Автор Тема: Да сготвим и похапнем заедно с Ани  (Прочетена 100428 пъти)

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #45 -: 28 Януари 2008, 21:15:00 »
Ани,  :air_kiss:
благодаря ти за рецептата на “рулца от кайма и бекон”.
Много ни харесаха. Моите ги направих по-плоски – с  по-къс бекон и флорентин,
но ще повторя и по-големи. :thumbup:
 
Вкусни ... ,
 :thankyou:

 :smile1:

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #46 -: 20 Февруари 2008, 22:52:30 »
Мъфини със заквасена сметана и шоколадов чипс

Продукти:
1/2 ч.ч. краве масло (или олио - аз ги направих с олио този път)
1/2 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. обикновена захар
2 яйца
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1/2 ч.ч. прядно мляко
2 2/3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1/2 ч.ч. шоколадов чипс - може до 1 ч.ч. да се сложи

Приготовление:
Мъфините се приготвят по стандартната процедура, като първо се смесват мокрите продукти, а в отделна купа смесваме сухите, след това смесваме заедно и разпределяме в предварително намаслени формички за мъфини. Пекат се 170 градуса за около 20 мин. Да ви е сладко!

PS: 1 ч.ч. = 200 мл.

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #47 -: 21 Февруари 2008, 20:43:15 »
Франзели с типово брашно

Продукти:
800 гр до 1 кг. типово брашно (ако нямате, можете да използвате, ръжено брашно или брашно за селски хляб или да смесите 50/50 бяло и някакъв друг вид тъмно брашно)
400 мл. хладка вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
3-4 с. л. зехтин или олио + още 3-4 за намазване след това

Приготовление:

Пресяваме брашното, правим кладенче и слагаме в него солта, захарта, зехтина и маята. След това постепенно започваме да прибавяме хладката вода и замесваме меко, еластично, нелепнещо тесто. Оставяме да втаса, докато увеличи обема си 2-3 пъти. Разделяме тестото на 4 части, разточваме на правоъгълник, намазваме със зехтин и навиваме на руло - по този начин след като се изпекат и ги разчупите франзелите ще си личат слоевете. Нареждаме в тава, застлана с хартия за печене, а ако нямате, тавата трябва да е намаслена. Оставяме да втасат отново за около 20-тина мин. Преди да ги сложите да се изпекат, направете напречни разрези. Печем около 30-тина мин. (в началото винаги пускам фурната на около 140-150 градуса, а след като се наддигнат достатъчно увеличавам на 180) до получаване на златист цвят.
Да ви е сладко!
« Последна редакция: 21 Февруари 2008, 20:45:05 от Anny »

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #48 -: 21 Февруари 2008, 20:44:58 »
Ани, благодаря ти за рецептата за Кайзер питките още веднъж. Всеки път си ги хапваме с удоволствие.

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #49 -: 21 Февруари 2008, 20:46:43 »
Пепи:air_kiss: много се радвам, че ви харесват!  У нас като забравим да купим хляб най-редовно ги замесвам набързо.

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #50 -: 21 Февруари 2008, 20:56:05 »
Риба със зеленчуци във фолио

Продукти: - за 4 порции

2 средно големи скумрии, разрязани на половина или 4 филета от някаква риба(рибата може да бъде всякакъв вид - хек, пастърва и т.н.)
2 жълти или червени чушки
2 моркова
1 глава кромид лук
сол на вкус
2-3 с.л. балсамов оцет или обикновен
3-4 с.л. зехтин
чер пипер

Приготовление:

Необходими са ви 4 парчета фолио за печене. Върху всяко поставяте рибата и нареждате върху рибата нарязаните на лентички моркови и чушки, а лукът - шайби. Посолявате, поръсвате с чер пипер и слагате по малко оцет и зехтин. Загъвате фолиото от всички страни и нареждате пакетите в тава за печене. Печете около 30 - 40 мин. на около 180 градуса. Това е един от лщбимите ми начини за приготвяне на риба, защото не мирише докато се пече и зеленчуците в комбинация с балсамов оцет и зехтин й придават неповторим вкус.


hgirl

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 584
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #51 -: 29 Април 2008, 16:45:20 »
Ани, благодаря за невероятно вкусната рецепта за ягодово парфе. Обрах овациите!

di0602

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #52 -: 19 Ноември 2008, 23:44:05 »
Пробвах рецептата и много ми хареса.

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2254
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #53 -: 20 Ноември 2008, 10:13:51 »
Anny, много ми допада рецептата за Риба със зеленчуци във фолио - ще я приготвя при първа възможност!  :thumbup:

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #54 -: 20 Ноември 2008, 11:36:00 »
Ани, добре дошла отново. :hi: Радвам се, че пак ще вземаш активно участие във форума.

iveta7

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 15
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #55 -: 20 Ноември 2008, 13:05:49 »
Благодаря много за Блините.Чудесни за закуска...за съжаление сега нямам снимка.После може да ги щракна :)
оБиЧаШ Ли оБиЧаЙ СиЛнО...МрАзИш Ли МраЗИ зАвИнаГи...<br />Не сЪжЕляВаЙ НиКоГа зА НиЩо зАщОтО еДвА Ли няКоЙ ТеБ Ще СъЖаЛи...

aniyon

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 793
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #56 -: 20 Ноември 2008, 13:31:05 »
И аз си харесах рибата със зеленчуци :smile1: Благодаря за рецептата! Ще се възползвам от нея на всяка цена!
Мога всичко, стига да поискам!
РЕЦЕПТИ Фитнес треньор

Reni 75

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 462
  • Аз мога
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #57 -: 20 Ноември 2008, 13:35:43 »
Това е чудесен начин да си приготвя риба, защото вкъщи я предпочитам само аз, а останаилте- не искат и да чуят че съществува такова нещо. Много рядко, ама наистина много рядко хапват пържен пангасиус.
А в тавичката за печене слага ли се малко вода или мазнина или пакетчетата се пекат на сухо в нея?
« Последна редакция: 20 Ноември 2008, 13:37:21 от Reni 75 »

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #58 -: 13 Декември 2008, 23:21:56 »
Момичета, извинете ме, не бях отваряла темата си от дълго време! Изобщо не съм видяла постовете ви.
hgirl ,  много се радвам, че ви е харесало парфето! Толкова апетитно изглежда!
di0602 , благодаря за доверието! :air_kiss:
t_ilieva , aniyon , Reni 75, пробвай рибката, няма да съжалявате!
elidrag , Благодаря ти!  :air_kiss: Тук наистина се чувствам като удома - винаги е толкова топло, вкусно и примамливо... :flower:
iveta7, не е важна снимката! Важното е, че ви е било вкусно!  :P

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #59 -: 13 Декември 2008, 23:48:53 »
СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ

Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
100 мл. олио
1 ч.л. хлябна сода
1 ванилия
1 консерва с праскови от 800 гр. или 2 компота от праскови

Приготовление:
Разбивате яйцата със захарта и ванилията, след това добавяте киселото мляко, содата и брашното. Най-накрая добавяте олиото на тънка струйка. След като приготвите тестото, загрявате фурната до около 180 до 200 градуса, намаслявате формата, в която ще печете сладкиша (използвам форма за торта с размер 24 см. с незалепващо покритие. Ако използвате обикновена форма, освен, че трябва да намаслите формата, трябва и да поръсите леко с брашно.) Отцеждате плодовете от компота, нареждате ги на дъното на формата и заливате с приготвеното тесто. Печете до готовност, като преди да извадите от фурната, задължително проверете с клечка за зъби, дали е изпечен сладкиша. След като изстине, изваждате от формата и обръщате сладкиша върху чиния или поднос с подходящ размер. Уверете се, че сладкишът е изстина напълно и залейте със сока от компота. Да ви е сладко!

*чаена чаша = 250 мл.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Подарък за оценка 6 на детето от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:48:53 ]


Re: и хладилник също вероятно ще ми трябва от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:46:04 ]


Re: Дрехи втора употреба от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:38:52 ]


Re: Търся сушилня от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:26:27 ]


Re: Детски дрехи от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:20:52 ]


Re: Гуми за Коледа? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:09:40 ]


Re: Електроника за коледа от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:07:57 ]


Re: Магазин за обувки от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:58:24 ]


Re: Техника за градината от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:54:26 ]


Re: Евтини мебели от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:45:06 ]


Re: Диоптрични рамки, от къде? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:41:56 ]


Re: Хубаво вино за изискан повод от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:30:15 ]


Подарък за оценка 6 на детето от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:21:54 ]


и хладилник също вероятно ще ми трябва от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:20:33 ]


Търся сушилня от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:18:53 ]


Гуми за Коледа? от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:14:55 ]


Електроника за коледа от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:13:54 ]


Техника за градината от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:11:46 ]


Re: На Коледа във Виена от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:09:49 ]


Re: Дървени къщи от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:07:11 ]