Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
07 Януари 2009, 16:10:06

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky) Тема: Френска кухня « назад напред »
Страници: 1 [2] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Френска кухня  (Прочетена 7112 пъти)
« Отговор #15 -: 18 Ноември 2008, 22:49:25 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 5951
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Надя, каква е сметаната?

готварска, сладкарска или заквасена?

изглежда вкусно   thumbup
Активен

« Отговор #16 -: 18 Ноември 2008, 22:53:37 »
nadja_sp
Помощник-готвач
Публикации: 258

Готварска е.
Наистина е много вкусно, а и голям смях пада като почнат да се точат по 1 метър "конци".  smile1
Активен

« Отговор #17 -: 18 Ноември 2008, 23:03:30 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 5951
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Готварска е.
Наистина е много вкусно, а и голям смях пада като почнат да се точат по 1 метър "конци".  smile1

точно това ми хареса  thumbup  предполагам носи и други сирена. Ще пробвам скоро-скоро  exclaim
Активен

« Отговор #18 -: 19 Ноември 2008, 12:23:02 »
ivanp
Чирак
*
Публикации: 13

Moelleux au chocolat /шоколадови кексчета/

- 125 г краве масло
- 125 г брашно
- 170 г захар
- шоколад около 200 г /използвах фин млечен/
- 4 яйца
- 7 г бакпулвер - около 1 кафена лъжичка

Стопява се шоколада на слаб огън с малко вода /2-3 с.л./ в подходящ съд. Отстранява се съда от огъня и се добавя кравето масло, брашното и бакпулвера.
Отделно се разбиват на пяна жълтъците, захарта и малко вода и това се добавя в съда с шоколада.
Разбиват се на пяна белтъците и внимателно се добавят в сместа при непрекъснато бъркане. Намазват се с малко краве масло индивидуални формички за кексчета.Предварително се загрява фурната на 180 градуса.
Пече се около 20 минути, не повече,за да бъдат кексчетата меки

* 015.JPG (44.06 KB, 314x235 - видяно 230 пъти.)
Активен

Не се страхувай, че животът ти ще свърши, страхувай се, че може никога да не започне.
Страници: 1 [2] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky) Тема: Френска кухня « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio