Автор Тема: Храна за канибалите на Pер-4о  (Прочетена 885461 пъти)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #135 -: 31 Август 2006, 09:55:38 »
Пепи, коментарите ме убиха от смях! :rofl: Да са ти живи и здрави домашните! :flower:

bubetka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 18
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #136 -: 31 Август 2006, 18:59:06 »
Pep-4o.не е само при теб.Моите домашни цъкаха много на пържолките,намазани по твоя препоръка с горчица и накрая дружно решиха да ми отпускат повече време на компютъра,за да действам по-задълбочено в кухнята. :air_kiss:Голямо благодаря за прекрасните рецепти! :clapping:Още колко съм харесала! :blush2:Само да имам повече време и се развихрям.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #137 -: 31 Август 2006, 20:32:02 »
bubetka, щом това ти увеличава времето на компа, дерзай в кухнята смело  :thumbup:
Радвам се, че ти харесват рецептите ми  :)

Уф, искам да добавя, че на грилованите праскови с бекона един от фемилито мина и обра бекона само  ;)
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

taneto

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #138 -: 01 Септември 2006, 21:29:58 »
Пепи, ето ги пак филенцата :flirt: този път ги направих ала "киевски котлети", вътре с масълце :sigh:
Още веднъж ти благодаря за хубавата идея!!! :flower:
Търсих, търсих, но не намерих рецептата н :(а тази панировка с картофеното пюре. Би ли ми помогнала + рецептата за филенцата. Благодаря!

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #139 -: 01 Септември 2006, 21:49:57 »
Тане,  :welcome:
Много се радвам, че те "срещам" пак.
Ето ти инфото за панирането със сухо картофено пюре: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=485.msg3442#msg3442

За филенцата нека обясни самата майсторка, като се дореди до компютъра, че по това време там седят тийновете.

taneto

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #140 -: 01 Септември 2006, 23:26:07 »
Тане,  :welcome:
Много се радвам, че те "срещам" пак.
Ето ти инфото за панирането със сухо картофено пюре: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=485.msg3442#msg3442

За филенцата нека обясни самата майсторка, като се дореди до компютъра, че по това време там седят тийновете.


 :flower: Благодаря ти!!! :flower: Остава да ги направя, като на твойта снимка... :P

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #141 -: 02 Септември 2006, 11:20:42 »
 :welcome:Тане и  ето тук  по- подробно.
MZ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #142 -: 02 Септември 2006, 19:03:49 »
За филенцата нека обясни самата майсторка, като се дореди до компютъра, че по това време там седят тийновете.
:o, чак пък майсторка  :-[ - този път липсвах не заради тийновете, а заради лютеницата. Но си я направих по нова рецепта и един път  :swoon:

Благодаря, момичета  :flower:
Тане, ако все още не си направила - приготвяш си филето - мариноваш, начукваш, както решиш, но задължително мариноваш с каквото си искаш, а ко ли не - пак питаш  ;), изсипваш 1 кутия картофено пюре (люспи може - видях че в Халите продават на килограм) , потапяш и държиш самото филе за връхчето, ако трябва и пържиш - стават много бързо.  Във фритюрнек не съветвам да пробваш, защото остават в олиото ситни парченца.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Мариновани чушки
« Отговор #143 -: 02 Септември 2006, 20:08:03 »
Мариновани чушки

Необходими:
5 кг изчистени месести камби
150гр сол
400гр захар
600мл оцет
чесън (по желание)
магданоз
целина (кервиз)


Изчистените камби се нарязват на парченца - тип "хапки" -1.5 на 1.5см.
Поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят около 6ч.
Прибавя се оцета, объркват се и престояват още 6ч. 
Изцеждат се от сока.
Объркват се с подправките - нарязани на ситно  и се пълнят в буркани, като се притискат леко.
Допълват се до ръбчето с част от отцедения сок (съвсем малко трябва)
Затварят се бурканите и се варят 10 мин.


***Тези останаха едни от малкото мариновани, които ползваме през зимата.
Тип сладко-кисели са.
От тази доза излиза около 15 буркана по 400 мл.
Сега не сложих чесън, поради липса на време.






« Последна редакция: 30 Август 2012, 10:42:35 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пълнен шаран
« Отговор #144 -: 05 Септември 2006, 11:42:37 »
Шаран плакия

това си ми е рецептата от 15-на години за Никулден, но я правя много често, защото го обичме всички.




Необходими са:

1 едър шаран - от 1,5 до 2кг.
6-7 големи хубаво узрели домата (или 1,3кг от консерва)
3 глави лук
1 глава  чесън (пресован)
1 ч л червен пипер
1 ч л черен пипер
1/2 ч л червен лют (или 1 люта чушка, срязана)
1/2 ч л сух риган
1 връзка магданоз
2 с л мед (или захар)
1 лимон
сол на вкус


Шарана се чисти през гърба - не през корема - разрязва се по гръбнака и се изваждат вътрешностите от там. Така се отваря повече място за пълнежа.  
Осолява се и се оставя за един час.

За плънката:
Обелените домати се нарязват/или настъргват и  задушават  с едро нарязан лук, чесън, меда  и сока на  лимона и всички подправки без дафиновия лист до омекване - без мазнина!!! Накрая се прибавя ситно нарязания магданоз.

Сместа се разделя на две части.
Едната половина от сместа  се разпределя в тавата
С другата половина се пълни шарана.
Рибата се покрива с кръгчета домат.
Пече се във фурна на 220* за около час.
Вади се и се махат кръгчетата домат /по желание/.
Шарана се обръща с помощта на лопатки, за да се изпече от другата страна, като отгоре се покрива с тънки парчета от останалия лимон, кръгчета лук или домат. В доматения сос се поставя дафиновите листа.
Пече се още 30-40 мин., до изпаряване на течността от доматите - да остане на мазнина, при нужда се включва фурната само на долно печене.




ако домата е от консерва - задушава се само лука със 100мл сок от консервата и останалите съставки, доматите се прибавят накрая, като се вземат само парчетата, а течността се добавя около шарана.
« Последна редакция: 06 Декември 2009, 23:51:54 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Карамелизирани пържени банани
« Отговор #145 -: 05 Септември 2006, 14:57:00 »
Това се две от  рецептите, които ми даде готвача на китайския ресторант в квартала (това колко е китаец е под съмнение  ;) ) и които "пробиха" у нас с голям успех.

Карамелизирани пържени банани

за 2 порции:

3 твърди  банана
3 с лъжици пшенично брашно
3 с л царевично брашно (царевично нишесте натурално)
2 белтъка
олио за пържене

Карамела:

115гр. захар
2 с л вода

и преди да започна с приготвянето,  ще добавя само, че  единия път изхвърлих (вложих другаде) карамела, който беше "почти" по рецептата - установих, че става само, когато е точно по мярката.

Приготвяне:

Бананите се обелват и нарязват на 5-6 части напречно.
Поръсват се с брашното и се изтърсват в цедка (гевгир)
Падналото брашно се смесва с белтъците и царевичното брашно/нишесте до еднородна смес (като палачинки)
Загрява се олиото за пържене в дълбок тиган - около 2 пръста мазнина - проба кубче стар хляб.
Овалват се парчетата банан в полученото тесто и се изпържват по няколко в горещата мазнина до златисто.
Изваждат се на кухненска хартия/салфетка, за да попие мазнината и се държат на топло - близо до котлона, докато се изпържат всички парчета.

Приготвя се голяма купа с ледено студена вода за след карамелизирането.

Приготвяне на карамела:
Захарта и водата се слагат в съд с дебело дъно  и се загрява постепенно, докато се разтвори захарта.
След това се усилва степента на котлона, БЕЗ ДА СЕ БЪРКА и се изчаква да кипне и да добие  златист цвят  :innocent:
Сваля се съда от котлона и се пускат парчетата панирани банани на 2 дози в карамела, като се овалват бързо в него, вадят се и се пускат в купата с ледена вода, за да застине глазурата.
Отново бързо с решетъчна лъжица се вадят от водата в стъклена или метална чиния (не знам защо, така каза човека и така правя)


Към карамела може да се прибави и лъжичка сусам.

И сега по принцип трябва да се украсят с  предварително приготвени карамелени плочки, но чак толкова не съм се вниквала в рецептата.


Бананите са много вкусни така, но рецептата е за изключително сръчни ръце, или по двойки - както я прави една позната, на която я казах - с дъщеря си.

И тъй като от няколко дни ги мисля тези панирани банани, прибрах се от работа и ги забърках. Време за приготвяне от начало до край - 30  мин.Ето и резултата:

« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 12:23:34 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пиле със сладко-кисел сос
« Отговор #146 -: 05 Септември 2006, 15:30:29 »
втората ми вкусна рецепта от  китаеца  ;D изключително лесна и бърза

Пиле със сладко-кисел сос

за 5-6 порции

1 голямо пиле ( около 2кг.), разделено на половинки или четвъртинки
черен пипер и сол на вкус

за соса:
3 с л  светъл соев сос
3 с л сос Хойсин (подобен на соевия, сладък и мирише на чесън и подправки)
2 л мед
2 л захар
3 с л винен оцет
2 с л сухо шери или водка
сока на 1 лимон
120мл вода
1/2 каф.л смлян джинджифил
черен и червен лют пипер

за украса:
резени портокал или лимон
листа от магданоз

Парчетата пиле се надупкват с вилица, посоляват съвсем леко и поръсват с черния пипер.
Поставят се на скарата във фурната и под тях тава с 200мл вода
Пече се на  200* за около 50 мин. (зависи от фурната и месото - до омекване)

През това време се приготвя соса:
Всички останали продукти се смесват в тиган (или малка тенджерка) и се варят на тих огън, като се бърка непрекъснато за около 8-10 мин.
Прибавят се сол на вкус - ако трябва; и черен и лют червен пипер.

След като е готово пилето, се обезкостява и подрежда в чинии.
Залива се с 2-3 лъжици от соса.
Украсява се с резените портокал или лимон и стръкчетата магданоз.
Ако остане от соса ( по принцип не остава - трябва двойна доза) се поднася отделно.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

magratea

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #147 -: 05 Септември 2006, 18:18:02 »
PEP-4O, направих вчера твоите пурички - станаха страхотни. Излезнаха една средна тавичка и всичко беше изядено до вечерта. Благодаря ти. Рецептата е много лесна, аз имам от майка ми рецепти с бяло вино или мас, но тази е бърза,лесна.
Авторските теми са супер, големи кулинарки сте - майсторки. :) :) :)

taneto

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 3
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #148 -: 05 Септември 2006, 18:28:25 »
За филенцата нека обясни самата майсторка, като се дореди до компютъра, че по това време там седят тийновете.
:o, чак пък майсторка  :-[ - този път липсвах не заради тийновете, а заради лютеницата. Но си я направих по нова рецепта и един път  :swoon:

Благодаря, момичета  :flower:
Тане, ако все още не си направила - приготвяш си филето - мариноваш, начукваш, както решиш, но задължително мариноваш с каквото си искаш, а ко ли не - пак питаш  ;), изсипваш 1 кутия картофено пюре (люспи може - видях че в Халите продават на килограм) , потапяш и държиш самото филе за връхчето, ако трябва и пържиш - стават много бързо.  Във фритюрнек не съветвам да пробваш, защото остават в олиото ситни парченца.

 Вчера ги направих и станаха перфектни!!! :hi:
 Много съм ти благодарна за вкусните рецепти, които постваш, както и на всички останали кулинарки, които правят форума много полезен и незаменим!!! Поздрави! :drinks:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #149 -: 05 Септември 2006, 18:38:02 »
taneto и magratea:flirt: радвам се, че са ви харесали. А това с количеството сладки - ами явно ще трябва двойни дози да забъркваме, преди не ми се струваше, че са малки, но сега точно за една вечер и свършват ( май всички, освен кифлите - там излизат много).  Та - натам се ориентирам вече  :-[
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Готвене на пара от Mariaboalk
[11 Декември 2019, 16:07:24 ]


Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]