Пърленки с плънка Продукти : 200 мл. топла вода 150 мл. кисело мляко 4 с.л. олио 20 гр. мая за хляб около 300 гр. бяло брашно около 250гр. типово брашно 100 гр. царевично брашно 1 и 1/2 ч.л. сол 1 ч.л. захар за плънката : кашкавал пушено филе освен това : краве масло / за намазване / Приготвяне :От изброените продукти се замесва еластично тесто.Оставя се да втаса около 40 минути.Отново се премесва и се разделя на 12 топки.Всяка се разточва върху намаслена повърхност на тънко , слагат се резени кашкавал и пушено филе и се прегъва на две.Отново се разточва , за да се изтъни.Така оформените пърленки се пекат на сух оребрен или обикновен тефлонов тиган . След като се изпекат се намазват с краве масло. Забележка : Пърленките се пекат на предварително загрят тиган без мазнина.Котлонът не трябва да е много силен , за да не прегорят и да останат сурови във вътрешността.Могат да се приготвят и само от бяло пшенично брашно.
« Последна редакция: 12 Януари 2008, 23:18:04 от vens »
Веси, благодаря! Само като си помисля колко вкусни са другите ти пърленки и ...ми призлява, а тези изглеждат още по-вкусни . Ще са радвам да ги приготвя (а детето и съпругът ще се радват ще повече )
Венс ново предизвикателство! Изглеждат много добре, асъм сигурна че са и много вкусни! Ще ги опитам въпреки, че от понеделник ми е забранено приготвянето на всякакво тестяно ще се минава на диета
vens -Възхитена съм от това което ни предлагаш . Всичко толкова апетитно изглежда че започвам от утре да пробвам от страхотните ти рецепти.Бъди жива и здрава.
Илка , Габи , пърленките изглеждат мноого апетитно ! Радвам се , че рецептата е била сполучлива и са станали "ужасно , ужасно ......вкусни " . Да ви е сладко .
vens- Моля!- няма защо . Правих тази сутрин пърленките и си облизаха пръстите. Още не мога да разгледам всичко но обещавам.Иедин личен въпрос -Виждам че имаш родопска тъкан и родопски рецепти -Да не би да си родопчанка ? Защото аз съм.