Стопете на водна баня маслото и шоколада и оставете да изстине.Прибавете захарта и разбийте на пухкав крем.Едно по едно добавяйте яйцата,като продължавате да разбивате.Накрая сипете вишновката и портокаловата кора и разбъркайте.Заедно пресейте брашното,бакпулвера,ванилията и какаото.Прибавете ги на части към сместа,като разбърквате внимателно с лъжица или лопатка.Накрая сложете и почистените от костилките вишни.
С лъжица сипвайте от кексовото тесто във формички за кексчета,като ги пълните 2/3.Печете в предварително загрята на 170*фурна.
След като изстинат,гарнирайте кексчетата с бял шоколад.
*Комбинацията между шоколада и вишновката е много добра.Получиха се ароматни кексчета с лек дъх на костилки,вишни и алкохол.
Yoli, неуморна си. Отново виждам нещо вкусно с невероятно съчетание на продукти и разбира се красиво. Не мога да се нагледам на произведенията ти, защото от всяко от тях прозира талант, творчество и виртуозност. Благодаря ти, че споделяш всичката тая красота с нас.
Йоли, тези кексчета изглеждат чудесно. И като им чета съставките, положително са много вкусни. Имам и вишновка и пияни вишни. Просто предстои да ги направя.
Току що си разпринтих рецептите за кексчетата и забележителната салата от цвекло. В един от двата почивни дни ще ги изработя. Дано намеря цвекло в нашия квартал. А моите приятелки много обичат вишновка, така че при мен свършва, но аз отпускам по малко. Освен това съм се запасила с ликьор "Тути-фрути" на Пепи и ликьор от малини.
Йоли, за рецептата Пълнени калмари.За първи път правя калмари и много се притеснявах дали ще уцеля момента,за да не станат жилави,но всичко стана много вкусно
Не знам дали трябваше,но ги обелих от кафявата ципа.
Активен
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
Тина , нарочно сложих и снимка на пицичките.Исках да покажа,че тестото е подходящо не само за питки,хлебчета и т.н.Всъщност,по същата причина направих и джобовете.А тестото е идеално за замразяване.Това беше точно такова - замразено.Обикновено,замесвам една доза и изпичам по 1-2 хлебчета на човек,колкото да се изядат веднага.Останалото го прибирам във фризера и винаги имам под ръка.Вечер го изваждам и го оставям в хладилника.На сутринта е готово за работа.За работещи домакини си е направо улеснение.
Йоли, възхитена съм от твоите творения. Имам един сигурно смешен за тебе въпрос.Преди да замразиш тестото, то трябва ли да е втасало или направо го замразяваш? И още нещо разделяш ли тестото на части или замразяваш цялото количество заедно? Сигурно ще ти се сторят глупави въпросите, но никога не съм правила тесто и искам да опитам. Благодаря ти предварително !
Кети , никак не ти е смешен въпроса , а е напълно нормален. Тестото го замразявам веднага след като го омеся.Не трябва да е втасало.В процеса на размразяване то си втасва бавничко и съвсем нормално. Разделям го на части за да е по - удобно за работа.Обикновено една част е колкото грейпфрут.Като втаса,си удвоява обема и примерно,излизат 10 -12 хлебчета,или 2 тави пица и т.н.Пробвай и докладвай.Сигурна съм,че ще се справиш страхотно.Няма нищо сложно и страшно. Успех....
6 половинки мариновани сушени домати 2 скилидки чесън 1/2 връзка пресен босилек 250 гр.чери домати филирани бадеми за поръсване
Приготвяне
Двата вида брашно се смесват заедно с бакпулвера и солта.Прибавя се маслото,нарязаано на кубчета.Всичко се стрива на трохи с пръсти.Прибавя се Пармезанът.В брашното се прави кладенче и в него се излива млякото.Всичко се замесва на меко тесто.
Тестото се разточва на кора с дебелина 0,5 см.Със стъклена чаша се изрязват кръгове с диаметър 7-8 см.Нареждат се в тава,покрита с хартия за печене.Краищата на кръговете се накъдрят с вилица.
Кръговете се намазват с малко от зехтина,в който са мариновани доматите.Чесънът се накълцва на ситно.Сушените домати се отцеждат и също се накълцват на ситно.Босилекът се нарязва на тъвки ивички.Всичко се смесва и сместа се нанася върху кръговете,като по краищата се оставя тънка,ненамазана ивица.Чери-доматите се нарязват на четвъртинки и се нареждат върху намазаните кръгове.Пекат се до порозовяване в предварително загрята на 180*фурна. 1-2 мин. преди да се извадят ат фурната се поръсват с филирани бадеми.Сервират се със зелена салата със сушени домати и люспи Пармезан.
* Ако не разполагате с пресен босилек,ползвайте сушен или готово Песто.