Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли  (Прочетена 508551 пъти)

marabu

  • Гост
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #60 -: 05 Октомври 2007, 01:08:05 »
 :thumbup: Йоли  :smile1:
и аз като Роси искам юбилей и такава торта  ::)
 малко офф: ама този магазин трябва да се посети най-скоро време !

tanita

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1308
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #61 -: 05 Октомври 2007, 07:11:16 »
Чудна тортичка Йоли, поздравления и от мен! :thumbup:

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #62 -: 05 Октомври 2007, 16:05:39 »
Yoli ,
къде съм била до сега - да не видя това  прекрасно изпълнение!
"Златно" попълнение към кулинарните ти шедьоври   :flower:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #63 -: 05 Октомври 2007, 16:30:44 »
Марабу,Танита,Диана,благодаря за милите думи.Карате ме да се изчервявам. :air_kiss:

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #64 -: 06 Октомври 2007, 19:57:24 »
 :smile1: йоли отново поздрави за чудесната торта ,но искам да задам един въпрос , цветята си ги правила с варено тесто ,аз днес направих толумбички и ми дойде на ум да пробвам докато тестото изтине преди да сложа яйцата ,натравих розички , незнам дали за това тесто става дума ,ако е така розичките после сушиш ли , можели да ми обясниш   :icon_question: :smile1:
mazesin yemekleri

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #65 -: 07 Октомври 2007, 15:55:48 »
:smile1: йоли отново поздрави за чудесната торта ,но искам да задам един въпрос , цветята си ги правила с варено тесто ,аз днес направих толумбички и ми дойде на ум да пробвам докато тестото изтине преди да сложа яйцата ,натравих розички , незнам дали за това тесто става дума ,ако е така розичките после сушиш ли , можели да ми обясниш   :icon_question: :smile1:

Sezamm,точно за това тесто става въпрос.Просто не слагаш яйца и го омесваш с пресята пудра захар.Ако ще ядете розичките,можеш да ги ароматизараш с есенция или със "Степче",както прави Di-ani например.Не е необходимо специално да ги сушиш,захарта достатъчно ти стяга и много лесно изсъхват сами.

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1257
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #66 -: 07 Октомври 2007, 21:02:57 »
Това тесто, доколкото знам, е известно още като марципан "Варна".

Yoli, а как ги направи да изглеждат така златисти? Направо са като произведение на изкуството.

Oops, sorry  :blush: , чак сега видях, че вече си писала за тези бои и фолиото. Кой да чете?? Аз за този магазин на Кадемлия 6 съм чувала, но не съм го посетила още. Май повечето неща се продавали само на едро?
« Последна редакция: 08 Октомври 2007, 15:28:21 от marine »

korneliia_h

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 60
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #67 -: 07 Октомври 2007, 22:15:01 »
Yoli и аз да кажа, че тортата е невероятна и непременно ще бъде изпробвана рецептата. Мъж ми умира за подобни орехово-шоколадови изкушения и няма начин просто да не го ощастливя с тази тортичка. Благодаря за рецептата!  :smile1:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #68 -: 08 Октомври 2007, 00:09:17 »
marine,тестото е марципан "Варна".Златното покритие върху цветята е от сладкарска боя - златна.Благодаря за милите думи.

korneliia_h,много мило,но твоята торта е направо превъзходна!Да ти е жива и здрава племеничката и леля и все така да я радва с прекрасните си кулинарни умения!

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #69 -: 08 Октомври 2007, 15:13:53 »
                                                                        Пълнен печен лук с "Горгонзола",тиква и орехи

Продукти за 6 порции

6 големи глави кромид лук
2 кг.сол

За плънката

100 гр."Горгонзола"
150 гр.тиква
30 гр.орехови ядки
20 гр.масло

галета за поръсване
зехтин

Приготвяне

  Без да се бели лукът се заравя в солта в по-дълбок съд за печене.Пече се във фурна на 200* един час.Изпеченият лук се изважда от солта и се оставя да изстине напълно.С готварска четка се отстранява полепналата сол по люспите.С малка виличка внимателно се изгребва част от вътрешността на лука.

   Тиквата се нарязва на дребни кубчета и се задушава в маслото.Посолява се на вкус.След като изстине се добавят накълцаните на едро орехови ядки и натрошеното сирене.Плънката се разбърква и с нея се пълнят издълбаните лукови глави.Всяка глава се поръсва с галета и се полива  с малко зехтин.Предястието се запича в силна фурна.Поднася се топло.

   Рецептата е от едно италианско предаване по Rai uno.Изключително оригинално и вкусно.Може да смесите плънката с издълбаната вътрешност на лука,но лично аз не я използвам.Наблягам повече на сиренето и тиквата.
« Последна редакция: 08 Октомври 2007, 15:47:22 от Yoli »

hgirl

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 584
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #70 -: 08 Октомври 2007, 16:09:56 »
Yoli, много апетитно предложение. Непременно ще се пробва!  :thumbup:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #71 -: 08 Октомври 2007, 22:32:06 »
И аз да отбележа, че изглежда много вкусно  :thumbup: А щом е печен лук, непременно ще пробвам  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #72 -: 09 Октомври 2007, 14:50:40 »
                                                                          Тиквени бонбони

Продукти

200 гр.тиква-цигулка
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. вода
кората от 1 лимон
2-3 зърна бахар
2-3 семена кардамон
канела на вкус
ванилия

100 гр.черен шоколад
кокос за поръсване

Приготвяне

  Смесват се водата,виното,захарта и подправките и се варят 5 мин.Нарязва се тиквата,без да се бели на еднакви резени - дебели около 1,5 см.Тиквата се пуска във врящия сироп и се вари на тих огън докато омекне.Проверява се дали е сварена с клечка за зъби.Не трябва да се преварява,за да не загуби форма  при нарязването. Когато е готова,тиквата се оставя да изстине в сиропа,а след това се отцежда върху домакинска хартия.С малка хормичка се изрязват бонбони.

  Шоколадът се разтапя на водна баня, всяко парченце тиква се потапя в него и се оставя да стегне върху хартия за печене или алуминиево фолио.Бонбоните се поръсват с кокосови стърготини.

toni_n

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 993
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #73 -: 09 Октомври 2007, 15:30:46 »
 Yoli, много апетитно азглеждат тези бонбони   :P   За съжаление съм казала, че до Коледа няма да правя нищо сладко  :innocent:

Tonito

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 675
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #74 -: 09 Октомври 2007, 15:45:47 »
ЙО-ЛИ!  :clapping: ЙО-ЛИ!  :thumbsup:  ЙО-ЛИ!  :clap:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Онлайн казино от DNP
[16 Януари 2020, 18:33:09 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от DNP
[16 Януари 2020, 18:31:11 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от DNP
[16 Януари 2020, 18:29:04 ]


Re: Лаптоп за работа от jeneta
[13 Януари 2020, 13:10:40 ]


Re: Килим за хола от jeneta
[13 Януари 2020, 12:52:21 ]


Re: Почивка в Банско от jeneta
[12 Януари 2020, 21:24:57 ]


Почивка в Банско от mariqna44
[12 Януари 2020, 12:59:01 ]


Re: Лаптоп за работа от mariqna44
[11 Януари 2020, 19:14:37 ]


Re: Нов матрак - от къде от mariqna44
[11 Януари 2020, 18:55:11 ]


Re: Килим за хола от mariqna44
[11 Януари 2020, 18:34:20 ]


Лаптоп за работа от jeneta
[11 Януари 2020, 12:44:51 ]


Нов матрак - от къде от jeneta
[11 Януари 2020, 11:54:30 ]


Килим за хола от jeneta
[11 Януари 2020, 11:27:57 ]


гробы новые от Antoniomky
[08 Януари 2020, 14:05:26 ]


Качественные лекарственные средства от MariaNonee
[02 Януари 2020, 02:51:32 ]


Квартира в Пловдив от Mariaboalk
[27 Декември 2019, 17:15:33 ]


Australia-msk.ru - угги женские купить от PersanoKiz
[23 Декември 2019, 12:22:08 ]


Re: На Коледа във Виена от Vikit0
[20 Декември 2019, 19:13:45 ]


Re: Онлайн казино от Vikit0
[20 Декември 2019, 19:12:05 ]


Re: тъкмо обратното- къде да не ходим от Vikit0
[20 Декември 2019, 19:05:02 ]