Гледам и невярвам на очите си. Не съм предполагала, че може да се направи такъв хубав влак! За нищо на света не бих дала да го разрежат. Направо ти се възхищавам.
Имам и въпрос, това влакче с форма ли се прави или се сглобява, по някакъв начин?
Маркрит,и аз нямам думи!Как разрязахте тази красота...Браво!
Срам,не срам...публикувам тук и моята тортичка...обикновена е ,но много вкусна!
Торта-парфе от мандарини
продукти за жълтия крем:6 бр.жълтъци,200 гр.захар.500 мл.прясно мляко,2 пакетчета ванилия,20 гр.желатин/около 2 супени лъжици пълни,250 гр.сметана,6-8 мандарини
приготовление:Смесваме жълтъците,50 гр. от .захарта и прясното мляко и варим на крем.Добавяме накиснатия желатин.Към охладената смес прибавяме разбитата с останалата захар сметана.Прибавяме предварително отделените сърцевини на мандарините/може да се направи и с портокали/
продукти за белия крем:500 гр.сметана,140 гр.пудра захар,1 1/2 супени лъжици желатино,200 мл.сок,6 белтъка,плодове-в случая мандарини приготовление: Сметаната разбиваме със захарта до сгъстяване.Слагаме на водна баня желатина,предварително накиснат в сока/аз използвах плодов сок от банани/.да се разтопи.Белтъците разбиваме с малко захар и смесваме.Плодовете нарязваме на дребно и всичко разбъркваме много добре.
Тортата търпи всякакви варианти и комбинации...Върху блат за торта излях първо жълтия крем,нарязах 2 банана, след това и белия...Украсих тортата с нарязани бадемови ядки.
Ilrai,Vesela,Vens,Marchela,Annny,Sezamm,Vanche,Yoli,благодаря ви момичета gaby_s,чудна тортичка си сътворила.Изглежда много апетитна и красива,обещавам си че в скоро време ще се подвизава в моите изпробвани рецепти ....А сега отговарям на всички,които се интересуват от направата на влакчето...Значи,блатовете си ги направих от по-предишната вечер.Шоколадови са,защото малките са фенове на шоколада Изпекох две правоъгални тави,като едната е по-малка.После си направих крема,маслено млечно шоколадов.Рецептата я взех от едно американско списание,тъй като техните блатове за торти седят по-влажни и не е необходимо да ги сиропираш.Големият блат/за локомотива/,го нарязах на три еднакви правоъгълни парчета,които слепих с крема и направих груб изглед на влак,после с малкият блат направих и вагончето...Увих ги и двете "призведения на изкуството" в найлон и ги бухнах вав фризера/когато блатовете са замразени,по-лесно се работи после с ножа/.На другият ден,като станах си поиграх около час с един малък нож и дооформих влакчето,като през цялото време сравнявах с малкото влакче играчка,после пак във фризера.Вече втората нощ ми дойде в повече,но си заслужаваше.Изкарах тортата от фризера и я намазах с маслен крем,от там нататък беше нещо като шев и кройка.След като разточих фондана, с линийка,ножица и пица нож си направих малките детайли по "обличането"на влакчето.Голямо пипкане падна,но се получи.През цялото време играчката отново беше до мен.Когато на другият ден,малкият се разкрещя като си видя торта и извика "James",се успокоих че го позна Нали това беше идеята