Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
22 Ноември 2008, 08:18:05

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли « назад напред »
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли  (Прочетена 94849 пъти)
« Отговор #90 -: 25 Октомври 2007, 12:02:32 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1487

Ел. поща
                                                                         Сардини с маслини и каперси

Продукти

филета от сардина
зелени маслини без костилки
пушено сирене
клечки за зъби

За маринатата

1 с.л. горчица
1 скилидка счукан чесън
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1 ч.л. стрита сушена салвия
1 с.л. олио
сокът на един лимон
сол на вкус
черен пипер

За соса

бяло вино
черни маслини
каперси
нишесте за сгъстяване
сол на вкус

Приготвяне

Всички съставки за маринатата се смесват и рибните филета се намазват от двете страни.Оставят се да се мариноват за 20 мин.Във всяка зелена маслина се слага малко парченце пушено сирене.По средата на всяко рибно филе се слага по една маслина,завива се на рулце и се прикрепя с клечка за зъби.Готовите рулца се запържват за кратко в тефлонов тиган в съвсем малко мазнина.Добавя се виното,черните маслини и каперсите.Подправя се със сол на вкус.Когато виното поври 2-3 мин. се сгъстява са малко натурално нишесте,размито във вода.

Рецептата е от la Prova del cuoco.Много фина на вкус и бърза за приготвяне.Не уточнявам количеството на продуктите,защото зависи колко риба желаете да приготвите.

* DSC02496.JPG (92.42 KB, 400x300 - видяно 4360 пъти.)
« Последна редакция: 25 Октомври 2007, 13:50:03 от Yoli » Активен

« Отговор #91 -: 25 Октомври 2007, 16:26:42 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1092

Вкусно и елегантно    thumbup
Активен

« Отговор #92 -: 28 Октомври 2007, 15:44:32 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                                   Чеснов сос

Продукти

1 голяма глава чесън
1 ч.ч. олио
сол на вкус
оцет на вкус
копър

Приготвяне

Чесънът се изстисква през преса или се счуква много фино.На много тънка струйка,почти на капки се прибавя олиото,като сместа непрекъснато се разбива с миксер.Получава се гъст сос,подобен на майонеза.Преди края на разбиването се овкусява с оцет и сол.Подправя се с накълцан пресен копър.

Сосът е подходящ за салати,пържена риба и е страхотна разядка.

* DSC02518.JPG (57.89 KB, 400x300 - видяно 4324 пъти.)

* DSC02507.JPG (81.91 KB, 400x300 - видяно 4275 пъти.)
Активен

« Отговор #93 -: 29 Октомври 2007, 17:50:35 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                    Зимна салата

Продукти

1 средна глава червено цвекло
5-6 картофа
1 ч.ч. сварен боб от консерва
1 стрък праз лук
сол
олио
оцет

Приготвяне

Червеното цвекло се обелва,нарязва на филийки около 0,5 см. и сварява до омекване в подсолена вода.Отцежда се и след като изстине се нарязва на кубчета.

Картофите се обелват и също се нарязват на кубчета с големината на кубчетата цвекло.Сваряват се в подсолена вода,след което се отцеждат и се оставят да изстинат.

Цвеклото и картофите се смесват с отцедната консерва боб.Прибавя се празът,нарязан на ситно.Всичко се разбърква добре  и се овкусява с олио,оцет и сол.

*Рецептата я правеше моя съседка - рускиня.По-вкусна е,ако се направи предния ден.Написала съм боб от консерва,защото лично на мен не ми се вари шепа боб само за една салата.

* DSC02529.JPG (62.67 KB, 400x300 - видяно 4180 пъти.)
Активен

« Отговор #94 -: 30 Октомври 2007, 09:16:16 »
Margi_1
Калфа
**
Публикации: 86

Ел. поща
Yoli, ами това е вариант на руската  салата "Винигрет", само че в къщи и слагаме и кисело зеле,кисели краставички и грах.Чудесна гарнитура към скарата!
А кифличките с дюли как ги приготвяш? Изглеждат много добре!
« Последна редакция: 30 Октомври 2007, 09:23:52 от Margi_1 » Активен
« Отговор #95 -: 30 Октомври 2007, 15:06:54 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Yoli, ами това е вариант на руската  салата "Винигрет", само че в къщи и слагаме и кисело зеле,кисели краставички и грах.Чудесна гарнитура към скарата!
А кифличките с дюли как ги приготвяш? Изглеждат много добре!

Марги,права си.Във винегрета задължинелно трябва да има кисели краставички.

Кифличките са със сладко от дюли,а тестото е козуначно.Всеки го знае и затова няма смисъл да го пиша.Имах го замразено в камерата от преди...Така е много лесно.
Активен

« Отговор #96 -: 30 Октомври 2007, 15:20:29 »
Margi_1
Калфа
**
Публикации: 86

Ел. поща
А,ясно,мерси.И на мене ми се стори,че е сладко от дюли.
Активен
« Отговор #97 -: 30 Октомври 2007, 15:47:09 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                   Спаначени крокети със синьо сирене

Продукти

500 гр. спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
2 скилидки чесън
2-3 щипки индийско орехче
сол на вкус
4 сварени картофа
20 гр. масло
1 яйце
2-3 с.л. галета
100 гр.синьо сирене

За панировката

брашно
разбито яйце
сусам

Приготвяне

Спанакът се почиства,измива и се бланшира за кратко в кипяща вода.Отцежда се добре в цедка и се нарязва на ситно.Лукът,магданоза,копъра и чесъна също се нарязват на ситно и се задушават в маслото.Прибавя се спанака и индийското орехче.Всичко се овкусява със сол и се оставя да изстине.Сварените и изстудени картофи се настъргват на ситно ренде и се добавят към спаначната смес заедно с яйцето.Всичко се разбърква много добре като постепенно се изсипва галетата.Ако сместа е рядка се добавя още галета.

От спаначното пюре с ръце се правят топчета.Във всяко топче с пръст се прави дупчица,в която се слага парченце синьо сирене.Оформят се кръгли крокети,които се овалват в брашно,след това се потапят в разбито яйце и накрая в сусамени семена.Пържат се в маслена баня.

*Спанакът не трябва да се бланшира дълго за да не изгуби свежия си зелен цвят.От това количество смес излизат доста крокети.Половината ги замразявам заедно с панировката.Добре са ми дошли в непредвидени случаи.

* DSC02575.JPG (67.25 KB, 400x300 - видяно 4125 пъти.)
Активен

« Отговор #98 -: 30 Октомври 2007, 16:20:07 »
vesela
Гурман
Публикации: 2045

Йоли, чуднички кроКита, особено за тревопасно/и не само/ като мен thumbup
Активен
« Отговор #99 -: 30 Октомври 2007, 16:36:43 »
Tonito
Помощник-готвач
Публикации: 445

Yoli, за мен ти си " Царицата на предястията"!  king
Това е, не знам какво друго да ти кажа...
Аплодисменти за пореден път от мен!  clap
Активен

« Отговор #100 -: 30 Октомври 2007, 16:40:24 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Тони,Весе,както винаги сте много мили... air_kissОт сърце ви благодаря.
Активен

« Отговор #101 -: 30 Октомври 2007, 16:50:40 »
eli4ka
Главен Готвач
Публикации: 908

Много обичам  кюфтенца,от всякакви зелении.И си имам за зимата във фризера yahoo
Активен
« Отговор #102 -: 30 Октомври 2007, 16:59:40 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
Само така Ели.Аз за първи път замразявам,но се оказа много удачно.
Активен

« Отговор #103 -: 30 Октомври 2007, 17:09:43 »
eli4ka
Главен Готвач
Публикации: 908

Замразявам си всичко,което расте на двора-лапад,киселец,магданоз,копър.Освен това и тиквички,настъргани за кюфтенца.Лошото при тиквите е,че след като се размразят пускат много вода и отива доста брашно,но здраве да е.Даже си замразих и пресен лук,нарязан и измит за готвене,защото свекървичка сади в промишлени количества.Него използвам без да размразявам.Обаче темата беше за кюфтенцата,а аз се отклоних доста.
Активен
« Отговор #104 -: 31 Октомври 2007, 18:54:33 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                             Фалшив " Гараш "

Продукти

250 гр. меко масло
300 гр. пудра захар
6 жълтъка
70 гр. какао,размито в малко гореща вода
2 прахчета ванилия
250 гр. смлени орехи
6 белтъка
1/2 каф.ч. бренди

Приготвяне

Маслото и захарта се разбиват на пухкав крем.Един по един се прибавят жълтъците,а след това какаото и ванилията.От полученият крем се отделя 1/3 и се оставя в хладилника да се стегне.

Към останалата част се прибавят орехите и разбитите на сняг белтъци,като се редуват и се разбъркват внимателно с лопатка.Тестото се изсипва в тортена форма,застлана с хартия за печене.Сладкиша се пече на слаба фурна 150*за по-дълго време,тъй като в него няма брашно и набухватели.

След като се изпече,сладкишът се оставя да изстине напълно и след това се сиропира с брендито.Отгоре се намазва с крема.

*Тестото може да се изпече на няколко кори,но нямаше време,пък и нали е "Фалшив"...

* DSC02557.JPG (76.16 KB, 400x300 - видяно 3931 пъти.)
Активен

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio