Йоли, мерси много за рецептата за Панирани рулца от печени чушки с пушено сирене и яйчен сос! Честно казано не мислех ,че ще се справя,но се получиха страхотни хапчици, спазвах рецептата и въобще не ми потече пушеното сирене, както се притеснявах. Весели празници!
Йоли благодаря ти за чудесното предложение, аз желирах "снежанка", както ти ми беше подсказала преди време (извинявай, че без фото, нямам в момента възможност да снимам )
Пастичките с портокалов крем са страхотни!!!
Активен
Мало знать себе цену, нужно еще пользоваться спросом!
Здравейте, заради вкусните предложения на Йоли се регистрирах тук, а днес съвсем онемях виждайки последното и предложение... каквото и да кажа повече е излишно... Весели празници на всички в този сайт.
Dru , pep_4o , Есмералда , Мивис , Канела , Еличка , Весе , Vens , просто не можете да си представите колко ме зарадвахте.И в къщи ме поощряват,но сами разбирате какво е да получиш добра оценка от истински кулинари.Много ви благодаря.
Марги , радвам се че сте харесали рулцата от печени чушки.Не се съмнявам,че си ги приготвила отлично.
Мариана , истинско щастие е за мен , че си взаимствала от идеята ми за желирана " Снежанка ".Така или иначе,всички ние само можем да се опитваме да ти подражаваме...Благодаря ти за милите думи.
Ves_77 , не знам какво да кажа....Наистина съм трогната.Много ти благодаря.
Ау, забравила съм да благодаря за рецептата за охлювите с маслини, които правих наскоро. Аз сложих малко херинга, защото такава риба имах в момента, но си мисля, че следващия път ще пробвам без нея. Другата част направих с лютеница и сирене - също станаха много хубави. Снимките ми са лоши, светлината също, но охлювите то се вижда колко се мъдрят в чинията за снимка
6 големи калмара 300 гр.филе от бяла риба 200 гр.сурови белени скариди 2 скилидки чесън пресни хлебни трохи от 1 филия хляб 1 яйце 150 гр.кашкавал 2 с.л. зехтин магданоз,копър сол на вкус,черен пипер
Приготвяне
Рибата се нарязва на парчета и се пасира в блендер.Добавят се скилидките чесън,яйцето,зехтина и хлебните трохи от средата на една филия хляб.Сместа се изсипва в купа и се подправя със сол и черен пипер.Магданозът и копъра се нарязват на ситно,кашкавала се нарязва на кубчета и всичко се смесва с рибната паста.Накрая се добавят цели суровите,почистени скариди.Разбърква се добре и с този пълнеж се пълнят почистените калмари.
Отворът на напълнените калмари се затваря с клечка за зъби.Поставят се в тавичка,леко се поливат със зехтин и задължително се надупчват с клечка за зъби.Така плънката "диша" и не изтича.Тавичката се покрива плътно с алуминиево фолио.Предварително фурната се загрява на 250*.Калмарите са пекат за не-повече от 10-15 мин.Фурната трябва да е силна и загрята,а калмарите да се пекат кратко за да не станат сухи и жилави.
**Тази рецепта я видях по Rai Uno.Ние в къщи обичаме всичко,що е от морето и веднага я направих.Препоръчвам я горещо на всички любители на морската храна.Пълнежът е много вкусен,а калмарите стават изключително крехки и сочни.С други думи,италианците си знаят работата.
Не съм упоменала каква точна трябва да е рибата.Важното е месото да е леко.Подходящи са : филе от мерлуза,акула,хек,пангасиус,бяла риба,калкан и др.подобни.Сами разбирате,че така наречените "черни"меса като : скумрия,паламуд,тон,лефер,карагьоз и др.са доста тежки и само биха влошили вкуса на плънката.Тя трябва да е лека и вкуса на калмара и скаридите да са преобладаващи.Лично аз я направих с пангасиус.
Ябълките се нарязват на малки кубчета без да се белят.Брашното,канелата,ванилията и бакпулвера се пресяват и се слагат в купа.Студеното масло се нарязва на парченца и се добавя.Всичко се стрива внимателно с пръсти за да се получат трохи.
Захарта,солта,цитрусовите кори,ябълковите кубчета и мюслите се смесват в друга купа,добавят се към маслените трохи и се месят.Сипват се яйцето и достатъчно мляко,за да се смесят добре всички продукти.
Тавата се застила с хартия за печене.С чаена лъжичка се сипват купчинки от тестото на разстояние около 3 см. една от друга.Бисквитите се пекат в предварително загрята на 170* фурна.
*Тези бисквити могат да заменят понякога детската закуска.
*Вместо мюсли,канела и ябълки към тестото могат да се добавят 50 гр.овесени ядки,50 гр.кокосов чипс и 150 гр.смес от сушени плодове : ананас,папая,манго и др.