Автор Тема: Да сготвим и похапнем заедно с Ани  (Прочетена 70117 пъти)

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #30 -: 12 Септември 2007, 13:47:34 »
 Stertje, радвам се, че на вкус са ви допаднали! И съжалявам, че не са бухнали! Наистина на тях им е необходимо по-дълго време и по-топло местенце! Когато нямам достатъчно време за втасване, използвам трика с фурната. Пускам я на около 50 до 70 градуса и ги слагам вътре да втасат. Така наистина се намалява времето и тестото втасва добре, но трябва да се внимава в тоя случай с температурата. Между другото, аз съм решила да изпробвам и изпека във формата на цял козунак в машината за хляб. Когато ги правих, така добре беше втасало в купата на машината, че чак ми беше жал да извадя тестото. Та следващият път ще бъде козунак, да видя какво ще се получи!  :smile1:

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #31 -: 13 Септември 2007, 11:19:27 »
Триъгълни банички с кашкавал и сирене

Продукти:
1 пакет кори за баница (моите бяха от тия на Фантастико, мисля, че са около 400 гр.)
2 яйца
2-3 с.л. кисело мляко,
1/3 ч.л. сода за хляб
2-3 с.л. брашно
1/2 п. краве масло (от 125 гр.)
150 гр. сирене
150 гр. кашкавал
олио за намазване на тавата

Приготовление:
Разбърквате яйцата, киселото мляко и содата, в сместта натрошавате сиренето и настъргвате кашкавала, като оставяте малка част от него, за да поставите по парченце върху всяка готова баничка преди да ги сложите да се пекат. Накрая добавяте 2-3 лъжици брашно, за да се стегне сметта и да не тече, като започнете да завивате баничките. Корите разрязвате с ножица или нож на 4 ивици по около 10 до 12 см. Получават се ленти, от които взимате по 3 на веднъж, намазвате с краве масло, което предварително сте разтопили. Слагате в края на лентата по лъжичка от сместта и завивате на триъгълник, докато свърши лентата. Нареждате в тава, намазвате всяка баничка с масълце и поставяте по парченце кашкавал отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 20 мин. Приятен апетит!

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #32 -: 13 Септември 2007, 11:40:56 »
Пай със сини сливи
Продукти:
- за тестото:
1 1/2 ч.ч брашно/300мл/
125гр краве масло
3 с.л. сметана
1/2ч.л. сода бикарбонат
1/3 ч.л. сол
2 с.л. захар

- за плънката:
около 500 гр. сини сливи
3 с.л. брашно
3/4 ч.ч. захар
около 50 гр. стафиди (или някакви ядки)
60 гр. кр. масло
1/2 ч.л. канела

Приготвяне:
От продуктите за тестото се замесва меко маслено тесто, ако лепне, добавете още малко брашно. Тестото престоява около 30 минути в хладилника. Обикновено след замесване, поставям във формата за торти (28.см), разплесквам с ръце, да покрие дъното и страните на формата и тогава го поставям в хладилника, да постои, докато приготвя продуктите за плънката. След като тестото е престояло, взимате го и върху тази част от тестото, която покрива дъното на формата, наръсвате смес от 3 с.л брашно и 3 с.л. захар, след това наръсвате със стафиди или натрошени ядки, слагате сините сливи, които са нарязани на четвъртинки, поръсвате ги с останалата захар  и канела. Най-отгоре равномерно разпръсквате краве масло, което трябва предварително да нарежете на малки кубчета и загъвате краищата на тестото върху сините сливи. Печете около 1 час на 180 градуса, докато коричката на тестото стане златисто кафява. След изпичане поръсвате с малко пудра захар и оставяте да изстине.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2637
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #33 -: 02 Декември 2007, 18:42:05 »
Ани ето ги и мойте триъгълни банички, много хубави станаха. Благодаря!

flapper

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 19
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #34 -: 04 Декември 2007, 20:17:41 »
Ани страхотни рецепти, продължавай в същия дух.
Днес пробвах твоите Питки - 30 минутки и много ми харесаха. Мерси за рецептата.


Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #35 -: 04 Декември 2007, 21:58:16 »
Петрина, Flapper, много се радва, че са ви допаднали рецептите! А как хубаво изглеждат само приготвените от вас питки и банички! У нас до преди 1 месец ни бяха любими за закуска както питките, така и баничките, но в момента все още нямаме фурна и не можем да си ги похапваме!
« Последна редакция: 04 Декември 2007, 22:46:33 от Anny »

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1247
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #36 -: 08 Декември 2007, 19:03:44 »
Ани, и аз искам да благодаря за питките 30-минутки. Тази сутрин ги направих за закуска. Бързи, лесни и много вкусни! 

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #37 -: 29 Декември 2007, 17:07:02 »
Мarine, радвам се, че са ви харесали! Извини ме, че чак сега отговарям, но от доста време не бях писала тук.

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #38 -: 29 Декември 2007, 17:15:22 »
Белгийски вафли

Продукти:
2 яйца
3 ч.ч. брашно (200 мл.)
3 с. л. захар
1 с.л. олио
2 ч.ч. прясно мляко
1 п. бакпулвер
ванилия
щипка сол

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта и солта. Добавя се млякото, олиото, ванилията и най-накрая брашното и бакпулвера. Тестото  можете да добавитна гъста каша. Изсипваме по 1 черпак в гофретник и печем до зачеряване. Сервират се веднага, като можете да ги поръсите с пудра захар, или залеете със сметанов сос (както е в случая) или с шоколад или сладко по желание. Да ви е сладко!

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5569
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #39 -: 29 Декември 2007, 17:32:21 »
Anny , не са ли малко постни вафлите, белгийските вафли се правят с много повече мазнина, за твоето количество, поне 150 грама, по-малко мляко и повече яйца. Питам, защото обичам по-диетичните изделия и ако стават с толкова малко мазнина, ще е добре, но сигурно вкусът им е повече на палачинки. :thumbup:

За сравнение, виж моята рецепта: Гофрети
« Последна редакция: 29 Декември 2007, 17:36:31 от bordovsky »

esmeralda

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 176
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #40 -: 30 Декември 2007, 23:27:45 »
Ани, благодаря за рецептата за Триъгълни банички с кашкавал и сирене, много вкусни и лесин за приготвяне /след като се подготвят корите де  ;D /. Без снимка за отчета- не останаха.
"Аз туй няма да го търпя и толкоз"
Есмералда Вихронрав- вещица в Света на Диска

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #41 -: 23 Януари 2008, 23:33:28 »
Жоро, с огромно закъснение отговарям на съобщението ти - извини ме, но напоследък много рядко имах време да чета и пиша тук. Рецептата наистина е с малко мазнина, но смятам, че стават страхотни вафли. Вземах я тук от жена, която има хотел и сутрин ги предлага в менюто за закуска. В действителност това е един от водовете Белгийски вафли, при другият, се замесва тесто, което като консистенция много прилича на тесто за хляб, но е сладко. А имат и още един вид, в който изобщо не слагат яйца - него не посмях да пробвам.

Esmeralda, много се радвам, че са ти допаднали баничките!

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #42 -: 23 Януари 2008, 23:45:50 »
Рулца от кайма и бекон

Продукти:
500 гр. кайма - смес
1 глава кромид лук
1 морков
магданоз - ситно нарязан
чер пипер - на вкус
чубрица
бекон - броят на пачетата бекон зависи от броя на рулцата, които се получават - от 500 гр. кайма излизат 6 бр. доста големи рулца
1 яйце

Приготовление:
Омесваме каймата, като слагаме в нея една част от ситно нарязания лук, яйцето, черния пипер, кимиона и чубрицата (подправките могат да варират според вкуса! В моя случай, тъй като каймата не беше солена, сложих и 1 телешки бульон, натрошен на ситно.) Оставяме я да престои в хладилника поне 1 час, ако имате време, може и по-дълго. След това я разделяме на 6 (или повече) равни части, които оформяме като цилиндри. Увиваме парче бекон около всяко цлилиндърче и потапяме двата края в смес от ситно накълцания морков, лук и магданоз (ако имате чопър, най-добре смелете моркова и лука на много ситно и добавете ситно нарязания магданоз). Печем на скара до готовност от всяка страна. Тези рулца могат да бъдат изпечени и във фурната, но у нас се харесват повече на скара. Да ви е сладко!


Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #43 -: 23 Януари 2008, 23:56:07 »
Кайзер питки

Продукти:
600-700 гр. брашно
300 мл. топло прясно мляко
1 ч.л. суха мая пълна с куп
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2-3 с.л. олио

Приготовление:

Пресяваме брашното, правим кладенче и в него слагаме солта, захарта, маята и олиото. Най-накрая добавяме млякото и замесваме меко, нелепнещо тесто. Оставяме да втаса в купа намазана с олио, като го покриваме с фолио или влажна кърпа. След като удвои обема си, изваждаме тестото и го разделяме на 8 части. Разточваме всяка част, навиваме на руло и връзваме на възел, като краищата на този възел подпъхваме в съответната посока. Подреждаме в тава (хубаво е да е заслана с хартия за печене, ако не трябва да е добре намаслена) и оставяме да втасат за окло 20-25 мин (времето на втасване много зависи от околната температура). Преди да сложим да се пекат, намазваме питките с жълтък, разтворен с малко вода. Печем на 180 градуса до получаване на златист цвят.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3602
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #44 -: 24 Януари 2008, 09:14:20 »
Anny, страхотни питки и много вкусно руло. Искам да те попитам ще може ли тестото за питките Кайзер да се замеси и втаса в машината за хляб. Струва ми се, че няма да има проблем.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • ceckavd: Който има път насам да се обажда за среща  съм винаги готова
    Днес в 10:17:38
  • vesela: Ех, да ме бяха пратили с нея, можеше и среща да си спретнем, Цецка!
    21 Юли 2014, 09:39:30
  • vesela: Утре една колежка ще е в командировка във Видин
    21 Юли 2014, 09:38:48
  • ceckavd: Градчето изглежда добре. не сме толкова западнали. Само че сега е много разкопано заради водния цикъл. Иначе няма какво да обяснявам безработица, младите хора бягат включително и сина ми не мисли да се връща тук. Всяко второ семейство единия или и двамата са в чужбина да работят и т.н. Но имаме много неща, които могат да се видят.
    21 Юли 2014, 07:52:19
  • vesela: пък то - чудно градче изглежда
    20 Юли 2014, 08:23:55
  • vesela: Аз си мислех, че е западнал
    20 Юли 2014, 08:23:45
  • vesela: А много ми хареса на снимките на Цеци
    20 Юли 2014, 08:23:32
  • vesela: За съжаление във Видин съм ходила само веднъж, като дете.
    20 Юли 2014, 08:23:17
  • vesela: за Китен
    20 Юли 2014, 08:22:55
  • vesela: Мда, има нещо вярно
    20 Юли 2014, 08:22:51
  • ceckavd: лафа за Китен важи и за Видин лично съм го проверила вече 3-4 години и си е верен
    18 Юли 2014, 15:51:59
  • GolemDZVER: а - и в Созопол, е така
    17 Юли 2014, 16:52:32
  • KrokozabYl: ако не си виждал някой познат в софия 100 години - в китен задължително ще го срещнеш
    17 Юли 2014, 08:46:51
  • KrokozabYl: Весе, нали го знаеш лафа за Китен :)
    17 Юли 2014, 08:46:31
  • Aura: Ееее Весе и по това си приличами и аз харесвам стария Несебър
    17 Юли 2014, 05:46:20
  • vesela: Всъщност стария Несебър най ми харесва, но Китен го обичам.
    16 Юли 2014, 20:04:12
  • vesela: След Китен, най-много обичам Несебър.
    16 Юли 2014, 20:03:49
  • KrokozabYl: Несебър, Веси :) Хотела там е на високо поне :)
    16 Юли 2014, 16:03:15
  • vesela: Кро, къде ще морЯСВАШ
    16 Юли 2014, 16:01:11
  • KrokozabYl: Китен е добре, защото е по-високо
    16 Юли 2014, 14:27:50
  • Aura: Как е Китен?
    16 Юли 2014, 12:51:31
  • KrokozabYl: а и заради 2-те реки, които са преляли
    16 Юли 2014, 12:26:32
  • KrokozabYl: в Лозенец няма щети и наводнения. Явно Приморско е най-ниската точка и затова там са най-зле
    16 Юли 2014, 12:26:19
  • GolemDZVER: Кро, току що по новините показаха - пътят на юг от Созопол е затворен заради дъжда и преляли реки
    16 Юли 2014, 11:07:18
  • KrokozabYl: макар, че и за август го дават дъждове, а аз съм се нагласила за море ужасТ
    16 Юли 2014, 10:59:35
  • KrokozabYl: мани-мани  :( дано до август се оправи времето
    16 Юли 2014, 10:59:07
  • GolemDZVER: А дали не е от климТичните оръжия :swoon:
    16 Юли 2014, 10:52:02
  • marabu: от глобалното е - доста резки промени и невероятни бури и казват, че ще става позле
    16 Юли 2014, 10:41:43
  • marabu: да времето се мени доста последните години
    16 Юли 2014, 10:41:19
  • marabu: Aura отговорих ти :-)
    16 Юли 2014, 10:40:59

* Последното от форума

Re: Асоциации- продължение от marabu
[Днес в 20:40:19]


Re: Асоциации- продължение от bazilico
[Днес в 20:08:11]


Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2 от vesela
[Днес в 19:56:00]


Re: Кой какви ги готви през юЛи от ceckavd
[Днес в 17:53:16]


Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2 от ceckavd
[Днес в 17:51:13]


Re: Асоциации- продължение от ceckavd
[Днес в 17:35:48]


Re: Асоциации- продължение от GolemDZVER
[Днес в 16:45:37]


Re: Кой какви ги готви през юЛи от Гуинет
[Днес в 16:05:33]


Re: Асоциации- продължение от ceckavd
[Днес в 15:48:11]


Re: Игра с думи от ceckavd
[Днес в 15:47:36]


Re: Кой какви ги готви през юЛи от ceckavd
[Днес в 15:46:24]


Re: Асоциации- продължение от bazilico
[Днес в 15:23:33]


Re: Пляс, пляс педалите.... водно колело :) от Tina-Rina
[Днес в 15:21:56]


Re: Игра с думи от bazilico
[Днес в 15:20:27]


Re: Пляс, пляс педалите.... водно колело :) от Tina-Rina
[Днес в 15:17:28]


Re: Кой какви ги готви през юЛи от star
[Днес в 15:16:45]


Re: Пляс, пляс педалите.... водно колело :) от Mariana G
[Днес в 12:56:46]


Re: Кой какви ги готви през юЛи от bazilico
[Днес в 12:27:34]


Re: Пляс, пляс педалите.... водно колело :) от Tina-Rina
[Днес в 10:28:27]


Re: Кой какви ги готви през юЛи от Tina-Rina
[Днес в 09:41:53]