Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли  (Прочетена 516462 пъти)

kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 398
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #285 -: 23 Януари 2008, 19:50:05 »
Йоли пак чудесно предложение :thumbup:
Ето и мойте калмари,всичко спазих надупчих ги ,кашкавала нарязах Мисля че сгреших с печенето но пълнежа стана вкусен .
В най скоро време ще опитам и твоя пълнеж но ще пека по малко.

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #286 -: 23 Януари 2008, 22:02:54 »
Yoli,
поредното изкушение за моя вкус  :thumbup:

kanela

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 398
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #287 -: 24 Януари 2008, 10:38:07 »
Йоли, благодаря забисквити с ябълка и мюсли !Много са вкусни!
« Последна редакция: 24 Януари 2008, 10:58:48 от kanela »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #288 -: 25 Януари 2008, 15:35:27 »
Dru , Еличка , Диана , благодаря за похвалите. :smile1:

Канела , чудесни калмари си направила.Надявам се да сте ги одобрили.Бисквитките ти са станали чудесни.Да ви е сладко.

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #289 -: 25 Януари 2008, 16:01:24 »
                                                                                                          Спаначени бисквити

Продукти

300 гр.спанак
1/4 ч.л.индийско орехче
2 скилидки чесън
2 с.л.копър
4 белтъка
2 с.л.нишесте
сол на вкус

200 гр.краве сирене
1-2 с.л.кисело мляко
200 гр.пушен бекон

Приготвяне

  Почистеният и измит спанак се задушава са 1 мин.в тенджера без вода.Достатъчно е само да омекне.При това задушаване, спанакът си остава със свеж зелен цвят без да потъмнява и не губи ценните си хранителни качества.Отцежда се добре в цедка и се оставя да изстине.В купа се пасира на гладък крем спанака,чесъна и копъра.Подправя се на вкус със сол и индийско орехче.

  Белтъците се разбиват на сняг и с внимателно бъркане се прибавят към спаначеното пюре,като се редуват с нишестето.Сместа се зсипва в правогълна тава,постлана с хартия за печене.Блатът се пече в предварително загрята фурна на 180* за 8 - 10 мин.След като се извади от фурната се оставя да изстине 2 -3 мин.,но още топъл се завива на руло заедно с хартията.Оставя се да изстине напълно.

  Сиренето се разбива с пасатор на гладък крем.Добавя му се кисело мляко,докато се получи смес,подходяща за намазване.

  Спаначеното руло се развива и се намазва навсякъде с крема от сирене.Върху него се нарежда бекона,нарядан на тънки филийки.Всичко се завива на стегнато руло,което се завива в алуминиево фолио и се замразява във фризара. 20 мин. преди поднасяне,рулото се нарязва на тънки кръгове.

 
  *Много вкусни и оригинални бисквити.Поради липсата на брашно,мляко и жълтъци(както е при палачинките),спаначеният блат става много лек и пухкав.Тъй като е порест,е подходящ за замразяване.А какво по-хубаво от това,да ти се намира нещичко във фризера при неочаквани гости... :smile1:

  източник : La prova del cuoco

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #290 -: 25 Януари 2008, 16:19:54 »
Спаначени бисквити

Йоли, страхотно изглеждат!!! ::)  :smile1:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2587
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #291 -: 25 Януари 2008, 17:30:08 »
Йоли, спаначените ти предложени са възхитителни. Винаги се удивлявам на твоята изобретателност и изискан вкус при представяне на ястията.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #292 -: 25 Януари 2008, 17:35:08 »
Йоли и ти  :P и бисквитите сте върха :exclaim: :thumbup:

Tonito

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 675
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #293 -: 25 Януари 2008, 19:44:06 »
Йоли, брой ме за неочакван гост! То, така или иначе не ме очакваш.... ;D, затова тръгвам!
Безмилостна си с твоите специалитети, даже направо прекаляваш!
С нетърпение очаквам следващото ти предложение!  :air_kiss:

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #294 -: 25 Януари 2008, 19:52:29 »
Йоли, днес направих ябълкова тарта, много вкусна! :smile1: Имам майстори вкъщи и няма да ти казвам с каква скорост изчезна :P На всички много им хареса! Благодаря ти за рецептата! :smile1:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3303
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #295 -: 25 Януари 2008, 19:56:36 »
   БРАВО, Йоли! :thumbup:

esmeralda

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 176
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #296 -: 26 Януари 2008, 12:14:06 »
Йоли, благодаря за рецептата на "охлюви" с маслини. Много лесно за приготвяне, но невероятно ефектно и вкусно предястие. Синът ми с това се навечеря
"Аз туй няма да го търпя и толкоз"
Есмералда Вихронрав- вещица в Света на Диска

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #297 -: 27 Януари 2008, 17:39:12 »
Мариана , Ели , Весе , Тони , Тина ............. :thank_you2: :thank_you2: :thank_you2:

Марианка , много се радвам,че ти е допаднала Ябълковата тарта.

Есмералда , чудни охлювчета си направила. А най-важното е , че синът ти ги е харесал.

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #298 -: 27 Януари 2008, 18:01:58 »
                                                                                                      Скариди в авокадо по португалски

Продукти за 4 порции

2 бр.авокадо
200 гр.сурови белени скариди
2 с.л.зехтин
сок от 1/2 лимон
1 с.л.соев сос
2 резенчета лимон,нарязани на ситно с кората
1 скилидка чесън
2 щипки суха мащерка
3 щипки сух босилек
2 щипки сух джинджифил
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

  Авокадото се разрязва на 2 половини и се издълбава с лъжичка.

  Зехтинът се загрява,добавят се подправките,ситно нарязания чесън и соевия сос.Сосът се оставя да заври,след което се прибавят скаридите и нарязаният на ситно лимон,заедно с кората.Разбърква се,сипва се лимоновият сок и се овсусява на вкус със сол и черен пипер.Скаридите се запържват в соса не повече от 2-3 мин.Оставят се настрана да изстинат напълно,след което се смесват с парченцата от издълбаното авокадо.

  Половинките авокадо се пълнят със скаридите.Салатата се сервира с лъжичка.

  * Този сос го знам от вуйчо ми,който дълги години беше моряк.Имаше си любима кръчма в Лисабон и измолил от съдържателя да му каже рецептата.Всъщност,така там са приготвяли калмари,но като топло ястие.Тогава се ползва масло , а не зехтин.В този сос правя дори рулца от раци - всичко в него е много вкусно.

  * Разбира се,ако разполагате с пресни подправки,резултата ще е по-добър.






Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Вкусни предложения от Йоли
« Отговор #299 -: 27 Януари 2008, 18:45:52 »
                                                                                                    Орехова торта с ябълкова сметана

Продукти за блата

100 гр.бял шоколад
180 гр.меко масло
150 гр.захар
4 яйца
2 с.л.вишновка
250 гр.ситно смлени орехи
2 с.л.брашно
1 ч.л.бакпулвер
1 ванилия
1 щипка сол

Продукти за крема

5 ябълки
100 гр.захар
кора от 1 лимон
1 ванилия
150 мл.течна подсладена сметана
1 пак.желатин

Приготвяне

  Шоколадът се разтопява и се оставя да се охлади.Маслото се разбива на пухкав крем със захарта,едно по едно се прибавят яйцата,а след това вишновката,орехите и шоколада.Накрая се добавят орехите и брашното,примесено с бакпулвера,ванилията и солта.Тестото се изсипва в тортена форма,застлана с хартия и се пече на слаба фурна - 150*,предварително загрята.Блатът се пече по-дълго от обикновено,тъй като в него почти няма брашно.Ако започне да прегаря отгоре,покрийте с фолио.Пробвайте с клечка за зъби готовността на изпичане - ако клечката остане суха,блатът е изпечен.Извадете от фурната и оставете да се охлади добре,а длед това го разрежете хоризонтално на две.

  Обелете ябълките и ги нарежете на парченца.Сложете ги в тенджерка,заедно със захарта,ванилията и лимоновата кора (цяла).Задушете ябълките до омекване,отстранете лимоновата кора и пасирайте на гладък крем.Оставете ябълковото пюре да изстине.

  Разбийте сметаната на сняг.Разтопете желатина в малко вода на водна баня и го прибавете към ябълковото пюре.С внимателно бъркане смесете сметаната и ябълките.

  В тортена чиния сложете едната платка от ореховия блат.Стегнете го с обръча на тортената форма.Изсипете крема и сложете отгоре другата платка.Оставете тортата на студено за 3-4 часа.Огстранете обръча и украсете със сметана и ябълкови резенчета.

  * Изключително лека и ароматна торта.Ако не разполагате с подсладена сметана,увеличете количеството захар на вкус.










 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Подарък за оценка 6 на детето от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:48:53 ]


Re: и хладилник също вероятно ще ми трябва от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:46:04 ]


Re: Дрехи втора употреба от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:38:52 ]


Re: Търся сушилня от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:26:27 ]


Re: Детски дрехи от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:20:52 ]


Re: Гуми за Коледа? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:09:40 ]


Re: Електроника за коледа от mariqna44
[17 Ноември 2020, 21:07:57 ]


Re: Магазин за обувки от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:58:24 ]


Re: Техника за градината от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:54:26 ]


Re: Евтини мебели от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:45:06 ]


Re: Диоптрични рамки, от къде? от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:41:56 ]


Re: Хубаво вино за изискан повод от mariqna44
[17 Ноември 2020, 20:30:15 ]


Подарък за оценка 6 на детето от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:21:54 ]


и хладилник също вероятно ще ми трябва от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:20:33 ]


Търся сушилня от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:18:53 ]


Гуми за Коледа? от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:14:55 ]


Електроника за коледа от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:13:54 ]


Техника за градината от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:11:46 ]


Re: На Коледа във Виена от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:09:49 ]


Re: Дървени къщи от jeneta
[15 Ноември 2020, 21:07:11 ]