Автор Тема: Храна за канибалите на Pер-4о  (Прочетена 884684 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #105 -: 12 Август 2006, 18:49:45 »
Много ви благодаря, момичета  :-[ :-[  направо ме засрамвате.

Нели - шоколадовите банички са много лесни - аз ги почнах от едни вързопчета с плодова плънка и шоколад, Скарлет ги направи на баница, после аз ги направих на банички с шоколад и сина (щото щерката я няма) каза, че тези са най-у,спешни и днес заредих наново шоколад и кори.



Шоколадови банички
Кори за баница - ползвам Фамилия, но от 1 пакет излизат поне 3 тави, затова си правя по 1, останалите - следващия път.
Шоколада е течен - Финети кутия.

Режа корите на ленти - широки около 10см., а дължината е широчината на самите кори.
Отделям по 3 кори. Между двете намазвам с четка със съвсем малко олио.
В единия край слагам пълна чаена лъжица шоколад (или задушени праскови беше единия път)
Прегъвам да стане на триъгълник и започвам завиване-наляво-надясно все на триъгълник до края. 
Отгоре пак намазвам с олио с четката.
Пекат се в загрята фурна на около 200* за не повече от 10 мин ( до зачервяване)
Като поизстинат заливам със затоплен в МВ шоколад с лъжица ликьор, или просто намазвам с шоколад от кутията, докато са горещи.
Но следващия път ще ги поръсваме с пудра захар (такава е идеята засега)
Една тава от 8 банички става за около половин час.

« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 11:23:11 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

neli75

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 80
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #106 -: 12 Август 2006, 19:07:00 »
 Благодаря за :vertag: ще ги пробвам веднага!!!Голям майстор си спор няма.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #107 -: 12 Август 2006, 21:59:02 »
Благодаря за :vertag: ще ги пробвам веднага!!!Голям майстор си спор няма.

 :smile1: благдаря, ама чак пък голям - не, просто опита ми е повечко от вашия   :thumbup:
« Последна редакция: 09 Декември 2008, 22:54:08 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Винегретите МИ
« Отговор #108 -: 14 Август 2006, 13:10:28 »
Това са си моите Винегрети за салати


за всякакви салати от краставици, чушки и домати, марули, зеле, ряпа
количествата  са за 3-4 салати, в зависимост от големината им.

Ароматен винегрет

4 с л оцет
8 с л зехтин или олио - както дойде
2 с л горчица
3 с л зелени подправки - магданоз, копър, розмарин
1 ч л сол

Нарязвам подправките.
прибавям 1 лъжица от зехтина/олиото и счуквам - става по-ароматно
изсипвам към останалите продукти и разбивам.

Ароматен винегрет с чесън

Като ароматния, но преди подправките, счуквам 5-6 скилидки чесън


Лимонов винегрет

Сока на 1 лимон
8 с л зехтин или олио - както дойде
1 ч л сухи подправки - мащерка, розмарин и бял пипер
3 ск счукани чесън
1 ч л сол

Портокалов винегрет

сока на половин портокал
1 ч л мед
1 ч л фино настъргана портокалова кора
8 с л сусамово олио (или зехтин)
щипка смлян пипер
щипка сол

Този е сладникав



Соев винегрет

сока на 1 лимон
8 с л зехтин или олио - както дойде
2 с л горчица
3 с л соев сос
4-5 скилидки счукан чесън
ту няма сол, както и в никоя от салатите, която ще заливам с винегрет



“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Маринован патладжан за зимнина
« Отговор #109 -: 14 Август 2006, 14:49:56 »
Маринован патладжан

за зимнина е. И както пише по-долу бурканите или се "надупват" горещи и с аспирин, или се заваряват за 5-8 мин.


Дозата за заливката е за  буркан 800мл. -
 оцет 60-70мл., зависи от % на оцета
 сол - 1 лъжица чаена пълна
 2 с.л. равни захар,
 5-6-на зърна черен пипер,
 2-3 бахар,
 2 лъжици. олио,
 вода - около 150 мл 
 


Иначе продуктите са според наличното количество зеленчук.

Патладжана е нарязан на кръгчета, дебели по около 1см.
чесън - нарязани избелени скилидки, доста бройки
магданоз и целина на вкус
ние слагаме и кабми, така ми е по- вкусно.

* Патладжана се бланшира в леко подсолена вода за около 30-40 сек. в кошница или гевгир - по 2 шепи материал наведнъж
* изцежда се.
* започва нареждането в буркан - рехаво, да  не е плътно, т.е. не се притискат.
* ред патладжан,  малко чесън, после магданоз и 1-2 листенца целина и така докато се напълни. Както казах моите буркани половината бяха с камби, така че се включва и ред камби.
* Като се види колко буркана излизат пълни се прави маринатата - според броя на бурканите -  всичко се изсипва да заври, след което с врящия сироп се допълват бурканите, + 1 аспирин на буркан, запечатват се и горещи се обръщат с капачката надолу, като се завиват с някаква дреха да задържат топли.

« Последна редакция: 14 Септември 2017, 22:36:57 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 444
  • това съм аз
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #110 -: 14 Август 2006, 15:36:03 »
  :laugh:Пепи благодаря за рецептата, току що ми донесоха от село една чанта с патладжани, обезателно ще го направя по твоята рецепта.
това съм аз

aneli4ka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 379
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #111 -: 14 Август 2006, 17:08:26 »
Тези сърчица от кренвирши ние в къщи честичко ги хапваме, но повече през зимата, че сега е много топло и салатите по ни се услаждат.Но неотдавна нещо се бях настроила романтично и реших да сготвя на половинката нещо по-о-така и направих такива сърчица , само че с пилешко филе.На дъното им сложих карт.пюре, върху него накълцах малко печена чушка и зелени маслинки и най-отгоре разбито яйце с настърган кашкавал. Стана просто фантазия. Мъжо беше очарован.Даже си поиграх и ги поукрасихл Ще ми се да ви изпратя снимка, но е много огромна , надхвърля няколко пъти разрешения лимит и не знам как да я компресирам. Някой може ли да подскаже как става това?

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #112 -: 14 Август 2006, 21:10:27 »
Пепчо, ето ги и шоколадовите банички :) благодаря ти! :flower: много са вкусни!!! :flirt:
« Последна редакция: 14 Август 2006, 21:15:07 от Mariana G »
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #113 -: 15 Август 2006, 09:14:16 »
Ще ми се да ви изпратя снимка, но е много огромна , надхвърля няколко пъти разрешения лимит и не знам как да я компресирам. Някой може ли да подскаже как става това?

иЗПРАЩАм ти на лични съобщения подробно. А за сърчица с пилешо е добро идея - задължително ще пробвам и аз.

Марианче, много се радвам, че са ви харесали  :4u:   :flower:  Аз заради наводнението в офиса снощи не можах да им направя, но довечера сигурно, че си ги търсят като завещани, щом съм обещала  :blush2:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Сълзици от многолистно тесто
« Отговор #114 -: 18 Август 2006, 10:07:33 »
Сълзици от многолистно тесто

Това са любимите ми сладки от тоталитарно време. Заради пустото тесто за Наполеона, снощи реших така и така ще плескам, поне да си ги направя. Е, Наполеон не знам дали  ще стане, но сълзиците (т.е. захарни сладки - не си играх да ги оформям на сълзици, че доста окъснях с времето) станаха както винаги без грешка - хрупкави и сладки, не солени, като    тези, които правих от готовото бутертесто

Ето и рецептата им:

200мл топло прясно мляко
100гр разтопено масло
1 к л сол
1 с л оцет
100гр захар
1 яйце
брашно -  приблизително е около 400-500гр. е, но трябва да е за тесто, което може да се точи.


масло за намазване - около 200гр

От тези продукти се меси тесто, докато започне да не лепи по ръцете.
Дели се на 2-3 части.
Всяка се точи на максимално тънка кора.
Намазва се с четка с разтопено масло и се прегъва, пак маже и така, докато се получи малко кубче.
Престоява 1ч. в хладилник
Отново всяка кора се точи тънко и се маже и сгъва по същия начин
Пак престоява 1 час
Точи се за трети  път, намазва се и се завива на руло.
Реже се или на кръгчета, или се правят с ръце като сърчица, сълзи като от по дължината  се прави "улей" с гърба на ножа, от другата се издърпва навън
Реже се на ленти дебели по 1/2см., всяка се овалва от едната страна в захар, поставя се на намаслена готварска хартия в тава и се пече до зачервяване - около 15-20 мин. на 220*




Мързелив вариант:

Бутертесто от магазина - 500гр.
разрязва се на квадрати - около 5/5см.
Всеки квадрат се "топи" в захар - цялата една страна, прегъва се на две - захарта да е отвътре, пак се топи и още веднъж, докато стане квадратче. Поставя се в тавата - най-външната част остава ненатопена в захарта - пекат се в загрята фурна 220* - около 5-8 мин - до леко порозовяване - връхчетата се отварят и стават много красиви и вкусни  :)
А и доста по-бързи  ;)
« Последна редакция: 07 Декември 2011, 12:35:05 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #115 -: 21 Август 2006, 12:04:42 »
Маринови бейби-лукчета

Определено съм на вълна "консервиране" и "мариноване"  :-[

Чудейки се какво да правя в горещините по обяд, минах и събрах едрата част на изкарания добив от арпаджика на мама  :4u:

станаха много вкусни сладко-кисели лукчета.

Та, дозата за 1 бурканче от 200гр.:

1 чаена с връх лъжица захар
1 к л сол
5-6 зърна черен пипер
3 с л оцет (явно трябва да е светъл)

За мариноване:
вода и оцет - 5:1 части
целина листа - малка връзка
2-3 дафинови листа
10-на зърна бахар


Маринатата се възвира за около 5 мин.
Бланшират се изчистените лукчета вътре за около 1-2 мин.
Пълнят се приготвените с продуктите бурканчетата с горещите лукчета, без да се притискат
Доливат се с гореща вода
Затварят се и се обръщат, като се завиват, за да задържат топлината и хване капачката.

« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 12:17:23 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 444
  • това съм аз
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #116 -: 21 Август 2006, 12:12:49 »
 :yahoo: Пепи, а има ли още от сълзиците да взема да дойда на гости? Направо изглеждат божествено. Майсторка си отдавна съм те признала.
това съм аз

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #117 -: 21 Август 2006, 12:23:36 »
Албенче,  Благодаря,  :-[ Чак пък майстор  :4u: ама вече не искат да минат само с вафла, или кроасан-че  :flirt: големи са дечицата. А ти не виждаш ли душко от коя дата са сълзиците ??? Е, толкова дълго нищо не се задържа у нас. Те свършиха още същата вечер - до към 3ч. Че девойчето ми, още като си я  прибрахме тогава заяви, че ориз не иска да види поне 10 дни (всеки ден ги хранили в Турция с такъв), ако не били дюнерите им (големи и нищо общо нямащи с нашите тук - дори и питките само) щяла да умре от  глад. Смъкнала е 3кг, та сега наваксва  :inlove: А от слънчогледа им е очарована - ще ми прати снимка после, да ви го покажа
« Последна редакция: 21 Август 2006, 12:26:13 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Предястие с патладжани
« Отговор #118 -: 22 Август 2006, 09:09:16 »
ПРЕДЯСТИЕ С ПАТЛАДЖАНИ

Изключително бързо и лесно.

Необходими продукти :

ленти изпечен или изпържен патладжан
мариновано (овкусено) сирене
домат
шунка или филе
чесън на прах

Нареждат се като буква "Ж" -  3 ленти патладжан, върху тях парче сирене, парче домат, парче шунка или филе, прибират се краищата отгоре на кубчето и ако не стоят сами - помощ с клечка за зъби и нещо твърдо - маслинка, доматче, парче чушка. По желание - при мен винаги го има  ;) се поръсва с чеснов  прах (или гранули - к аквото има в наличност)
Може и да се запече така, но на нас повече ни харесва студения вариант.




**Поради голямата ни любов към сиренето, почти винаги имаме "мариновано" - сирене на кубчета, залято със зехтин или олио и поръсено с подправки - чубрица, мащерка, риган или розмарин, черен и червен лют пипер - в бурканче. Това преди години го видях от Варвара - в предаването на Гала и много ни допадна.
« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 12:18:32 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

zoia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 157
Re: Храна за канибалите на PEP-4O
« Отговор #119 -: 22 Август 2006, 09:46:54 »
О, Пепи, това със сиренцето и аз от Варвара го знам. Трудно поддържам буркана пълен. Хората инвестират в акции, у нас - в сирене.  ;D
А бохчичките са много сладурски- копвам веднага идеята. Само че, за домашните любимци трябва да сменя патладжана с нещо друго.  :cranky:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Къде да продам колата от jeneta
[Днес в 07:42:23]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]


Re: Кола втора употреба от mariqna44
[25 Ноември 2019, 19:45:43 ]


Кола втора употреба от jeneta
[25 Ноември 2019, 16:25:18 ]


Re: Монитор? от mariqna44
[24 Ноември 2019, 16:43:12 ]


Re: За банята от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 15:23:24 ]


Монитор? от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 14:20:39 ]


За банята от mariqna44
[24 Ноември 2019, 13:09:14 ]


Re: Фризер от jeneta
[19 Ноември 2019, 19:25:54 ]


Фризер от mariqna44
[19 Ноември 2019, 09:56:34 ]