Автор Тема: Да сготвим и похапнем заедно с Ани  (Прочетена 68140 пъти)

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #30 -: 12 Септември 2007, 13:47:34 »
 Stertje, радвам се, че на вкус са ви допаднали! И съжалявам, че не са бухнали! Наистина на тях им е необходимо по-дълго време и по-топло местенце! Когато нямам достатъчно време за втасване, използвам трика с фурната. Пускам я на около 50 до 70 градуса и ги слагам вътре да втасат. Така наистина се намалява времето и тестото втасва добре, но трябва да се внимава в тоя случай с температурата. Между другото, аз съм решила да изпробвам и изпека във формата на цял козунак в машината за хляб. Когато ги правих, така добре беше втасало в купата на машината, че чак ми беше жал да извадя тестото. Та следващият път ще бъде козунак, да видя какво ще се получи!  :smile1:

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #31 -: 13 Септември 2007, 11:19:27 »
Триъгълни банички с кашкавал и сирене

Продукти:
1 пакет кори за баница (моите бяха от тия на Фантастико, мисля, че са около 400 гр.)
2 яйца
2-3 с.л. кисело мляко,
1/3 ч.л. сода за хляб
2-3 с.л. брашно
1/2 п. краве масло (от 125 гр.)
150 гр. сирене
150 гр. кашкавал
олио за намазване на тавата

Приготовление:
Разбърквате яйцата, киселото мляко и содата, в сместта натрошавате сиренето и настъргвате кашкавала, като оставяте малка част от него, за да поставите по парченце върху всяка готова баничка преди да ги сложите да се пекат. Накрая добавяте 2-3 лъжици брашно, за да се стегне сметта и да не тече, като започнете да завивате баничките. Корите разрязвате с ножица или нож на 4 ивици по около 10 до 12 см. Получават се ленти, от които взимате по 3 на веднъж, намазвате с краве масло, което предварително сте разтопили. Слагате в края на лентата по лъжичка от сместта и завивате на триъгълник, докато свърши лентата. Нареждате в тава, намазвате всяка баничка с масълце и поставяте по парченце кашкавал отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 20 мин. Приятен апетит!

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #32 -: 13 Септември 2007, 11:40:56 »
Пай със сини сливи
Продукти:
- за тестото:
1 1/2 ч.ч брашно/300мл/
125гр краве масло
3 с.л. сметана
1/2ч.л. сода бикарбонат
1/3 ч.л. сол
2 с.л. захар

- за плънката:
около 500 гр. сини сливи
3 с.л. брашно
3/4 ч.ч. захар
около 50 гр. стафиди (или някакви ядки)
60 гр. кр. масло
1/2 ч.л. канела

Приготвяне:
От продуктите за тестото се замесва меко маслено тесто, ако лепне, добавете още малко брашно. Тестото престоява около 30 минути в хладилника. Обикновено след замесване, поставям във формата за торти (28.см), разплесквам с ръце, да покрие дъното и страните на формата и тогава го поставям в хладилника, да постои, докато приготвя продуктите за плънката. След като тестото е престояло, взимате го и върху тази част от тестото, която покрива дъното на формата, наръсвате смес от 3 с.л брашно и 3 с.л. захар, след това наръсвате със стафиди или натрошени ядки, слагате сините сливи, които са нарязани на четвъртинки, поръсвате ги с останалата захар  и канела. Най-отгоре равномерно разпръсквате краве масло, което трябва предварително да нарежете на малки кубчета и загъвате краищата на тестото върху сините сливи. Печете около 1 час на 180 градуса, докато коричката на тестото стане златисто кафява. След изпичане поръсвате с малко пудра захар и оставяте да изстине.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2623
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #33 -: 02 Декември 2007, 18:42:05 »
Ани ето ги и мойте триъгълни банички, много хубави станаха. Благодаря!

flapper

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 19
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #34 -: 04 Декември 2007, 20:17:41 »
Ани страхотни рецепти, продължавай в същия дух.
Днес пробвах твоите Питки - 30 минутки и много ми харесаха. Мерси за рецептата.


Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #35 -: 04 Декември 2007, 21:58:16 »
Петрина, Flapper, много се радва, че са ви допаднали рецептите! А как хубаво изглеждат само приготвените от вас питки и банички! У нас до преди 1 месец ни бяха любими за закуска както питките, така и баничките, но в момента все още нямаме фурна и не можем да си ги похапваме!
« Последна редакция: 04 Декември 2007, 22:46:33 от Anny »

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1243
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #36 -: 08 Декември 2007, 19:03:44 »
Ани, и аз искам да благодаря за питките 30-минутки. Тази сутрин ги направих за закуска. Бързи, лесни и много вкусни! 

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #37 -: 29 Декември 2007, 17:07:02 »
Мarine, радвам се, че са ви харесали! Извини ме, че чак сега отговарям, но от доста време не бях писала тук.

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #38 -: 29 Декември 2007, 17:15:22 »
Белгийски вафли

Продукти:
2 яйца
3 ч.ч. брашно (200 мл.)
3 с. л. захар
1 с.л. олио
2 ч.ч. прясно мляко
1 п. бакпулвер
ванилия
щипка сол

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта и солта. Добавя се млякото, олиото, ванилията и най-накрая брашното и бакпулвера. Тестото  можете да добавитна гъста каша. Изсипваме по 1 черпак в гофретник и печем до зачеряване. Сервират се веднага, като можете да ги поръсите с пудра захар, или залеете със сметанов сос (както е в случая) или с шоколад или сладко по желание. Да ви е сладко!

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5569
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #39 -: 29 Декември 2007, 17:32:21 »
Anny , не са ли малко постни вафлите, белгийските вафли се правят с много повече мазнина, за твоето количество, поне 150 грама, по-малко мляко и повече яйца. Питам, защото обичам по-диетичните изделия и ако стават с толкова малко мазнина, ще е добре, но сигурно вкусът им е повече на палачинки. :thumbup:

За сравнение, виж моята рецепта: Гофрети
« Последна редакция: 29 Декември 2007, 17:36:31 от bordovsky »

esmeralda

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 176
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #40 -: 30 Декември 2007, 23:27:45 »
Ани, благодаря за рецептата за Триъгълни банички с кашкавал и сирене, много вкусни и лесин за приготвяне /след като се подготвят корите де  ;D /. Без снимка за отчета- не останаха.
"Аз туй няма да го търпя и толкоз"
Есмералда Вихронрав- вещица в Света на Диска

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #41 -: 23 Януари 2008, 23:33:28 »
Жоро, с огромно закъснение отговарям на съобщението ти - извини ме, но напоследък много рядко имах време да чета и пиша тук. Рецептата наистина е с малко мазнина, но смятам, че стават страхотни вафли. Вземах я тук от жена, която има хотел и сутрин ги предлага в менюто за закуска. В действителност това е един от водовете Белгийски вафли, при другият, се замесва тесто, което като консистенция много прилича на тесто за хляб, но е сладко. А имат и още един вид, в който изобщо не слагат яйца - него не посмях да пробвам.

Esmeralda, много се радвам, че са ти допаднали баничките!

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #42 -: 23 Януари 2008, 23:45:50 »
Рулца от кайма и бекон

Продукти:
500 гр. кайма - смес
1 глава кромид лук
1 морков
магданоз - ситно нарязан
чер пипер - на вкус
чубрица
бекон - броят на пачетата бекон зависи от броя на рулцата, които се получават - от 500 гр. кайма излизат 6 бр. доста големи рулца
1 яйце

Приготовление:
Омесваме каймата, като слагаме в нея една част от ситно нарязания лук, яйцето, черния пипер, кимиона и чубрицата (подправките могат да варират според вкуса! В моя случай, тъй като каймата не беше солена, сложих и 1 телешки бульон, натрошен на ситно.) Оставяме я да престои в хладилника поне 1 час, ако имате време, може и по-дълго. След това я разделяме на 6 (или повече) равни части, които оформяме като цилиндри. Увиваме парче бекон около всяко цлилиндърче и потапяме двата края в смес от ситно накълцания морков, лук и магданоз (ако имате чопър, най-добре смелете моркова и лука на много ситно и добавете ситно нарязания магданоз). Печем на скара до готовност от всяка страна. Тези рулца могат да бъдат изпечени и във фурната, но у нас се харесват повече на скара. Да ви е сладко!


Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #43 -: 23 Януари 2008, 23:56:07 »
Кайзер питки

Продукти:
600-700 гр. брашно
300 мл. топло прясно мляко
1 ч.л. суха мая пълна с куп
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2-3 с.л. олио

Приготовление:

Пресяваме брашното, правим кладенче и в него слагаме солта, захарта, маята и олиото. Най-накрая добавяме млякото и замесваме меко, нелепнещо тесто. Оставяме да втаса в купа намазана с олио, като го покриваме с фолио или влажна кърпа. След като удвои обема си, изваждаме тестото и го разделяме на 8 части. Разточваме всяка част, навиваме на руло и връзваме на възел, като краищата на този възел подпъхваме в съответната посока. Подреждаме в тава (хубаво е да е заслана с хартия за печене, ако не трябва да е добре намаслена) и оставяме да втасат за окло 20-25 мин (времето на втасване много зависи от околната температура). Преди да сложим да се пекат, намазваме питките с жълтък, разтворен с малко вода. Печем на 180 градуса до получаване на златист цвят.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3569
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #44 -: 24 Януари 2008, 09:14:20 »
Anny, страхотни питки и много вкусно руло. Искам да те попитам ще може ли тестото за питките Кайзер да се замеси и втаса в машината за хляб. Струва ми се, че няма да има проблем.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • KrokozabYl: Ама от нейните козунаци и козуначени кифли по-сладки няма, колкото й да се старая!
    17 Април 2014, 09:35:47
  • KrokozabYl: Баба ми навремето, като месеше ни гонеше от кухнята до обяд ни беше забранено да влизаме и залостваше вратата.
    17 Април 2014, 09:35:26
  • Dyke: При месенето  една от тайните е постоянно високата температура в помещението - да няма течение!
    17 Април 2014, 09:30:04
  • FATE: Ще правя  ;D то явно е по-силно от мен  ;D Забелязвам, че моето тесто е някакси по-меко от това което показват по ТВ. И също от баба знам, че олиото е затопленко малко и се слага капка по-капка, а никъде не го показват така. А баба ми какви козунаци правеше...ама месеше цяла нощ...
    17 Април 2014, 08:46:09
  • Dyke: Козунаците трябва да се пекат в тавички с високи бордове, за да набухват нагоре! Слд изпичането е добре да се извадят и да се подпрат наклонен на решетка, за да не се спарят. Ако се слага яйце в средата е добре да е вече сварено, защото при печенето ще остане рохко!
    16 Април 2014, 08:30:09
  • pep-4o: Фейт, вземи рецептата на Танита или търси на Роси Уликсир със заквасена сметаната. Всички са доволни от тези козунаци няма как да не ти станат.
    15 Април 2014, 18:14:02
  • marabu: грешиш може би при избора на тавата в която печеш
    15 Април 2014, 15:57:19
  • marabu: Явно някъде грешиш
    15 Април 2014, 15:57:07
  • FATE: Зарязвам правенето на козунаци - не ми стават на конци и това ме вбесява! Вкусни са, ядем си ги, но не са на конци...ще плакна очи с вашите ...
    15 Април 2014, 09:50:46
  • кокона: А аз със свинско  ;D
    14 Април 2014, 18:16:02
  • blqsak: Всички с риба аз със козунак
    13 Април 2014, 18:45:06
  • blqsak: За празника :P ;D
    13 Април 2014, 18:44:44
  • blqsak: То с малкия не сме се прибирали.Но пък меся козунаци.
    13 Април 2014, 18:44:21
  • blqsak: днес не съм разглеждала нищо,та от къде да знам.
    13 Април 2014, 18:42:19
  • pep-4o: дори в социалното зло ФБ
    13 Април 2014, 18:34:39
  • pep-4o: то пише навсякъде, Боби
    13 Април 2014, 18:34:28
  • blqsak: Аз незнаех,че днес риба се ядш
    13 Април 2014, 18:33:57
  • pep-4o: Пък ние непостещите ще използваме деня на рибата и ще си хапнем рибка
    13 Април 2014, 18:27:51
  • pep-4o: днес по време на пост разрешава риба.
    13 Април 2014, 18:27:37
  • GolemDZVER: к~ва рибка? пържих само пъстърва, ама ... :P
    13 Април 2014, 18:20:43
  • pep-4o: сготвихте ли рибка за празника?
    13 Април 2014, 15:59:16
  • Таня Донева: Благодаря, надявам се че ще имам време да поразгледам и да ориентирам  :smile1:
    10 Април 2014, 16:23:02
  • pep-4o: Към блог или друг кулинарен сайт - не може линк. Но може да напишеш тук рецептата и да  слагаш линк към нея в отчетната тема, заедно със снимката. А ако напишеш рецептата, някой от нас ще ти добави линка  :smile1:
    09 Април 2014, 21:58:22
  • Таня Донева: По скоро линк към снимката с рецептата :)
    09 Април 2014, 19:47:28
  • Таня Донева: Искам да попитам мога ли да добавя линк към рецептата от собствения ми блог?
    09 Април 2014, 19:44:04
  • marabu: ама все си мисля, че беше 20 дни
    09 Април 2014, 17:32:14
  • marabu: или беше 2 седмици виж тук може да излъжа за дните
    09 Април 2014, 17:32:07
  • marabu: Пратките се пазят до 20 дни  в пощата преди да се върнат
    09 Април 2014, 17:31:48
  • pep-4o: ооо, значи другарчето най-вероятно не е разбрало, че има пратка
    09 Април 2014, 15:06:03
  • Dyke: пощата е отличник - на 2 пратих, на 4 е във Варна и чакааааа - опасявам се да не ми върнат пратката!
    09 Април 2014, 14:47:53

* Последното от форума

Re: Честит Великден! от dove
[Днес в 13:06:54]


Re: Честит Великден! от maksimalistkata
[Днес в 12:32:45]


Re: Великден,празника на празниците! от Elka
[Днес в 12:25:15]


Re: Честит Великден! от Elka
[Днес в 12:21:30]


Re: Кой какви ги готви през април от ROSPOP
[Днес в 11:33:07]


Re: Кой какви ги готви през април от ROSPOP
[Днес в 11:27:56]


Re: Честит Великден! от Mariana G
[Днес в 11:14:58]


Re: Честит Великден! от radost.1955
[Днес в 11:10:57]


Re: Честит Великден! от marabu
[Днес в 09:41:03]


Re: Честит Великден! от Aura
[Днес в 06:28:03]


Честит Великден! от vesela
[Днес в 00:20:10]


Re: Галерия торти - 2 от sneji_au
[19 Април 2014, 18:30:44 ]


Re: Кой какви ги готви през април от sneji_au
[19 Април 2014, 18:14:04 ]


Re: Великден,празника на празниците! от Захарно петле
[19 Април 2014, 15:40:48 ]


Re: Великден,празника на празниците! от pep-4o
[19 Април 2014, 15:16:42 ]


Re: Великден,празника на празниците! от pep-4o
[19 Април 2014, 15:14:29 ]


Re: И да похапнем ... с rainbow от petty
[19 Април 2014, 10:02:14 ]


Re: Кой какви ги готви през април от vesela
[18 Април 2014, 23:03:48 ]


Re: Козунак в хлебопекарна - РЕШЕНО... почти от denyo
[18 Април 2014, 22:25:53 ]


Re: Кой какви ги готви през април от blqsak
[18 Април 2014, 22:18:00 ]