Автор Тема: Храна за канибалите на Pер-4о  (Прочетена 885468 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #120 -: 22 Август 2006, 09:56:37 »
Само че, за домашните любимци трябва да сменя патладжана с нещо друго.  :cranky:

И моите деца до сега ги подминаваха. От две години ги правя - гледах ги някъде по тв, но предимно за гости . Едва снощи и децата решиха, че си струва да опитат и тръгнаха да ровят в хладилника - обаче се оказа, че докато висят на пс-то, татето  ги "мезнал". Та се наложи към 10.30 да завивам още - поне е бързо, като има готов патладжан.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

нели

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 25
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #121 -: 22 Август 2006, 11:57:16 »
В събота направих апетитка по рецептата на Пепи. Стана много ввкусна :yahoo:. Двойна доза с две кофи и половина домати и т.н. Не знам дали е правилно, но олиото леко го запържих с една ситно нарязана чушка и тогава го прибавих към доматената смес. Вече изядоха 2 буркана. Много им хареса. Ние така почваме с консервите - още от началото. Най-много върви кетчупа. 

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #122 -: 22 Август 2006, 12:10:22 »
 :) Нели, радвам се, че ви е харесала. А правилно или не - както го направиш и ти харесва, значи така е правилно  :flower:

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Масленките на мама
« Отговор #123 -: 25 Август 2006, 09:05:41 »
Масленки

стара, изпитана рецепта :flirt: от мама пак




200гр. размекната мас
1 яйце
150 гр. пудра захар
400гр брашно (приблизително)
3-4 ванилии

пудра захар за овалване по желание

яйцето, маста и захарта се разбиват.
Прибавят се към брашното с ванилията и се омесва набързо.
Точи се на кора (дебела ок. 5 мм) и се режат формички, -  правят се по повърхността им шарки със зъбите на вилицата  по желание, за да не са съвсем гладки или просто се овалват  на топчета.
Пекат се в ненамаслена тава на 180* (или на хартия) за около 10-12 мин. (това си зависи от фурната) до съвсееееееем леко порозовяване - трябва да се наблюдават
Изваждат се и още горещи  по желание се овалват в пудра захар.
От това количество излизат 2 нормално големи тави (или 1 на фурната) .

и пак по желание може да се прибавят смлени орехи, но лично ги предпочитаме без нищо.

Днешните са на топчета, че е по-бързо. Ама пък оставих детенце да снима - каква палмичка ми  е спретнала само  :w00t:

ПП: (10.12.2011г)  Добавих нова снимка горе, но си оставям и тази от съвсем сантиментални съображения  :smile1:

« Последна редакция: 10 Декември 2011, 23:53:34 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 444
  • това съм аз
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #124 -: 25 Август 2006, 10:32:19 »
 ;) Любимите ми масленки. Само да има кой да ми ги направи.
това съм аз

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #125 -: 25 Август 2006, 17:47:12 »
albena , много са бързи. Снощи  замесих половин доза само и сутринта за около половин час ги направих и  изпекох.
И понеже се "цапах" само с половин, сега се наложи да спретна и пурички, да оставя за утре. Резултата - след малко ;)
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Пурички
« Отговор #126 -: 26 Август 2006, 17:11:18 »
Пурички

Продукти:

150гр. масло
1 жълтък
1с л оцет
2 с л вода
200гр брашно

за пълнежа:

200гр локум (от дългия ползвам - режа на дълги лентички)


* Маслото се размачква много  добре
* Прибавя се жълтъкът и оцета с водата
* Всичко се разбърква и се прибавя брашното.
* Замесва се тесто и се оставя в хладилник за 1 час (поне)
* Разточва се кора с дебелина около 2мм и се реже на дълги ленти, широки около 3см.
* В широката част се поставя тънка лента локум и се завива на рулце.
* "Разтоква се" всяко руло - за да може "слепката" да се изгуби от тестото
* Реж се парчета дълги по 3-4 см. и се пече въхру хартия в тавата за около 15 мин. на 220*, което всъщност си зависи от фурната
* Вадят се и още горещи се овалват в пудра захар.


От тази доза излиза 1 средно голяма тава (т.е. малко е)



« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 12:20:18 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

morska fauna

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 869
Re: тез червени домати
« Отговор #127 -: 27 Август 2006, 11:43:36 »
да ви покажа любимите си домати - чушки. Снощи ми ги донесе мъжа от село, ама свекито знае, че не обичам презрели, та са съвсем "руйни". Ама до довечера ще са готови де  :P



пепи тъкмо се чудех какъв е този хибрид-домат :flower:,който свекърва ми е пратила,аз такива до сега не бях виждала-ама иначе са вкусни ;)
:girl_prepare_fish:  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... :nyam: [/ur

PALI

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 52
  • Ти си толкова добър,колкото последното ти ястие/У.
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #128 -: 28 Август 2006, 10:26:15 »
Pep-4o  в почивните дни се отдадох на лютеница и изпробвах твоята техника с маркучето,действа безотказно и наистина си спестих вного време и нерви :flower:Тази седмица пак ще правя ,че моите умират за домашна лютеничка ;)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #129 -: 28 Август 2006, 10:31:26 »
.... изпробвах твоята техника с маркучето,действа безотказно и наистина си спестих вного време и нерви :flower:

ами аз затова я споделих с вас - като знам колко време отнема това изваряване  :o

PALI, радвам се, че си пробвала и останала доволна  ;) от метода  :-[
« Последна редакция: 28 Август 2006, 10:36:27 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Шоколадови топчета
« Отговор #130 -: 30 Август 2006, 13:46:16 »
Идеята за тези бонбони дойде от три места:
1. получих подарък цял килограм шоколад (иначе къде ти у нас килограм - каквото купя и не стига до барчето), БЛАГОДАРЯ  :flower: :flower:
2. остатъците от пирожките с праскови ги обърках и изпекох на сладкиш, на който никой не обърна внимание.
3. детенце видя снимката на бонбоните на Марабу и отправи жална молбица за такива вкусно изглеждащи бонбонки  ::)
И тъй като нямаше лешници в къщи, спасих положението като получих следните

Шоколадови топчета

Изпича се 1 блат от: сладкиша с остатъци

60 мл подсладен сок от прасковите
2 яйца + 1 белтък
1 ч л бакпулвер
50гр масло
6 с л брашно
3 с л захар
1 с л нишесте

Това се обърква, колкото да стане еднородна смес и изпича в тава с намаслена хартия за около 10-15 мин на 220*.

Продукти за  самите ШОКОЛАДОВИ ТОПЧЕТА:

2/3 от горния изпечен блат.
100гр разтопен шоколад в мв-то
4 об. бисквити на Нестле-Ж.дар - смлени на прах
50мл прясно мляко
50мл ароматен твърд алкохол (аз използвах едно уиски )
няколко капки шоколадова есенция (такава се намираше)
100гр пудра захар
3 с л какао
смлени ситно орехови ядки от 12бр орехи  :-[


за овалване:
бисквитени стърготини от 4-5 бисквити на Нестле-то; 3 пакетчета по 20гр шоколадови пръчици
100гр шоколад с 20мл ароматен алкохол


Блата се натрошава съвсем студен (става много лесно с ръце, не трябва блендер).
Към него се прибавят смлените орехи, бисквити, какаото и пудра захар.
Обърква се на сухо.
Прибавят се течните съставки: разтопения шоколад, горещото прясно мляко, есенцията и алкохола. 
Всичко се омесва хубаво с ръка и ако лепне се прибавя по малко от  смлените орехи
Като се вземе топче от сместа да може да се овалва в ръце, без да остава цялото по тях.
Прибира се за половин час в хладилник. (трябва, за да стегне, но аз не го направих)

След това се взема с чаена лъжичка и се оформят топчета, нареждат се на фолио.
Когато всички са готови, се прибират отново в хладилника за половин час.
През това време се приготвя шоколада за потапяне на топчетата, като се загрява в мв-то.
Приготвят се 2 купички: 1  с бисквитените стърготини и 1 с шоколадовите пръчици.

Всяко топче се потапя в разтопения шоколад  с помощта на лъжичка и веднага след това се овалва в стърготините или пръчиците.
Нареждат се на фолиото и след 10 минутен престой в камерата на хладилника са готови за консумация  :P

ето ги:




« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 12:21:46 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #131 -: 30 Август 2006, 15:42:37 »
Пепи, евала!!! Как намираш сили и време да направиш толкова много неща! Аз половината от храненията ги карам на аламинути...

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #132 -: 30 Август 2006, 16:01:45 »
Мерси, Роси, АМа аз предпочитам да правя нещо за ядене, отколкото да ме хваща нервата на тв, пък и (много пъти съм го казвала) много сме гладниците в къщи - еле едно, дето каже ".... като на мама" и - хайде пак - снощи заради нея реших да правя шоколадовите топчета  :flirt:

пък ако искате да знаете, почти всяка "привечер" си разхождам половинката навън (заради заседналия ми дневен работен живот)  :blush2:
« Последна редакция: 30 Август 2006, 16:10:41 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1814
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #133 -: 30 Август 2006, 16:12:31 »
Знам те аз, знам, че го разхождаш  ;) Държа те под око  :)
Точно за това ти се възхищавам - толкова нещо да успяваш да свършиш за толкова кратко време. Май трябва да си взема поука, а не само да се тръшкам колко съм изморена вечер.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #134 -: 31 Август 2006, 08:41:11 »
 :blush2: :-[ :blush2:
Снощи пред строя (разбирай пред гостите) щерката заявява на лелята: "Откакто имаме интернет, мама готви по-хубаво". Реплика на таткото: "ами, само го оформя по-красиво в чиниите"  :devil: :devil:

По тоз случай довечера ще им наготвя един боб с наденица  :w00t: :w00t:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Готвене на пара от Mariaboalk
[11 Декември 2019, 16:07:24 ]


Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]