Автор Тема: Да сготвим и похапнем заедно с Ани  (Прочетена 85255 пъти)

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #30 -: 12 Септември 2007, 14:47:34 »
 Stertje, радвам се, че на вкус са ви допаднали! И съжалявам, че не са бухнали! Наистина на тях им е необходимо по-дълго време и по-топло местенце! Когато нямам достатъчно време за втасване, използвам трика с фурната. Пускам я на около 50 до 70 градуса и ги слагам вътре да втасат. Така наистина се намалява времето и тестото втасва добре, но трябва да се внимава в тоя случай с температурата. Между другото, аз съм решила да изпробвам и изпека във формата на цял козунак в машината за хляб. Когато ги правих, така добре беше втасало в купата на машината, че чак ми беше жал да извадя тестото. Та следващият път ще бъде козунак, да видя какво ще се получи!  :smile1:

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #31 -: 13 Септември 2007, 12:19:27 »
Триъгълни банички с кашкавал и сирене

Продукти:
1 пакет кори за баница (моите бяха от тия на Фантастико, мисля, че са около 400 гр.)
2 яйца
2-3 с.л. кисело мляко,
1/3 ч.л. сода за хляб
2-3 с.л. брашно
1/2 п. краве масло (от 125 гр.)
150 гр. сирене
150 гр. кашкавал
олио за намазване на тавата

Приготовление:
Разбърквате яйцата, киселото мляко и содата, в сместта натрошавате сиренето и настъргвате кашкавала, като оставяте малка част от него, за да поставите по парченце върху всяка готова баничка преди да ги сложите да се пекат. Накрая добавяте 2-3 лъжици брашно, за да се стегне сметта и да не тече, като започнете да завивате баничките. Корите разрязвате с ножица или нож на 4 ивици по около 10 до 12 см. Получават се ленти, от които взимате по 3 на веднъж, намазвате с краве масло, което предварително сте разтопили. Слагате в края на лентата по лъжичка от сместта и завивате на триъгълник, докато свърши лентата. Нареждате в тава, намазвате всяка баничка с масълце и поставяте по парченце кашкавал отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 20 мин. Приятен апетит!

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #32 -: 13 Септември 2007, 12:40:56 »
Пай със сини сливи
Продукти:
- за тестото:
1 1/2 ч.ч брашно/300мл/
125гр краве масло
3 с.л. сметана
1/2ч.л. сода бикарбонат
1/3 ч.л. сол
2 с.л. захар

- за плънката:
около 500 гр. сини сливи
3 с.л. брашно
3/4 ч.ч. захар
около 50 гр. стафиди (или някакви ядки)
60 гр. кр. масло
1/2 ч.л. канела

Приготвяне:
От продуктите за тестото се замесва меко маслено тесто, ако лепне, добавете още малко брашно. Тестото престоява около 30 минути в хладилника. Обикновено след замесване, поставям във формата за торти (28.см), разплесквам с ръце, да покрие дъното и страните на формата и тогава го поставям в хладилника, да постои, докато приготвя продуктите за плънката. След като тестото е престояло, взимате го и върху тази част от тестото, която покрива дъното на формата, наръсвате смес от 3 с.л брашно и 3 с.л. захар, след това наръсвате със стафиди или натрошени ядки, слагате сините сливи, които са нарязани на четвъртинки, поръсвате ги с останалата захар  и канела. Най-отгоре равномерно разпръсквате краве масло, което трябва предварително да нарежете на малки кубчета и загъвате краищата на тестото върху сините сливи. Печете около 1 час на 180 градуса, докато коричката на тестото стане златисто кафява. След изпичане поръсвате с малко пудра захар и оставяте да изстине.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #33 -: 02 Декември 2007, 19:42:05 »
Ани ето ги и мойте триъгълни банички, много хубави станаха. Благодаря!

flapper

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 19
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #34 -: 04 Декември 2007, 21:17:41 »
Ани страхотни рецепти, продължавай в същия дух.
Днес пробвах твоите Питки - 30 минутки и много ми харесаха. Мерси за рецептата.


Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #35 -: 04 Декември 2007, 22:58:16 »
Петрина, Flapper, много се радва, че са ви допаднали рецептите! А как хубаво изглеждат само приготвените от вас питки и банички! У нас до преди 1 месец ни бяха любими за закуска както питките, така и баничките, но в момента все още нямаме фурна и не можем да си ги похапваме!
« Последна редакция: 04 Декември 2007, 23:46:33 от Anny »

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1258
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #36 -: 08 Декември 2007, 20:03:44 »
Ани, и аз искам да благодаря за питките 30-минутки. Тази сутрин ги направих за закуска. Бързи, лесни и много вкусни! 

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #37 -: 29 Декември 2007, 18:07:02 »
Мarine, радвам се, че са ви харесали! Извини ме, че чак сега отговарям, но от доста време не бях писала тук.

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #38 -: 29 Декември 2007, 18:15:22 »
Белгийски вафли

Продукти:
2 яйца
3 ч.ч. брашно (200 мл.)
3 с. л. захар
1 с.л. олио
2 ч.ч. прясно мляко
1 п. бакпулвер
ванилия
щипка сол

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта и солта. Добавя се млякото, олиото, ванилията и най-накрая брашното и бакпулвера. Тестото  можете да добавитна гъста каша. Изсипваме по 1 черпак в гофретник и печем до зачеряване. Сервират се веднага, като можете да ги поръсите с пудра захар, или залеете със сметанов сос (както е в случая) или с шоколад или сладко по желание. Да ви е сладко!

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #39 -: 29 Декември 2007, 18:32:21 »
Anny , не са ли малко постни вафлите, белгийските вафли се правят с много повече мазнина, за твоето количество, поне 150 грама, по-малко мляко и повече яйца. Питам, защото обичам по-диетичните изделия и ако стават с толкова малко мазнина, ще е добре, но сигурно вкусът им е повече на палачинки. :thumbup:

За сравнение, виж моята рецепта: Гофрети
« Последна редакция: 29 Декември 2007, 18:36:31 от bordovsky »

esmeralda

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 176
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #40 -: 31 Декември 2007, 00:27:45 »
Ани, благодаря за рецептата за Триъгълни банички с кашкавал и сирене, много вкусни и лесин за приготвяне /след като се подготвят корите де  ;D /. Без снимка за отчета- не останаха.
"Аз туй няма да го търпя и толкоз"
Есмералда Вихронрав- вещица в Света на Диска

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #41 -: 24 Януари 2008, 00:33:28 »
Жоро, с огромно закъснение отговарям на съобщението ти - извини ме, но напоследък много рядко имах време да чета и пиша тук. Рецептата наистина е с малко мазнина, но смятам, че стават страхотни вафли. Вземах я тук от жена, която има хотел и сутрин ги предлага в менюто за закуска. В действителност това е един от водовете Белгийски вафли, при другият, се замесва тесто, което като консистенция много прилича на тесто за хляб, но е сладко. А имат и още един вид, в който изобщо не слагат яйца - него не посмях да пробвам.

Esmeralda, много се радвам, че са ти допаднали баничките!

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #42 -: 24 Януари 2008, 00:45:50 »
Рулца от кайма и бекон

Продукти:
500 гр. кайма - смес
1 глава кромид лук
1 морков
магданоз - ситно нарязан
чер пипер - на вкус
чубрица
бекон - броят на пачетата бекон зависи от броя на рулцата, които се получават - от 500 гр. кайма излизат 6 бр. доста големи рулца
1 яйце

Приготовление:
Омесваме каймата, като слагаме в нея една част от ситно нарязания лук, яйцето, черния пипер, кимиона и чубрицата (подправките могат да варират според вкуса! В моя случай, тъй като каймата не беше солена, сложих и 1 телешки бульон, натрошен на ситно.) Оставяме я да престои в хладилника поне 1 час, ако имате време, може и по-дълго. След това я разделяме на 6 (или повече) равни части, които оформяме като цилиндри. Увиваме парче бекон около всяко цлилиндърче и потапяме двата края в смес от ситно накълцания морков, лук и магданоз (ако имате чопър, най-добре смелете моркова и лука на много ситно и добавете ситно нарязания магданоз). Печем на скара до готовност от всяка страна. Тези рулца могат да бъдат изпечени и във фурната, но у нас се харесват повече на скара. Да ви е сладко!


Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #43 -: 24 Януари 2008, 00:56:07 »
Кайзер питки

Продукти:
600-700 гр. брашно
300 мл. топло прясно мляко
1 ч.л. суха мая пълна с куп
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2-3 с.л. олио

Приготовление:

Пресяваме брашното, правим кладенче и в него слагаме солта, захарта, маята и олиото. Най-накрая добавяме млякото и замесваме меко, нелепнещо тесто. Оставяме да втаса в купа намазана с олио, като го покриваме с фолио или влажна кърпа. След като удвои обема си, изваждаме тестото и го разделяме на 8 части. Разточваме всяка част, навиваме на руло и връзваме на възел, като краищата на този възел подпъхваме в съответната посока. Подреждаме в тава (хубаво е да е заслана с хартия за печене, ако не трябва да е добре намаслена) и оставяме да втасат за окло 20-25 мин (времето на втасване много зависи от околната температура). Преди да сложим да се пекат, намазваме питките с жълтък, разтворен с малко вода. Печем на 180 градуса до получаване на златист цвят.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #44 -: 24 Януари 2008, 10:14:20 »
Anny, страхотни питки и много вкусно руло. Искам да те попитам ще може ли тестото за питките Кайзер да се замеси и втаса в машината за хляб. Струва ми се, че няма да има проблем.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10
  • dove: Ами защото я няма ха ха ха :)
    11 Ноември 2015, 16:02:58
  • FATE: Хора, не мога да намеря темата за ноември :(
    11 Ноември 2015, 08:37:38
  • Ivaniza: Тук нещо се напъват някакви служителки, ама не им се получава ;D
    07 Ноември 2015, 21:04:21
  • Ivaniza: Юлкаааа, айде, че ми липсваш. И всички ми липсвате. Правете нова бърлогичка и да се събираме.Да ми  пуснете имейл.
    07 Ноември 2015, 21:03:12
  • vesela: розички
    01 Ноември 2015, 00:41:00
  • wafi: Съжалявам за написаното по долу, но бях доста раздразнена от това как от мързел някои хора дори не си правят труда да прочетат и съсипват труда на тези, които се отдали времето си и сържето си за този прекрасен форум.
    20 Октомври 2015, 15:56:07
  • wafi: Не съм обидила никой лично!
    20 Октомври 2015, 15:39:20
  • Захарно петле: Грозно е това wafi.Не трябва д се обижда човек,че попитал нещо.Просто подмини.:)
    20 Октомври 2015, 00:50:07
  • wafi: Аз ли нещо не съм в час или са се навъдили някакви запиляни овци дето не знаят за какво е тоя форум, пък и да четат не могат!
    19 Октомври 2015, 23:29:01
  • pep-4o: кога, сега, или веднага да ти каже ?
    18 Октомври 2015, 22:22:55
  • Vanqta: Някой да ми каже как се прави кисело мляко в мултикукър
    18 Октомври 2015, 15:11:10

* Последното от форума

Re: Красота, създадена от човека... от jeneta
[29 Август 2016, 22:57:22 ]


Re: Съвет за хладилник от iliana.marinova
[26 Август 2016, 11:07:43 ]


Re: Търся рецепта за едновремешните пасти от iliana.marinova
[24 Август 2016, 11:02:12 ]


Re: Храната на работното място от iliana.marinova
[23 Август 2016, 12:57:45 ]


Re: За и против диетите ... от iliana.marinova
[23 Август 2016, 12:54:06 ]


Re: Умните уреди или помощници в кухнята от cvetozara123
[22 Август 2016, 22:21:28 ]


Re: За и против диетите ... от cvetozara123
[15 Август 2016, 12:40:26 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от Poni 69
[14 Август 2016, 20:38:34 ]


Re: Четох, гледах, препоръчвам -2 ! от mariqna44
[12 Август 2016, 11:12:38 ]


Re: Игра с думи от mariqna44
[12 Август 2016, 11:11:24 ]


Re: За и против диетите ... от mariqna44
[12 Август 2016, 11:08:38 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от cvetozara123
[11 Август 2016, 11:54:02 ]


Re: Полезно ли е? от cvetozara123
[11 Август 2016, 11:48:46 ]


Re: Красота, създадена от човека... от cvetozara123
[11 Август 2016, 11:37:39 ]


Re: Полезно ли е? от mariqna44
[10 Август 2016, 11:04:47 ]


Re: Спорт или диета? от mariqna44
[10 Август 2016, 11:02:48 ]


Re: Умните уреди или помощници в кухнята от mariqna44
[10 Август 2016, 10:58:55 ]


Re: нетчно отсяване на информация от Emili
[05 Август 2016, 14:37:23 ]


Re: нетчно отсяване на информация от eleniv
[15 Юли 2016, 08:35:57 ]


Re: пчелен прашец откъде ? от kysmet4e
[13 Юли 2016, 02:51:32 ]