Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
19 Март 2010, 04:46:03

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Закуски разнообразни за майстори разни - ІІ част « назад напред »
Страници: 1 ... 9 10 [11] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Закуски разнообразни за майстори разни - ІІ част  (Прочетена 58542 пъти)
« Отговор #150 -: 27 Февруари 2010, 16:43:35 »
ehoeko
Калфа
**
Публикации: 69

Ел. поща
Понички с крем

за тестото
-1 кофичка кисело мляко
-1 яйце
-1ч.л.сол
-2с.л. захар
-1/2 ч.л. сода за хляб
-1с.л.олио
-брашно за нормално тесто
В купа се разбъркват всички продукти , към които постепенно се добавя брашното. Бърка се , докато тестото се събере на топка около бъркалката. Измесва се в/у набрашнен плот , докато спре да лепне и стане гладко и еластично.Разделя се на 4 топки и се покрива с кърпа.
Това е универсалната рецепта за бързи содени мекички.
Като пълнеж до сега съм използвала яйце и сирене , мармалад , продукти за пица, пилешко с гъби...
Днес реших да направя понички с крем.
за крема
-500 милилитра прясно мляко
-5 с.л. захар
-1 яйце
-2с.л.брашно
-2с.л. нишесте ванилия
-2 прахчета ванилия
- бучка масло
Яйцето , захарта , брашното и нишестето се разбъркват с малко мляко на гъста , гладка каша, която се прибавя към врящото мляко.Бърка се непрекъснато до получаване на гъст крем.В топлия крем се добавя маслото и ванилията и отново се бърка , докато ги поеме.Кремът се оставя много добре да се охлади и стегне.

Тестото се разточва на тънка кора.С чаена лъжичка се слага от крема на купчинки , които са на разстояние една от друга/в/у половината площ на кората/.Загръща се и с чаша се "отрязват" поничките.Деликатният момент е пърженето . В тигана трябва да има достатъчно мазнина.Трябва да се регулира температурата така, че поничките да не загорят отвън , а вътре да са сурови.Ако мазнината е със слаба температура , ще се напият с олио.Когато поничките са готови , се отцеждат в/у салфетка и се поръсват с пудра захар.
Вкусни са както топли, така и охладени.

Активен

« Отговор #151 -: 28 Февруари 2010, 10:00:50 »
Аелис
Калфа
**
Публикации: 143

Ел. поща
Обърната баница

Необходими продукти :

1 пакет кори за баница - аз ползвах "Фамилия"
125 гр. масло
300 гр. сирене

За заливката :

5 яйца
1 кофичка кисело мляко, пълномаслено
2 с.л. брашно
1 бакпулвер

Начин на приготвяне :

Взима се по една кора, намачква се на топка и се слага в намаслена тавичка - тавичката не трябва да е с незалепващо покритие,  така се процедира с всички кори - намачкват се на топка и се подреждат в тавичката.Маслото се разстапя и с него се поръсват " топките".Отгоре се натрошава сиренето.Заливката се приготвя от горепосочените продукти, като бакпулвера се разбърква хубаво в брашното и се добавя към яйцата и киселото мляко, всичко се разбърква до хомогенна смес и с нея се залива баницата.Пече се на  190 -200 гр. в предварително загрята фурна.Като се извади тавата се обръща върху три огнеупорни купички и се оставя така да поизстине, а след това се хапва с удоволствие  Grin.

Активен
« Отговор #152 -: 28 Февруари 2010, 18:23:23 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2661

Ел. поща
Вили , Кокона , невероятно изкусителни предложения. Момичета ..... така обичам тестени нещица,мммммм ...... ужасни сте направо! Защо ме изкушавате така!
Активен

alexa_a
Главен Готвач
Публикации: 962
Обичам живота...:)

Ел. поща
Лангош...

Продукти:

500 гр. брашно
300 мл. прясно мляко
1 яйце
20 гр.мая( аз използвах 1 ч.л. с връх суха мая)
1ч.л. захар
сол
олио за пържене

От брашното,пр.мляко,захарта,яйцето,солта и маята се омесва меко тесто и се оставя  на топло място да удвои обема си.Втасалото тесто расточваме на кора с дебелина 1,5 см  и с помоща на голяма чаша изрязваме кръгчета..оставяме ги 10 мин. да отпочинат.През това време загряваме олито в тигана...сипваме повечко,като за мекици.Взимаме всяко кръгче и го разтегляме с ръце,така както правиме мекиците и изпържваме.Готовия лангош поставяме върху салфетки за да попие мазнината.Сервираме горещ полят с кетчуп,счукан чесън и поръсен с настърган кашкавал.Може и със сладко.
Аз си го ям с пудра захар...  Tongue

Добър апетит!!!

* 080320103404.jpg (82.49 KB, 820x615 - видяно 6 пъти.)

* 080320103405.jpg (81.95 KB, 820x615 - видяно 3 пъти.)
Активен

Rabotata za men e vsichko...Strahotno e kogato namerish sebe si...
Аелис
Калфа
**
Публикации: 143

Ел. поща

Бърза баница

Необходими продукти :

1 пакет "Одрински кори"
200 гр. майонеза - аз ползвах "Краси"
газирана вода - количеството е точно колкото майонезата
сирене

На всяка кора се ръси сирене, завива се и се нарежда права в тава, без никаква мазнина - нито по кората, нито по тавата.Нареждат се всички кори , след което се заливат с майонезата и газираната вода.Баницата се пече на 200 гр. за около 35-40 мин., хубавко да се зачерви.Изважда се от фурната, леко се поръсва с вода и се завива с кърпа за десетина минути.

Активен
pepelia6ka
Гурман
Публикации: 1447

PAIN AUX RAISINS
 /Бриош-охлюв с яйчен крем и стафиди/

Активен

Страници: 1 ... 9 10 [11] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Гответе с нас (Модератори: Mariana G, sladka hapka, bordovsky, gaby_s) Тема: Закуски разнообразни за майстори разни - ІІ част « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio