Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
07 Януари 2009, 15:00:08

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли « назад напред »
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли  (Прочетена 105959 пъти)
« Отговор #120 -: 04 Ноември 2007, 16:51:55 »
elidrag
Главен Готвач
Публикации: 667

Ябълковата тарта изглежда много изкусително. Ще включа тази рецепта в раздел "Фаворити". И тъй като имам доста ябълки, ще я направя при първия удобен случай и ще споделя мнение.
Активен

« Отговор #121 -: 04 Ноември 2007, 21:48:46 »
Mila
Калфа
**
Публикации: 161

Ох, Йоли, само да се преместим!!!   girl_in_love
Активен
« Отговор #122 -: 05 Ноември 2007, 17:27:07 »
desert_rose
Чирак
*
Публикации: 39

Ел. поща
наистина изглежда страхотно!!! thumbup
Активен
« Отговор #123 -: 05 Ноември 2007, 17:47:02 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 558

Ел. поща
   Отново висш пилотаж!!!
Активен
« Отговор #124 -: 06 Ноември 2007, 11:12:42 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1648

Ел. поща
Момичета,хиляди благодарности...

Много сте мили,просто не знам какво да кажа.   air_kiss   Още веднъж - благодаря от сърце.
Активен

« Отговор #125 -: 06 Ноември 2007, 11:29:18 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 3142

Ел. поща
Нищо не казвай, само продължавай да показваш такива красоти. Истинско удоволствие за мен е да чета твоите рецепти.
Активен

МОЛЯ, СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛОТО ЗА ПУБЛИКУВАНЕ НА МАКСИМУМ 3 РЕЦЕПТИ ДНЕВНО!!

sladka hapka
« Отговор #126 -: 06 Ноември 2007, 11:36:06 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                               Кифлички с маргарин

Продукти

2 яйца
500 мл. прясно мляко
40 гр. прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 кг. брашно
250 гр. маргарин
яйце за намазване

Приготвяне

Направете квас от маята,разтворена в малко мляко и разбъркана с брашно и захарта до получаването на каша.Оставете на топло да втаса.Прибавете яйцата и солта и с останалото брашно омесете еластично тесто.Оставете готовото тесто да поотлежи малко - не е нужно да втасва напълно.Разделете тестото на 8 топки.Всяка топка разточете на тънък кръг и нарежете на 8 триъгълника.Завийте кифлички с плънка по желание - солена или сладка.Намажете тава с маргарин и наредете кифличките плътно една до друга.Оставете на топло да втасат.Намажете ги с разбито яйце и ако желаете ги поръсете със сусам или мак.На малки парченча наредете маргарина навсякъде върху кифличките и между тях.Печете в предварително загрята на 180* фурна.След като се изпекат,покрийте тавата с кърпа за няколко минути за да може мазнината да попие напълно.Сервирайте топли.

Лесни кифлички с чудескна хрупкава маслена коричка.

* DSC02190.JPG (64.13 KB, 400x300 - видяно 6954 пъти.)
Активен

« Отговор #127 -: 06 Ноември 2007, 17:06:17 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1378
Първа флейта и втора цигулка

Yoli тези кифлички изглеждат като виенски кифли - ще ги пробвам със сигурност, изглеждат божествено! Моите мъже за съжаление солени тестени неща не хапват дори, но сладки - ммммм!  flowers
Активен

www.natalyna.multiply.com

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #128 -: 07 Ноември 2007, 12:52:35 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                    Портокалови резенки в тъмен шоколад

Продукти

2 портокала
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
100 гр. черен шоколад

Приготвяне

Измийте добре портокалите и ги разрежете на половина,а след това нарежете половинките на резенчета с дебелина 0,5 см.Сложете ги в тенджера и ги залейте със студена вода.Варете на тих огън 20 мин.Отцедете портокалите,отново ги залейте със студена вода и варете още 10 мин.Направете захарен сироп от водата и захарта и щом заври,сложете резенчетата вътре и варете 10 мин.Оставете ги да изстинат в сиропа.Извадете ги внимателно за да не се разкъсат и ги сложете в цедка да се отцедят добре.Наредете портокаловите резенки в тава върху хартия за печене и ги изсушене малко във фурна,загрята на 150*.Стопете на водна баня шоколада и потопете в него портокалите.Оснавете ги да се втвърдят върху фолио или хартия за печене.

Обикновено ги правя към Коледа - много са подходящи,но синът ми...

От личен опит - Подготвям си портокалите от предния ден.Оставям ги цяла нощ да се изцеждат.Ако ви е силен вкуса на портокаловата кора,можете предварително леко да я остържете,но в никакъв случай не цялата.

* DSC02671.JPG (99.59 KB, 400x300 - видяно 6185 пъти.)
Активен

« Отговор #129 -: 07 Ноември 2007, 13:42:30 »
maksimalistkata
Помощник-готвач
Публикации: 491
главен сладкар

Ел. поща
 thumbup smile1Поздравления Yoli за портокаловите резени ,комбинацията е невероятна на вкус, air_kiss а също и за ябълковата тарта
Активен
« Отговор #130 -: 07 Ноември 2007, 17:05:15 »
Tina-Rina
Главен Готвач
Публикации: 558

Ел. поща
   Йоли, И последните  ти 3 предложения ме плениха и вече са в списъка щакащи за пробване. Благодаря и поздравления!
Активен
« Отговор #131 -: 07 Ноември 2007, 20:27:40 »
elidrag
Главен Готвач
Публикации: 667

Йоли, правила ли си Клафути със замразени плодове? Дали не трябва мъничко да се увеличи дозата на нишестето при тази ситуация? Не ми остана време когато имаше пресни праскови, малини и др. Но във фризера имам разни плодове и ми се иска да пробвам.
Активен

« Отговор #132 -: 08 Ноември 2007, 10:31:28 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Йоли, правила ли си Клафути със замразени плодове? Дали не трябва мъничко да се увеличи дозата на нишестето при тази ситуация? Не ми остана време когато имаше пресни праскови, малини и др. Но във фризера имам разни плодове и ми се иска да пробвам.

Не съм правила,но няма причина да не стане.Просто остави плодовете първо да се размразят и после ги сложи в цедка за да се изцедят колкото се може по-добре.Когато са замразени пускат доста вода.И за твое спокойствие,сложи още една лъжица нишесне.Успех. thumbup
Активен

« Отговор #133 -: 08 Ноември 2007, 10:34:15 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Maksimalistkata,Tina-Rina,elidrag,покорно благодаря за похвалите.От вас те значат изключително много за мен.... air_kiss
Активен

« Отговор #134 -: 08 Ноември 2007, 10:40:12 »
chy
Чирак
*
Публикации: 37

Ел. поща
Присъединявам се към суперлативите за ябълковата тарта, направих я снощи а мъжът ми каза че е трябвало да направя две /едната само за него/ защото била супер. thumbup
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio