за 2 порции (6 бр. малки са)
4 листа кори за баница
Плънка:
3 големи узрели праскови
80 гр мед
60-80гр захар
1 ч л канела
30гр масло
20мл ароматен алкохол (този път сложих коняк)
20мл вода
за заливка:
30мл сметана
1 малък шоколад
Приготвяне на плънката:
Прасковите се обелват и режат на едри кубчета.
Смесват се с останалите съставки в тенджерка да поврат "на тихо" около 15 мин. (гъсто, почти като за конфитюр )
Охлажда се около 10 мин.
Вързопчетата:
Корите се режат на 4 и изрязват на квадрати
вземат се по 3 листчета, долните 2 се намазват с четка с разтопеното масло, а на третото се слага по 1 пълна супена лъжица от плънката
Хващат се крайчетата и се завързва малко под тях (с конец, маха се сле като са готови)
Пекат се в леко намаслена тавичка за около 10 мин. на 200* (до зачервяване на връхчетата)
През това време се приготвя шоколада със сметаната в МВ-то.
Нареждат се за поднасяне и тогава се заливат с шоколадовия сироп.
Поръсват се със ситно смлени ядки и по желание украсяват.
Този път ми станах по-малки от нормалното, защото реших с едни кори да направя и баница и тях. Соса за заливане трябваше да е с прясно мляко, но не бяз извадила от фризера, а за толкова малко не ми се размразяваше. Затова извадих течни сметанки за кафе и ги вложих
Естестевно, като помолих да ми счупят орехи да украсим, казаха че и така са красиви, затова смлените ядки отсъстват. Лесен десерт и много сладък, и както каза големия тийн след като похапна "стават за префърцунени гости" 

Автор

Активен

начуках ги много хубаво и ги оставих да се мариноват за няколко часа в соев сос, горчица, джинджифил, мъъъничко мед и олио...след това парче масло с магданоз - в началото на филето и го завих...брашно, яйце и картофено пюре...

Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението...