Автор Тема: Френска кухня  (Прочетена 101059 пъти)

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Френска кухня
« Отговор #60 -: 19 Юни 2009, 23:42:14 »
Пак съм тук, този път с много благодарности към nadja_sp за чудесната рецепта за алиго.
Много ароматно се получи с огромна буца грюер.
Хапнахме го като гарнитура,но е достатъчно тежко ястие да се хапне самостоятелно с хляб и чаша вино.


marabu

  • Гост
Re: Френска кухня
« Отговор #61 -: 22 Юни 2009, 23:25:22 »
Бърза френска зеленчукова супа



2 с л зехтин
1 глава кромид лук
1 стрък целина
зелен лук
1 картоф
1 морков
1,2 л гореща вода
4 домата
1 тиквичка
100 г паста за супа
4 с л сос Песто
препечени филии от франзела


• В тенджерата се сгорещяват 2 с л зехтин.
• Двата вида лук, морковът, целината и картофът се обелват и се измиват.
• Нарязват се на дребни кубчета.
• Задушват се в сгорещената мазнина на малък огън около 15-20 минути.
• В това време доматите се обелват и се почистват от семената.
• Тиквичката се нарязва на дребни кубчета.
• Доматите заедно с тиквичката се изсипват в тенджерата.
• Прибавя се и пастата, след което се сипва водата.
• Супата се вари 7-8 минути до готовността на пастата.
• Разпределя се по чинии и се поднася гарнирана със сос Песто и препечени филии.



Zita

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 115
Re: Френска кухня
« Отговор #62 -: 01 Юли 2009, 09:56:25 »
Клафути с череши

700 гр.череши
3 яйца
100 гр.брашно
80 гр кафява захар(може и бяла )
50 гр.разтопено масло
1 ч.л.мед ,1 ч.л.масло
40 гр.смлени бадеми
щипка сол
бадемова есенция

Изчистените череши се бодват на няколко места и се задушава 5-7 минути с меда и 1 ч.л.масло.В обилно намаслена тавичка(23 см) се поставят готовите череши с отделилия се сок.
Разбиват се добре яйцата със солта и захарта до разтварянето и.Прибавя се разтопеното масло,след това се редуват
брашното,млякото,бадемите до получаване на гладка консистенция.Накрая се слага есенцията.
Пече се при загрята фурна на 180 около 50 минути.

Източник Berenice_1
« Последна редакция: 05 Юли 2009, 16:10:40 от pep-4o »

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Френска кухня
« Отговор #63 -: 01 Юли 2009, 10:00:21 »
Пак съм тук, този път с много благодарности към nadja_sp за чудесната рецепта за алиго.
Много ароматно се получи с огромна буца грюер.
Хапнахме го като гарнитура,но е достатъчно тежко ястие да се хапне самостоятелно с хляб и чаша вино.




М-да, и аз правих и снимах, обаче какво стана със снимката не разбрах :swoon:, някъде зачезна :innocent:
Обаче беше много вкусно :thumbup: При мен си беше с кашкавал от овче мляко - навремето Балкански, сега го правят само по частните мандри за своя си употреба.

marabu

  • Гост
Re: Френска кухня
« Отговор #64 -: 01 Юли 2009, 10:28:29 »

Снимката е от Интрнет


Не използвайте чужди снимки, дори да имате източник интернет

Zita

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 115
Re: Френска кухня
« Отговор #65 -: 01 Юли 2009, 10:37:29 »
Извинете,може да махнете снимката.Не знаех,че може да се ползва друга снимка,дори да посочвам източника :(

marabu

  • Гост
Re: Френска кухня
« Отговор #66 -: 01 Юли 2009, 11:27:00 »
Извинете,може да махнете снимката.Не знаех,че може да се ползва друга снимка,дори да посочвам източника :(

източник интернет е доста разтегливо понятие.
 Иначе Клафути с череши е много вкусен.

Изи

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 818
Re: Френска кухня
« Отговор #67 -: 16 Юли 2009, 21:48:49 »
          Крем супа от грах със скариди

Необходими продукти:

1кг зелен грах, може замразен, консерва или пресен
200 гр скариди
100 мл готварска сметана, за предпочитане от животински произход
2 кубчета пилешки бульон
сок от лимон
сол, ако е необходимо
щипка чили на прах - по желание
2 с.л. зехтин



В 2 л вряща вода се слагат пилешките бульончета.
След като се разтворят се поставя грахта, ври до готовност
Когато е готова грахта се разделя от бульона и се слага за 1 минута в ледена вода, след което се връща в малко от бульона и се пасира до пълна хомогенност. Добавя се и останалия бульон.
Скаридите се сотират в горещия зехтин.
Във всяка порция супа се слага лимонов сок, сметана и пожелание чили.
Добър апетит!



Това е невъзможно!-казала причината.Tова е безрасъдство! - отбелязал опитът.Това е безполезно! - отсякла гордостта.Опитай...  -  прошепнала мечтата.

Изи

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 818
Re: Френска кухня
« Отговор #68 -: 18 Юли 2009, 17:36:36 »
     
Кошнички с бекон и камамбер

Продукти:

10 листа финни кори за баница
100 гр бекон
125 гр сирене камамбер
2 яйца
200 мл течна сметана за готвене- животинска
черен пипер
сол
масло разтопено



 Беконът се нарязва на лентички и се грилова леко, така че да стане хрупкав. Поставете върху кухненска хартия, за да се обезмазнини.
 Нарежете листовете на корите на по 10 сантиметрови квадрата и намажете с разтопеното масло по малко всяко листче, сложете едно въху друго 3-4 броя.
Поставете във  форма за мъфини.
Във всяка кошничка сложете по малко от бекона и кубчета от камамбера.
Разбийте яйцата заедно със сметаната, добавете по ваше желание черен пипер и сол и налейте по малко във всяка кошничка
Печете 15 - 20 минути на 180 градуса .
След изпичане поднесете върху салата!

Добър апетит!







Това е невъзможно!-казала причината.Tова е безрасъдство! - отбелязал опитът.Това е безполезно! - отсякла гордостта.Опитай...  -  прошепнала мечтата.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Френска кухня
« Отговор #69 -: 18 Юли 2009, 17:42:22 »
4 х 3 =12.

Детенце ще изяде 6, ти си на диета  ::) ::)

Пази другите, ще успея да се кача на автобуса в 18ч  :wink1: Пращай адреса на SMS  :exclaim:

Много апетитно изглеждат, Изи  :flower:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Изи

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 818
Re: Френска кухня
« Отговор #70 -: 19 Юли 2009, 00:48:30 »
Така е Пепи, права си, но винаги се намира и още един помощник, за да се справим с бройката! :smile1: :smile1:

 Специално за теб обаче, бих направила още 12!!!! :air_kiss:
Това е невъзможно!-казала причината.Tова е безрасъдство! - отбелязал опитът.Това е безполезно! - отсякла гордостта.Опитай...  -  прошепнала мечтата.

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
Re: Френска кухня
« Отговор #71 -: 19 Юли 2009, 14:19:08 »
Изи, бекон и камембер в хрупкава кошничка...м-м-м, невероятно вкусно !

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Френска кухня
« Отговор #72 -: 19 Юли 2009, 16:10:59 »
Изи,
харесваш френската кухня и това си личи. :smile1:
Поредното апетитно предложение !


:flower:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Френска кухня
« Отговор #73 -: 19 Юли 2009, 16:59:28 »
Много вкусни кошнички.Брраво ,Изи,направо са чудни.  :clapping: :clapping: :clapping:

Изи

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 818
Re: Френска кухня
« Отговор #74 -: 19 Юли 2009, 17:26:49 »
Пепи, Мими, Дидка, Йоли - радвам се, че ви харесват! :smile1:
Това е невъзможно!-казала причината.Tова е безрасъдство! - отбелязал опитът.Това е безполезно! - отсякла гордостта.Опитай...  -  прошепнала мечтата.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]