Автор Тема: Храна за канибалите на Pер-4о  (Прочетена 885637 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #15 -: 10 Април 2006, 18:46:47 »
Ето кашкавалените кюфтенца на Morena Това е единствената що-годе добра снимка

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
АГНЕШКО ЗАДУШЕНО НА КЛЕЧКИ
« Отговор #16 -: 12 Април 2006, 09:33:46 »
АГНЕШКО ЗАДУШЕНО НА КЛЕЧКИ

Продукти - според количеството, което ще правим са и месото и подправките:

агнешко месо
стар лук глави
джоджен/гьозум
черен и червен пипер
олио
сол

бира

брашно и вода за тестото за залепване


Тук първо се приготвя тенджерата /ако може и гърне/. На дъното се поставят "на каре" пръчки от черница - да се "вдигне" дъното поне с 2-3 пръста. Налива се вода до върха на пръчките + 1водна чаша бира и 1ч.л. сол. Отгоре се нареждат порциите овкусено месо:
Месото се реже на порции (големки, като за празник)
Овалва се в смес от: червен пипер, черен пипер, джоджен/гьозум. Притиска се с ръце, да се "хванат" хубаво подправките и се овалва в олио, след което се изцежда 5-6 сек. Поставя се върху пръчките - месото не трябва да е повече от два реда. Между тях се ръси с поне един ред  от нарязания на полумесци лук.  Поставя се капака на тенджерата или гърнето, като се запечатва с тесто. Поставя се на котлон /ако е гърне - във фурната/, включва се не на най-силната степен - някъде на 2/3 от мощността. Като се чуе, че завира се намалява на 1, или най-слабото на котлона/същото важи за фурната. Време за приготвяне - 1.5-2ч. в зависимост от възрастта на агнето

В случай на липса на пръчки от черница, на дъното се поставят бирени бутилки, полегнали. И се пълнят наполовина с вода. В такъв случай в съда се слага само чаша вода - не повече и бирата
« Последна редакция: 27 Юни 2010, 16:12:40 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 365
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #17 -: 12 Април 2006, 14:33:27 »
Може да се подложи и подходяща по размер чиния ;D

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #18 -: 12 Април 2006, 15:01:44 »
Може да се подложи и подходяща по размер чиния ;D
сигурно, но не съм пробвала.
А тя няма ли да е ниско и като се сложи водата и бирата, парчетата месо ще цопнат вътре?
Защото при бутилките месото е в/у тях и се готви на парата. А и пръчките са поне 2 пръста високи.
Но ако чинията е по-висока- май може, а?  ::)
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 365
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #19 -: 13 Април 2006, 12:12:22 »
Чиния наопаки, върху нея чиния на лице.
Изкомбинираш ли ги правилно могат да станат височини през половин сантиметър.
Само да не кажеш сега, че тенДжУрата ще дойде плитка ;D

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #20 -: 13 Април 2006, 13:09:16 »
Въх, уби мЪ! Ей така никога не съм се сещала да сложа чинии. Последния път мъжа ми каза, че тва ми е за паследно /с пръчките, да ми търси/, иначе обикновено се сещам да си начупя от село.
Страшно благодаря за идеята. Така ще направя последното агнешко, което пазя, щото мойте мъже решиха, че агнешко не обичат. Добре, че сме две ДАМИ
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
ТЕЛЕШКО ПИКАНТНО
« Отговор #21 -: 13 Април 2006, 14:30:57 »
ТЕЛЕШКО ПИКАНТНО



1кг. телешко на хапки
5-6 картофа
2 шепи замразен грах
2с.л. соев сос
2л. горчица
2л. кетчуп/доматено пюре
лъжица мед
2л. оцет
100мл.вино
200мл. вода
1с.л. царевично нишесте
малка щипка  джинджифил
съвсем малка-мащерка
1 дафинов лист
 
Месото, нарязано на хапки се задушава заедно с виното, водата и малко олио за около 1ч.  Добавят се картофите, нарязани на кубчета -примерно 2х2см., граха, соевия сос, горчицата, меда, оцета. Пак се задушават за половин час. Ако трябва - добавя се чаша топла вода - не трябва да плуват продукти във водата. След общо час и половина, месото трябва да е готово, също и картофите и граха. Прибавят се всички подправки и ври още 5мин., след което се прибавя размитото нишесте в малко вода. Това е. В общи линии се приготвя само.
При сервирането се поднася с топка ориз или картофено пюре

« Последна редакция: 19 Ноември 2010, 17:16:12 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Murka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #22 -: 13 Април 2006, 15:23:04 »
Пеп-4о,скицо! :DЧета те и се смея,хубаво е когато в този форум се чувства приятелска атмосфера,никой не е по-голям от другия :)
Още не съм се.....активизирала ::)поради причина,че наред със служебните си задължения чета и пиша рецепти/шефа ме поглежда лошо отвреме на време/ :o

Моето ПРОЛЕТНО предложение :P

Месо/свинско или телешко/ на едри парчета.
В купа се нарязват: 1 връзка пресен лук,1 вр.пресен чесън,300 гр.гъби,1 червена,1 зелена,1 жълта камби,1 вр.магданоз,доматен сок 250 мл,3-4 моркова на шайби,чер пипер,червен пипер,3-4 зърна бахар,1-2 даф.лист,сол.По желание малко чубрица. Всичко това се разбърква.

Това ястие става както в тенджера под налягане,така и в пръстен гювеч.
На дъното на съда се слага 1/2 от зеленчуците,нареждат се парчетата месо,покриват се с останалите зеленчуци.Залива се с 1 ч /150-200 мл. бяло вино и толкова вода/и 150 гр.нарязано масло.Горе -долу ястието е готово за 2 ч/абе не съм го засякла честно ама се ориентирайте :-[

С това ястие можете да излъжете гостите,че мъжа ви е добър ловец и в момента сервирате дивеч 8)
Ако някой се навие,нека пробва и да ми каже  :-*

totka

  • Гост
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #23 -: 13 Април 2006, 18:07:48 »
bravo!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Моите курабии
« Отговор #24 -: 14 Април 2006, 13:15:57 »
Ето ги моите курабии:
Правя от 15-на години по тази рецепта, пръхкави и се топят в устата. При печене не се разваля формата им. Излизат около 7 тави.

ВЕЛИКДЕНСКИ КУРАБИИ



6 яйца
300гр.  кисело мляко
3 амонячни соди ( от по 10гр)
1 кафяна лъжица сода Бикарбонат (5гр)
кората на 1 лимон
3ч.ч захар
1  и 1/2 чаша ч.ч разтопена мас (от по 200мл)
2-3 ванилии
Брашно за меко тесто - около 1.4 - 1.5кг. - за месенето и малко за точене

Разбиват се яйцата,в млякото се слагат амонячната сода  и  содата бикарбонат  и се прибавя към яйцата.
Добавя се захарта, маста, ванилиите и се настъргва лимонената кора.
Прибавя  се брашното.
Много е важно тестото да е меко,за да не станат твърди курабиите. Но не и да лепне.
Точи се кора, изрязва се с формички по желание, отгоре се мажат със жълтък, поръсват се със захар и се пекат - в загрята фурна, на 170-180* без да престояват.
 :exclaim: От дебелината на разточената кора зависи дали ще са хрупкави или по-мекички, пръхкави. Колкото е по-тънка кората, тлкова по-хрупкави стават.
Да се има предвид това, че се пекат до бледо порозовяване - колкото повече загар хванат курабийките, толкова по-хрупкави ще са.  Както и това, в една тава всички изрязани  курабии да бъдат с една и съща дебелина. Обикновено я точа около  5-7 мм. и не са много дебели; не са си изгубили формата; остават мекички, но не и тестяни, когато се ядат.

« Последна редакция: 21 Април 2011, 18:44:36 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

to4ica

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 13
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #25 -: 14 Април 2006, 20:32:56 »
ЧЕРВЕЙЧЕТА
Това ще е чудничко мезенце за бира и вино!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
ПАТЛАДЖАНИ БЮРЕК
« Отговор #26 -: 18 Април 2006, 22:59:37 »
ПАТЛАДЖАНИ БЮРЕК




2бр. патладжани - средни
200-250гр. сирене
2 яйца за плънката
5 яйца за панировката
100-150гр. кашкавал
брашно
галета
подправки

Патладжана се  нарязва на кръгчета /или на филийки, но на кръгчета е по-малък и лесен за обработка/  Потапя се за 15-20 мин. в пресолена вода, за да си пусне горчилката, след което се изцежда. Нареждат се кръгчетата в тава, като се застъпват едно за друго и се запича за 10-15 мин. - колкото да омекне само с 1/2чаша вода.  Или пържи.
Приготвя се плънка от сирене, намачкано с яйце (евентуално подправки-розмарин или чубрица, счукана скилидка чесън, черен пипер), която се поставя между две приблизително еднакви парчета патладжан. Панира се последователно: брашно-разбити яйца, галета, разбити яйца с настъргания вътре кашкавал (тук може да е само яйца, но с кашкавала е по-хубаво) .  А добавката на сусам гъм галетата ги прави още  по-вкусни  :smile1: 
Пържи се в повечко олио. 
Могат да се поднесат с кисело мляко, чесън и копър.





такива бюреци правя съвсем успешно и от тиквички - тях ги режа на филии и запържвам по малко от двете страни, тогава "пълня" и панирам.
« Последна редакция: 13 Юли 2008, 09:21:11 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #27 -: 19 Април 2006, 11:16:30 »
За баничките: правя два вида - надупена с плънка от яйца и сирене и обикновени банички - приличат доста на купените, и са два вида, заради двете деца, които имам.


БАНИЧКИ СЪС СИРЕНЕ

/на снимката най-долу/

Обикновени банички  - вземам кори - по 2 и половина /Фамилия/, намазвам с четка с олио, после пак с четката - с малко кисело мляко. Начупвам в единия край сиренето - може 50/50 с извара, и завивам като леко сплесквам готовата баничка. . пека в намаслена тава - стават бързо. С нищо не завивам, не заливам . Много са близо до купените, само корите са по-тънки.



НАДУПЕНА БАНИЦА




1 пакет кори Фамилия (500гр)
300-400гр. сирене
5-6 яйца
3-4 л. кисело мляко
1 ч.л.л сода за хляб
150 мл  газирана вода
1 пак. масло (125гр)

Дъното на тавата се намазва добре с масло.
Поставят се по 3-4 кори, между тях се ръси сирене.
Киселото мляко се разбърква със содата и  на 2-3 пъти се намазват корите. Нарязва се.
Разбъркват се яйцата с разтопеното масло, прибавя се газираната вода и се сипва сместа върху баницата - с лъжица, в нарезите, за да поеме и там. Разклаща се добре тавата и поставя да се пече на 180-190*.
Когато е готова се изважда.

До тук баницата е достатъчно добра.Дори да не се "надупи".

Но  ако ще се води по името:
Веднага щом се извади се обръща тавата с баницата върху 4 чаши (купички) - в четирите края на тавата. Не се завива, само се оставя така да изстине. Не се пръска. Така остава бухнала, както е до момента на приключване на печенето. Няма опасност от падане на баницата, но е добре отдолу да се подложи нещо, защото се овлажнява плота/масата, над която виси

Ако обаче тавата е тефлонова или неръждаема - ще се изсипе, със сигурност.   :smile1:
« Последна редакция: 29 Септември 2010, 22:39:52 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #28 -: 20 Април 2006, 16:15:13 »
ЗАЕК КАПАМА

тази рецепта е още от баба ми - много вкусно готвеше жената



Продукти:
1 заек
5-6 глави почистени, но цели чесън
5-6 глави лук
1-2 моркова
6-8 сухи сини сливи
200-300мл. вино
300гр домат от консерва или 2 пресни средни -пасирани, или много ситно нарязани
2-4 ЗЪРНА бахар
10-на зърна черен пипер
дафинов лист
малко лют пипер
1ч л. червен пипер
1 с л.мед /или захар/
сол на вкус и олио
около 300-400мл. вода


Всичко това поставям в глинения гювеч, запечатвам с брашно и пека във  фурната около 2-3 часа. на слаба фурна.  Когато е готов, може да се добави 1 л. брашно, размито с вода

« Последна редакция: 14 Декември 2008, 18:08:24 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Сърчица от кремвирши/Очички
« Отговор #29 -: 20 Април 2006, 16:42:15 »
СЪРЧИЦА ОТ КРЕНВИРШ

За 1 тава - около 4 порции (на човек по 2бр. )
7-8 кренвирша
300гр. сирене
100 гр. кашкавал (не е задължително)
7-8 яйца (колкото са кренвиршите)
подправки - чубрица, самардала, черен пипер и червен пипер
печена чушка - за подложка, по желание

В тавата се сипва около 50мл. олио и 50мл. вода.
Кренвиршите се режат през дължината, като се оставят в единия край около 1.5см. несрязани.
Хващат се двете разрязани крайчета и се обръщат, като се притискат едно до друго с помощта на клечка за зъби.
Поставят се направо в тавата. Така и останалите.
В полученото сърце се една чушка или парче, поставя се парче сирене.
Запичат се в тавата за 10-на минути.
Чуква се във всяко сърце по 1 яйце и се настъргва малко кашкавал, поръсва се с червения пипер и другите подправки по желание.
Бързо, лесно и вкусно  :)  Сигурно всички ги знаете, но да ви припомня  ;)
И красиво в чинията  ;)

Първата снимка е  от http://kuking.net




Очички

Кремврирша се цепи по дължина,  като по 2см. в двата края се отвят цели
Отделят се двете парчета в средата, като в получената празнина се поставя чушка, сирене, яйце и всичко, както при сърчицата.

В средата на жълтъка (когато е почти изпечен) се поставя маслинка.

« Последна редакция: 08 Февруари 2008, 02:40:55 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Хладилник на добра цена от jeneta
[Днес в 14:19:04]


Re: Подарък - вечер с компанионка от jeneta
[Днес в 13:57:50]


Хладилник на добра цена от mariqna44
[Днес в 11:54:18]


Подарък - вечер с компанионка от mariqna44
[Днес в 11:22:11]


Re: Сушилня от mariqna44
[14 Декември 2019, 22:09:16 ]


Re: Лаптоп за детето от jeneta
[14 Декември 2019, 22:02:37 ]


Сушилня от jeneta
[14 Декември 2019, 11:19:57 ]


Лаптоп за детето от mariqna44
[14 Декември 2019, 11:09:20 ]


Готвене на пара от Mariaboalk
[11 Декември 2019, 16:07:24 ]


Re: ново лаптопче от mariqna44
[08 Декември 2019, 17:57:45 ]


Re: Сайт на фирмата от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:59:25 ]


Re: Сайт за онлайн новини от mariqna44
[08 Декември 2019, 15:40:08 ]


Re: Къде да продам колата от jeneta
[08 Декември 2019, 14:57:40 ]


Re: Онлайн казино от jeneta
[08 Декември 2019, 10:17:07 ]


Re: Сайт на фирмата от jeneta
[07 Декември 2019, 23:26:50 ]


Re: Сайт за онлайн новини от jeneta
[07 Декември 2019, 22:38:32 ]


Сайт на фирмата от mariqna44
[07 Декември 2019, 15:48:29 ]


Сайт за онлайн новини от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:44:05 ]


Онлайн казино от mariqna44
[07 Декември 2019, 14:31:01 ]


Re: Къде да продам колата от mariqna44
[06 Декември 2019, 08:34:36 ]