Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 06:23:03

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти от vens - ІІ част « назад напред »
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Рецепти от vens - ІІ част  (Прочетена 130311 пъти)
« Отговор #150 -: 27 Януари 2008, 16:51:57 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2642

Ел. поща
Веси, искам до ти благодаря отново за Пърленките с плънка. Вече ги правя за трети път и в къщи винаги си облизват пръстите. Огромно благодаря за чудесната и изключително лесна, а в същото време и вкусна рецепта.

* пърленки с плънка.jpg (56.85 KB, 720x560 - видяно 404 пъти.)
Активен

« Отговор #151 -: 27 Януари 2008, 18:10:06 »
vens
Гурман
Публикации: 1793

Пеполина , пърленките изглеждат чудесно ! Радвам се ,че се харесали и у вас.  smile1
Активен

« Отговор #152 -: 29 Януари 2008, 20:15:38 »
Svetlana P
Главен Готвач
Публикации: 622

Vens, благодаря много за чудесната рецепта за пърленки на скара. Днес най-после ги направих. Ето и резултата.

Няколко от пърленките, след като намазах с масло, натърках с отрязана скилидка чесън. Страшно вкусно се получи.
« Последна редакция: 29 Януари 2008, 20:18:35 от Svetlana P » Активен

« Отговор #153 -: 29 Януари 2008, 22:21:04 »
vens
Гурман

Светлана , пърленките изглеждат много апетитно !  thumbup Радвам се , че са допаднали и на твоето семейство ! Представям си колко са били вкусни с масло и чесънче...ммммм.
Активен

« Отговор #154 -: 30 Януари 2008, 22:44:04 »
emilia_
Гурман
Публикации: 1432

Ел. поща
Vens,
аз също много благодаря за рецептата за Кашника. Правих го в събота вечер за закуска за неделя и моите домашни, както бяха преяли го нападнаха още от вечерта. Поръчката е тази седмица да го има и в събота и в неделя.
Аз съм от Варна, но аз и семейството ми обожаваме Родопите и всяка година ходим там. Опитвала съм всякакви родопски рецепти, но тази я опитвам за първи път.Между другото, смятам да опитам и пърленките, изглеждат страхотно.
Активен

« Отговор #155 -: 30 Януари 2008, 22:54:00 »
vens
Гурман

Пиперки с млечен сос
Продукти :
10- 12 бр. печени пиперки
около 3 с.л. брашно
около 5 с.л. олио
1 1/2 - 2 ч.ч. прясно мляко
сол на вкус
магданоз
Приготвяне :Пиперките се обелват , посоляват се и се овалват в брашно.Изпържват се в мазнината и се подреждат в тенджера или тиган с широко дъно.Заливат се с прясното мляко и се посоляват.Ястието се вари на слаб огън около 5 - 10 минути  до сгъстяване на соса.Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.
Забележка :Много бърза и лесна за приготвяне гозба   , която баба ми често приготвяше , когато бях малка. smile1

Активен

« Отговор #156 -: 30 Януари 2008, 23:07:32 »
vens
Гурман

emilia , много съм доволна  , че кашника се е харесал и у вас.Надявам се и пърленките да допаднат на семейството ти .
И ние всяка година прекарваме част от почивката си в Родопите. smile1 Миналата година бяхме на язовир Доспат и си изкарахме страхотно.
Активен

« Отговор #157 -: 30 Януари 2008, 23:13:55 »
emilia_
Гурман
Публикации: 1432

Ел. поща
Ние също ходим в Доспат. Мъжът ми, а покрай него и децата са запалени риболовци и там си "начесват крастата" - по техни думи. Във Варна, нямат време за това. А аз покрай прекалено натовареното ми ежедневие си почивам там отлично, заобиколена от прекрасната природа и тишината и разбира се обикаляйки всички забележителности в района. Дори с мъжът ми обсъждаме идеята да си закупим къщичка някъде там и да се изселим, като се пенсионираме, макар че все още ни е много рано.
Активен

« Отговор #158 -: 31 Януари 2008, 10:06:39 »
Margi_1
Калфа
**
Публикации: 86

Ел. поща
Vens, и моята баба ги правеше тези пиперки с млечен сос - за сестра ми, и с доматен сос - за мене.Веднага си копвам рецептата, сестра ми живее в чужбина много надалече,но някой ден като си дойде мога да я изненадам с тези пиперки.А ако знаеш и с доматения сос как се правят ще съм ти много благодарна.
Активен
« Отговор #159 -: 31 Януари 2008, 11:38:53 »
radost.1955
Главен Готвач
Публикации: 565

Ел. поща
Vens, и моята баба ги правеше тези пиперки с млечен сос - за сестра ми, и с доматен сос - за мене.Веднага си копвам рецептата, сестра ми живее в чужбина много надалече,но някой ден като си дойде мога да я изненадам с тези пиперки.А ако знаеш и с доматения сос как се правят ще съм ти много благодарна.

Марги,позволявам си да ти  напиша моята рецепта за :ПАНИРАНИ ПИПЕРКИ С ДОМАТЕН СОС Дано ти хареса .
Vens,надявам се че не се сърдиш Roll Eyes
Активен

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
« Отговор #160 -: 31 Януари 2008, 21:33:51 »
vens
Гурман

Margi_1 , много ще се радвам , ако изненадаш и доставиш удоволствие на сестра си с тези пиперки.Надявам се на вкус да приличат на тези , които е правила твоята баба.
Аз правя пиперките с доматен сос по познатия на всички начин : Запържвам нарязан на дребно лук до златисто , слагам 2  с.л. брашно , прибавям 1 с.л. червен пипер.После прибавям смлени домати и вода до получаване на сос.След като поври слагам печени чушки.След около 5 минути прибавям натрошено сирене и ситно нарязан магданоз. В общи линии това е . smile1
radost.1955 , ти е предложила много интересна рецепта.
А баба ми прави и една вкусна гозба от сурови пиперки , но като я приготвя някой ден ще напиша рецептата. smile1

Vens,надявам се че не се сърдиш Roll Eyes

Напротив , благодаря за споделената рецепта.Непременно ще я изпробвам.
Активен

« Отговор #161 -: 02 Февруари 2008, 18:43:28 »
vens
Гурман

Солен пай със сирена
Продукти :
за тестото :
180 гр. брашно
80 гр. краве масло
1/2 ч.л. сол
3 - 4 с.л.студена вода
за плънката :
30 гр. краве масло
2 с.л. брашно
около 150 мл. прясно мляко
около 50 гр. синьо сирене
около 50 гр. топено сирене
около 50 гр. кашкавал
2 бр.яйца
черен пипер и сол на вкус
освен това :около 50 гр. настърган кашкавал / за поръсване /
Приготвяне :Кравето масло се нарязва на парченца , поставя се в пресятото брашно , прибавят се солта и водата и се оформя тесто.Поставя се в кръгла тавичка  и тестото се оформя по дъното и стените.Набожда се с вилица , поставят се измити и подсушени фасулени зърна и се изпича в гореща фурна до порозовяване.
За плънката се прави светла запръжка от маслото и 2 с.л. брашно.Постепенно се прибавя млякото , като се бърка непрекъснато до получаване на гъст крем / ако е необходимо се добавя още мляко или вода /.Сместта се посолява и се подправя с черен пипер.Оттегля се от огъня и се прибавят настърганите сирена и постепенно разбитите жълтъци.Оставя се да се охлади и след това се прибавят разбитите на сняг белтъци.Плънката се разстила равномерно върху изпечения пай / предварително са отстранени фасулените зърна / . Крайщата на изпечената тестена подложка се намазват с прясно мляко и се поставя отново да се пече в гореща фурна.След 10 минути се поръсва с настърган кашкавал и се допича още 5 минути до златисто.
Забележка :  Рецептата е по " Какво се готви в Европа " .

Активен

« Отговор #162 -: 02 Февруари 2008, 18:56:18 »
vens
Гурман

Карамелизиран ориз със стафиди и банани
Продукти :
1 ч.ч. ориз
600 мл. прясно мляко
100 мл. млечна сметана
150 гр. захар
около 50 гр. стафиди
1-2 с.л. ром / за накисване на стафидите /
1 банан
щипка сол
4 - 5 с.л кафява захар
ванилия
Приготвяне : Млякото се поставя в съд на котлона и се сварява.Към врящото мляко се прибавя измития ориз , захарта и щипка сол . Сместта се готви на слаб огън до омекване на ориза .След това се прибавят нарязания на парченца банан , предварително накиснатите в ром стафиди , ванилията и разбитата сметана.Сместта се разбърква добре и се разпределя в огнеупорни купички. Посипва се с кафява захар и се пече на грил около 2 минути.
Забележка : Рецептата е по " Какво се готви в Европа ". Към ориза може да се прибави и сладко от смокини.

Активен

« Отговор #163 -: 02 Февруари 2008, 19:04:45 »
vesela
Гурман
Публикации: 3574

Веси, много ми хареса пая. Ще го пробвам тези дни. Имам няколко въпроса. Могат ли да се заменят с друго бобените зърна, плътно ли трябва да покрият тестото и изхвърлят  ли се след това? Освен това диаметъра на тавичката icon_question Kiss Kiss Kiss
Активен

« Отговор #164 -: 03 Февруари 2008, 01:49:31 »
vens
Гурман

Веси , бобените зърна са около една шепа  Roll Eyes. Целта им е да попречат на неравномерното надигане на тестото.Според може и без тях , защото тестото е без набухвател.Моето първоначално намерение беше да направя подложката без тях , но после реших да се придържам към оригиналната рецепта.Бобените зърна покафеняват и не могат да се използват за ястие , но може да се запазят за следващия път. smile1 Вкусът на изпечения блат е като на соленки.
Диаметъра на тавичката е 20 - 25 см.
Активен

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Рецепти от vens - ІІ част « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio