Автор Тема: Дроб-сърма от пилешки дробчета, воденички или сърца  (Прочетена 23437 пъти)

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 366
Дроб-сърма от пилешки дробчета, воденички и/ или сърца
за 8 порции
В 2 1/2 литра подсолена вода се сварява килограм пилешки дреболии.
Изваждат се в тавата, в която ще се пече дроб-сърмата и се наръсват с джоджен( гюзум, мента).
Като поизстинат се накълцват на парченца по желание. Воденичките се обелват!
В бульона се добавя 1 кафяна чашка олио и 2 чаени чаши ориз.
Вари се докато поеме водата. Наръсва се с джоджен и се похлупва.
В 1 кафяна чашка олио се запържва глава накълцана кромид-лук, колкото да бжътне.
Сваля се от огъня и се ръсва 1 чаена лъжичка червен пипер.
В бурканче кисело мляко се разбиват 1 или 2 яйца.
В тенджерата с готовия ориз се прибавят задушеният лук и кофата кисело мляко с яйца.
Разбърква се добре и се добавят накълцаните дреболии( това може да стане и в тавата).
Сместа се прехвърля в тавата и се пече на силна фурна докато ви хареса.
Може да се ръсне към края малко стърган кашкавал или да се залее с пухкава заливка за мусака

П.П. Ако 8 порции са много, може да се отдели част от бульона, ориза и дреболиите и да се направи супа - застройва се по предпочитания начин и се ръси с джоджен. Щото някои не обичат агнешко.
« Последна редакция: 31 Март 2006, 21:11:26 от yosif »

kalina

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 533
Великден наближава и сезона на крехките агънца и яренца!!! :P
Pадвайте се, братя-българи!!!
...и ударете по една дроб-сърма като добавка към печеното
( и да не забравите да си хрупкате към това свеж зелен чесън!!!) и заради мен
(тази пролет няма да мога да се прибера, а с това се губи романтиката)...
Да ви е сладко!!! Хлюп-хлюп-...

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
По неизвестни за мен причини, получих това съобщение като "Информирай модератор" и затова го пускам тук. Благодаря на din за коментара, но ще е по-добре ако следващият път го напишете като отговор!

"Ориза няма ли да се развари, след като се вари веднъж в бульон, който е повече от 6 чаши (2 чаши ориз) и след това се пече във фурна. Не е ли по-добре лука да се запържи, да се прибави ориза за няколко минути и след това да се сложат и дреболийките да се кавардисат всичко заедно и после да се прибави малко от бульона и след като набъбне ориза  да се изипе в тавичка и да се пече на фурна и като е почти готов ориза да се залее със заливката. Така ориза няма а стане кашкав."

yosif

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 366
Сигурно сте забелязали, кога се слага капак - дробчетата се варят без капак и доста от водата извира.
Оризът също се вари без капак и доста извира.
Оризът не се разварява когато в бульона има мазнина - пробвал съм всички видове на пазара, но обикновено използвам Български ориз - син пакет.
Правил съм я много пъти - винаги става добре и без проблеми.

Който обаче е свикнал нека си пържи ориза, че и дробчетата.
По принцип рецептата е максимално облегчена откъм висене покрай печката - има да се пръжне за минута-две лукът, да се извадят и накълцат сварените( АПЦИлютно самостоятелно) дробчета и после ориз и всичко накрая да се обърка и да се сложи във фурната.
С чистенето и кълцането на лука, изваждането на дробчетата( и гонениците с последното в бульона), кълцането на дробчетата, разбъркването на яйцата с млякото, разбъркването на всичко и курдисването на тавата във фурната активните бойни действия отнемат 20 минути - в паузите може да се подготвят още три манджи - също по такива "мързеливи" рецепти.
« Последна редакция: 04 Април 2006, 22:09:16 от yosif »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10
  • dove: Ами защото я няма ха ха ха :)
    11 Ноември 2015, 16:02:58
  • FATE: Хора, не мога да намеря темата за ноември :(
    11 Ноември 2015, 08:37:38

* Последното от форума

Re: Домашна пушена шунка... от mariqna44
[01 Декември 2016, 14:23:32 ]


Re: Готвене на сач? от mariqna44
[01 Декември 2016, 14:16:48 ]


Re: Игра с думи от kokochka
[01 Ноември 2016, 21:59:24 ]


готвене с мини кукър от Uzunova67
[30 Октомври 2016, 13:27:15 ]


Re: Защо винаги кекса ми става тъмен отвътре? от crazzy_ani
[24 Октомври 2016, 14:04:15 ]


Re: Игра с думи от Снежка
[21 Октомври 2016, 17:06:31 ]


Re: Да бъдем модерни от Снежка
[21 Октомври 2016, 17:05:25 ]


Re: Асоциации- продължение от Снежка
[21 Октомври 2016, 17:03:50 ]


Re: Готвене на пара от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:09:41 ]


Re: Храната на работното място от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:06:41 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:03:27 ]


Re: Спорт или диета? от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:01:17 ]


Re: Огромен мъфин , вътре с 400 , 500 грама течен шоколад. от greyvi
[13 Октомври 2016, 12:49:25 ]


Re: Домашна пушена шунка... от greyvi
[13 Октомври 2016, 12:48:09 ]


Re: Мнения за миксер Braun M1000 от sychica
[12 Октомври 2016, 13:40:30 ]


Re: Горещо ви препоръчвам.... от sychica
[12 Октомври 2016, 13:38:12 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от samakta
[12 Октомври 2016, 09:09:45 ]


Re: Красота, създадена от човека... от samakta
[12 Октомври 2016, 09:04:44 ]


Re: Зехтин-кой е най полезен от gargina
[11 Октомври 2016, 10:15:56 ]


Re: Конвектор или климатик от gargina
[11 Октомври 2016, 10:14:56 ]