Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли  (Прочетена 467634 пъти)

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #240 -: 31 Декември 2007, 12:42:15 »
Йоли, прекрасни бисквитки.
Весел новогодишен празник!
elidrag

Tonito

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 675
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #241 -: 01 Януари 2008, 18:50:33 »
Мила Йоли! Искам да благодаря за прекрасните ти предожения!  :thumbup:
От тях за новогодишния купон приготвих : рулцата с бекон, спаначените крокети, "охлювите" с маслини.
Заради теб се вдигна специален тост за моя милост!  :swoon:
Желая ти много щастие през новата година!  :air_kiss:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #242 -: 05 Януари 2008, 17:45:38 »
                                                                                                      Сладкиш с хрупкав блат и карамелова заливка

Продукти за блата

150 гр.натурален шоколад
100 гр.масло
100 гр.натурален корнфлейкс
50 гр.захар

Продукти за крема

250 гр.сирене "Рикота"
2 жълтъка
170 гр.пудра захар
1 ванилия
1 ч.л.настъргана кора от лимон
1 пак.желатин
1 голяма кофичка квасена сметана "Данон"
3-4 с.л.сладко от червени плодове(ягоди,малини,къпини,боровинки и др.)

Продукти за заливката

2 белтъка
120 гр.карамелизирана захар

Приготвяне

  Шоколадът се начупва на парченца и заедно със захарта и маслото се стопява на водна баня.Корнфлейксът се натрошава с точилка на по-дребни парченца и се смесва със стопения шоколад.Дъното на тортена форма се постила с хартия за печене и горещата маса се изсипва вътре.Разстила се плътно и се оставя да се втвърди.

  Рикотата се разбива на пухкав крем с жълтъците,захарта,ванилията и лимоновата кора.Желатинът се накисва в малко студена вода и се разтопява на водна баня.Смесва се с крема.Сметаната се разбива на сняг и се добавя към желиращия крем.Разбърква се внимателно и половината се изсипва върху блата.Намазва се със сладкото и върху него се изсипва останалия крем.Заглажда се и се оставя в хладилника докато се желира.

  Белтъците се разбиват на сняг.Захарта се карамелизира и гореща се изсипва на тънка струйка в белтъците,като се разбива непрекъснато с миксер на високи обороти.Желираният сладкиш се намаза с карамеловата заливка и се гарнира по желание.

  *Ако ползвате подсладен корнфлейкс не слагайте захар.
  *Можете да замените Рикотата с извара.
  * Когато нанасяте сладкото оставете отстрани борд от 2 см.Така няма опасност да се разтече сиропа.
  *Ако желаете да превърнете карамеловата заливка в твърд крем,подходящ за шприцоване,първо разбийте белтъците със захарта на сняг,отделно карамелизирайте още малко захар и с непрекъснато биене я добавете към целувчения крем.Получава се пухкав,гъст крем,но доста сладък.Не наливайте горещият карамел много близо до перките на миксера,защото има опасност да се събере на топка по тях.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #243 -: 06 Януари 2008, 12:43:26 »
Йоли, благодаря за вкусното предложениеОхлюви с маслини   :-*

При мен в пълнежа останаха само маслините и чесъна, вместо рибата (не ядем такава) сложих шунка, добавих кашкавал, подправките на вкус и се получи много вкусен резултат  :thumbup:, ометен буквално за 2 минути  :innocent:  Дори и от новото  бутертесто на 7 дейс успях да намеря 1 пакет  ;D


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #244 -: 09 Януари 2008, 16:08:22 »
                                                                                                                Сандвич - джоб

Продукти за тестото

500 гр. брашно
20 гр. прясна мая
200 мл. прясно мляко
2 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 с.л. олио

Плънка

шунка
кашкавал
листа от салата
пресен лук
майонеза
горчица
суха мащерка
черен пипер

Приготвяне

  Извадете всички продукти за тестото и ги оставете за 1 час на стайна температура.В купа разтворете маята в половината мляко,добавете захарта и малко брашно за да се получи гъста каша.Разбъркайте добре.Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса .Към шупналият квас прибавете останалите продукти и омесете меко,еластично тесто.Ако е необходимо,добавете още брашно докато тестото престане да лепне.Сложете омесеното тесто в купа,покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.

  Загрейте на котлона сух,тефлонов тиган.Откъснете от тестото две топки,колкото топчета за пинг-понг.Разточете ги върху набрашнен плот на кръгчета с диаметър около 12 см. и с дебелина 1 см.Средата на единият кръг намажете с малко олио,като внимавате да не намажете краищата.Сложете другият разточен кръг върху намазнения и разточете леко.Отново трябва да получите тънка питка около 1,5 см.дебелина.Намажете леко от двете страни с олио и изпечете в тигана,докато питката порозовее.Сложете изпечените питки в чиния и покрийте с кърпа.

  За плънката количеството е по ваше желание.Не съм дала точни пропорции,зависи колко джобове желаете да направите.Подходящи са и пълнежи с пилешко месо,запържена кайма с подправки или пушена риба.Пълнежът е въпрос на предпочитания и вкус.

  Преди да напълните джобовете,разрежете питките на две по средата.Там,където са намазани,тестото е разслоено и се получава отвор като джоб.

  *Това е моето предпочитано тесто за погачи,хлебчета,тутманици и много други неща.Стават и чудесни пици.Благодарение на яйцата и млякото,то става доста по-фино и вкусно от обикновеното тесто за хляб.Правила съм арабски джобове,но трябва да се консумират веднага.Дори и пресни са твърди и леко жилави.Джобовете от това тесто са меки и пухкави.Дори като изстинат си остават крехки и свежи.











« Последна редакция: 09 Януари 2008, 16:13:37 от Yoli »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #245 -: 09 Януари 2008, 16:25:50 »
   Страхотни джобове, Йоли, но снимката е на пиците. Това тесто може ли да се замразява?

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #246 -: 09 Януари 2008, 16:28:46 »
   Страхотни джобове, Йоли, но снимката е на пиците.
Tina-Rina, би трябвало да виждаш и снимката на джобовете. При мен излиза. Може би трябва да направиш "Рефреш" на страницата, и ще се оправи.

Страхотни са, наистина, Йоли! Непременно ще ги опитам.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #247 -: 09 Януари 2008, 16:30:22 »
Да, сега вече видях.

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #248 -: 09 Януари 2008, 17:45:50 »
Тина , нарочно сложих и снимка на пицичките.Исках да покажа,че тестото е подходящо не само за питки,хлебчета и т.н.Всъщност,по същата причина направих и джобовете.А тестото е идеално за замразяване.Това беше точно такова - замразено.Обикновено,замесвам една доза и изпичам по 1-2 хлебчета на човек,колкото да се изядат веднага.Останалото го прибирам във фризера и винаги имам под ръка.Вечер го изваждам и го оставям в хладилника.На сутринта е готово за работа.За работещи домакини си е направо улеснение.
« Последна редакция: 09 Януари 2008, 19:58:58 от Yoli »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #249 -: 09 Януари 2008, 19:18:50 »
   Благодаря! Още през уикенда ще замеся двойна доза и ще спестя цялото време по втасването и ще пробвам и джоба, и пицичките!

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #250 -: 10 Януари 2008, 12:27:14 »
Йоли, много хубави джобове и малки пици. Струва си да се опитат. И както винаги, много красиво представени.

bozgounova

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 135
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #251 -: 10 Януари 2008, 13:26:59 »
за пиците вече казах,сега да кажа и за джобовете -йоли , :yahoo:,-йоли, :yahoo: -йоли, :yahoo:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #252 -: 11 Януари 2008, 16:30:55 »
                                                                                 Салата от червено цвекло с орехи и грейпфрут

Продукти

1 голяма глава червено цвекло
1 лимон
1 грейпфрут
100 гр.орехови ядки
сол
зехтин

Приготвяне

  Обелете цвеклото,разрежете го на две половини и го сварете за 10 мин. в силно подсолена вода.Цвеклото не трябва да се разварява,а да остане приятно хрупкаво.Извадете го от водата и оставете да изстине напълно,а след това нарежете на тънки сламки или настържете на едро ренде.Начупете ядките на парченца.Хубаво е да са по-едри за да се усещат в салатата.Обелете кората на грейпфрута и го нарежете на резенчета,като отстраните горчивите ципи.Режете го върху купа за да запазите отделилия се сок.Измийте добре лимона с топла вода и сапун.Половината изцедете на сок и го смесете със сока от грейпфрута.Другата половина нарежете на кръгчета,след това на лентички и накрая на ситни кубчета.Смесете цвеклото с орехите,лимоновите кубчета и резенчетата грейпфрут.Разбъркайте и подправете със зехтина и цитрусовия сок.Ако има нужда,добавете още сол на вкус.

  * Това е най-хубавата салата от цвекло,която съм яла.Лимоновите кубчена,които са с кората и грейпфрута и придават неповторима свежест.Моя приятелка я беше купила готово приготвна от "Елемаг".Да не повярва човек,че "купешка" салата може да е толкова сполучлива.Разбира се,веднага я направих и беше одобрена от цялото семейство,дори от синът ми,който обикновено се мръщи на цвеклото.Препоръчвам я горещо на любителите на цвекло.

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #253 -: 11 Януари 2008, 18:26:23 »
И аз съм любителка на цвеклото. И понеже го харесвам сурово, така ще я пробвам и ще пиша за резултата.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #254 -: 12 Януари 2008, 21:12:30 »
 :thankyou: за рецептата за Рулца от бекон  :yahoo: Аз сложих вместо мляко заквасена сметана в картофите и ги направих с печена червена чушка и морков от сурова туршия. Още не сме ги опитали, но предполагам са много вкусни :-*

Опитахме ги - супер са , втората снимка са в разрез, че станаха доста височки, така ми беше бекона.
« Последна редакция: 12 Януари 2008, 22:04:40 от vesela »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10

* Последното от форума

Re: Полезно ли е? от tomislava
[18 Юли 2017, 09:57:14 ]


Re: Да бъдем модерни от tomislava
[17 Юли 2017, 16:32:47 ]


Re: Игра с думи от tomislava
[13 Юли 2017, 13:19:47 ]


Re: Лято 2017 от tomislava
[13 Юли 2017, 13:18:53 ]


Лято 2017 от mariqna44
[12 Юли 2017, 22:24:11 ]


Re: прИмоции ........ от cvetozara123
[03 Юли 2017, 13:31:33 ]


Моbimebel-онлайн магазин за мебели от mobimebel
[30 Юни 2017, 13:31:50 ]


Re: прИмоции ........ от tomislava
[28 Юни 2017, 20:24:35 ]


Re: Пушите ли? от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:40:13 ]


Re: Игра с думи от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:39:44 ]


Re: Курс по готварство от cvetozara123
[28 Юни 2017, 10:38:17 ]


Курс по готварство от mariqna44
[27 Юни 2017, 20:45:26 ]


Някой да ползва такива ножове? от mariqna44
[17 Юни 2017, 21:33:10 ]


Re: ГРИЛ ТИГАН от hristiana:)
[03 Юни 2017, 19:00:11 ]


Re: Плочки за кухня - откъде? от mariqna44
[28 Май 2017, 16:46:13 ]


Re: Сушилня за прибори от tomislava
[28 Май 2017, 15:28:35 ]


Re: Видеонаблюдение от mariqna44
[26 Май 2017, 17:42:32 ]


Re: Сушилня за прибори от cvetozara123
[24 Май 2017, 18:27:40 ]


Re: Какво да правя? от tomislava
[23 Май 2017, 20:56:00 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от tomislava
[23 Май 2017, 14:39:55 ]