Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 03:03:07

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Меденки « назад напред »
Страници: 1 ... 3 4 [5] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Меденки  (Прочетена 42924 пъти)
« Отговор #60 -: 24 Декември 2008, 00:30:37 »
nilyufer
Чирак
*
Публикации: 49

Ел. поща
Ванчето,здравейте.Днес правих меденките по вашата рецепта.Че са вкусни ,ароматни и много сладки спор няма.Харесаха ни много.Но аз имам въпроси,защото  за пръв път правя сладки въобще от такъв вид. За брашното колко долу-горе като количество.Тестото стана много хубаво,меко, лесно се работеше,но отиде доста,поемаше по малко от брашното,но като го поеме започна да лепне по ръцете и аз добавях по още малко,после пак така .Всичко друго си е по рецептата.След около 6 часа поомекнаха,но са като бисквити,сигурно утре ще са по-меки.Содата гаси ли се с капки лимон или се слага направо заедно с брашното? Аз ги залепих с шипков мармалад,но следващия път ще направя с крем.А и още нещо,яйцата трябва ли да се разбият добре със захарта? Защото във вече готовите има вътре кристалчета захар и хрускат малко.Благодаря за вкусните меденки!
Активен

« Отговор #61 -: 24 Декември 2008, 08:39:52 »
Ванчето
Главен Готвач
Публикации: 897

WWW Ел. поща
Здравей nilyufer . smile1

Отговарям на въпросите ти веднага.
За брашното -точно количество не мога да дам,трябва да стане средно твърдо тесто(нито меко,нито твърдо Tongue).Като правиш фитилите си посипваш по малко брашно-просто няма начин да не лепне малко.
За содата-не се гаси в нищо.
Яйцата не разбивам отделно,просто слагам всички продукти в една купа и разбивам с телта.Тогава добавям малко по малко брашното.

Препоръчвам следващия път да слепиш сладките с крем-стават мекички за броени часове. Roll Eyes

Успех и весели празници! santa
Активен
« Отговор #62 -: 24 Декември 2008, 11:22:26 »
nilyufer
Чирак
*
Публикации: 49

Ел. поща
Благодаря ви,тази сутрин вече са мекички.Още нещо забравих да ви попитам-чашата от 200 или 250 мл е ? Защото са прекалено сладки за нас.Извинявам се за въпросите,но скоро ще ги направя пак,та да знам с моята чаша да сложа по-малко захар-250мл.е. Весели празници!
Активен

« Отговор #63 -: 24 Декември 2008, 12:30:49 »
Ванчето
Главен Готвач

WWW Ел. поща
Ами сложи си захар на вкус,както на вас ви е добре. smile1
Весели празници и на вас!
Активен
« Отговор #64 -: 24 Декември 2008, 21:57:22 »
Слънчева
Чирак
*
Публикации: 4

Ел. поща
 wave
Ето ме отново!Направих ги, станаха много вкусни, но не искат да омекнат съвсем - всъщност, тези, които залепих с малмалада, поомекнаха, но останалите, които оставих и украсих с шоколад, си стоят като бисквити, а вече са минали повече от 24 часа...Съмнявам се да остане нещо, обаче  Tongue.
А, чудя се - дали не ги пресуших, защото се надуваха страшно бързо и стояха във фурната не повече от 5 минути, но и не бяха на топчета, а ги правих на фигурки и сигурно са били по-тънки.С 2 думи - пишман готвач!
Благодаря за рецептата, много бързи, лесни и вкусни!
Активен
« Отговор #65 -: 24 Декември 2008, 22:04:42 »
Ванчето
Главен Готвач

WWW Ел. поща
Слънчева,предполагам точно в това е проблема.

.....но и не бяха на топчета, а ги правих на фигурки и сигурно са били по-тънки....

Направи ги по рецептата,ще бъдат мекички,сигурна съм.  thumbup
Активен
« Отговор #66 -: 25 Декември 2008, 00:09:42 »
irinka
Гурман
Публикации: 1467

Ел. поща
Ванче,идвам за да ти благодаря за меденките.Разкошни са!!Аз добавих и малко мармалад в сместа за слепване.От снощи до сутринта бяха станали толкова мекички  yahoo

* ABCD0002.JPG (59.49 KB, 640x480 - видяно 175 пъти.)
Активен

« Отговор #67 -: 25 Декември 2008, 08:37:03 »
Ванчето
Главен Готвач

WWW Ел. поща
irinka,много хубави меденки. KissРадвам се,че ви харесаха. smile1

Весела Коледа!
Активен
« Отговор #68 -: 31 Декември 2008, 20:14:14 »
Petka :-)
Калфа
**
Публикации: 199

Ванче, благодаря за хубавата рецепта! Аз направих доза и половина, 4е исках да са по-големички. Страхотни са, отдавна не биахме хапвали толкова вкусни сладки.
Весела Нова Година!

* Medenki.jpg (59.17 KB, 640x480 - видяно 122 пъти.)
Активен
« Отговор #69 -: 01 Януари 2009, 11:31:36 »
Ванчето
Главен Готвач

WWW Ел. поща
Petka :-)     air_kiss

И да е честита Новата 2009 г. ! smile1
Активен
« Отговор #70 -: 09 Януари 2010, 06:07:13 »
Petka :-)
Калфа
**
Публикации: 199

Ванче , да е честита и 2010 ! Grin
И тази година започнахме с твоите меденки, разкошни са !

* Medenki s kafe.jpg (58.36 KB, 640x480 - видяно 23 пъти.)
Активен
« Отговор #71 -: 09 Януари 2010, 15:05:06 »
Ванчето
Главен Готвач

WWW Ел. поща
За много години, Petka :-)air_kiss  Радвам се,че моите меденки присъстват редовно на вашата трапеза. smile1 
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Меденки « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio