Автор Тема: Предложение към зеленоядите и веганите  (Прочетена 320309 пъти)

СърДечко

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 6
  • те така изглеждам и аз сутрин!
КАТАЛОГ

стр.1

Кремсупа от леща с гъби-СърДечко

Постен зеУен фасул -yosif

Пресни картофи със зелен лук-marabu

Постни зелеви сарми - marabu :icon_idea:

Пълнени тиквички- marabu :icon_idea:

Грахови палачинки - marabu :icon_idea:

Патладжани бюрек -pep-4o

Пикантни картофи - pep-4o

Пълнени домати -pep-4o

Задушени тиквички -pep-4o

Кюфтета от тиквички- pep-4o

Огретен от картофи -pep-4o

Нежно пюре от грах с джоджен - marabu :icon_idea:

Печени домати с моцарела - marabu :icon_idea:

Цукини с гъби и сусам- marabu :icon_idea:

стр.2

Картофи с нахут и домати

Лапад/спанак с ориз -rosi_atanasova

Картофен Бюрек (Potates Boregi) -sladka hapka :icon_idea:

Постна мусака -vesi_127 :icon_idea:

Мъфини с маслини и домати -vesi_127 :icon_idea:

Гъби по пернишки -Emili

Миш-маш със спанак- violinagg1

Спаначена мусака -scorpia

Праз с ориз- marabu :icon_idea:

Бобен пастет по радуилски -Emili

Орзо с моркови - marabu :icon_idea:

Патладжан с домат и моцарела -Emili

Печен зелен фасул -vesela :icon_idea:

Печени зелени аспержи - marabu :icon_idea:

стр.3

Миш-маш в микровълновата - pep-4o :icon_idea:

Панирани рулца от печени чушки с пушено сирене и яйчен сос -Yoli :icon_idea:

Леща с картофи -Emili

Картофи по лионски

Миш маш по селски - ronova

Бъркани яйца - "Лучено" - sunbeam6

Печени картофи с мед - marabu :icon_idea:

Бъркани яйца с трюфели - Же

Печурки в тесто - pep-4o :icon_idea:

Лятна манджа с патладжани - Биби :icon_idea:

Омлет "Жу" - Vulev

Ястие с броколи и карфиол - Ели Иванова

Родопски пататник - rusanka_a

Картофени дъмплинкси - Petia :icon_idea:

Пудинг от картофи по английски - vesi 127 :icon_idea:

Постна капама със спанак - vesi 127 :icon_idea:

Лозови сърми с тиквички - kamery :icon_idea:

Огрететн от тиквички - petrina :icon_idea:

Тиквички с ориз - vesi 127 :icon_idea:

Патладжани Фиеста - vesi 127 :icon_idea:

Гъби по гръцки - Emili :icon_idea:

Пълнени тиквички с карамелов сос- vesela

стр.4

Запеканка с тиквички - vesela

Патладжанени рулца с моцарела и сос песто - Yoli :icon_idea:

Тиквички на фурна - mimim

Царевица с ароматно масло - marabu :icon_idea:

Панирани зеленчукови шишчета - Yoli :icon_idea:

Гръцко кьопоолу - Tina-Rina

Лозови сарми с маслини, ядки и стафиди - di_ani :icon_idea:

Супа от тиквички - Tina-Rina

Лук със соев сос - katkat

Мързеливи чушки бюрек - vesela

Лозови сарми - sezamm

Кускус по израилски - marabu :icon_idea:

Лозови сърмички със стафиди и млечен сос - bordovsky :icon_idea:

стр.5

Праз с маслини - bordovsky :icon_idea:

Праз на скара (грил) - marabu :icon_idea:

Тиквички с домати на фурна - bordovsky :icon_idea:

Пълнени патладжани с яйца и сирене - Tina-Rina

Патладжани с подлютен доматен сос - Tina-Rina

Леща плакия - bordovsky :icon_idea:

Яйца с тиквички - petrina :icon_idea:

Паниран карфиол - vesela :icon_idea:

Пица със спанак- marabu :icon_idea:

Предястие от патладжани - stertje :icon_idea:

Имамбаялдъ - рер-4о :icon_idea:

Зеленчуци с червена леща и къри сос - Emili :icon_idea:

Зеленчуци в къри сос - nadja_sp :icon_idea:

стр.6

Крокети със спанак - bordovsky :icon_idea:

Кюфтенца от нахут - Tinka79 :icon_idea:

Глазирани моркови - Petia :icon_idea:

Броколи с Пармезан и лимон - marabu :icon_idea:

Запеканка със сирене и зеленчуци -marabu :icon_idea:

Картофена сотирана пирамида - di_ani :icon_idea:

Брюкселско зеле в тиган - marabu :icon_idea:

стр.7

Чушка бюрек в кори за баница-toni_ton4o

Пълнени солени топки-пеполина

Гювечета по креолски/с царевица/-toni_ton4o

Пълнени пиперки с праз и ориз на фурна - bordovsky :icon_idea:

Запеканка с броколи - bozgounova

Салата с броколи-Wild Mary

Запеканка с броколи Марко Поло-Wild Mary

Ястие с тиквичка - kanela

Грахова лазаня - bordovsky :icon_idea:

Зеленчукови крокети - ilrai :icon_idea:

Лозови сарми със сирене - bordovsky :icon_idea:

Сърми Галандзи - LidiaDj :icon_idea:

стр.8

Сарми от кисело зеле с грах - bordovsky :icon_idea:

Каша от зелен фасул с моцарела - bordovsky :icon_idea:

Вегетарианска дроб сарма - Леля Ог :icon_idea:

Вегетарианска баница с праз и орехи - Леля Ог :icon_idea:

Панирани пълнени печурки с пикантен сос - vesela :icon_idea:

Карфиол по римски - toni_ton4o

Лозови сърмички с кафяв ориз - bordovsky :icon_idea:

Кюфтенца от кус-кус - gaby_s :icon_idea:

ПАНИРАНИ ПИПЕРКИ С ДОМАТЕН СОС - radost.1955 :icon_idea:

стр.9

Панирани зеленчуци по японски - gaby_s :icon_idea:

Картофени канапета с домати и сирене -Yoli :icon_idea:

Боб в гърне - bordovsky :icon_idea:

Oгретен  с праз и мариновани краставички - val67

Кюфтета от царевица и зелен лук - petrina :icon_idea:

Печени пиперки с яйца и сирене на фурна - snejanaL

Яхния с грах - Anais :icon_idea:

Гювече с коприва - ilrai :icon_idea:

Коприва с ориз и ядки - di_ani :icon_idea:

стр.10

Ризото с гъби и моркови - Capricce :icon_idea:

Чушки бюрек-Yoli :icon_idea:

Кюфтета от лопуш - ilrai :icon_idea:

Кюфтета от овесени ядки - dany2 :icon_idea:

Яхния от спанак, лапад и коприва - emilia_ :icon_idea:

стр.11

Коприва с яйца и сирене - elidrag :icon_idea:

Pапеканка с картофи и гъби - petrina :icon_idea:

магданозени кюфтенца - Айля :icon_idea:

Морковни пръчици с портокалов сос - marabu :icon_idea:

Тиквени кюфтета - petrina :icon_idea:

Гнезда с коприва и лапад - radost.1955 :icon_idea:

Градинарски омлет - Иви :icon_idea:

Постни картофени топчета със спанак и маслини - di_ani :icon_idea:

Пай със спанак - Иви :icon_idea:

Орзо със спанак и гъби - di_ani :icon_idea:

стр.12

Панирани копривени връхчета - radost.1955 :icon_idea:

Паниран лапад - kostilq :icon_idea:

Патладжанени рулца - Yoli :icon_idea:

Чушки по жътварски - gaby_s :icon_idea:

Задушени гъби с гарнитура гъби с ориз - elidrag :icon_idea:

Kартофено руло с пъстра плънка - bordovsky :icon_idea:

Чушки,пълнени с тортия - gaby_s :icon_idea:

Картофи с коприва - vanilla :icon_idea:

Кесийки със зеленчуци - Abra :icon_idea:

стр.13

"Тиквички с домати" на керемида -  emilia_ :icon_idea:

Домати пълнени с броколи и карфиол - Abra :icon_idea:

Тиквички с ориз на фурна - elidrag :icon_idea:

Пролетен венец - Yoli :icon_idea:

КЮФТЕТА ОТ КАРТОФИ С КОПРИВЕНО ПЮРЕ - radost.1955 :icon_idea:

"Градинарска пролетна супа" по Бански - Kleine_nina :icon_idea:

Морковено тимбалче - Yoli :icon_idea:

Аспержи ала свеки - nadja_sp :icon_idea:

Кюфтета от коприва - elidrag :icon_idea:

Вегетариански пролетен сач - bordovsky :icon_idea:

Зеленчукова фрита със сирена - petrina :icon_idea:

Тиквички със сирене и орехи - рер-4о :icon_idea:

стр.14

Магданозени кюфтета - ТАНЯ_70 :icon_idea:

Мариновани гъби - petrina :icon_idea:

Пирог  със спанак/лапад, орехи и фета сирене - petrina :icon_idea:

Зелена торта - gaby_s :icon_idea:

Кюфтини (кюфтенца от цукини) - Abra :icon_idea:

Тиквени палачинки - Abra :icon_idea:

Тиквени лодки - toni_ton4o :icon_idea:

Запеканка с тиквички тип сандвич - toni_ton4o :icon_idea:

Запеканка от тиквички и домати - petrina :icon_idea:

стр.15

Чушки с картофи и яйце - aniyon :icon_idea:

Пълнен алабаш на фурна - Abra :icon_idea:

Кюфтета от тиквички - maksimalistkata :icon_idea:

Кюфтета от картофи и тиквички - irinka :icon_idea:

ПОСТЕН СЛАВЯНСКИ ГЮВЕЧ - Kleine_nina :icon_idea:

Кюфтета от грах - рер-4о :icon_idea:

Ролца от тикчички с цедено кисело мляко и орехи - kostilq   :icon_idea:

Запечени патладжани с моцарела и доматен сос - petrina :icon_idea:

Огретен от тиквички, ориз и сирене - petrina :icon_idea:

стр.16

Мариновани тиквички на скара. - petrina :icon_idea:

Запеканка от аспержи - Vasilina_lina :icon_idea:

Пълнени тиквички с домати - Vasilina_lina :icon_idea:

Зелен фасул с картофи и топено сирене - aniyon :icon_idea:

"Закуска" от патладжани - рер-4о :icon_idea:

Син домат със сирене и кашкавал - alexa_a :icon_idea:

стр.17

Шницели от патладжани - kostilq :icon_idea:

Печени зеленчуци със сирене -marabu :icon_idea:

Доматени палачинки - kostilq :icon_idea:

Панирани моркови - Abra :icon_idea:

Доматена манджа - рер-4о :icon_idea:  :smile1:

Семиз оту - sezamm

Пълнени патладжани - petrina :icon_idea:

стр.18

Каша от зелен фасул (зелен фасул по селски)  - bordovsky :icon_idea:

Гювеч по овчарски - maksimalistkata :icon_idea:

Панирани патладжани със сирене - Emili :icon_idea:

Тиквички - бюрек  - bordovsky :icon_idea:

Постна мусака - ilrai :icon_idea:

Пържен лук по индийски - kostilq :icon_idea:

Пюре от карфиол - petrina :icon_idea:

Син домат с патладжан - alexa_a :icon_idea:

Пържени камби със сирене - ТАНЯ_70 :icon_idea:

Яхния с гъби и картофи - Emili :icon_idea:

Запеканка с карфиол - petrina :icon_idea:

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ - Kleine_nina   :icon_idea:

ГЮВЕЧ С ПАТЛАДЖАНИ И ОРИЗ - kylinarka   

Фантазия - menyanthe   :icon_idea:

стр.19

Кюфтета от пиперки и ориз -bordovsky  :icon_idea:

Морковени кюфтенца - Abra :icon_idea:

Цветно зеле (карфиол) на фурна - marabu :icon_idea:

Цветно зеле с хлебни трохи и кашкавал - marabu :icon_idea:

Крокети от патладжани - asmaria77 :icon_idea:

Дал/Dhal - nadja_sp :icon_idea:

Ориз с чесън и зеленчуци - marabu :icon_idea:

Краставичен Намул - nadja_sp :icon_idea:

Спаначен намул - nadja_sp :icon_idea:

Пълнени домати,печени върху картофи - gaby_s:icon_idea:

Кимчи - nadja_sp :icon_idea:

Постна сарма с прясно зеле - bordovsky :icon_idea:

Булгур с гъби-микс - Abra :icon_idea:

Картофени кюфтета - t_ilieva :icon_idea:

Карфиол в шафран и къри - gaby_s :icon_idea:

Зеленчукова паея - gaby_s :icon_idea:






Хайде в тая темичка да обменяме опит тези, които храним съпруги/съпрузи вегетарианци. Може би знаете, че разнообразното вегетарианско меню е една нелесна задача, та...споделяйте.
Ето ви нещичко от мене:


Кремсупа от леща с гъби

Продукти:
600 г леща, 250 г гъби, 1 глава лук, 3-4 клонки магданоз, 2 скил. чесън, 4-5 с.л. зехтин, сол, дафинов лист, сирене Пармезан; за крутоните: 2 филии хляб, 1 ч.л. зехтин, 1 с.л. "Пикантина"

Приготовление:
Лукът и магданозът се нарязват на ситно. В тенджера се загрява зехтин, слагат се в него. Като се позапържат, се прибавя 1 скил. чесън на дребно, 1 даф. лист, лещата. Позапържва се и се залива с 2 л вода. Разбърква се. Като заври, котлонът се намалява и ври на тих огън. След около 40 мин. лещата е готова, пасира се и се оставя на топло.
Отделно: Гъбите се нарязват на ивички. Запържват се в зехтин на силен огън, слага се втората скилидка чесън на ситно. Пържат се до златист цвят.
Крутони: нарязаният на кубчета хляб се запържва в зехтина заедно с "Пикантина"-та.
10 мин. преди сервиране в супата се слагат гъбите и се сервира с крутоните и настърган Пармезан.

Да кажа аз какво промених в рецептата-не съм ползвала пармезан, наместо ПИКАНТИНА-зеленчукови бульони МАГИ директно в супата. Заедно с лещата слагам да врат един голям морков , накълцан на парчета, и един картоф. И не запържвам-мъжото има гастрит.
Гъбките пък ги задушавам в дълбок тиган с мааалко масълце и повечко водица.
« Последна редакция: 15 Октомври 2008, 14:44:41 от natalyna »

marabu

  • Гост
Re: Предложение към зеленоядите
« Отговор #1 -: 05 Април 2006, 21:47:24 »
Аз имам цяла книга да я сканирам ли ? Ако успея да сготвя нещо ще се отчета или пък вие  :)

СърДечко

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 6
  • те така изглеждам и аз сутрин!
Re: Предложение към зеленоядите
« Отговор #2 -: 05 Април 2006, 21:54:01 »
За вегетарианци????Аз лично НЕ ОТКАЗВАМ!!!!
Даже ща почерпя за принос към значителното подобряване на кулинарното благосъстояние на собствения ми брак-имам мъж Телец, а те са, както е известно, угаждачи! :D

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Предложение към зеленоядите
« Отговор #3 -: 05 Април 2006, 21:59:15 »
Макар че не съм вегетарианец(а домашните ми още по-малко), също обичам безмесни ястия и ще се опитам да пусна тук и някои чешки рецепти(макар че чехите са много месоядни) :)

СърДечко - супер темичка  ;)

kalina

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 533
Re: Предложение към зеленоядите
« Отговор #4 -: 06 Април 2006, 11:11:39 »
При мен ситуацията е подобна като при Natalyna.
Месо- може, но не задължително. Че даже, по-ме съблазняват безместните   ястия.
Но като съм приготвила нещо постно (напр. яйца по Панагюрски или пържени тиквички с подлучено мляко),
мажа ми си похапва и казва после: "Салата бе много хубава, а сега да преминем към основното ядене".  ;D

Очаквам вашите рецепти за "постнотийки-вкусотийки". Ще пиша и аз!


marabu

  • Гост
Re: Предложение към зеленоядите
« Отговор #5 -: 06 Април 2006, 13:21:21 »
Съжелявам, но вчера забравих да пиша  :-\
Реших да отделя темата "Готвим по "Вегетарианска кухня " и там ако някой готви по книгата и снима  ::) моля да се отчете в темата
Готвим по "Вегетарианска кухня ", а тук можем да споделяме рецептите коит са изпробвани  :)

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 366
Re: Готвим по "Вегетарианска кухня "
« Отговор #6 -: 06 Април 2006, 15:04:43 »
Постен зеУен фасул
В тенджерка се пръжват 5-6 стръкчета пресен лук и пресен чесън, заедно с 1-2 моркова на шайби.
Ръсва се 1 препълнена супена лъжица брашно и като направи мехурки се ръсва 1 чаена лъжичка червен пипер.
Тутакси се погасява с доматен сок или с вода - да не прегори пипера.
Добавя се 500 грама зеУен фасул нарязан на ромбчета или както е в пакета от супера.
Може да се използва и консерва - кръгъл или плосък - който си е направил консерви есента.
Долива се вода да покрие фасула и се оставя да къкри на тих огън докато омекне.
( Ако някой го обича с чубрица, джоджен или целина - да си сложи).
Поднася се наръсен с копър и с една-две супени лъжици кисело мляко отстрани( но в чинията, де ;D).
Можете да направите и чесън с оцет като за шкембе-чорба - също много върви с фасула.

Рецептата изглежда малко наопаки - започва се от запръжката.
Ама така препоръчва бай Нацко Сотиров - царският готвач в книгата, издадена от сина му.
Българските манджи да се започват така: запържва се леко-леко лук, после лъжица брашно, после червен пипер, веднага се "гаси" с домати, доматен сок или вода - нека клокне и се държи на топло, докато се измисли нататък каква манджа ще става - зелен фасул ли, грах ли, картофи ли, гювеч ли, че и прости домати с ориз. Могат да се използват още замразени или консервирани паприкаш, патладжан, бамя и т.н. и .тн.
Така хем манджата има запръжка, хем тя по-скоро е "задушка" т.е. по-лека за стомаха.

При това изобилие на замразени зеленчуци и зеленчукови смеси така могат да се направят десетки различни постни манджи, да не забравяме, че макар гъбите да са наречени "горски кюфтета" също са постни и могат да участват.
Блазя им на веджитата, аз 'неска точно зелУен фасул направих та имам прееееееесни впечатления ;D
« Последна редакция: 24 Април 2006, 01:37:36 от yosif »

marabu

  • Гост
Re: Предложение към зеленоядите
« Отговор #7 -: 22 Април 2006, 22:11:28 »
ПРЕСНИ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ЛУК

1 кг пресни картофи
1 връзка зелен лук
1/2 чаена чаша зеленчуков бульон
4-5 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка соев сос
копър

. Картофите се измиват, почисват се от люспата и се слагат в тенджера със сгорещеното олио.
. Покриват се с капак и се задушават, като тенджерата периодично се разклаща.
. Прибавят се соевият сос и зеленчуковият бульон.
. Картофите се задушават до омекване.
. Изваждат се и в същата мазнина се задушава едро нарязаният зелен лук.
. След като омекне, се изсипва върху картофите.
. Ястието се поднася топло, поръсено със ситно нарязан копър.

marabu

  • Гост
Re: Предложение към зеленоядите
« Отговор #8 -: 24 Април 2006, 10:55:54 »
Постни зелеви сарми

6 порции

Чудесна постна гарнитура към всякаква вечеря

4 л вода
900 г прясно зеле
1 средна глава лук, нарязана на филийки
1 нарязана средно голяма червена чушка
1 нарязана средно голяма зелена чушка
1 голям морков, обелен и рендосан
2 с л нарязан пресен магданоз
1 ч л кимион на зърна
сол и чер пипер



. Налейте водата в голяма тенджера. Кипнете я на умерено силен огън.
 С остър нож изрежете кочана на зелката. Сложете зелката в тенджерата. Намалете на слаб огън.

. Докато зелката ври, външните листа ще  започнат да се отпускат. С решетеста
лъжица извадете тези листа и ги поставете в купа със студена вода.

. След като извадите всички освободени  листа от тенджерата, извадете и зелката. Отцедете я, нарежете я и я оставете настрана.Поставете бланшираната зелка на кърпа, за да се отцеди напълно.

. В същия сок бланширайте лука, чушките и морковите за 4 минути. Извадете ги от сока и ги поставете в средно голяма купа. Изхвърлете сока.

. Прибавете магданоза, кимиона на зърна, солта, пипера и нарязаната зелка към
зеленчуците. Разбъркайте всичко....

. Изрежете края на всяко зелево листо в клиновидна форма, за да почистите
кочана. Разпределете зелевите листа на суха кърпа.

. Поставете по 2 с л от зеленчуковия  пълнеж в центъра на всеки зелев лист. Загънете краищата на зелевия лист към центъра, така че да покрият пълнежа.

. Обхванете зелевия лист с кърпата така, че да се образува топка.  Усучете краищата на кърпата, докато се
образува компактна зелева сарма.

. Махнете кърпата. Зелевият лист запазва формата на сарма. Повторете процедурата с останалите
зелеви листа.

. Поставете сармите в тенджера и ги задушете с много малко вода 10-12 минути, за да се свари зелето.

. Сервирайте ги топли или студени.

Източник и снимка  : Съкровищница с класически рецепти
« Последна редакция: 24 Април 2006, 11:05:26 от marabu »

marabu

  • Гост
Пълнени тиквички
« Отговор #9 -: 08 Май 2006, 20:53:51 »
Пълнени тиквички

Хрупкави тиквички с вкусен пълнеж от галета


2 големи тиквички
2  л олио
1 средна глава лук, нарязана на дребно
2 дребно нарязани стъбла целина
3 с л нарязан пресен магданоз
1 ч л мащерка
2 с л доматен сос
50 г галета
1 голямо яйце, леко разбито
125 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер


. Затоплете фурната на 190°С.
. Разрежете напречно всяка тиквичка  на  две части. С подходящ уред изкормете центъра на  всяка половина.
. Бланширайте тиквичките в кипяща  подсолена вода за 2 минути. Изплакнете ги на студена течаща. Отцедете ги добре.
. В тиган загрейте олиото на умерен огън. Задушете лука, целината и магданоза  5 минути. Вдигнете тигана от огъня.
. Добавете мащерката и доматен разбъркайте. Добавете галетата и разбъркай
. Добавете 1 яйце и 50 мл зеленчуковия бульон. Подправете със сол и пипер.
. Прехвърлете сместа в шприц.
. Напълнете центъра на всяка тиквичка със зеленчуковата смес.
. Наредете тиквичките в огнеупорно глинено гърне.
. Залейте ги с останалата част  бульон. Покрийте ги с алумиево фолио.
. Оставете ги да се пекат 10-12 минути,  докато тиквичките са готови, но не са разкашкани.
. Оставете ги да поизстинат. Нарежете ги и сервирайте.

Източник и снимка  : Съкровищница с класически рецепти
« Последна редакция: 08 Май 2006, 20:58:27 от marabu »

marabu

  • Гост
Грахови палачинки
« Отговор #10 -: 08 Май 2006, 21:04:04 »
Грахови палачинки

300 г грах
2 яйца
40 г брашно
1 ч л захар
1/2 ч л бакпулвер
1/2 ч л сол
75 мл прясно мляко
2 с л олио


. Нагрейте предварително тигана.
. В миксер разбийте грахте на пюре.
. Добавете яйцата, брашното, захарта, бакпулвера и солта.
. Докато разбивате продуктите на умерена скорост, добавете млякото и го смесете добре.
. Намажете тигана с олио.
. Отмерете по 2 с л на палачинка от сместа и я разпределете на дъното.
. Запържете едната страна 4 минути, докато се появят мехурчета на горната страна.
. Обърнете палачинката и я запържете още 30 минути, докато стане златиста на цвят.
. Сервирайте палачинките топли.

Източник и снимка  : Съкровищница с класически рецепти

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

marabu

  • Гост
Нежно пюре от грах с джоджен
« Отговор #12 -: 15 Ноември 2006, 00:04:49 »
Нежно пюре от грах с джоджен



1 картоф
500 г замразен грах
малка връзка джоджен
сол
смлян черен пипер
масло



. Картофът се обелва и се нарязва на кубчета.
. Вари се до полуготовност в солена вода.
. Изсипва се замразения грах и се довежда до кипване.
. Вари се около 3-4 минути.
. Прибавя се ситно нарязания джоджен и се кипва за 1 минута.
. Водата се излива.
. С помощта на преса за картофи се размачква или се пюрира в блендер.
. Подправя се със сол и смлян черен пипер.
. Добавя се масло.
 
Източник: Jamie Oliver

marabu

  • Гост

marabu

  • Гост
Цукини с гъби и сусам
« Отговор #14 -: 23 Ноември 2006, 23:37:13 »
Цукини с гъби и сусам



2 цукини или тиквички
200 г гъби печурки
или 170 г консервирани
1 ч л печен сусам
1/2 ч л захар
1 с л соев сoс Light


. Цукините се нарязват на жулиени (ивички) и се посоляват.
. След 15 минути се измиват от солта и се подсушават.
. Гъбите се нарязват на половинки или четвъртинки.
. Малко олио се налива в тиган (най-добре УОК) и се загрява добре.
. Бързо се запържват цукините (2-3 минути) и се изваждат.
. Запържват се гъбите за 2-3 минути и се прибавят цукините, соевият сос и захарта.
. Разбърква се добре и се изсипва в чиния.
. Поръсва се със сусам.

** Сусамът трябва да се изпече на сух тиган до златист цвят.


източник : Карина кукинг.нет

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]