Автор Тема: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)  (Прочетена 349212 пъти)

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #30 -: 23 Ноември 2007, 13:49:57 »
Интересна идея, задължително ще пробвам! Не съм се сещала за това, аз ги правя само с яйце.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #31 -: 23 Ноември 2007, 14:14:02 »
Марине, и моята идея тръгна от яйцето ::) После кажи дали са ви харесали :smile1:

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 444
  • това съм аз
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #32 -: 23 Ноември 2007, 16:13:36 »
Илиянка, днес за вечеря спретнах кюфтенцата  с кайма и картофки - много вкусни. Благодаря за което. А  за неделя в проект са жълъдчета/отдавна не съм ги правила/.
това съм аз

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #33 -: 23 Ноември 2007, 22:28:41 »
 :thumbup:: Моля. Пак заповядай! Ще чакам отзиви за жълъдчетата :smile1: ако стигнеш до тях.

Иви

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 485
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #34 -: 30 Ноември 2007, 17:01:49 »
ilrai, направих пълнените дюли  :smile1: Наистина много добра идея ... поздравляния  :exclaim: Станаха много вкусни.
Аз обаче им добавих и орехи  :smile1:  Ето една снимчица  :smile1:



ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #35 -: 30 Ноември 2007, 22:44:14 »
Браво Иви! Те твоите дюли май са доста по-големи от моите :thumbup: Сигурна съм, че с орехи са по-вкусни :air_kiss:

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #36 -: 08 Декември 2007, 18:37:07 »
Илианче,
и аз да се отчета с дюлите -
Малки, но сочни и ароматни! Гарнирани са и дюлево желе :smile1:

Благодаря ти за рецептата. :air_kiss:
 

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #37 -: 08 Декември 2007, 18:40:45 »
Дианче, и това ако не е телепатия, не знам кое е...секунди преди да погледна тук си мислех за тези дюли :swoon: А ти както винаги си се справила перфектно! :thumbup:

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #38 -: 08 Декември 2007, 20:33:22 »
Бърканата торта на баба

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. счукани орехи
2 ч.ч. брашно
кората от половин лимон
4 с.л. кокосови стърготини
5 сушени сливи
5 сушени кайсии

Яйцата се разбиват със захарта (по рецепта се бъркат, но аз не посмях ::))Прибавя се киселото мляко със содата, олиото и брашното. Разбърква се добре. Добавят се плодовете, орехите и настърганата лимонова кора. Може да се сложат плодове по избор. Аз имах само такива...
Сместта се изсипва в намаслена и набрашнена тава. Пече се в умерена фурна и още топъл, сладкишът се наръсва с пудра захар.

Да ви е сладко! :thumbup:

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #39 -: 09 Декември 2007, 19:40:11 »
Линцери

200 гр. маргарин
3 жълтъка
100 гр. захар
2 ванилии
кората от един лимон(настъргана)
около 400 гр. брашно

ягодово сладко за слепване
пудра захар за поръсване


От изброените продукти се омесва меко тесто. Разточва се на лист с дебелина около 5 мм. и  от тестото се изрязват фигурки с формички за сладки. Фигурките се постават в застлана с пекарска хартия тава. Пекат се в умерена фурна. Готовите сладки се слепват по две със сладкото и се поръсват с пудра захар.
Добре е да престоят няколко дни преди консумация, за да омекнат. :thumbup:

« Последна редакция: 09 Декември 2007, 19:50:17 от ilrai »

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #40 -: 15 Декември 2007, 20:39:04 »
Зеленчукови крокети

около 500гр. картофи
1 голям морков
1 кафена чашка грах(сварен или от консерва)
15 маслини без костилки
2 с.л. олио
100 гр. кашкавал
1 яйце
черен пипер, сол, кимион, индийско орехче и чубрица на вкус
галета за овалване

Картофите се сваряват, обелват и намачкват. Оставят се да изстинат добре и към тях се прибавят нарязаните наситно маслини, настърганият морков и останалите продукти плюс подправките. От сместта се оформят крокети и се овалват в галета. Оставят се да престоят около 20-30 минути. Пържат се в силно сгорещена мазнина. Отцеждат се върху кухненска хартия.  :thumbup:

*Поради постите ги направих без яйце, а кашкавала замених с алтернативен растителен продукт.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #41 -: 29 Декември 2007, 22:07:32 »
Сладкиш без яйца

1 кофичка кисело мляко(400гр.)
2 ч.ч. захар
2 ч.л. сода
10 с.л. олио
1 с.л. канела
3 ч.ч. брашно
2 ванилии

Всички продукти се разбъркват добре. Сместта се излива в намаслена и набрашнена тава и се пече в умерена фурна. Като изстине, сладкишът се ръси с пудра захар.

Тази захар на мен ми дойде малко множко, така че може да я намалите.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #42 -: 30 Декември 2007, 21:26:17 »
Куркудена чорба

500 гр. шарено свинско месо
2 малки или една по-голяма глава лук
1 литър вода
1 1/2 л. зелева чорба
2 к.ч. ориз
1 ч.ч. кисело мляко
3-4 с.л. брашно
2 яйца
1 ч.л. червен пипер
чубрица, черен пипер, суха целина и сол, ако е нужно

Месото се нарязва на малки кубчета, а лукът-наситно(след като се нареже се разделя се на две).
В тенджера се слага водата да заври заедно с едната част от лука. Месото се изпържва много добре и към него се прибавя останалия лук. Като се изпържи и лукът, се прибавя червения пипер и месото се изсипва във врящата вода. Ври около 20 минути, след което се прибавя и добре измития ориз. Когато вече всичко е напълно е увряло, се изсипва зелевата чорба. Трябва да се внимава, защото чорбата може да е много солена. Затова първо е добре да се изсипе половината, а после се добавя по малко и се опитва на вкус. Добавят се подправките-на вкус. Изчаква се да поври около 5 минути и към супата се добавя смесеното с киселото мляко брашно. Ври още 5 минути и се отстранява от огъня. След като поизстине, супата се застройва с добре разбитите яйца.

Добър апетит! :thumbup:

**Искам да кажа, че количеството вода и зелева чорба са препоръчителни. Всичко зависи от това колко е кисела и солена зелевата чорба. След като се добави половината от нея, както вече написах, трябва да се опитва. Ако се случи така, че е много солено или кисело, вкусът се "регулира" с вода. :smile1:
« Последна редакция: 30 Декември 2007, 22:10:40 от ilrai »

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #43 -: 30 Декември 2007, 21:52:45 »
Печно зеле със свинско

1 средна кисела зелка
2 к.ч. ориз
400 гр. по-тлъсто свинско месо
1 глава лук
суха целина, джоджен, чубрица, черен пипер и по желание и вкус лют червен пипер, сол


Зелката се нарязва и се поставя в тенджера да ври. Като поври около 20 минути, в зелето се прави кладенче и там се изсипва измитият ориз. Оризът не трябва да докосва дъното на тенджерата, а под него трябва да има тънък слой зеле. Отгоре се покрива с още от зелето и се оставя да ври на тих огън.
Месото се реже на малки парченца и се пържи добре. Към него се добавя нарязания наситно лук, който не се пържи, а само се опарва при месото.
Когато оризът и зелето са почти уврели, се прибавят месото и подправките и  всичко се разбърква много добре. Изсипва се в тава и се пече до зачервяване, като не се бърка. Може, като започне да се запича, само малко да се поразмести с решетъчна лъжица.

Става много пикантно и изпива много вино ;D
« Последна редакция: 30 Декември 2007, 22:10:12 от ilrai »

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: "Миш-маш"(кулинарни изкушения от ilrai)
« Отговор #44 -: 31 Декември 2007, 17:13:41 »
Илианка, страхотни рецепти, ще се пробват - кога ли :innocent: :air_kiss:
Весела Нова година! Бъдете здрави! :air_kiss:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]