Автор Тема: Предложение към зеленоядите и веганите  (Прочетена 320283 пъти)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #45 -: 12 Юли 2007, 16:51:07 »
И още нещо с тиквички
Запеканка с тиквички
Количествата са на око:
настъргани тиквички, да речем 2
кайма 1/4кг.
сирене 1/4кг.
прясно мляко, около 200гр.
3 яйца
сол
нарязан копър
нарязан пресен лук
черен пипер
олио

Всички продукти се размесват/разбъркват хубаво и се изсипват в намазана с олио и поръсена с галета тавичка.
Запича се до зачервяване.
Вкусно и лесно.


« Последна редакция: 12 Юли 2007, 23:16:28 от pep-4o »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #46 -: 13 Юли 2007, 00:35:19 »
                                                 Патладжанени рулца с моцарела и сос песто

    Нарежете един патладжан на много тънки филийки и го изкиснете в силно подсолена вода за 10 мин. Изплакнете със студена вода и подсушете патладжанените филийки с кърпа или домакинска хартия. В средата на всяка филийка сложете парченце сирене "Моцарела" , поръсете с пармезан и завийте на стегнато руло. Подредете рулцата плътно едно до друго в намаслена тавичка. Върху всяко рулце сложете тънко резенче домат. Посолете , наръсете с малко зехтин и запечете в силна фурна. Преди сервиране намажете рулцата със сос песто

« Последна редакция: 26 Юни 2008, 01:00:33 от Mariana G »

mimim

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 34
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #47 -: 16 Юли 2007, 20:20:06 »
Тиквички на фурна

4 тиквички, настъргани на едро
4 яйца
1 връзка магданоз
1 връзка копър
10 с.л. грис
сирене, натрошено
сол
черен пипер

Всичко се омесва, прехвърля се в намаслена тавичка и се пече до силно розово на 180 градуса, около час.



marabu

  • Гост
Царевица с ароматно масло
« Отговор #48 -: 19 Юли 2007, 13:43:46 »
Царевица с ароматно масло



2-3 царевици
50 г масло със стайна температура
1/2 ч л розор пипер
1 скилидки чесън
1 ч л ситно нарязан копър


. Маслото се смесва с копъра, розовият пипер и ситно нарязан чесън.
. Поставя се върху целофаново фолио и се оформя на руло.
. Поставя се за 30 минути във фризер или камера.
. След това маслото се нарязва на филийки.
. Ако е необходимо царевицата се разделя на 2.
. Царевицата се поставя върху алуминиево фолио, като под нея се поставя няколко парчета масло.
. Отгоре се поставят няколко парчета от маслото и царевицата се увива стегнато.
. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 20 минути или до готовност.


** Доста зависи каква е царевицата.. ако не е млечна.. може би по добре да бъде предварително сварена или се оставя да се пече повече време.

източник : carina-forum.com
« Последна редакция: 19 Юли 2007, 15:51:54 от marabu »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #49 -: 06 Август 2007, 00:26:14 »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #50 -: 06 Август 2007, 16:56:11 »
Гръцко кьопоолу

2 патладжана
6 чушки
3 домата
150 г сирене
1 гл. лук
половин глава чесън, 10 маслини, сол, олио, оцет, магданоз
Патладжаните се изпичат, обелват и нарязват на кубчета, чушките - също, доматите се попарват във вряла вода, обелват и нарязват също на кубчета, сиренето - и то, лукът и чесънът се нарязват, прибавя се магданозът, маслините, посолява се, полива се с оцет и олио, обърква се хубаво и се оставя в хладилника най-малко за час. Любимо ми е. Когато го правя, друго не се хапва вкъщи  
 
« Последна редакция: 27 Септември 2010, 17:20:22 от pep-4o »

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #51 -: 07 Август 2007, 20:03:20 »
Лозови сарми с маслини, ядки и стафиди


Продукти:
200 г ориз
2 глави кромид лук, 3-4 скилидки чесън
1 шепа маслини – обезкостени и нарязани
1 шепа микс ядки – шам фъстък и орехи - около 50 гр.
50 г стафиди
10 с. л. смес от зехтин и олио
по 1 ч. л.  копър, джоджен, магданоз
1 с.л. лим.сок
черен пипер и сол на вкус
лозови листа за завиване

Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио за 1-2 минути. Прибавя се измитият и почистен ориз, лимоновия сок  и се пържи, докато стане "прозрачен". Леко се запържва и нарязания чесън.Залива се с 200 мл вода и ври, докато оризът я поеме. Прибавят се маслините, едро нарязаните  ядки и стафидите, овкусява се с подправките.
 Във всеки лозов лист /бланширан/ се поставя по 1 лъжица от плънката. Завиват се сармички, като се притискат с длан, за да се стегнат. Подреждат се в тенджера, затискат се с чиния и се заливат с  вода до половината от тяхната височина. Варят се на тих огън 20-30 минути.
Сервират се с резени лимон, доматен или млечен сос /за не веганите/.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #52 -: 13 Август 2007, 10:32:24 »
Супа от тиквички
Предлагам една лесна и вкусна супа, която правя от години и която става готова, докато си пия кафето. Когато я направих за първи път, одобрението за нея беше толкова голямо у дома, че я правих пет дена последователно.

Продукти:
2 средно големи тиквички
2 с.л. маргарин/масло, олио или зехтин
3 с.л. фиде
1 яйце
1 к.ч. кисело мляко
копър
сирене

Тиквичките се нарязват на кубчета и се задушават в мазнината, докато омекнат. Долива се 2 л гореща вода и щом тя заври, се слага фидето и сол на вкус. След 5 мин., когато фидето се предполага, че е готово, се прибавя копърът и супата се отдръпва от котлона. След като поизстине, се застройва с яйцето и киселото мляко. Натрошеното сирене може да се сложи в тенджерата или при сервиране във всяка чиния.
« Последна редакция: 27 Септември 2010, 17:23:16 от pep-4o »

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #53 -: 13 Август 2007, 18:06:31 »
Супа от тиквички
Предлагам една лесна и вкусна супа, която правя от години и която става готова, докато си пия кафето. Когато я направих за първи път, одобрението за нея беше толкова голямо у дома, че я правих пет дена последователно.

 ::)Позволявам си едно допълнение,тъй като и у дома тази супа много се харесва.След като супата се свари,още докато е гореща в една чиния натрошавам сирене,обърквам го с малко брашно и го изсипвам в супата.Така то си остава на бучици,а не се стопява,а и супата добива плътност.
« Последна редакция: 13 Август 2007, 19:14:42 от Mariana G »
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

katkat

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 73
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #54 -: 23 Август 2007, 08:31:11 »
Лук със соев сос
5 глави стар лук
5-6 с.л. соев сос
2с.л. олио / на вкус/
черен пипер / млян/ и малко къри

Нарязва се лукът на кръгчета, слага се в иенската + останалите продукти и всичко това се разбърква, за да поемат лучените кръгчета.
Ястието може да се приготви както на фурна така и в микровълнова / 10 минути на максимална мощност/.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #55 -: 23 Септември 2007, 17:49:03 »
Мързеливи чушки бюрек
 
Идеята беше да правя чушки бюрек, по технологията на Мими, ама...
Да не си помислите, защото ме мързяло ::), не просто ми се спукаха/разкъсаха/ чушките при печенето в чушкопека, като забравих преди това да ги изкормя :innocent:.

Продукти:
за 3-4 порции
12 чушки
150/200гр. извара
150/200гр. сирене
4-5 яйца
брашно
копър
магданоз
около 300-400 мл. пр.мляко

Приготвяне:
Изпечените и разтворени до долу чушки /разстлани/, посолявам, овалвам в брашно и изпържвам в олио.
Нареждам половината в тавичка. Отгоре изливам смес от 2-3 яйца, сиренето, изварата, наситнените подправки. Пак редя отгоре от изпъжените чушки. Заливам с разбитите 2 яйца и останалото прясно мляко.
Пече се до зачервяване и е мноооооооого вкусно и топло и студено. Снимка може да прикача по-късно.

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #56 -: 24 Септември 2007, 12:07:30 »
 :smile1: Лозови сърми .
  Правя ги със зехтин и олио по равно , запържвам червен пипер, на половин кило ориз слагам 2-3 суп.лъж. доматена салца ,2 суп.лъл.сух джожен,купих си чесън на прах,от него слагам малко,сок от нар 2-3 суп. лъж.,вода вряща 1 водна чаша ,слагам капака и дърпам от печката ,след 5 мин. почвам .... както сарми.Постни сърми са за предпочитани у нас ,разбира се с доматена салца ,преди години ми беше останало ядене с орис и салца ,навих и този ориз и ... сарми у нас само със салца са на почит .
    Веднъж щях да правя нещо с макарони ,пуснах ги във водата ,но по някакъв повод трябваше да изляза веднага от къщи ,похлупих тенжерата , като се върнах видях че макароните са се надули, спестявам от времето и газта . :yahoo:
« Последна редакция: 25 Септември 2007, 06:57:39 от tanita »
mazesin yemekleri

marabu

  • Гост
Кускус по израилски
« Отговор #57 -: 25 Септември 2007, 22:08:55 »
Кускус по израилски

1 с л зехтин
1 малка глава кромид лук
1-2 моркова
1 скилидка чесън
1 люта червена чушка (по желание)
1/2 ч л кимион на зърна
300 г кускус
500 мл бульон или вода
1 ч л сол
магданоз


. Чесънът се пресова, лукът се наситнява, а морковите се нарязват на дребни кубчета.
. Зеленчуците се запърват в сгорещена мазнина на среден огън за 3-5 минути.
. Прибавя се кимионът и се запържа 1 минута.
. Добавя се кускусът и се запържва 2 минути.
. Влива се водата и се посолява.
. Кипва се и се похлупва с капак.
. Огънят се намалява и се вари 15-20 минути или докато се изпари течноста.
. Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.


източник : Ayn

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #58 -: 26 Септември 2007, 13:26:54 »
Предлагам и моя вариант за лозови сърми:

Лозови сърмички със стафиди и млечен сос

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Предложение към зеленоядите и веганите
« Отговор #59 -: 28 Септември 2007, 23:19:16 »
Марабу, ето го и моят кус-кус по израилски ;D

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]