Автор Тема: Храна за канибалите на Pер-4о  (Прочетена 885205 пъти)

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Храна за канибалите на Pер-4о
« Отговор #180 -: 05 Октомври 2006, 20:10:56 »
Пепи, много ти благодаря за ветрилцето от патладжани!!! :flower: Много, ама много вкусно бе!!! :P Както ти казах, правих го два пъти, отдавна беше...планирам пак :P прилагам съответно две снимки :)
« Последна редакция: 05 Октомври 2006, 20:14:11 от Mariana G »
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Pер-4о
« Отговор #181 -: 05 Октомври 2006, 20:16:06 »
хаха вкусно, ама ти си се сетила да оставиш дръжчица  :-[ пък аз не  :blush2:

Радвам се, че са ти харесали, Марианче  :)  а какви снимки само  :4u:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Храна за канибалите на Pер-4о
« Отговор #182 -: 06 Октомври 2006, 01:09:47 »
Пепи :4u:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Многолистен хляб с подправки
« Отговор #183 -: 06 Октомври 2006, 18:45:32 »
Многолистен хляб с подправки


Продукти:

125мл прясно мляко
100мл вода
600гр брашно
1 ч л захар
1 с л сол
22гр прясна мая


За намазване на тестото:
60-70мл олио
подправки на вкус, аз ползвах сухи целина листа и чубрица; пресни листа магданоз, съвсем малко мента; червена суха люта чушка ситно нарязана без семките и 1 ч л чесън на прах.

* Прави се закваска от маята, солта, захарта, 40мл вода и 60-70гр брашно.
* Като стане на шупли се обърква с топлото мляко, водата и се омесва с брашното на еластично тесто.
* Намазва се готовото тесто с олио, поставя се в купа, завива се и се оставя да втаса половин час на топло (да удвои обема си)
* Пак се премесва.
* Точи се на тънка кора.
* Намазва се половината с олиото и подправките
* Сгъва се листа на две и пак се намазва по същия начин, докато стане на пликче, не по-голямо от длан.
* Прибира се в хладилник за 1час.
* Пак се точи на тънка кора, намазва се още веднъж и се завива на правоъгълник (сигурно и на руло може)
* Намазва се с олиото и отгоре.
* Оставя се да втаса - да увеличи поне двойно обема около 40-50 мин.
* Фурната се загрява на 150*
* Като се сложи хляба се увеличава на 220* и се пече около 15-20 мин. до зачервяване


« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 11:57:50 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Медени сърчица с шоколад
« Отговор #184 -: 09 Октомври 2006, 22:03:02 »
Медени сърчица с шоколад


Продукти:

200 гр мед
150 гр захар
2 яйца
150мл олио
2 пак бакпулвер (20 гр)
1 с л канела
2 ч л джинджифил
2 чаши от по 220 мл брашно
2 с л кисело мляко

100гр шоколад за глазура и 2 с л пр мляко или течна сметана

Приготвяне:

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване.
Прибавя се меда (да не е захаросан), канелата и олиото
След като се обърка добре се прибавя брашното с бакпулвера.
Докато може - с миксера се бърка.
След това се омесва с ръце - тестото трябва да е сравнително меко.
Не се меси много, колкото да се събере на топка.
Разделя се на 2 части и всяка се точи на кора, дебела около 6-8мм
Изрязват се фигурки по желание
Нареждат се на разстояние поне 1см една от друга
Пекат се на намаслена хартия в загрята фурна на 200* за около 10 мин - според фурната, но до съвсем леко зачервяване.
Вадят се, завиват се с кърпа да се   задушат.
След като изстинат хубаво се приготвя глазурата от шоколада и сметаната (2 течни сметани за кафе) в мв-то
Потапят се половинките на всяка и се нареждат на найлоново фолио да засъхват.
Ако е възможно се прибират в хладилник за малко.
Може шоколадовата част да се поръси с шарени пръчици, но и така са достатъчно лъскави.


***От тази доза излизат 3 тави с d 40см.
***Време на приготвяне - около 1 час.
***Леко хрупкави са, тип бисквити


« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 12:34:04 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bubetka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 18
Re: Храна за канибалите на Pер-4о
« Отговор #185 -: 10 Октомври 2006, 16:07:20 »
pep-4o,моля те имай милост! :swoon:Някои хора се бъхтят на работа,а ти с твоите вкусотии,ще ме умориш.Трябва да давам и нощни смени в кухнята. :cranky:Сега с тези сърчица направо ме уби :gun_sniper:,а пък и три тави :stop:А с тази снимка познай какво казаха тийновете-такава вкусотия не се подминава-така,че ще се трудя,няма начин. :(

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Pер-4о
« Отговор #186 -: 10 Октомври 2006, 17:42:45 »
pep-4o,моля те имай милост! :swoon:Някои хора се бъхтят на работа,

и аз работя бе - всеки ден от 8 зо 16.30 -от понеделник, до петък  ;) ама като се прибера след работа  не мога да стоя пред тв-то - нервввввна съм  ;)
« Последна редакция: 11 Октомври 2006, 10:11:02 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пиле с ябълки, лимон и мед
« Отговор #187 -: 10 Октомври 2006, 21:33:41 »
Пиле с ябълки, лимон и мед


1 пиле около 1.5кг
сока и настъргана кора на 1 лимон
200мл ябълков сок
200мл бира
щипка мащерка
щипка канела
1 к л черен пипер
1 ч л сол (на вкус)
2 ч л мед
2 ябълки

От тези продукти се отделят само двете ябълки.
Всички други се смесват и пилето маринова в тях за около 40-50мин.
Пече се за около 40-50 мин в загрята фурна, като през това време се обръща 3-4 пъти
Прибавят се двете ябълки, изчистени и нарязани на парчета и се запича още около 10 мин.

Гарнитура - по желание



« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 11:59:42 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Меден линцер
« Отговор #188 -: 12 Октомври 2006, 01:25:48 »
Меден линцер

(ще си сложа новите снимки сега)



Продукти:

2 яйца
7 пълни с л мед
3 с л захар
10 г   сода (чаена лъжица с връх)
настъргана кора на 1 лимон (възможно най-ситно)
200 мл олио 
10 г канела
щипка джиндифил
~4  чаши брашно от по 240мл (и тъй като си зависи от големината на яйцата и лъжиците, тестото трябва да е меко и да не лепне по ръцете

сладко за слепване (от сините сливи е много подходящо)
200г натурален шоколад за глазурата и 40мл сметана(+ 20мл коняк по желание)



Приготвяне:

Яйцата със захарта се разбиват за кратко на ръка .
Прибавя се  олиото, меда, лимоновата кора, канелата и джинджифила.
Разбърква се добре.
Добавя се по малко от брашното, смесено със содата за хляб  и замесва тесто, което трябва да не лепне по ръцете.
Ако сложите повече брашно, ще се разточва трудно кората и меденките стават по-твърди.
Разточва се  на кора с дебелина около 3-4 мм. Изрязват се формички на меденките, или кръгчета с чаша, или просто се нарязват на правоъгълници с желаната големина (така е най-мързеливо  :smile1:)
Пекат се в загрята фурна на 180* за около 10-15 мин (съвсем леко си променят цвета и надуват)
Много се внимава тук да не се препекат, защото тогава стават твърди и рядко омекват, дори слепени с мармалад.

След като изстинат се слепват със сладкото по двойки
Шоколадът се разтопява със сметаната и коняка на водна баня или в мв-то(внимателно, на ниска мощност, да не се пресече) 
Потапят се половинките в разтопения шоколад и се нареждат на решетка, или хартия за печене, да стегне шоколада.
 
По желание може и другата половина да се потопи в шоколад, когато първата им половина е вече със стегната шоколадова глазура. 


*** Излизат 2 и половина тави от тази доза.
*** Време за приготвяне - около час и половина, но пък си има почивка от 30 мин.  ;)
*** Наистина станаха много пухкави, а до сутринта сигурно ще са още по-меки от поетото сладко.

Меденки с ядлива хартия отгоре

« Последна редакция: 10 Ноември 2014, 00:48:03 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Храна за канибалите на Pер-4о
« Отговор #189 -: 12 Октомври 2006, 01:45:47 »
ах, ах и ах! :sigh: Пепи, чудни са!!! :thumbup:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Pер-4о
« Отговор #190 -: 12 Октомври 2006, 15:23:42 »
Марианка мерси :4u:  Чакам да пробваш  :4u:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Храна за канибалите на Pер-4о
« Отговор #191 -: 12 Октомври 2006, 18:08:40 »
Е как?!! ;D Естествено, че ще пробвам!!! ;)
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Храна за канибалите на Pер-4о
« Отговор #192 -: 12 Октомври 2006, 19:53:37 »
Пепи давай отчет :), изядохте ли ги вече линцерите, хубави ли бяха, че съм намислила днес ако ми остане време да ги направя. Един ден досастъчен ли е да си поемат от сладкото, че искам утре да изненадам с тях мъжа, който се прибира от командировка и много обича меденки :)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Pер-4о
« Отговор #193 -: 12 Октомври 2006, 23:45:28 »
ТАничка ми ние почти ги хапнахме,  ама забравих да кажа как са на сутринта  :-[ Действително поемат и омекват от сладкото - слага се обилно, то като е гъсто и не се разтича. Малко с шоколада е цапаница, ама  ;) търпи се. Като писах половинка - имах предвид едното сърчице потопено, поставя се на долното, след това другото. И за тестото, може и да се повторя - меко да е. Това е най-добрата ми  рецепта за меденки - другите все  стават леко хрупкави.  А пък ако някой знае    :vertag: :vertag: ще се радвам да пробвам и други.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Мари М

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 313
Re: Храна за канибалите на Pер-4о
« Отговор #194 -: 13 Октомври 2006, 00:50:13 »
По моята рецепта са хрупкави, но дакато са съвсем пресни. На другия ден вече са мекички /ако са останали де  :)/

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]