Автор Тема: Храна за канибалите на Pер-4о  (Прочетена 905713 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Канибалски медальони
« Отговор #60 -: 16 Юли 2006, 22:59:53 »
Канибалски медальони



месото (около 500гр. телешко) се реже на дребни късчета
Задушава се с 2 ситно нарязани домата, без семената, черен пипер + 1 к.ч. вода + 1 к.ч. вино + 2-3 с.л. олио + 1 к л кимион - това за около 40-50 мин..
През това време2 големи патладжана се режат на кръгчета, дебели по около 2 см.
Вътрешността се изрязва, като се оставя "кора" дебела 1см. (това става с чаша, или с остър нож)
Посоляват се обилно и се оставят половин час да се отцедят.
В тавичка се сипва 1 консерва пасирани домати, (или около 6-7 пресни домата, но пак "на каша", 1 ч.л. мед, 2-3 л. олио, 7-8 скилидки счукан чесън. Измиват се патладжаните и се нареждат в тавата кръговете. Те се пълнят с плънката от месото, и се пече за около 30мин. във фурната - до омекване на патладжана.
При сревиране се поръсва със ситно нарязан магданоз, а може да се поръсят и с кашкавал и да се запекат още 4-5 мин. По 2-3 кръгчета на порция, + малко от соса.


И тъй като от две седмици им се каня на тези медальони, унесла съм се с избирането на патладжаните. От единия излезнаха  8 медальона, които напълних с месото и то свърши, но всъщност станаха точно 1 тава.

Другите 8  кръгчета са вегетарианските - светлите -  пълнежа им е ситно нарязан домат без семки, задушен със зелена и червена чушка, сирене и яйце, чесън - миш-машо-подобна смес. И понеже сместа им беше почти готова, бланширах кръгчетата за 2-3 минути във вряла вода и ги поставих така в тавата. Запекох за 10-на минути в тавата, но без доматен сос, настъргах Гауда - такъв беше останал вече и  пак запекох за 5 минути.


пп* Някой ще познае ли кои останаха за утре   :smile1:

« Последна редакция: 22 Юли 2011, 16:59:38 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

zoia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 157
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #61 -: 17 Юли 2006, 08:56:32 »
Мен ако питаш, нищо не е останало.  :-[  :innocent:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Скумрия фрикасе
« Отговор #62 -: 17 Юли 2006, 11:27:42 »
Ароматно рибно фрикасе


 

Продукти за 4 порции:

~  1,2 кг риба ( в скумрии или пъстърви са 3 бр.; шаран - 1бр.) 
7-8 съвсем малки глави лук (или едър арпаджик)
1 ч.л. нарязан корен целина или  сухи листа

отделно връзка магданоз и 5-6 стръка целина, вързани с конец
1-2 моркова

50-80 мл. олио (зависи дали рибата е суха или мазна)

сока на половин лимон

1 с.л. вегета или 2 кубчета зеленчуков бульон (по желание)

2 дафинови листа, 1 зърно бахар, щипка мащерка,  сол

2 с.л. оцет


1 яйце
1 малка заквасена сметана / 200гр/

3-4 с.л. брашно (препечено)

5-6 стръка магданоз

Приготвяне:
* Рибата се почиства, измива и  нарязва порционно (или на котлети) и подсушава.
* Поставя се  в тенджера, залива с  вода, колкото да я покрие и прибавя оцета. .
* Кипва се и оставя  кротко да ври 15-20 мин.  (ако е филе тази процедура се пропуска. Това го правя за да се разложат ситните кости).

* Отцежда се, измива се рибата и поставя в 1,2  л. чиста вода, заедно с бульона, нарязаните на кръгчета моркови, целите глави лук, сока от лимон и вързаните с конец магданоз и целина; прибавят се мащерката, нарязаната глава  (листа суха) целина, солта, дафиновите листа, зърното бахар и олиото.

* Всичко се кипва и  вари 10-15 мин.  Изважда  се връзката  зелени  подправки.
* Яйцето се разбива със  сметаната и брашното.

* Изключва се котлона и се прави топла застройка - от врящия бульон се налива към яйчната смес при непрекъснато бъркане, докато се уеднаквят температурите, след което  топлата застройка се налива обратно в тенджерата. :exclaim: ако соса остава рядък, може да се размие още 1-2 лъж. брашно и добавят. Гъстотата му зависи от това, какво количество течност е извряла; колко гъста е сметаната и какви са лъжиците брашно :))

* Разбърква се и отстранява  тенджерата от котлона.
*** Може да се поръси с магданоз преди сервиране.

ПП: Долната снимка е мнооого стара, но пък е със скумрия  :smile1:
« Последна редакция: 23 Април 2012, 14:09:08 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

IPA

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 28
Re: Канелони
« Отговор #63 -: 18 Юли 2006, 16:03:26 »

Нямам какво да добавя освен, че и със сменените сирене и дробчета си бяха много вкусни. Но гледам сина е заливал с кетчуп, та си мисля, че някакъв сос ли, що ли - ще им дойде добре.

Пепи,

канелоните са си вид италианска паста. Много добре им идва доматен сос за спагети ( без месо ), може и смесен със сметана.

Може да се сложи на дъното на тавата, в която ще се пекат канелоните, може и при сервиране направо в чиниите.

 8) ;)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #64 -: 18 Юли 2006, 17:52:27 »
IRA, благодарско, значи човека правилно се е ориентирал към кетчупа   ;)

И към нашенските момичета - знаете ли в кои магазини продават такива кори, да не се хабя да правя* Не че са много трудни, пък и днес като поразгледах, на точене вървят нещата  ::)
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

rumirenard

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 242
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #65 -: 18 Юли 2006, 18:01:04 »
Така изглеждат Пепи, много дебели, кухи макарони. Мисля че не става с точени кори за баница, те са много меки,вкуса ще е различен, по-добре опитай да ги купиш готови :satisfied:
Успех  :flirt:
Rumi Renard

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #66 -: 18 Юли 2006, 18:08:22 »
днес видях такива за баница - по-дебели точени, но са много бледолики - едва ли имат яйца вътре, пък и от моите по-дебелички де.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

rumirenard

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 242
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #67 -: 18 Юли 2006, 18:14:15 »
Ку искаш сте ти пратя  1 кутия от Ню Йорк, не е проблем,тук са евтини.... ::) Прати ми адерса ти на личния ми е-маил ако решиш...  :poketoungeb:
« Последна редакция: 18 Юли 2006, 18:19:50 от rumirenard »
Rumi Renard

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
тез червени домати
« Отговор #68 -: 19 Юли 2006, 12:57:11 »
да ви покажа любимите си домати - чушки. Снощи ми ги донесе мъжа от село, ама свекито знае, че не обичам презрели, та са съвсем "руйни". Ама до довечера ще са готови де  :P

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Фрикасе с колбас и гъби
« Отговор #69 -: 19 Юли 2006, 13:51:56 »
ами остана материал след снощната Вълча баница,   та стана:

Фрикасе с колбас и гъби

Вложени продукти за 4 порции (в гювечета)

бекон - около 100гр.
2 кренвирша
леонка - около 100гр.
гъби - около 300гр.
3-4 картофа
магданоз, сол и черен пипер
1/2 пак. масло
250мл. бульон (1 кубче разтворено в 250мл вода)
250 мл. прясно мляко
100гр. кашкавали (моите си бяха сбирщайн)
2 топени сиренца (триъгълничета)
2 с л горчица
3-4л. препечено брашно

Забъркване на фрикасето:
Колбасите на кръгчета, картофите на кубчета и гъбите на резенчета се задушават в маслото и бульона за около 30 мин.
Прибавят се солта и черния пипер
Прибавят се настъргания кашкавал, топените сиренца и разбитата с прясното мляко горчица.
Да поврат на тих "котлон"  около 5-6 мин.
Препеченото брашно (аз винаги имам в буркан готово)  го размивам с 3-4 л. вода и прибавям към яденето.
Щом клокне го махам от котлона и разпределям (на мен се побра в 4) гювечета
Ситно накълцания магданоз слагам само в гювечето на желаещия и запичам за 10 мин. в загрята фурна.


Резултата - повече от задоволителен (и бърз)

« Последна редакция: 09 Февруари 2008, 03:16:52 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 444
  • това съм аз
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #70 -: 19 Юли 2006, 15:12:57 »
Браво Пепи, още довечера ще го пробвам тъкмо мислех с какво да  нахраня домочадието довечера а това е бързо лесно и предполагам вкусно.
това съм аз

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #71 -: 19 Юли 2006, 20:06:10 »
Пепи,резултата е чудесен!!!

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #72 -: 19 Юли 2006, 22:37:07 »
Пепи, страхотни доматени създания ;) този сорт май не съм срещала...навремето на нашето село (Пловдивско) имахме лимонови и портокалови домати, жълти и оранжеви на цвят, след години съм ги виждала един - единствен път в София, продаваше ги една възрастна дама :) при вас има ли такива? ;)
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #73 -: 19 Юли 2006, 23:28:34 »
Пепи, страхотни доматени създания ;) този сорт май не съм срещала...навремето на нашето село (Пловдивско) имахме лимонови и портокалови домати, жълти и оранжеви на цвят, след години съм ги виждала един - единствен път в София, продаваше ги една възрастна дама :) при вас има ли такива? ;)

няма Марианче, не съм виждала такива там - това е Плодовитово /на майне либен селото/ и борсата е там, но не съм.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Храна за канибалите на Пеп-4о - aвторскa темa
« Отговор #74 -: 20 Юли 2006, 07:46:20 »
Пепи,а откъде си купуване семе за тези "чушкодомати"???? :cranky:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Подарък за оценка 6 на детето от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:48:53 ]


Re: и хладилник също вероятно ще ми трябва от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:46:04 ]


Re: Дрехи втора употреба от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:38:52 ]


Re: Търся сушилня от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:26:27 ]


Re: Детски дрехи от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:20:52 ]


Re: Гуми за Коледа? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:09:40 ]


Re: Електроника за коледа от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:07:57 ]


Re: Магазин за обувки от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:58:24 ]


Re: Техника за градината от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:54:26 ]


Re: Евтини мебели от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:45:06 ]


Re: Диоптрични рамки, от къде? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:41:56 ]


Re: Хубаво вино за изискан повод от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:30:15 ]


Подарък за оценка 6 на детето от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:21:54 ]


и хладилник също вероятно ще ми трябва от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:20:33 ]


Търся сушилня от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:18:53 ]


Гуми за Коледа? от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:14:55 ]


Електроника за коледа от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:13:54 ]


Техника за градината от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:11:46 ]


Re: На Коледа във Виена от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:09:49 ]


Re: Дървени къщи от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:07:11 ]