Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
07 Януари 2009, 05:22:42

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Търся изпитана рецепта (Модератори: sladka hapka, bordovsky) Тема: Салата от спаначени коренчета « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Салата от спаначени коренчета  (Прочетена 1335 пъти)
« -: 23 Април 2007, 08:50:06 »
scorpia
Чирак
*
Публикации: 12

момичета, моля помогнете при приготвянето на тази салата.. днес разбрах за нейното съществуване и се учудих много  swoon
Активен

« Отговор #1 -: 23 Април 2007, 09:14:38 »
bordovsky
Глобален Модератор
Гурман
Публикации: 2792
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
Това бе една от любимите салати на майка ми. Нищо особено, то не са самите коренчета, а долната част на дръжките на спанака. Просто ги сваряваш(бързо става - 5 минути) и като изстинат ги поливаш с лимон,зехтин и сол. Вкусно е. Grin
Активен

« Отговор #2 -: 23 Април 2007, 10:54:17 »
hgirl
Помощник-готвач
Публикации: 302

Ел. поща
А аз я правя с цедено кисело мляко /или по-гъсто/, чесън и копър /след сваряването им, естествено/.
Активен

« Отговор #3 -: 23 Април 2007, 12:33:23 »
vesela
Гурман
Публикации: 2206

В сезона на спанака да припомня и моето предложение за коренчета от спанакhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=908.msg9230#msg9230
Активен

« Отговор #4 -: 23 Април 2007, 14:33:51 »
Yoli
Гурман
Публикации: 1640

Ел. поща
Салата от спаначени коренчета

Моята салата от спаначени коренчета я знам от един арменец.

Почистените коренчета се заливат с вряла подсолена вода и се оставят 10 мин.да се попарят.Не се варят.
Отцеждат се и се оставят да изстинат.

5 - 6 скилидки стар чесан се счуква добре с малко сол.Постепенно на тънка струйка започва да му се налива зехтин като непрекъснато се бърка.Получава се един вид чеснова майонеза.Подправя се с лимон и сол.Охладените коренчета се заливат със соса,наръсват се със счукани орехи и много магданоз.Салатата се сервира добре изстудена.
« Последна редакция: 22 Януари 2008, 15:56:18 от sladka hapka » Активен

Страници: [1] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Търся изпитана рецепта (Модератори: sladka hapka, bordovsky) Тема: Салата от спаначени коренчета « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio