Автор Тема: Да сготвим и похапнем заедно с Ани  (Прочетена 71303 пъти)

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #30 -: 12 Септември 2007, 13:47:34 »
 Stertje, радвам се, че на вкус са ви допаднали! И съжалявам, че не са бухнали! Наистина на тях им е необходимо по-дълго време и по-топло местенце! Когато нямам достатъчно време за втасване, използвам трика с фурната. Пускам я на около 50 до 70 градуса и ги слагам вътре да втасат. Така наистина се намалява времето и тестото втасва добре, но трябва да се внимава в тоя случай с температурата. Между другото, аз съм решила да изпробвам и изпека във формата на цял козунак в машината за хляб. Когато ги правих, така добре беше втасало в купата на машината, че чак ми беше жал да извадя тестото. Та следващият път ще бъде козунак, да видя какво ще се получи!  :smile1:

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #31 -: 13 Септември 2007, 11:19:27 »
Триъгълни банички с кашкавал и сирене

Продукти:
1 пакет кори за баница (моите бяха от тия на Фантастико, мисля, че са около 400 гр.)
2 яйца
2-3 с.л. кисело мляко,
1/3 ч.л. сода за хляб
2-3 с.л. брашно
1/2 п. краве масло (от 125 гр.)
150 гр. сирене
150 гр. кашкавал
олио за намазване на тавата

Приготовление:
Разбърквате яйцата, киселото мляко и содата, в сместта натрошавате сиренето и настъргвате кашкавала, като оставяте малка част от него, за да поставите по парченце върху всяка готова баничка преди да ги сложите да се пекат. Накрая добавяте 2-3 лъжици брашно, за да се стегне сметта и да не тече, като започнете да завивате баничките. Корите разрязвате с ножица или нож на 4 ивици по около 10 до 12 см. Получават се ленти, от които взимате по 3 на веднъж, намазвате с краве масло, което предварително сте разтопили. Слагате в края на лентата по лъжичка от сместта и завивате на триъгълник, докато свърши лентата. Нареждате в тава, намазвате всяка баничка с масълце и поставяте по парченце кашкавал отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 20 мин. Приятен апетит!

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #32 -: 13 Септември 2007, 11:40:56 »
Пай със сини сливи
Продукти:
- за тестото:
1 1/2 ч.ч брашно/300мл/
125гр краве масло
3 с.л. сметана
1/2ч.л. сода бикарбонат
1/3 ч.л. сол
2 с.л. захар

- за плънката:
около 500 гр. сини сливи
3 с.л. брашно
3/4 ч.ч. захар
около 50 гр. стафиди (или някакви ядки)
60 гр. кр. масло
1/2 ч.л. канела

Приготвяне:
От продуктите за тестото се замесва меко маслено тесто, ако лепне, добавете още малко брашно. Тестото престоява около 30 минути в хладилника. Обикновено след замесване, поставям във формата за торти (28.см), разплесквам с ръце, да покрие дъното и страните на формата и тогава го поставям в хладилника, да постои, докато приготвя продуктите за плънката. След като тестото е престояло, взимате го и върху тази част от тестото, която покрива дъното на формата, наръсвате смес от 3 с.л брашно и 3 с.л. захар, след това наръсвате със стафиди или натрошени ядки, слагате сините сливи, които са нарязани на четвъртинки, поръсвате ги с останалата захар  и канела. Най-отгоре равномерно разпръсквате краве масло, което трябва предварително да нарежете на малки кубчета и загъвате краищата на тестото върху сините сливи. Печете около 1 час на 180 градуса, докато коричката на тестото стане златисто кафява. След изпичане поръсвате с малко пудра захар и оставяте да изстине.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #33 -: 02 Декември 2007, 18:42:05 »
Ани ето ги и мойте триъгълни банички, много хубави станаха. Благодаря!

flapper

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 19
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #34 -: 04 Декември 2007, 20:17:41 »
Ани страхотни рецепти, продължавай в същия дух.
Днес пробвах твоите Питки - 30 минутки и много ми харесаха. Мерси за рецептата.


Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #35 -: 04 Декември 2007, 21:58:16 »
Петрина, Flapper, много се радва, че са ви допаднали рецептите! А как хубаво изглеждат само приготвените от вас питки и банички! У нас до преди 1 месец ни бяха любими за закуска както питките, така и баничките, но в момента все още нямаме фурна и не можем да си ги похапваме!
« Последна редакция: 04 Декември 2007, 22:46:33 от Anny »

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1247
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #36 -: 08 Декември 2007, 19:03:44 »
Ани, и аз искам да благодаря за питките 30-минутки. Тази сутрин ги направих за закуска. Бързи, лесни и много вкусни! 

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #37 -: 29 Декември 2007, 17:07:02 »
Мarine, радвам се, че са ви харесали! Извини ме, че чак сега отговарям, но от доста време не бях писала тук.

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #38 -: 29 Декември 2007, 17:15:22 »
Белгийски вафли

Продукти:
2 яйца
3 ч.ч. брашно (200 мл.)
3 с. л. захар
1 с.л. олио
2 ч.ч. прясно мляко
1 п. бакпулвер
ванилия
щипка сол

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта и солта. Добавя се млякото, олиото, ванилията и най-накрая брашното и бакпулвера. Тестото  можете да добавитна гъста каша. Изсипваме по 1 черпак в гофретник и печем до зачеряване. Сервират се веднага, като можете да ги поръсите с пудра захар, или залеете със сметанов сос (както е в случая) или с шоколад или сладко по желание. Да ви е сладко!

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5569
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #39 -: 29 Декември 2007, 17:32:21 »
Anny , не са ли малко постни вафлите, белгийските вафли се правят с много повече мазнина, за твоето количество, поне 150 грама, по-малко мляко и повече яйца. Питам, защото обичам по-диетичните изделия и ако стават с толкова малко мазнина, ще е добре, но сигурно вкусът им е повече на палачинки. :thumbup:

За сравнение, виж моята рецепта: Гофрети
« Последна редакция: 29 Декември 2007, 17:36:31 от bordovsky »

esmeralda

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 176
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #40 -: 30 Декември 2007, 23:27:45 »
Ани, благодаря за рецептата за Триъгълни банички с кашкавал и сирене, много вкусни и лесин за приготвяне /след като се подготвят корите де  ;D /. Без снимка за отчета- не останаха.
"Аз туй няма да го търпя и толкоз"
Есмералда Вихронрав- вещица в Света на Диска

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #41 -: 23 Януари 2008, 23:33:28 »
Жоро, с огромно закъснение отговарям на съобщението ти - извини ме, но напоследък много рядко имах време да чета и пиша тук. Рецептата наистина е с малко мазнина, но смятам, че стават страхотни вафли. Вземах я тук от жена, която има хотел и сутрин ги предлага в менюто за закуска. В действителност това е един от водовете Белгийски вафли, при другият, се замесва тесто, което като консистенция много прилича на тесто за хляб, но е сладко. А имат и още един вид, в който изобщо не слагат яйца - него не посмях да пробвам.

Esmeralda, много се радвам, че са ти допаднали баничките!

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #42 -: 23 Януари 2008, 23:45:50 »
Рулца от кайма и бекон

Продукти:
500 гр. кайма - смес
1 глава кромид лук
1 морков
магданоз - ситно нарязан
чер пипер - на вкус
чубрица
бекон - броят на пачетата бекон зависи от броя на рулцата, които се получават - от 500 гр. кайма излизат 6 бр. доста големи рулца
1 яйце

Приготовление:
Омесваме каймата, като слагаме в нея една част от ситно нарязания лук, яйцето, черния пипер, кимиона и чубрицата (подправките могат да варират според вкуса! В моя случай, тъй като каймата не беше солена, сложих и 1 телешки бульон, натрошен на ситно.) Оставяме я да престои в хладилника поне 1 час, ако имате време, може и по-дълго. След това я разделяме на 6 (или повече) равни части, които оформяме като цилиндри. Увиваме парче бекон около всяко цлилиндърче и потапяме двата края в смес от ситно накълцания морков, лук и магданоз (ако имате чопър, най-добре смелете моркова и лука на много ситно и добавете ситно нарязания магданоз). Печем на скара до готовност от всяка страна. Тези рулца могат да бъдат изпечени и във фурната, но у нас се харесват повече на скара. Да ви е сладко!


Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #43 -: 23 Януари 2008, 23:56:07 »
Кайзер питки

Продукти:
600-700 гр. брашно
300 мл. топло прясно мляко
1 ч.л. суха мая пълна с куп
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2-3 с.л. олио

Приготовление:

Пресяваме брашното, правим кладенче и в него слагаме солта, захарта, маята и олиото. Най-накрая добавяме млякото и замесваме меко, нелепнещо тесто. Оставяме да втаса в купа намазана с олио, като го покриваме с фолио или влажна кърпа. След като удвои обема си, изваждаме тестото и го разделяме на 8 части. Разточваме всяка част, навиваме на руло и връзваме на възел, като краищата на този възел подпъхваме в съответната посока. Подреждаме в тава (хубаво е да е заслана с хартия за печене, ако не трябва да е добре намаслена) и оставяме да втасат за окло 20-25 мин (времето на втасване много зависи от околната температура). Преди да сложим да се пекат, намазваме питките с жълтък, разтворен с малко вода. Печем на 180 градуса до получаване на златист цвят.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3604
Re: Да сготвим и похапнем заедно с Ани
« Отговор #44 -: 24 Януари 2008, 09:14:20 »
Anny, страхотни питки и много вкусно руло. Искам да те попитам ще може ли тестото за питките Кайзер да се замеси и втаса в машината за хляб. Струва ми се, че няма да има проблем.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • blqsak: Честити ни нови дрешки!
    02 Септември 2014, 15:18:49
  • blqsak: Добре сме :)
    02 Септември 2014, 15:11:10
  • marabu: как сте?
    02 Септември 2014, 14:59:02
  • marabu: нареждам се на опашката :-)
    02 Септември 2014, 14:59:00
  • vesela: аз ли съм втория
    02 Септември 2014, 13:58:16
  • pep-4o: и не един :)
    31 Август 2014, 20:13:55
  • marabu: че имам има :-)
    31 Август 2014, 12:53:26
  • forumsofia: Има ли някой тук :)
    30 Август 2014, 23:31:10
  • pep-4o: здрасти, Диде!
    27 Август 2014, 16:52:54
  • Did_ka: здравейте  :hi:
    27 Август 2014, 09:23:33
  • pep-4o: Кроки, бързо да се оправяш. Така преди отпуска не е добре да попадаш в разни дупки
    06 Август 2014, 11:43:37
  • Dyke: къде да ги търся тези бургоски милинки по трасето магистрала-Созопол? Аз зная само това заведение дето прави брауниз и къпана баница на гаровия площад/вдясно в пряката/....
    06 Август 2014, 10:40:22
  • KrokozabYl: мани, вкарах се в някаква черна серия и домашните почти ми забраниха да излизам в отпуск  :swoon:
    05 Август 2014, 10:29:13
  • GolemDZVER: ъхъ, тъкмо решиш да си починеш и все нещо ще се случи :innocent:
    04 Август 2014, 15:53:43
  • KrokozabYl: Туй щот ми наближава отпуската, звер! То първо са потроших ся и ша ни наводни...
    04 Август 2014, 13:53:03
  • GolemDZVER: При небето се продъни- излива се като водопада Ниагара
    01 Август 2014, 18:36:52
  • pep-4o: в Бургас, Кроки :)
    01 Август 2014, 11:48:34
  • KrokozabYl: къде? идвам за една веднагически :)
    01 Август 2014, 08:38:23
  • tinkerbell: бургаски милинки
    31 Юли 2014, 13:25:38
  • pep-4o: и центъра на магистралата да не забравите
    23 Юли 2014, 17:02:28
  • pep-4o: ;D
    23 Юли 2014, 17:02:17
  • vesela: Както и ти, ако идваш в София!
    23 Юли 2014, 10:22:33
  • ceckavd: Който има път насам да се обажда за среща  съм винаги готова
    22 Юли 2014, 10:17:38
  • vesela: Ех, да ме бяха пратили с нея, можеше и среща да си спретнем, Цецка!
    21 Юли 2014, 09:39:30
  • vesela: Утре една колежка ще е в командировка във Видин
    21 Юли 2014, 09:38:48
  • ceckavd: Градчето изглежда добре. не сме толкова западнали. Само че сега е много разкопано заради водния цикъл. Иначе няма какво да обяснявам безработица, младите хора бягат включително и сина ми не мисли да се връща тук. Всяко второ семейство единия или и двамата са в чужбина да работят и т.н. Но имаме много неща, които могат да се видят.
    21 Юли 2014, 07:52:19
  • vesela: пък то - чудно градче изглежда
    20 Юли 2014, 08:23:55
  • vesela: Аз си мислех, че е западнал
    20 Юли 2014, 08:23:45
  • vesela: А много ми хареса на снимките на Цеци
    20 Юли 2014, 08:23:32
  • vesela: За съжаление във Видин съм ходила само веднъж, като дете.
    20 Юли 2014, 08:23:17

* Последното от форума

Re: Асоциации- продължение от KrokozabYl
[Днес в 08:48:29]


Re: Кой какви ги готви през септември от GolemDZVER
[Днес в 08:04:36]


Re: Кой какви ги готви през септември от KremenaG
[Днес в 07:31:09]


Re: Асоциации- продължение от GolemDZVER
[Днес в 06:39:30]


Re: Игра с думи от GolemDZVER
[Днес в 06:38:39]


Re: Игра с думи от marabu
[Днес в 06:11:12]


Re: Асоциации- продължение от marabu
[Днес в 06:10:24]


Re: Кой какви ги готви през септември от GolemDZVER
[Днес в 03:46:18]


Re: Кой какви ги готви през септември от KremenaG
[02 Септември 2014, 23:23:17 ]


Re: Асоциации- продължение от Laurel
[02 Септември 2014, 22:45:26 ]


Re: Кой какви ги готви през септември от pep-4o
[02 Септември 2014, 22:00:30 ]


Re: Кой какви ги готви през септември от pep-4o
[02 Септември 2014, 21:57:53 ]


Re: Кой какви ги готви през септември от pep-4o
[02 Септември 2014, 21:56:47 ]


Re: Кой какви ги готви през септември от GolemDZVER
[02 Септември 2014, 21:49:18 ]


Re: Кой какви ги готви през септември от zoica
[02 Септември 2014, 21:08:15 ]


Re: Помощ,трябва да консервирам ястия с месо!Трябва да издържат три месеца поне,досе от pep-4o
[02 Септември 2014, 21:07:35 ]


Re: Кой какви ги готви през септември от zoica
[02 Септември 2014, 21:06:37 ]


Re: Кой какви ги готви през септември от zoica
[02 Септември 2014, 21:05:47 ]


Re: Кой какви ги готви през септември от zoica
[02 Септември 2014, 21:04:36 ]


Re: Кой какви ги готви през септември от zoica
[02 Септември 2014, 21:03:42 ]