Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 05:32:18

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли « назад напред »
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 21 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Вкусни предложения от Йоли  (Прочетена 202782 пъти)
« Отговор #210 -: 18 Декември 2007, 16:32:20 »
kanela
Помощник-готвач
Публикации: 401

Йоли с риск да се повторя вълшебница си flower
Активен
« Отговор #211 -: 20 Декември 2007, 23:20:35 »
ra4e
Чирак
*
Публикации: 11

Ел. поща
Здрасти Йоли!
Сладките са направо страхотни, но искам да попитам как правиш украсата?В смисъл не как рисуваш, а какво използваш? Предварително благодаря
Активен
« Отговор #212 -: 21 Декември 2007, 10:38:14 »
marchela
Помощник-готвач
Публикации: 355

Йоли  clapping ти си виртуоз!!! clap
Активен
« Отговор #213 -: 21 Декември 2007, 12:50:22 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2672

Ел. поща
Здрасти Йоли!
Сладките са направо страхотни, но искам да попитам как правиш украсата?В смисъл не как рисуваш, а какво използваш? Предварително благодаря

Благодарности на Канела , Раче и Марчела за милите думи.

Раче , сладките са "очертани" с разтопен черен или бял шоколад и след това са запълнени и различно оцветено желе от дюли.Ползвах и белтъчна глазура.
Активен

« Отговор #214 -: 21 Декември 2007, 13:18:22 »
Dru
Чирак
*
Публикации: 43

Ел. поща
Yoli, невероятни курабийки, както и всичко, което съм виждала, правено от теб! clapping clapping clapping

Искам да попитам  blush, желето от дюли не се ли размазва icon_question
Активен
« Отговор #215 -: 21 Декември 2007, 13:40:14 »
aimi
Калфа
**
Публикации: 218

Ел. поща
Тъй като днес ставам на едни години, дето не са за казване, наред с добрите пожелания получих от колегите много овации за мезетата, които им предложих - на първо място за охлювите с маслинова паста на Йоли - много благодаря. Всички питат аз ли съм ги правила, защото изглеждат като слънце - безотказни са , Йоли. Отивам да се приготвям за довечера, че ме чака купон вкъщи. Весели празници на всички! Добро настроение и наздраве!
Активен
« Отговор #216 -: 21 Декември 2007, 14:45:05 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
aimi,на първо място - Честит празник!!!

Много радост,здраве и любов ти желая.Радвам се,че са се харесали "охлювчетата" на гостите ти.Не се съмнявам,че си ге направила като "слънца".Весело посрещане довечера и Наздраве. drinks

Dru,моето желе от дюли е много гъсто - реже се с нож.Нарочно го сварявам така,ползвам го само за глазури.Разбира се,първо го "втечнявам"в микровълновата.Благодаря ти за милите думи. air_kiss
Активен

« Отговор #217 -: 23 Декември 2007, 17:47:05 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
                                                                                          Шоколадови пасти с портокалов крем

Продукти за блата

5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
 с.л. какао
1 ванилия

Продукти за крема

3 големи портокала
2 жълтъка
150 гр. захар
500 гр.портокали за сок
1 пак.желатин
200 гр.бита сметана
1 ванилия

Друго

3 с.л.портокалов ликьор
3 с.л. прясно мляко
черен шоколад за гарниране
бита сметана или бял шоколад за гарниране

Приготвяне

Яйцата се разбиват на пухкав крем със захарта докато удвоят обема си.С внимателно бъркане се прибавя брашното,пресято с какаото и ванилията.Пандишпановата смес се разстила в правоъгълна тава,застлана с хартия и се пече в предварително загрята на 170* фурна.

Портокалите се нарязват на парченца над купа за да се събере изтичащият от тях сок.Жълтъците се разбиват със захарта на светъл крем.Портокалите за сок се изцеждат и се отмерва 300 мл.сок.Желатинът се разтапя на водна баня в малко портокалов сок и след това се смесва с останалия сок.Прибавя се с непрекъснато бьркане към крема от жълтъци.Оставя се в хладилника леко да се желира.Сметаната се разбива на твърд сняг и с внимателно бъркане се добавя към леко желираният сок.Най-накрая се прибавят и нарязаните портокали.Всичко се разбърква добре и се оставя на студено да се стегне.

От изстиналият блат се изрязват пасти.Сиропират се леко с прясното мляко,смесено с портокаловия ликьор.Намазват се с вече полу-желираният крем.Пастите се гарнират с шоколад или сметана.

*Може да се направи и цяла торта.Ако кремът не ви е достатъчно сладък,добавете още малко захар.

*Това се моите "музикални капки",които съм приготвила за Коледа.Върху сладкарски варак на нотички съм намазала разтопен бял шоколад.

* DSC02993.JPG (76.69 KB, 400x300 - видяно 4109 пъти.)
Активен

« Отговор #218 -: 23 Декември 2007, 18:18:43 »
bozgounova
Калфа
**
Публикации: 135

Ел. поща
това е шедьовър.... swoon swoon swoon,браво за идеята и оригинолната рецепта!
само повдигни завесата за "сладкарски варак "
Активен
« Отговор #219 -: 23 Декември 2007, 20:14:46 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2642

Ел. поща
O Yoli, невероятна красота. Напълно в унисон с твоята натура и с всичко това, което ни предлагаш. Благодаря ти, че си сред нас. air_kiss
Активен

« Отговор #220 -: 23 Декември 2007, 21:54:16 »
natalyna
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 1622
Първа флейта и втора цигулка

Yoli, въображението ти няма граници - много красиво и елегантно! thumbup Kiss
Активен

www.natalyna.multiply.com

Мили потребители, преди да пуснете рецепта, преди да зададете въпрос, прочетете Правилата на форума и Важните съобщения - те са писани за Вашето удобство и по-лесно ориентиране!
« Отговор #221 -: 24 Декември 2007, 14:01:56 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1705

Йоли,

онемях ... - приказно красиво,  стилно и с финес  exclaim

flower flower flower flower flower
Активен

« Отговор #222 -: 24 Декември 2007, 16:35:48 »
Yoli
Гурман

Ел. поща
bozgounova , Пепи , Нат , Диана , покорно благодаря .Похвалните ви думи са като музика за мен. air_kiss

bozgounova , всъщност,това е полиетиленово фолио на различни мотиви.Върху него намазваш стопен шоколад и когато се втвърди само го отлепяш и мотивите си отпечатват на шоколада.Това с нотите го купих от "Кадемлия".Продават се най-различни.Сигурно ги има и на други места,но аз не знам.Много е лесно и ефектно.Какво ли не измислят хората...
Активен

« Отговор #223 -: 24 Декември 2007, 18:43:32 »
Dru
Чирак
*
Публикации: 43

Ел. поща
Yoli , НЕВЕРОЯТНИ!  clapping clapping clapping Страхотни са!  Просто се влюбвам във всяко твое предложение !
Активен
« Отговор #224 -: 24 Декември 2007, 23:25:51 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8751
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Йоли,  както винаги - невероятно красиво предложение   flower
Активен

Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 21 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Вкусни предложения от Йоли « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio