Автор Тема: Рецепти от vens - ІІ част  (Прочетена 317448 пъти)

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #105 -: 29 Декември 2007, 11:53:45 »
Иви , отлично си се справила ! Поздравления !  :thumbup: Радвам се , че цървулките са ви харесали . :smile1:

kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 398
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #106 -: 03 Януари 2008, 13:28:27 »
Vens, благодаря за пърленките на скара !
Станаха чудни ,сигорно скоро ще ги повторя.

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #107 -: 03 Януари 2008, 18:00:01 »
kanela , много се радвам , че пърленките са се харесали и у вас . :smile1: Вкъщи са в графата " любими ". :smile1:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #108 -: 04 Януари 2008, 18:35:47 »
Чорба от праз със зелев сок
Продукти :
2 - 3 стръка праз лук
3 - 4 супени лъжици олио
1 ч.л. червен пипер
1 / 3 ч.ч. ориз
около 600 мл. зелев сок
около 500 мл. вода
сол , чубрица , черен пипер на вкус
Приготвяне :Празът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината с 1 с.л. вода.След омекването му се прибавя червеният пипер , зелевият сок и водата.След като поври около 5 минути се прибавя оризът . След като оризът бъде готов към чорбата се прибавят чубрица , черен  пипер и сол / ако е необходимо /. Сервира се гореща.
Забележка :Рецептата  е взаимствана от стара кулинарна книга.Към чорбата може да се прибавят  леко препечени сушени лютиви  пиперки и няколко маслини .


di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #109 -: 04 Януари 2008, 20:46:40 »
Веси,
благодаря ти много за рецептата за питки със синьо сирене

Много лесни, ароматни и вкусни. Хареса ми и комбинацията с двата вида брашно.
Аз допълних малко топено сирене в плънката. :smile1:
Чудесна рецепта :exclaim:
 :thankyou:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #110 -: 04 Януари 2008, 22:28:32 »
di_ani  , питките изглеждат мнооооого апетитно ! :thumbup: Представям си колко вкусни са станали като си прибавила и топено сирене .Радвам се , че са ви харесали. У нас са едни от любимите ни питки и често ги приготвям. :smile1:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #111 -: 05 Януари 2008, 23:33:32 »
Зелник
Продукти :
2 стръка праз лук
1 кисела зелка
250 гр. бяло саламурено сирене
една опаковка готови кори  за баница
олио
черен пипер
около 15 гр. краве масло /разтопено /
 2 с.л. вода
Приготвяне :Киселото зеле се нарязва на ситно и се задушава до омекване  в мазнината. Празът също се нарязва на ситно и се задушава в отделен съд в олио и 1 с.л.вода. Прибавя се към зелето , слага се натрошеното сирене и черен пипер  , като  сместта се разбърква добре.
В намаслена тава се поставят 2 бр. кори за баница.Върху тях се поръсва от плънката.Следват отново кори и плънка . Завършва се с корите , поръсва се с мазнина и се пече при температура 180 градуса до зачервяване.Готовият зелник се поръсва още горещ със смес от разстопено краве масло и вода и се покрива с чиста кърпа , за да омекне.


vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #112 -: 06 Януари 2008, 22:47:25 »
Гювечета със смляно месо
Продукти :
400 гр. мляно месо / смес /
1 малка глава лук
100 мл. прясно мляко
около 100 гр. пушено филе
черен пипер , кимион , къри , чубрица
магданоз
сол / ако е необходимо /
4 бр. яйца
около 100 гр. кашкавал
около 40 гр. краве масло
Приготвяне :В купа се поставя смляното месо и към него се прибавят прясното мляко , нарязаните на дребно лук  , пушено филе и магданоз  , подправките  . Сместта се омесва добре и се оформят 4 кюфтета.Поставят се в намаслени с краве масло гювечета , като се притискат . Запичат се в предварително загрята фурна до зачервяване.Изваждат се и във всяко гювече се слага по едно яйце , поръсва се с краве масло и отново се връща във фурната.Малко преди да бъдат напълно готови гювечетата се поръсват с настърган кашкавал и се допичат до златисто.

« Последна редакция: 06 Януари 2008, 23:13:44 от vens »

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #113 -: 06 Януари 2008, 22:58:44 »
Картофена салата с горчица и чесън
Продукти :
около 600 гр. картофи
2 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. бяло вино
1 с.л. горчица
2 скилидки чесън
сол , черен пипер на вкус
магданоз
2 бр. твърдо сварени яйца
Приготвяне : Картофите се сваряват , обелват се и се нарязват на кубчета. В съд се смесват горчицата , оцета , зехтина , лимоновия сок ,бялото вино,  пресованите скилидки чесън , солта и черния пипер.Всичко се разбърква добре до хомогенизиране.С полученият дресинг се заливат още топлите картофи.Готовата салата се оформя в чиния , като отстрани се подреждат нарязани на тънки кръгчета сварени яйца.Поръсва се с нарязан на дребно магданоз.

« Последна редакция: 06 Януари 2008, 23:14:20 от vens »

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #114 -: 10 Януари 2008, 20:58:01 »
Лазаня със синьо сирене
Продукти :
1 пакет кори за лазаня
4 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
около 300 мл. вода
100 мл. бяло вино
около 200 гр. синьо сирене
около 200 гр. топено сирене
около 250 гр. настърган кашкавал
30 гр. краве масло 2 с.л. олио
1 ч.л. сух босилек
черен пипер , сол на вкус
Приготвяне : В подходящ съд на котлона се прави светла запръжка от кравето масло  , смесено с олиото и 4 с.л. брашно.Постепенно се прибавят прясното мляко , водата и виното , като се бърка непрекъснато до получаване на гладък сос .Прибавя се натрошено синьо сирене и нарязаното на дребни парченца топено сирене.Сосът  ври на тих огън около 5 минути.Подправя се със сол  и черен пипер .
В намаслена тавичка се слага малко от соса.Отгоре се нарежда ред от кори за лазаня/ако е необходимо те предварително се сваряват /.Следва сос , настърган кашкавал и отново кори за лазаня , така до изчерпване на продуктите , като се завършва със сос.Лазанята се поставя в предварително затоплена фурна и се пече при температура 180 - 200 градуса около 40 минути.Преди да бъде напълно готова се поръсва с настърган кашкавал и се запича.
Забележка :Към соса може да се прибави  сирене Бри  , а вместо с кашкавал  да се поръси с пармезан.Това е любимата лазаня  у  нас.  :smile1:

« Последна редакция: 10 Януари 2008, 23:34:25 от vens »

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #115 -: 10 Януари 2008, 21:21:48 »
Какаови бисквитки с ром
Продукти :
125 гр. меко краве масло
2 бр. яйца
1 ч.ч. захар
3 с.л. какао
около 2,5 ч.ч. брашно
10 гр. бакпулвер
2 с.л. ром
ромова есенция
Приготвяне : От изброените продукти се замесва средно меко тесто.Разточва се кора с дебелина 0,5 см  и се изрязват формички.Тавата  , в която се пекат бисквитките трябва да е студена и не се маже с масло . Пекат се при температура 180 - 200 градуса.Горещите бисквитки се поръсват с пудра захар.

1 ч.ч. = 220 мл



« Последна редакция: 10 Януари 2008, 21:26:38 от vens »

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1046
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #116 -: 11 Януари 2008, 08:43:35 »
Vens,Зелника е превъзходен...Благодаря за чудесната рецепта!  :air_kiss:



radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #117 -: 11 Януари 2008, 13:57:41 »
ВЕСИ,благодаря много за рецептата за питки със синьо сиренеАз ги правих с обикновено,защото не бях сигурна дали ще допадне пикантния вкус на сина ми,но и така са чудесни !!! :thankyou:
Ето моите питки:



другия път ще сложа и топено сирене и ще ги пека в отделни формички
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #118 -: 11 Януари 2008, 20:38:59 »
Габи , Радост , много се радвам  , че рецептите са ви харесали. :smile1:
Радост , според мен  синьото сирене смесено със сметаната и  кашкавала придобива чудесен вкус , който според мен ще допадне и на тези , които недолюбват тези сирена.А с топено сирене ще бъдат и още по - вкусни. :smile1:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens - ІІ част
« Отговор #119 -: 11 Януари 2008, 21:45:49 »
Гювечета със свинско месо
Продукти :
около 600 гр. свинско месо
200 гр. гъби
2 глави лук
1 морков
1 с.л. горчица
200 гр. майонеза
3 с.л. доматено пюре
около 150 мл. бяло вино
1 / 2 ч.ч. хлебни трохи
олио
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне : Гъбите , моркова и лука се нарязват  и се разпределят в намаслените гювечета.Месото се нарязва на кубчета и се овкусява с горчица , черен пипер и сол . Разпределя се върху зеленчуците.Налива се  100 мл бяло вино , поставят се капачетата и гювечетата се пекат около час .
Отделно се разбиват майонезата , доматеното пюре и останалото вино.Сместта се изсипва върху месото и се връща отново във фурната . Малко преди ястието да бъде напълно готово се поръсва с хлебните трохи и се допича без да се поставят капачетата.
Забележка :Рецептата е взаимствана от кулинарна книга.Количеството е за 4 бр.гювечета.


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от cvetozara123
[Днес в 22:09:49]


Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]