Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 07:20:06

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Торти - 7 « назад напред »
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Торти - 7  (Прочетена 66682 пъти)
« Отговор #30 -: 17 Септември 2007, 09:32:04 »
vens
Гурман
Публикации: 1793

И аз съм без думи smile1
И аз  ! Markrit ,  поздравления за професионално направената торта ! clapping
Активен

« Отговор #31 -: 17 Септември 2007, 10:02:51 »
marchela
Помощник-готвач
Публикации: 355

Гледам и невярвам на очите си. Не съм предполагала, че може да се направи такъв хубав влак! За нищо на света не бих дала да го разрежат.
Направо ти се възхищавам. clapping clap

Имам и въпрос, това влакче с форма ли се прави или се сглобява, по някакъв начин?
Активен
« Отговор #32 -: 17 Септември 2007, 10:15:32 »
annny
Чирак
*
Публикации: 47

Маркрит, ХЛЪЦ!  swoon

Какво има вътре? Как го направи? И само една нощ ти стигна??

БРАВО!
Активен

Подвизавам се още и като Кенга
« Отговор #33 -: 17 Септември 2007, 11:22:58 »
gaby_s
Модератор
Гурман
Публикации: 1382

Маркрит,и аз нямам думи!Как разрязахте тази красота...Браво! thumbup

Срам,не срам...публикувам тук и моята тортичка...обикновена е ,но много вкусна!

Торта-парфе от мандарини

продукти за жълтия крем:6 бр.жълтъци,200 гр.захар.500 мл.прясно мляко,2 пакетчета ванилия,20 гр.желатин/около 2 супени лъжици пълни,250 гр.сметана,6-8 мандарини

приготовление:Смесваме жълтъците,50 гр. от .захарта и прясното мляко и варим на крем.Добавяме накиснатия желатин.Към охладената смес прибавяме разбитата с останалата захар сметана.Прибавяме предварително отделените сърцевини на мандарините/може да се направи и с портокали/

продукти за белия крем:500 гр.сметана,140 гр.пудра захар,1 1/2 супени лъжици желатино,200 мл.сок,6 белтъка,плодове-в случая мандарини
приготовление: Сметаната разбиваме със захарта до сгъстяване.Слагаме на водна баня желатина,предварително накиснат в сока/аз използвах плодов сок от банани/.да се разтопи.Белтъците разбиваме с малко захар и смесваме.Плодовете нарязваме на дребно и всичко разбъркваме много добре.

Тортата търпи всякакви варианти и комбинации...Върху блат за торта излях първо жълтия крем,нарязах 2 банана, след това и белия...Украсих тортата с нарязани бадемови ядки.

Активен

« Отговор #34 -: 17 Септември 2007, 14:27:21 »
sezamm
Главен Готвач
Публикации: 577

yes4 yes4 МАРКİТ
Активен
« Отговор #35 -: 17 Септември 2007, 16:31:43 »
Ванчето
Главен Готвач
Публикации: 898

WWW Ел. поща
Markrit , swoon swoon swoon,каквото и да напиша,все ще е малко и ще бледнее пред възхищението ,което изпитвам  момента. Kiss

Габи 
,страхотна торта! Kiss
Активен
« Отговор #36 -: 17 Септември 2007, 17:49:42 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2672

Ел. поща
Габи,много вкусно изглежда тази торта.

Маркрит,отново ни оставяш без думи.Това си е невероятен професионализъм.
Активен

« Отговор #37 -: 18 Септември 2007, 10:45:47 »
Markrit
Калфа
**
Публикации: 55

Ел. поща
Ilrai,Vesela,Vens,Marchela,Annny,Sezamm,Vanche,Yoli,благодаря ви момичета thank_you2gaby_s,чудна тортичка си сътворила.Изглежда много апетитна и красива,обещавам си че в скоро време ще се подвизава в моите изпробвани рецепти  yes4....А сега отговарям на всички,които се интересуват от направата на влакчето...Значи,блатовете си ги направих от по-предишната вечер.Шоколадови са,защото малките са фенове на шоколада Grin Изпекох две правоъгални тави,като едната е по-малка.После си направих крема,маслено млечно шоколадов.Рецептата я взех от едно американско списание,тъй като техните блатове за торти седят по-влажни и не е необходимо да ги сиропираш.Големият блат/за локомотива/,го нарязах на три еднакви правоъгълни парчета,които слепих с крема и направих груб изглед на влак,после с малкият блат направих и вагончето...Увих ги и двете "призведения на изкуството" в найлон и ги бухнах вав фризера/когато блатовете са замразени,по-лесно се работи после с ножа/.На другият ден,като станах си поиграх около час с един малък нож и дооформих влакчето,като през цялото време сравнявах с малкото влакче играчка,после пак във фризера.Вече втората нощ ми дойде в повече,но си заслужаваше.Изкарах тортата от фризера и я намазах с маслен крем,от там нататък беше нещо като шев и кройка.След като разточих фондана, с  линийка,ножица и пица нож си направих малките детайли по "обличането"на влакчето.Голямо пипкане падна,но се получи.През цялото време играчката отново беше до мен.Когато на другият ден,малкият се разкрещя като си видя торта и извика "James",се успокоих че го позна  yahoo Нали това беше идеята  smile1
Активен

« Отговор #38 -: 18 Септември 2007, 13:27:08 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4175

Ел. поща

Тортата на баба - Мими

Death by chocolate - Freya

Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #39 -: 18 Септември 2007, 13:34:29 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4175

Ел. поща
Торта от Кроасани - tintin
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #40 -: 19 Септември 2007, 02:48:11 »
Tandoori
Калфа
**
Публикации: 126
http://tandoorisjourney.blogspot.com

Къде съм спала пак, има нова тема, а аз се чудя защо никой не пише  Cry

ЧУДЕСНИ НЕЩА СТЕ СЪТВОРИЛИ!!! thumbup
Активен

« Отговор #41 -: 19 Септември 2007, 19:26:53 »
Ванчето
Главен Готвач
Публикации: 898

WWW Ел. поща
След толкова красоти да "изтипосам"  Grin  днешната

Том и Джери

Активен
« Отговор #42 -: 19 Септември 2007, 20:16:56 »
vens
Гурман
Публикации: 1793

Ванче , чудесна торта ! А трансфера е безупречен ! Като рисунка е ! clapping clapping
Активен

« Отговор #43 -: 19 Септември 2007, 20:24:15 »
sezamm
Главен Готвач
Публикации: 577

Kiss ванче  thumbup yahoo
Активен
« Отговор #44 -: 19 Септември 2007, 23:02:31 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8751
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Ванче,  swoon swoon страхотни са - всеки момент ще излязат да се подгонят  thumbup
Активен

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Торти - 7 « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio