Автор Тема: Кое е първо - яйцето, разбира се!  (Прочетена 71756 пъти)

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
КАТАЛОГ

стр.1

Мариновани яйца в черен чай -Yoli  :icon_idea:

Яйца с бекон и гъби  в чашки- di_ani :icon_idea:

Яйца с бекон в кошнички от хлебни филии - di_ani :icon_idea:

Яйца в кошнички от шунка  - Svetlana P.:icon_idea:

Бъркани яйца със сирене Bri и зелена ябълка - petrina   :icon_idea:

стр.2

Панирани пълнени яйца - Yoli :icon_idea:

Забулени яйца в сос мьорет - maksimalistkata  :icon_idea:

Омлет с маскарпоне и рулца от раци - pavlety :icon_idea:

Яйчено руло - Emili

Френски омлет по селски - marabu :icon_idea:

Бъркани яйца със сирене и спанак - marabu :icon_idea:

Яйчено руло с кайма - Svetlana P. :icon_idea:

стр.3

Яйца на фурна - Yoli :icon_idea:

Морковен флан - Abra :icon_idea:

Омлет с чушки, гъби и сирене -marabu :icon_idea:

Яйца на очи на фурна - Бъни :icon_idea:

Пълнени чушки с яйце , сирене и колбас - mivis_75 :icon_idea:

Омлет " Пица " - mivis_75 :icon_idea:

Зелени яйца - petrina :icon_idea:

СКАЛИЧКИ - nina_pm :icon_idea:

Бъркани яйца с пюре от карфиол - marabu :icon_idea:

Белтъци със зеленчуци на фурна - Petia :icon_idea:

Яйца в доматен сос - petrina :icon_idea:

Запечени яйца с шунка и сирене - petrina :icon_idea:

ПЕЧЕНИ МИНИОМЛЕТЧЕТА - Tina-Rina :icon_idea:

стр.4

Крем карамелът на Мама - ivanp :icon_idea:

Яйца с доматен сос с топено сирене и кимион - Anuсk :icon_idea:

Омлет-пица - Tina-Rina :icon_idea:

Каша с лук и яйца - Tina-Rina :icon_idea:

Яйца със сметаново-гъбен сос в гювечета - Tina-Rina :icon_idea:

Яйца върху лучени полумесеци - Тина-Рина :icon_idea:

Яйца в балсамико и хлебни трохи - рер-4о :icon_idea:

Яйца със сос от топени и синьо сирене - рер-4о :icon_idea:

Карфиол със забулени яйца - bordovsky :icon_idea:

Пастет от варени яйца - marabu :icon_idea:

Варени яйца с лук - marabu :icon_idea:

Пъдпъдъчи яйца със шунка серано - greyeve :icon_idea:

Яйца, мариновани в сос от червено цвекло - рер-4о :icon_idea:

Салата от моркови с варени яйца и портокалов дресинг - рер-4о :icon_idea:

стр. 5

Мусака с лапад и варени яйца - рер-4о :icon_idea:

Бъркани яйца с лапад - 6estja :icon_idea:

Бъркани яйца с патладжан - Tina-Rina :icon_idea:

Яйца в сос от яйца - рер-4о :icon_idea:

Салата от яйца и маринована целина (селъри)- рер-4о :icon_idea:

Фрита с чери домати, рикота и прошуто - petrina :icon_idea:

Печени яйца в авокадо - petrina :icon_idea:

ЯЙЦА ПО ИНДИЙСКИ - ceckavd  :icon_idea:

Мини омлети със зеленчуци, сирене и колбас - рер-4о   :icon_idea:





                     Мариновани яйца в черен чай
                         марината

                 1 с.л. настъргана портокалова кора
                 2 с.л. листа от черен чай
                 50 мл. соев сос
                 1 зърно звезден анасон
                 10 зърна черен пипер
                 1 - 2 с.л. захар
                 1 ч.л. сол

 8 бр. яйца се сваряват за 10 мин. Изстудяваме ги на течащта вода и лекичко начукваме черупките с лъжичка без да ги белим.Слагаме яйцата в тенджерка , заливаме с маринатата , така ,че да ги покрие 2-3 пръста , възвираме и веднага намаляме котлона. Варим яйцата около 45 мин. на слаб огън , докато станат равномерно кафяви. Сваляме съда от котлона , оставяме течността да изстине и я държим в хладилник заедно с яйцата за една нощ за да се мариноват добре. Непосредствено преди сервиране ги обелваме и поднасяме със салата , майонеза и др.

Яйцата стават много ароматни,не ги солете.Те са достатьчно солени от соевият сос.
« Последна редакция: 02 Юни 2015, 08:04:43 от pep-4o »

Захарно петле

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Рецепти с яйца???
« Отговор #1 -: 16 Юли 2007, 17:28:50 »
                                                                     Мариновани яйца в черен чай
                         марината

                 1 с.л. настъргатна пртокалова кора
                 2 с.л. листа от черен чай
                 50 мл. соев сос
                 1 зърно звезден анасон
                 10 зърна черен пипер
                 1 - 2 с.л. захар
                 1 ч.л. сол

Yoli искам да ги направя тези яйца ,но какво представлява този звезден анасон или е карамфил зърно?
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Рецепти с яйца???
« Отговор #2 -: 16 Юли 2007, 19:18:23 »
Петя, ето звезден анасон, ето и карамфил
« Последна редакция: 08 Април 2012, 23:04:42 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Захарно петле

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Рецепти с яйца???
« Отговор #3 -: 16 Юли 2007, 19:28:48 »
Пепя, ето звезден анасон, ето и карамфил

Пепчо благодаря за разяснението. :air_kiss:Никога не съм виждала досега такъв анасон,ще се огледам по магазините. :smile1:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

lena800

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 90
Re: Рецепти с яйца???
« Отговор #4 -: 16 Юли 2007, 21:23:22 »
Petia , търси в китайските магазини, аз от там съм купувала - пакетче от ок 30-тина грама стига за 2-3 години, че и за повече   ;D
Придава на ястията много приятен, екзотичен вкус - ориз супи....

На вид няма нищо общо с нашенския анасон - представлява кафеникава шушулка, която прилича точно на звездичка или на цвете. Всяко семенце е с големината на слънчогледова семка и си е в отделно "джобче". Много красиво изглежда.
Тази подправка се ползва много внимателно! Изключително силният мирис и вкус могат да ви съсипят ястието ако не спазвате златното правило -

Добавете малко от подправката за около 1-2 минути, след като сте приключили ОКОНЧАТЕЛНО топлинната обработка (на супата, например).
Никога не съм го ползвала в марината.

Лично аз харесвам и него, и нашенският - моля, да не се подразбира анасонлийка, ако и да съм родом от такъв район, дето не ползват анасона за супички  :drunk:

Yoli , рецептата звучи много интересно, предполагам и на вкус ще е страхотна! Любителка съм на яйцата и ще взема да я пробвам.  :smile1:
« Последна редакция: 17 Юли 2007, 12:43:46 от lena800 »

Захарно петле

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Рецепти с яйца???
« Отговор #5 -: 16 Юли 2007, 21:34:46 »
Petia , търси в китайските магазини, аз от там съм купувала - пакетче от ок 30-тина грама стига за 2-3 години, че и за повече   ;D

Лена800 благодаря за обясненията.Между другото и аз съм живяла в район където не го ползват за супички. :smile1:Наздраве ;D
« Последна редакция: 16 Юли 2007, 22:19:28 от pep-4o »
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

lena800

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 90
Re: Рецепти с яйца???
« Отговор #6 -: 16 Юли 2007, 22:08:02 »
 Petia Наздраве  ;D

Докато се изказвах по повод на анасона, ми се прищя да кажа добри думи и за карамфила...
pep-4o благодаря за идеята  :smile1:

 Дано не ме скастрят модераторите, ама не се сещам къде да ги напиша. Та ... моите добрите думи за карамфила са свързани с един чай -

"Моля, хора, дето не си падат по силни усещания и гърмящи комбинации да не гледат"  :no:

- чаят е индийски и аз лично, от години се убеждавам в ефективността му. Сещам се за него най-вече през зимата, когато съм на път да посетя  личния си лекар с характерните за грипно състояние симптоми.

Ето го и чая:
По 1 щипка (щипчица, по-скоро) джинжифил, карамфил, канела и кардамон(кардамом) се слагат в една голяма чаена чаша вряла вода(вече свалена от огъня) и запарката се оставя за ок 5 - 10 мин.
Действа моментално и облекчава възпалено гърло, спомага за сваляне на висока температура, облекчава храносмилането, засилва перисталтиката на червата... Вълшебно чайче 
Пробвайте, никак не е лошо на вкус  :thumbup:
« Последна редакция: 16 Юли 2007, 22:16:03 от lena800 »

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Кое е първо - яйцето, разбира се!
« Отговор #7 -: 17 Януари 2008, 19:58:06 »
Интересна идея
Яйца с бекон и гъби  в чашки
Задължително да се намаже "чашката " с мазнина :thumbup:



pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Кое е първо - яйцето, разбира се!
« Отговор #8 -: 17 Януари 2008, 20:21:39 »
Диди, много благодаря за хубавата идея  :-* Аз непременно ще направя, но и сирене непременно ще сложа.

Обаче имам въпрос към всички четящи този форум:

Като пържите яйца с бекон, не ви ли е солено?
Може да е много елементарно, но не мога да ги направя нормални на сол за нас.
Първо правих с пържене на бекона, после само със затопляне на бекон, после и със сурово-нарязан бекон изсипан накрая на пърженето - но като се яде винаги е солено (особено на мъжо, дето яде безсолно, аз ям нормално солено). Сменях бекона пак тая.

ПП: Яйцата също не соля  :exclaim:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Кое е първо - яйцето, разбира се!
« Отговор #9 -: 17 Януари 2008, 20:37:32 »
На мен лично не.
До сега само веднъж съм попадала на доста солен бекон и го обезсолих като сирене - в студена вода. После преди да го изпържа го подсуших първо с кухненска салфетка, от тези на ролките, и после за всеки случай го пъхнах и във фурната на вентилатор само.

marabu

  • Гост
Re: Кое е първо - яйцето, разбира се!
« Отговор #10 -: 17 Януари 2008, 20:39:58 »
Мисля, че е от бекона - на мен рядко ми попада солен бекон

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Кое е първо - яйцето, разбира се!
« Отговор #11 -: 17 Януари 2008, 23:43:44 »
И аз предполагам, че е от бекона, защото у нас никога не са се оплаквали, че им е солено - а децата ядат на практика безсолна храна. Може би трябва в отделна тема да сравним марките бекон и да разменим отзиви.

А по повод рецептата на Дианка за яйца в чашки - да ви предложа още един лесен вариант на това ястие - преди време съм го правила, като вместо кошнички от фолио, слагам бекончето и другите неща във формата за мъфини. Получава се ето това:


di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1732
Re: Кое е първо - яйцето, разбира се!
« Отговор #12 -: 07 Февруари 2008, 12:53:37 »
sladka hapka
Чудесна е тази идея само с бекон и яйце :thumbup:

А във формичките за мъфини - още едно предложение /може би е за темата - играем и готвим :smile1:/

Яйца с бекон в кошнички от хлебни филии



Използват се меки  хлебни тост филии.
Брой на яйцата, парчетата бекон и филиите, спред порциите.
Формички за мъфини.
Фурната се загрява на 190 – 200 °C.
Формички за мъфини се намазват с масло /толкова, колкото ще са и “кошничките”/.
Във всяка се поставя плътно към стените и дъното хлебна филия.
Леко се полива с разтопено масло и запича за около 3 мин.
/Ако искате филията да е по-сочна отвътре, само поставете парченце масло, без да запичате/.
След запичане се пълнят с парче бекон /шунка, колбас или сирене/.
Внимателно се счупва в средата малко яйце.
Поставя се по 1 ч.л. разбита сметана, овкусява се и запича за 10 – 15 мин.
След изваждане могат да се поръсвят с настърган пармезан/кашкавал и се сервират веднага.
Идея Martha show
Аналогична идея е и с подложка от квадрати на многолистно тесто.   :smile1:



Svetlana P

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 727
Re: Кое е първо - яйцето, разбира се!
« Отговор #13 -: 04 Април 2008, 18:26:12 »
Яйца в кошнички от шунка

Ето още един вариант на яйца във формички за мъфини.
Формичките се намазват с масло, в тях се поставят кръгчета шунка(при мен варено-пушено филе), така че да се получи кошничка, чуква се по едно яйце, поръсва се сол, магданоз и настърган кашкавал. Пече се на 180°С около 20 мин.

По идея на Daily kitchen
« Последна редакция: 04 Април 2008, 18:28:38 от Svetlana P »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Коледни подаръци от tomislava
[Днес в 11:10:12]


Коледни подаръци от cvetozara123
[15 Декември 2017, 19:05:11 ]


Re: Магазин за обувки от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:51:04 ]


Re: Уреди на марката Miele от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:32:12 ]


Re: Какво да правя? от cvetozara123
[15 Декември 2017, 14:11:20 ]


Уреди на марката Miele от tomislava
[14 Декември 2017, 23:38:23 ]


Какво да правя? от tomislava
[14 Декември 2017, 21:57:14 ]


Магазин за обувки от tomislava
[14 Декември 2017, 19:26:39 ]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]