване. Така, че ползвам подсладител, само когато искам тестото да е сладко на вкус.
Активен

« Отговор #281 -: 03 Юни 2008, 06:39:50 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

blush blush  flower   ще знам

на всички теста слагам по 1 ч л захар (тя не се усеща при 1кг тесто)
Активен

« Отговор #282 -: 03 Юни 2008, 09:43:05 »
vesela
Гурман
Публикации: 3548

blush blush  flower   ще знам

на всички теста слагам по 1 ч л захар (тя не се усеща при 1кг тесто)

И аз innocent
Активен

« Отговор #283 -: 04 Юни 2008, 21:40:37 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

Жоро, благодаря, че препоръча тази рецепта за бобена снежанка  smile1

не че е вълча салата ............ но става за ядене  Grin  Само дето обърках, че трябва да сложа магданоз вместо копър  Cry

Активен

« Отговор #284 -: 09 Юни 2008, 09:45:36 »
eli4ka
Гурман
Публикации: 1247

Жоро,благодаря ти за рецептата за Пирожки с извара на фурна.Вчера ги спретнах набързо и се излапаха пак така бързо.Чудни са. air_kiss
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Диабетичната кухня на Жоро II -ра част « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio