Автор Тема: Френска кухня  (Прочетена 99449 пъти)

marabu

  • Гост
Френска кухня
« -: 21 Юли 2007, 01:57:26 »
Покрай новото филмче на PIXAR Disney "Ratatouille" реших да открия тема посветена на Френската кухня.

РЕЦЕПТИ В ТЕМАТА

рецепта със снимка :icon_idea:

стр.1

Киш с риба тон и праз лук - marabu :icon_idea:

Френска лучена супа - pep-4o :icon_idea:

Френска картофена салата - marabu :icon_idea:

Пиле Маранго - рер-4о :icon_idea:

Тиквена супа по Нормандски - marabu :icon_idea:

Пиле по провански - marabu :icon_idea:

Cake Rhubarbe et Framboise - tournesol

Компот от кайсии и виолетова еспума - nadja_sp :icon_idea:

Plateau de petits legumes - tournesol

Алиго (Aligot) - nadja_sp :icon_idea:

стр.2

Moelleux au chocolat /шоколадови кексчета/ - ivanp :icon_idea:

Фондю със сирена - pepelia6ka :icon_idea:

Фондю - dove :icon_idea:

Ницоазка тапенада - nadja_sp :icon_idea:

Провансалска чеснова супа - рер-4о :icon_idea:

Филе от сърна с гъбен сос и ликьор - pep-4o :icon_idea:

Шоколадово фондю по швейцарски - pepelia6ka :icon_idea:

стр.3

Тарта с бекон и броколи - nadja_sp :icon_idea:

стр.4

Пълнена зелка - nadja_sp :icon_idea:

Мадлени с нутела - dove :icon_idea:

Френски омлет по селски - marabu :icon_idea:

Портокалова тарта с извара - диетична - pepelia6ka :icon_idea:

Тепанада от охлюви и бадеми - Изи :icon_idea:

Тарта с ягоди и маскарпоне - Изи :icon_idea:

стр.5

Бърза френска зеленчукова супа  - marabu :icon_idea:

Клафути с череши - Zita :icon_idea:

Крем супа от грах със скариди - Изи :icon_idea:

Кошнички с бекон и камамбер - Изи :icon_idea:

Месо по френски - chopper_queen   :icon_idea:

стр.6

Тартифлет - greyeve :icon_idea:

Pain aux raisins /Бриош-охлюв с яйчен крем и стафиди/ - pepelia6ka :icon_idea:

Салата от леща с грейпфрут и пушена сьомга - greyeve :icon_idea:

Риба бордолез (филе от риба с бордолезов сос) - Tina-Rina :icon_idea:

Телешко по бургундски (Bœuf bourguignon) - Hristinaaaaa :icon_idea:

Провансалска картофена супа с праз -    Hristinaaaaa :icon_idea:

Пиле Кордон Бльо (Cordon Bleu) - Hristinaaaaa :icon_idea:

стр.7

Шоколадово суфле (Soufflé au chocolat) - Hristinaaaaa :icon_idea:

Шоколадова торта с бадеми на Джулия Чайлд - Hristinaaaaa :icon_idea:

Крем брюле (Crème brûlée) -Hristinaaaaa :icon_idea:

Яйца по Бенедектински  - Hristinaaaaa :icon_idea:

ГАЛЕТ С ЯБЪЛКИ - Hristinaaaaa :icon_idea:

Тарт Тета с круши - Hristinaaaaa :icon_idea:

Бургиньонски кравай - Raposinha :icon_idea:

Бьоф Бургиньон - Aura  :icon_idea:

Синабън - Aura  :icon_idea:

« Последна редакция: 14 Февруари 2015, 16:49:27 от Захарно петле »

marabu

  • Гост
Re: Френска кухня
« Отговор #1 -: 21 Юли 2007, 02:04:37 »
Киш с риба тон и праз лук

ТЕСТО

250 г брашно с бакпулвер
150 г масло
1 с л ситно нарязан копър
125 мл прясно мляко
1 ч л захар
1 ч л сол


ПЪЛНЕЖ

400 г консервирана риба тон
400 г праз лук
2 с л ситно нарязан копър
1/2 ч л черен пипер
4 яйца
125 мл прясно мляко
125 мл готварска сметана
100 г настърган кашкавал Gruyere



. Брашното се пресява в купа на робота и се прибавя ситно нарязаният копър, захарта и солта.
. Мaслото се нарязва на дребни кубчета и се прибавя постепено към брашното.
. Без да се изключва робота се добавя млякото и се омесва тесто.
. Увива се в свежо фолио и се оставя за 30 минути в хладилника.


. Празът се нарязва на шайби и се запържва в масло за 5-7 минути или докато омекне.
. Подправя се със смлян черен пипер.

. Тавата с диаметър 24 см се намаслява и се покрива с разточено тесто, като се покриват  и стените.
. Тестото се покрива с хартия за печене и отгоре се изсипват топчета за печене или фасул, ориз.
. Запича се в предварително загрята фурна на 200 С за 15 минути.
. Отстранява се хартията и се поставя 1/2 от праза, отдецената и леко намачкана с вилица риба тон.
. Отгоре се нарежда останалият праз.
. Залива се с разбитите яйца с млякото и сметаната.
. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал.
. Пече в загрята фруна на 190-200 С за 30 минути.


източник  : Carina
« Последна редакция: 24 Юли 2007, 22:36:11 от marabu »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Френска кухня
« Отговор #2 -: 21 Юли 2007, 20:57:48 »
Покрай новото филмче на PIXAR Disney "Ratatouille" реших да открия тема посветена на Френската кухня.


да се включим тогава  :smile1: И без това отдавна се каня да направя прословутата

Френска лучена супа

това, което получих е подбор от няколко рецепти


Продукти за 4 порции:

2 с л масло
2 с л олио без аромат (най-добре зехтин)
4 големи глави лук
5-6 големи скилидки чесън
1 непълна с л сол
1/2 ч л захар
2 дафинови листа
1 ч л мащерка + 1  к л черен пипер
1 л телешки бульон
150 мл бял вермут (или бяло сухо вино, или шери)
2 с л брашно
100 гр  Ементал ( или Швейцарско, или Грюйер, или друго твърдо сирене/кашкавал, което се разтапя добре)
1/2 франзела


Приготвяне:

* Фурната се загрява на 220*
* Лука се почиства и нарязва на полумесци; чесъна на дребно
* Поставя се в тясна, но дълбока тава и залива с разтопеното масло и олиото, половината мащерка, начупените дафинови листа и 100 мл от бульона.
* Посолява се, прибавя се захарта и хубаво обърква.
* Запича се във фурната за 20 мин - до изпаряване на течността
* Разбърква се и се прибавя вермута. Запича се за още 15-на минути
* Изважда се тавата и с решетка отделя лука в друга чиния, заедно с останалия  сос (без 1-2 с л от него)
* Поставят се нарязаните кръгчета франзела и запичат за 3-4 мин. до порозовяване
* През това време от лука се изваждат парчетата дафинов лист
* Прибавят се брашното и обърква.
* Изсипва се в тенджера и залива с горещия бульон.
* Разбърква се енергично, да поеме брашното
* Оставя се да поври 5-6 мин. и прибавя останалата мащерка
* Приготвяте се купички за сервиране (керамични или какви да е термоустойчиви)
* Разпределя се супата в тях.
* Поставя се по кръгче от франзелата и поръсва с настърганото сирене/кашкавал
* Запича се на грил или горен реотан до разтопяването му (1-2 мин).
* Сервира се веднага топла



***Наистина интересна и ароматна супа. Ползвах Ементал и бял вермут. Телешкия ми бульон е домашен, но би могъл да се замени с кубчета. Изглежда дълго, но не е.



« Последна редакция: 18 Май 2009, 12:41:12 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

marabu

  • Гост
Re: Френска кухня
« Отговор #3 -: 23 Юли 2007, 11:38:48 »
Френска картофена салата

500 г дребни пресни картофи
500 г дребни червени пресни картофи
2 с л сухо бяло вино
2 с л пилешки бульон

3 с л бял винен оцет
1/2 ч л дижонска горчица
2 ч л сол
3/4 ч л смлян черен пипер
10 с л зехтин

5-6 стръка зелен лук
2 с л ситно нарязан магданоз
2 с л ситно нарязан копър
2 с л ситно нарязан босилек


. Картофите се сваряват до готовност и се отцеждат от водата.
. Покриват се и се оставят за 10 минути.
. След това се нарязват по едрите на 2 или на 4 и се поставят в купа.
. Заливат се с виното и бульона и се разбъркват внимателно.
. Картофите се оставят се за няколко минути встрани, за да попият виното и бульона..
. В това време се прави винегрета : в малка купа се смесват оцетът, горчицата, 1/2 ч л сол и 1/4 ч л черен пипер.
. Бавно се долива зехтинът, като през цялото време винегретът се разбива с тел.
. С така приготвеният винигрет се заливат картофите.
. Поръсват се със ситно нарязани ароматни треви и се посоляват с останалата сол и се подправят с черният пипер.
. Внимателно се разбъркват и се сервират топли или със стайна температура.



Източник: Sonulya feat. The Barefoot Contessa Cookbook
« Последна редакция: 23 Юли 2007, 12:25:25 от marabu »

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Френска кухня
« Отговор #4 -: 23 Юли 2007, 12:26:52 »
Marabu, рецептата за картофената салата е прекрасна, но картофите ми се струват доста. Може би трябва да се ползват от двата вида картофи по 500 гр.

marabu

  • Гост
Re: Френска кухня
« Отговор #5 -: 23 Юли 2007, 12:30:58 »
Вкусна е и вече поправих грамажа на картофите  :smile1:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Френска кухня
« Отговор #6 -: 14 Август 2007, 23:43:28 »
като  модератор на кулинарен сайт реших, че трябва да ви представя тази изключително вкусна и интересна рецепта от френската кухня, като съм я взела от няколко места от нета и подбрала от тях най-доброто според фемилито ми  ;D, което вече няколко пъти вечеря с нея  ;D



Пиле Маранго


Продукти за 4 порции

•1 пиле около 1.2-1.5кг
•2-3 с.л.  олио
•20 г масло
•3 средни домати
•1 с.л. доматено пюре (или още + 1 домат)
•200 мл бяло вино
•200 мл телешки бульон  - може и от кубче, но моят е домашен
•15-20 бр. гъби
•5-6 скилидка чесън
•15 малки глави лук
•20-30 маслини
•дафинов лист
•1 ч л майорана
•1 ч л черен пипер
•сол на вкус



Приготвяне:

* Пилето се нарязва на порции.
* Изпържват се  в масло, изваждат се.
* В останалото масло се изпържват счукания чесън и доматеното пюре
* Наливат се виното и бульона.
* Прибавят се  обелените и нарязани домати, черен пипер, сол, майорана,  пилето.
* Задушава се под капак на тих огън.
* Гъбите и лукчетата се изпържват в масло.
* Изваждат се костилките от маслините и се прибавят заедно с дафиновия лист към яденето около 10 мин. преди снемането му от огъня.
* Пилето се поднася в дълбоки чинии, поръсено със ситно нарязан магданоз (това по принцип, но аз не спазвам принципите  ;D).


« Последна редакция: 15 Август 2007, 00:29:30 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Френска кухня
« Отговор #7 -: 14 Август 2007, 23:46:23 »
Чудесна рецепта, Пепи! Достойна за модератор на кулинарен сайт  :P

marabu

  • Гост
Re: Френска кухня
« Отговор #8 -: 08 Ноември 2007, 12:42:57 »
Тиквена супа по Нормандски



1 кг тиква
2 глави кромид лук
2 стъбла праз лук
50 г краве масло
1 ч л захар
500 мл прясно мляко
500 мл пилешки бульон
2 картофа
3 с л готварска сметана
сол
смлян черен пипер


. Тиквата се почиства и се наряза на едри кубчета.
. Бялата част на праза и кромид лук се почистват и се наситняват.
. В тенджера се разтопява кравето масло и се прибавя двата вида лук.
. Запържват се на среден огън до златисто (5 минути).
. Прибавя се едро нарязаната тиква и се задушава на слаб огън 5 минути.
. Подправя се със захар, сол и черният пипер и се оставя да се задуши за още 5 минути.
. През това време картофите се почистват, измиват се и се подсушават.
. Нарязават се на кубче със среден размер.
. Към задушената тиква се налива горещо прясно мляко, след това горещият пилешки бульон.
. Прибавят се нарязаните картофи.
. Супата се вари покрита с капак 1 час на слаб огън.
. Пюрира се с пасатор  или в купа от кухненски робот(блендер).
. Връща се в тенджерата и се загрява.
. Добавя се готварската сметана и се разбърква.
. Сервира се топла с чеснови крутони.


Източник: Гастроном
« Последна редакция: 08 Ноември 2007, 12:45:30 от marabu »

marabu

  • Гост
Re: Френска кухня
« Отговор #9 -: 19 Февруари 2008, 16:46:52 »
Пиле по провански
Poulet roti a la provencale



1 (1,5 кг) пиле
6 домата
1 голяма глава кромид лук
100 г черни маслини
400 г пресни гъби (печурки)
1-2 скилидки чесън
1 с л суха мащерка
или 2 стръка прясна мащерка
1 ч л сух розмарин
1 стрък пресен розмарин
сол
смлян черен пипер
250 мл сухо бяло вино
зехтин


. Пилето се почиства и се нарязва на порционни парчета.
. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета.
. Лукът се почиства и се нарязва на дребно.
. Гъбите се измиват добре и се нарязва на филийки, поливат се с лимонов сок, за да не потъмнеят.
. Чесънт се почиства и се оставя встрани.
. Пресните подправки се измиват и се оставят да се отцедят върху кухненско руло.
. Ако маслините са консервирани се отцеждат от течността (удачно да се изполват маслини без костилки).
. В тиган с дебело дъно (може тенджера) се загрява зехтинът.
. Прибавят се парчета пиле и се запържват докато се зачервят от двете страни.
. Изваждат се и се поставят в чиния.
. В същият тиган се запържва лукът, чесънът (нарязан на едро).
. Когато лукът придобие златист цвят се прибавят доматите и огънят се намалява.
. Задушава се около 8-10 минути.
. Ястието се посолява и се подправя със смлян черен пипер.
. Влива се виното и се връщат парчета пиле.
. Тиганът се похлупва и ястието се задушава 15-20 минути.
. Прибавят се маслините, гъбите, накълцаните розмарин и мащерка.
. Готви се 15-20 минути.
. Сервива се топло с пресен хляб/питки.

tournesol

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 9
Re: Френска кухня
« Отговор #10 -: 04 Юни 2008, 18:11:02 »
Май това е моята тема!!  :yahoo:

tournesol

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 9
Re: Френска кухня
« Отговор #11 -: 11 Юни 2008, 18:09:10 »
Включвам се веднага във френската тема от мястото на събитието ;D  с един интересен и вкусен кейк.. интересен е заради една странна съставка, която не съм срещала да се продава по магазините в Бг, а именно стъбла от растението Rhubarbe! (да помогна малко, може някой да се сети какво е- на Бг според речника се превежда РЕВЕН   :hmmm: )



Cake Rhubarbe et Framboise

Продукти:

125 гр. меко масло
3 яйца
150 гр. брашно
1/3 пакетче набухвател (levure е на френски, така си го купувам, подозирам, че е бакпулвер)
125 гр. кристална захар
сокът на 1 лимон
125 гр. малини
и 2 стъбла Rhubarbe

Приготовление:

Маслото се разбива хубаво заедно със захарта. Прибавят се едно по едно яйцата, разбива се, добавят се брашното и лимоновият сок. Разбърква се хубаво до хомогенна смес.
Rhubarbe стъблата се обелват с ножче за белене на зеленчуци и се нарязват на кубчета. Заедно с малините се прибавят към основната смес за кейка. Разбърква се внимателно и се изсипва в правоъгълна формичка, предварително намаслена и поръсена с брашно. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, печенето е около 40 мин. някъде. Изважда се по-лесно, когато се остави мъничко да поизстине  ;D

Това растение има много интересен вкус, във Франция е доста разпространено, дори има мляко Активия с него. Кейка е много вкусен!  :thumbup: Но може би ще се получи и само с малини..

Рецептата е на Sophie Dudemaine

nadja_sp

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 278
Re: Френска кухня
« Отговор #12 -: 11 Юни 2008, 23:20:29 »
Компот от кайсии и виолетова еспума

за около 4-5 чашки

5-6 кайсии
1с.л. захар
1 пръчица ванилия ( или 1 пакетче ванилова захар)

за еспумата:
130 гр. вода
50гр. захар
3 гр. желатин
4 с.л. ликьор (или сироп) от виолетки

Приготвяме сироп от захарта и водата. Прибавяме предварително накиснатият в студена вода желатин и ликьора от виолетки.
Оставяме да изстине и изсипваме в сифона, преди сместа да е започнала да желира.
Слагаме две флакончета газ, разклащаме енергично и поставяме в хладилника в хоризонтално положение за около 1 час.
Нарязваме кайсиите на малки парченца, слагаме ги в касерола заедно с ванилията и 1 с.л. захар. Оставяме на среден огън за десетина минути. Оставяме да изтине.
В подходящи чашки разпределяме кайсиите, завършваме с виолетовата еспума.
Сервираме директно!
!!! За разлика от еспумите със сметана, тези с желатин не трябва да престояват повече от 1 час в хладилника, иначе сместа ще се желира и вашата пяна няма да излезе никога.



assiettesduchef.canalblog.com
« Последна редакция: 13 Юни 2008, 18:13:07 от Mariana G »

tournesol

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 9
Re: Френска кухня
« Отговор #13 -: 13 Юни 2008, 17:58:23 »
Едно типично френско предястие-салата  :smile1: Пропорциите са по ваш вкус и желание!

Plateau de petits legumes

Продукти:

моркови
репички
краставица
целина
малки доматчета
млад зелен фасул
зелени аспержи.. и всякакви зеленчуци, които обичате

Приготовление (силно казано ;D):

Зеленчуците се измиват добре, почистват се и се обелват при нужда, морковите се нарязват на четвъртини по дължина, а ако са мънички може и цели, краставицата по същия начин се разрязват напречно на 2 или 3 части и после по дължина на четвъртини или осминки(ако е по-дебела).. но идеята е да се избират крехки и млади зеленчуци.. така наречените petits legumes.. аспержите и зеленият фасул (haricots verts) търпят топлинна обработка във вряща подсолена вода до състояние леко да хрупкат.. Всички зеленчуци се подреждат в плато, което се сервира придружено от любимите ви сосове и дипове (приготвени предварително и съхранявани в хладилника до момента на сервирането) в малки купички или чашки - майонезен сос, млечен, лимонов.. сос с риба тон или нещо друго.. всичко, което обичате! А как се хапва мисля, че е ясно- с ръце!!  ;D Бързо, мързеливо и много вкусно!!
« Последна редакция: 13 Юни 2008, 18:13:39 от Mariana G »

nadja_sp

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 278
Re: Френска кухня
« Отговор #14 -: 15 Юни 2008, 17:04:43 »
Алиго (Aligot)

800гр. картофи
600 гр. кашкавал
1 скилидка чесън
50 гр.масло
50 мл. сметана


Сваряваме в подсолена вода картофите заедно със скилидката чесън.
Нарязваме кашкавала на много дребни кубчета.
Приготвяме от сварените картофи пюре, връщаме в тенджерата и поставяме на много слаб огън.
Прибавяме маслото, сметаната и кашкавала.
Бъркаме енергично с дървена лъжица докато се разтопи кашкавала.
Сервира се веднага.


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[Днес в 22:29:01]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]