Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 14:03:28

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai) « назад напред »
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)  (Прочетена 136956 пъти)
« Отговор #195 -: 21 Септември 2008, 15:42:33 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2641

Ел. поща

Илианка, отново страхотни предложения.

От тази запеканка още се облизвам. Определено влиза още сега в любими рецепти, защото обожаваме картофки, а приготвени по този начин сигурно са божественни.

А и тези мъфинки ме изкушават страхотно много. Уж все гледаме да се въздържаме от сладко, нооо......
  Благодаря ти мила за невероятните предложения. air_kiss
Активен

« Отговор #196 -: 27 Септември 2008, 15:01:57 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2094

Благодаря ти, Пепи за хубавите думи!
Наистина и картофите и мъфините станаха доста сполучливи thumbup
Активен

« Отговор #197 -: 10 Октомври 2008, 14:42:13 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1705

Илианка,
идвам с благодарности за идеите и рецептите на твоите вкусотии. air_kiss
Както ти писах вече, сиропираната баница стана любима в къщи,
а гюведжетата продължават да са част от нашето седмично меню.
Доказано вкусни!
Благодаря ти! air_kiss
Новите ти идеи са много изкушаващи и  ще бъдат опитани в скоро време! thumbup

air_kiss
Активен

« Отговор #198 -: 12 Октомври 2008, 19:17:20 »
ilrai
Гурман

Дианче, изключително съм щастлива, че моите рецепти допадат на семейството ти! air_kiss
А снимката ти е страхотна thumbup
Активен

« Отговор #199 -: 12 Октомври 2008, 19:18:36 »
ilrai
Гурман

Тиквен сладкиш

2 ч.ч. настъргана тиква
2 ч.ч. брашно
4 яйца
1 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер

за заливката:

1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. вода
2/3 ч.ч. краве масло

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се олиото и се разбърква. Добавят се брашното, канелата, ванилията и бакпулверът и сместта се разбърква хубаво. Накрая се прибавя тиквата. Сместта се изсипва в намаслена и набрашнена тава. Пече се в предварително загрята фурна.

Продуктите за заливката се смесват в малка тенджерка и се слагат на огън да заврят. След като се изпече сладкишът, се надупчва на много места с дървен шиш и се залива със заливката. Оставя се да изстине и се сервира студен.

* Picture 382.jpg (72.97 KB, 448x336 - видяно 166 пъти.)

* Picture 390.jpg (80.97 KB, 448x336 - видяно 163 пъти.)
Активен

« Отговор #200 -: 15 Октомври 2008, 13:12:51 »
gaby_s
Модератор
Гурман
Публикации: 1382

Илианка,твоите Дробчета с лук и гъби са божествени ! Огромно БЛАГОДАРЯ от цялото ми семейство !  flower flower flower

Активен

« Отговор #201 -: 15 Октомври 2008, 20:14:32 »
ilrai
Гурман

Мила Габи, за мен е чест, че си пробвала моя рецепта thank_you2 Благодаря ти!
А в твое изпълнение дробчетата изглеждат невероятно! air_kiss
Активен

« Отговор #202 -: 17 Октомври 2008, 16:32:47 »
ilrai
Гурман

Кекс с мармалад и локум

3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. вода
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
2 1/2 ч.ч. брашно
5 пълни супени лъжици мармалад(може и малко повече)
1 кутия локум

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се останалите продукти и всичко се разбърква много хубаво. Локумът се нарязва на малки парченца. Половината от сместта се изсипа в предварително намаслена и набрашнена форма. Локумът се овалва в брашно и се нарежда отгоре. Върху него се изсипва останалото тесто. Пече се в предварително загрята фурна. Като се извади се поръсва с пудра захар.

* Picture 403.jpg (77.34 KB, 336x448 - видяно 152 пъти.)
« Последна редакция: 17 Октомври 2008, 19:37:23 от Mariana G » Активен

« Отговор #203 -: 25 Октомври 2008, 21:31:09 »
ilrai
Гурман

Торта "Ия"

Блат:

5 яйца
1 1/2ч.ч. захар
2 ч.ч. ситно смлени орехи
3 с.л. какао
3 с.л. брашно
1/2 пакетче бакпулвер

Глазура:
150 гр. тъмен шоколад
50 мл. прясно мляко
1 с.л. краве масло

3-4 с.л. конфитюр от портокалови корички
зелени смокини от сладко
3-4 натрошени целувки
3с.л. ром

За крема използвах 2 пакетчета крем без варене ванилия. Можете да го замените с друг крем по ваше предпочитание.

Яйцата се разбиват със захарта и се прибавят останалите продукти. Всичко се разбърква до хомогенна смес и се изсипва във форма за торта, застлана с хартия. Блатът се изпича в умерена фурна. Оставя се да изстине и се разрязва на две. Едната част се напоява се с рома и се поставят нарязаните смокини и портокаловите корички. Върху тях се натрошават целувките. Изсипва се част от крема и се поставя горния блат. Отново се намазва с крем. Върху крема се изсипва разтопения на водна баня шоколад с млякото и маслото. По рецепта върху шоколада трябваше да има печени до златисто обелени бадеми, но аз не разполагах в момента с такива и ги пропуснах. Отстрани отупах тортата с орехи.

Източник Ия.

* Picture 418.jpg (83.17 KB, 448x336 - видяно 154 пъти.)
Активен

« Отговор #204 -: 26 Октомври 2008, 07:29:56 »
t_ilieva
Гурман
Публикации: 1630
Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Безнадеждна оптимистка

Ах, Илианка......не трябва човек сутрин на гладно да гледа такива изкусителни торти.........
Активен

Усмивката ми ме прави по-щастлива! Да бъдем добри!
Вкусно!!!   Вкусно-продължение!!!
« Отговор #205 -: 26 Октомври 2008, 14:42:56 »
пеполина
Гурман

Ел. поща

Илианка, Илианка,
абе ти милост нямаш ли бе момиче?! Защо така с тези невероятни изкушения?! Тази тортичка бих си я хапнала без да си давам и минутка за отдих.  Grin
   Отново невероятно предложение. Благодаря ти миличка за лесните и прекрасни рецепти, които ни предлагаш. air_kiss
Активен

« Отговор #206 -: 26 Октомври 2008, 19:14:06 »
пеполина
Гурман

Ел. поща

Илианка,
пак съм аз, но този път с благодарности за Картофената ти запеканка. Голяма вкусотия, както всичките ти предложения. Благодаря ти много за споделената рецепта. Ами аз все по - честичко взех да се настанявам сред твоята кухня, и се надявам да не те притеснявам, ама са много вкусни нещата, които предлагаш и не мога да устоя на изкушенията. Благодаря ти. flower

* DSC00270.JPG (73.68 KB, 600x450 - видяно 142 пъти.)
Активен

« Отговор #207 -: 26 Октомври 2008, 19:37:44 »
ilrai
Гурман

Хей, Пепи, настанявай се удобно! Много ми е приятно, че ме навестяваш честичко.
Думите ти ме направиха изключително щастлива! Радвам се, че съм била полезна! Благодаря ти! wub

А пък тортата може да няма много вид, но на вкус стана прекрасна. Който обича такива комбинации - орехи, смокини и портокали, сигурна съм - ще остане очарован thumbup
Активен

« Отговор #208 -: 31 Октомври 2008, 22:15:51 »
ilrai
Гурман

Свинско с кисело зеле по баварски

750 г свински гърди
1 кисела зелка
250 мл бира
100 мл зелева чорба
4 скилидки чесън
1/2 глава лук
2 кубчета зеленчуков бульон
6 с.л. олио
1 с.л. кафява захар
1 ч.л. ким
сол, черен пипер

Гърдите се нарязват и поставят в тава. Овкусяват се с наситнения чесън, черен пипер и сол. Пекат се около 10 минути в предварително загрята фурна и се изваждат от тавата. Зелето се нарязва и се поръсва със стритите бульони и кафявата захар. Прибавя се нарязания лук и кима, и се залива с бирата. Тавата се покрива с фолио и зелето се пече в загрята фурна около 1ч. След това се изважда и върху него се нарежда месото. Полива се с олиото и зелевата чорба и отново се завива с фолиото. Пече се още час.

Забележка: Получи се изключително вкусно ястие, но при мен солта дойде една идея повече. Следващия път ще намаля зеленчуковия бульон.

Източник: http://www.piccadilly.bg/images/brochure/file_164_bg.jpg
Активен

« Отговор #209 -: 31 Октомври 2008, 22:37:36 »
pepelia6ka
Гурман
Публикации: 1449

Ей, Ilrai ,Благодаря много за рецептата. Аз такова зеле си поръчвам най-редовно в няколкото немски бирарии в Сф, които често посещаваме/Битбургер и Ривър сайд такова зеле предлагат целогодишно/ и винаги съм се чудела как го правят. Ще го приготвя и аз, само дето мойто зеле утре ще го слагам, но ще си купя от пазара....
Активен

Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai) « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio