Автор Тема: Кексове и сладкиши - II  (Прочетена 602523 пъти)

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #120 -: 01 Декември 2007, 19:53:14 »
Кети може и с настъркана, но по ми хартеса с нарязана на ситно парчета, ако я старжеш може би трябва да е малко-повече от една чаена чаша, става и с тиква от консерва както предлага Петя
Петрина поправих се в горния пост.Извинявай бях написала Пеполина сместо твоя ник. :smile1:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 398
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #121 -: 03 Декември 2007, 23:32:55 »
        ИКОНОМИЧЕН  СЛАДКИШ С КАНЕЛА

1 белтък се разбива  на ръка леко +1ч л канела +2с л какао +1ч ч кисело мляко с 1 ч л хлебена сода +1/2 ч ч олио +2ч ч непълни брашно
Намазва се тавата и се посипва с пудра захар
Поистинал се залива с хладък сироп от 1ч ч вода и 1/2ч ч захар
Отгоре се намазва крем от 1/2 краве масло, 3/4 ч ч п. захар и останалия жълтък /може и без него/

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #122 -: 04 Декември 2007, 08:03:38 »
                        Чешки коледен сладкиш



1ч.ч.меко масло
1ч.ч.захар
2 жълтъка
2ч.ч.брашно
1ч.ч. орехи натрошени на ситно/смлени
1/2 ч.ч.ягодов конфитюр
щипка сол

В купа разбиваме захарта и мекото масло.След това добавяме жълтъците.Добавяме постепенно брашното и солта.След това добавяме и орехите.Разделяме полученото тесто на две.Едната част разстиламе в намаслена квадратна тавичка(22.5см) и намазваме отгоре със конфитюра.От другата част с леко набрашнени ръце накъсваме малки парченца и слагаме върху конфитюра без да ги натискаме .
Печем на 200 градуса около 40 минути или до златисто. :smile1:
 :exclaim: 1ч.ч.-240 мл.
 :exclaim: Аз пекох в правоъгълна тавичка с размери 22.5/32.5см.
 :exclaim: Забравих да сложа орехи ,но и без тях сладкиша беше вкусен.

източник:Country living
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #123 -: 08 Декември 2007, 21:38:45 »
« Последна редакция: 08 Декември 2007, 21:40:59 от ilrai »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
сладкиш с тиква
« Отговор #124 -: 14 Декември 2007, 23:50:17 »
Сладкиш с тиква

1/2 ч.чаша масло
3 яйца
3/4 ч.чаша захар
1 ч.лъжица ванилия
1 ч.чаша кисело мляко
2 ч.чаши брашно
1 ч.лъжица сода
 1 ч.лъцица бакпулвер

1 - 3/4 ч.чаша настъргана тиква
3/4 ч.чаша захар
1/2 ч.лъжица сол
1 ч.лъжица канела
1/2 ч.лъжица джинджър
1/4 ч.лъжица карамфил   
2 яйца
1/2 ч.чаша кондензирано мляко

за поръсване отгоре:
1/3 ч.чаша масло
1 ч.чаша захар
2 ч.лъжици канела
1 ч.чаша натрошени орехи

Намасляваме си съда. /9х13/
Смесваме първите 8 елемента.Изливаме в тавичката 1/2 от сместа.
Смесваме останалите 8 елемента/тиквената смес/ и ги изливаме върху първата смес.
Изливаме останалата смес върху тиквената и отгоре поръсваме с орехите/ сместа която сме преготвили предварително за поръсваме отгоре/.
Печем в загрята фурна на 180 за 45-50 мин.
« Последна редакция: 15 Декември 2007, 00:07:58 от petrina »

Иви

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 485
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #125 -: 18 Декември 2007, 13:20:50 »
                                                            Tорта "Добруджа"



Това е една много проста, но и много вкусна тортичка, която съм научила от баба ми  :smile1:


                 Необходими продукти:

За тестото:
2 - 3 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. олио
10 с.л. вода
3-4 с.л. кисело мляко
12 с.л. захар
1 яйце
1/2 пакетче бакпулвер

За крема:
1 литър прясно мляко
5 пълни лъжици брашно
1/2 чаша вода
1/2 ч.ч. захар (може и повече, въпрос на вкус :smile1:)
50 г масло
3 ванилийки

Това е същият крем като за еклерите, но за тази торта трябва да е по-рядък.


             Начин на приготвяне:

С всички продукти се замесва средно меко тесто, по познатия начин.Разделя се на 3 части, всяка част се разточва и готовите кори се изпичат една след друга.
Ваниловият крем се приготвя като  към заврялото със захарта мляко се добавя размитото с малко вода брашно.След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути.Накрая се добавят ванилийките.
Всяка от готовите кори се залива с крем, като се редуват кора-крем, кора-крем.Точно както се прави бисквитена торта  :smile1:
Украсата отгоре е по ваше усмотрение  :smile1:
« Последна редакция: 19 Декември 2007, 20:49:59 от sladka hapka »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #126 -: 18 Декември 2007, 17:10:29 »
Иви , тортата изглежда супер  :thumbup:

Май ще е далеч по-вкусна от бисквитена торта.Браво на теб.

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #127 -: 18 Декември 2007, 17:51:06 »
Иви, много хубава тортичка. Ще се пробва непременно.  ::)

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: сладкиш с тиква
« Отговор #128 -: 18 Декември 2007, 18:00:36 »
Сладкиш с тиква
1/2 ч.лъжица джинджър
Намасляваме си съда. /9х13/

Петрина имам малко тиква и искам да опитам този сладкиш,но имам няколко въпроса. :smile1:
Джинджера какъв е пресен или сух? И размерите на тавичката това 9/13 са инчове нали?
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

Dru

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 43
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #129 -: 18 Декември 2007, 18:05:47 »
Иви, а колко брашно се слага в тестото за торта "Добруджа"? :blush2:

maksimalistkata

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 996
  • главен сладкар
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #130 -: 18 Декември 2007, 18:07:00 »
 :smile1: Мила Иви , къде е брашното за тестото на тортата, и колко се полага  :icon_question:, аз не видях, а иначе ми се струва вкусна :smile1:

kylinarka

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 394
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #131 -: 18 Декември 2007, 18:47:42 »
Иви, това не е ли вариация на торта Добуш?И наистинали става само с едно яйце?

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #132 -: 18 Декември 2007, 18:57:11 »
         Сладкиш с ябълки и орехи

3ч.ч.брашно
1ч.л.сода
1/4ч.л.сол
1ч.л.канела
3 яйца
2ч.ч.захар
1 1/2ч.ч.олио
3ч.ч.нарязани на малки купчета ябълки
1ч.ч. нарязани на ситно или смляни орехи
2ч.л.ванилия(течна)

В купа смесваме брашното,содата,солта и канелата.В друга купа разбиваме яйцата ,захарта и олиото.Довавяме сухите съставки към яйчената смес.Разбъркваме добре.След това добавяме ябълките,орехите и ванилията.Изсипваме готовата смес в предварително намазнена и леко набрашнена тавичка.Печем на 180 градуса около 40 минути.Готовия горещ сладкиш се залива със топинга. :smile1:

топинг
1ч.ч. кафява захар
1/4ч.ч. прясно мляко
1/2ч.ч.масло
Продуктите за топинга се поставят в малка тенджерка разбъркват се докато заврят.Оставят се да врят около 3 минути.

 :exclaim:1ч.ч.-240мл



МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #133 -: 18 Декември 2007, 19:13:59 »
Иви, това не е ли вариация на торта Добуш?И наистинали става само с едно яйце?

Mоже ли да отговоря вместо Иви  ;D  Торта Добуш се прави с платки Добуш, които се правят само от яйца, захар и брашно, така че тортата на Иви НЕ е Добуш. ::)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Кексове и сладкиши - II
« Отговор #134 -: 18 Декември 2007, 20:50:03 »
Petia моя джинджър не е пресен а напрах в пакетче, и на второто питана тавата е в инчове. :smile1:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10
  • dove: Ами защото я няма ха ха ха :)
    11 Ноември 2015, 16:02:58
  • FATE: Хора, не мога да намеря темата за ноември :(
    11 Ноември 2015, 08:37:38

* Последното от форума

Re: Видеонаблюдение от mariqna44
[26 Май 2017, 17:42:32 ]


Re: Сушилня за прибори от cvetozara123
[24 Май 2017, 18:27:40 ]


Re: Какво да правя? от tomislava
[23 Май 2017, 20:56:00 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от tomislava
[23 Май 2017, 14:39:55 ]


Re: Машина за смилане на месо от tomislava
[23 Май 2017, 14:01:10 ]


Re: Търся рецепта за едновремешните пасти от pepimili
[19 Май 2017, 14:39:40 ]


Re: Кокосови кремки от pepimili
[19 Май 2017, 14:34:23 ]


Re: Украси и декорации за торти от pepimili
[18 Май 2017, 11:25:02 ]


Re: Защо винаги кекса ми става спласкен? от pepimili
[18 Май 2017, 11:16:21 ]


Re: Видеонаблюдение от tomislava
[10 Май 2017, 12:49:30 ]


Re: Огромен мъфин , вътре с 400 , 500 грама течен шоколад. от kristofa
[10 Май 2017, 12:24:30 ]


Re: За съдържанието на сладките - домашни или от магазина от kristofa
[10 Май 2017, 12:22:08 ]


Re: Италиански ресторант във Варна от mariqna44
[10 Май 2017, 09:38:58 ]


Re: Какво да правя? от mariqna44
[10 Май 2017, 09:36:11 ]


Видеонаблюдение от mariqna44
[09 Май 2017, 23:51:24 ]


Какво да правя? от tomislava
[09 Май 2017, 22:45:03 ]


Re: Сушилня за прибори от tomislava
[09 Май 2017, 22:27:41 ]


Re: Машина за смилане на месо от cvetozara123
[09 Май 2017, 22:19:30 ]


Re: Салати - III от pepimili
[09 Май 2017, 14:57:10 ]


Re: Какво ядем - оцветители, стабилизатори и прочие от pepimili
[09 Май 2017, 14:40:24 ]