Автор Тема: Време е за пости  (Прочетена 38969 пъти)

rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Време е за пости
« -: 27 Февруари 2007, 14:32:30 »
Понеже т.нар. „телесен пост” е само помощно средство за постигане на целите на постите, искам да започна с едни цитати:

Цитат
Да постим с пост приятен, на Господа благоугоден. Истинският пост е отдалечаване от злото, задържане на езика, успокояване на гнева, отлъчване от похотта, одумването, лъжата и клетвопрестъпването. Лишаването от всичко това е пост истински и благоприятен.

Да си пожелаем да постим именно по този начин, независимо от това ядем ли, не ядем ли и какво ядем. Неслучайно на Неделя сиропустна - Църквата е избрала в храма да се четат думите на апостола: "който яде, да не презира оногова, който не яде; и който не яде, да не осъжда оногова, който яде, понеже Бог го е приел" (Рим. 14:3)
.

http://www.dveri.bg/content/view/3712/65/

още малко информация за Великденските пости

Първа седмица  
От понеделник до събота включително - строг пост (растителна храна без олио и вино)
В събота (Тодоровден) се взема Св. Причастие.

Втора седмица 
Сряда и петък - строг пост.
Събота и неделя - олио и вино.

Трета седмица (Кръстопоклонна) 
От понеделник до петък включително - строг пост.
Събота и неделя - олио и вино.   

Четвърта седмица
Както втората   

Пета седмица 
Както втората   На Благовещение се разрешава и риба

Шеста седмица 
Както втората
В събота (Връбница) - риба, хайвер или други безгръбначни животни. 

Страстна седмица
От понеделник до събота включително - строг пост.
Ако здравето позволява, на Разпети петък не се яде нищо, не се пие и вода. 

повече инфо тук http://pravoslavieto.com/docs/post/postite_v_BPC.htm

ето и някои рецепти, които са подходящи за пости.

заб. за съжаление нямам рецепти за строгия пост, растителна храна без олио, за което се извинявам.
По принцип при такъв „режим” се набляга на маслодайните ядки и семена – слънчоглед, орехи, сусам и др.


Кебапчета от соево сирене
2 ч. Тофу (настъргано)
1/4 ч. галета
1/4 ч. печени смлени орехи
1/2 глава лук (задушава се с 1 с.л олио)
3-4 скилидки чесън
1 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер,
подправки за суджук, сол

Всички съставки без червения пипер, се смесват и се оформят кебапчета. Наръсват се с червения пипер и се слагат в намазана с олио тава.
Пекат се на 220°С около 20 мин обръщат се и се оставят още малко да се зачервят.

Бургер със соеви гранули
1 1/2 ч. соя на гранули
1/2 ч. сварени овесени ядки
1 глава насърган лук, задушен с малко олио
2 скилидки чесън
1 сварен настърган картоф (може и суров, но след като се настърже, трябва да се изстиска)
1/4 ч. галета
подправки и сол (колкото и каквито...   )

Соята се залива с вряла вода (по-добре е с гъбен или заленчуков бульон) и се оставя за 30 мин.
Отцежда се и всички съставки се смесват. Оформят се кИфтьета, овалват се в галета и се пекат в тава.
Кaто се опекат от едната страна,се обръщат да се опекат и от другата.
 

Майонеза от соя
1/4 чаша соево брашно
1/2 чаша вода *
1/2 чаша олио (аз слагам мах 1/3)
2 с.л. лимонов сок
2-3 скилидки чесън, изстискан
Сол, подправки (аз слагам тарос)
1 с.л. горчица

Соевото брашно се смесва със студената вода.
* количеството вода зависи от вида на соевото брашно , при някои видове съотношението е 1:2, при други 1:1... косистенцията на соево брашно+вода трябва да е като на пудинг, защото загаря.
Слага се на слаб котлон и се вари 5 минути (аз 10), като се бърка непрекъснато.
Докато е горещо се разбива с миксер и му се добавя олиото, като на нормална майонеза, на тънка струйка. Накрая се добавят горчицата, лимона, подправките и чесъна.
Аз добавям и кисели краставици, тофу и др.


Сладки с моркови и стафиди
1 чаша пълнозърнесто брашно
1 бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 чаша овесени ядки
1/2 чаша кълцани орехи
1/3 чаша стафиди
2 големи моркова, ситно настъргани
1/3 чаша олио
1/2 чаша мед
1 течна или 2 ванилии на прах

Първите 7 съставки се смесват, отделно се разбиват олиото, меда и ванилията, към тях се прибавят сухите съставки и се разбъркват, докато се смесят.
Върху намазана тава или пекарска хартия се сипва по 1 ч.л. от сместа и се разстила до дебелина ~ 1cm.
В предварително загрята фурна (на 190°С ) се пекат за 10-12 минути


Мъфини с трици
2 с.л олио
2 ч. ябълков сок
1 ч. брашно
1 1/2 ч. трици
1/2 ч. кафява захар (може и по-малко)
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. мускатов орех
1 ч. стафиди (по желание)

Маргаринът се разтопява и се смесва с ябълковия сок. Отделно се смесват сухите съставки и се прибавят към "мокрите". Разбърква се минимално, само докато се смесят съставките и се излива във форма за мъфини с 12 гнезда.
Не бухват много и затова е по-добре поне едната чаша ябълков сок да се замени с нещо газирано.
Пече се на 180°С, в загрята фурна, за около 25-30 мин.

« Последна редакция: 27 Февруари 2007, 14:41:23 от rosko »

An

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 245
Re: Време е за пости
« Отговор #1 -: 27 Февруари 2007, 16:41:33 »


заб. за съжаление нямам рецепти за строгия пост, растителна храна без олио, за което се извинявам.
По принцип при такъв „режим” се набляга на маслодайните ядки и семена – слънчоглед, орехи, сусам и др.


Когато е строг пост не се ядат и ядки, защото те садържат растителна мазнина.Какъв е смисълат да не може да ядем олио, а слънчогледови семки да може?Поне така знам аз.

rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Re: Време е за пости
« Отговор #2 -: 27 Февруари 2007, 18:21:11 »
Какъв е смисълат да не може да ядем олио, а слънчогледови семки да може?


при поста "логиката" е малко по-различна, например безгръбначните се броят за постни..., когато се разрешава риба, не се разрешава мляко или извара....
може и да са забранени слънчогледовите семки, но от теб го "чувам" за пръв път, а се интересувам   ???

BTW на сайта посочен в началото на темата (http://pravoslavieto.com/docs/post/postite_v_BPC.htm) никъде не се споменава за забрана на ядки и семена. Би трябвало да са запознати, според мен.
« Последна редакция: 27 Февруари 2007, 20:28:16 от rosko »

rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Re: Време е за пости
« Отговор #3 -: 27 Февруари 2007, 20:54:06 »
Гъбена запеканка
500 г. гъби
2 филии хляб (стар)
1 глава лук + 1.с.л. олио за задушаване
1 с.л. олио
1 с.л. брашно
сол, подправки (аз използвам кориандър, защото мразя магданоза  :blush2: )

Гъбите се сваряват до полуготовност и се задушават заедно с лука и подправките, в бульона се накисват филиите и се отцеждат.
Брашното се запържва с олиото и после се добавят 100 мл. вода (аз използвам пак бульона от гъбите) и се вари при непрекъснато бъркане 2-3 минути.
Всичко се смесва, изсипва се в намаслена и поръсена с брашно или галета, тава и се пече на предварително загрята фурна за 30-40 минути.
Отгоре може да се поръси с растителен кашкавал, галета или смлени крутони.


Пирожки с гъби
450 гр. брашно
1 1/2 ч. вода
1 суха мая (7 гр.)
1 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
100 гр. олио
Плънка:
50 гр. сушени гъби
2 глави лук
2 с.л. олио

Замесва се тестото и се оставя за 1-1,5 часа да втасва.
Сушените гъби се накисват с вода за 1,5-2 часа, сваряват се и се надробяват на кайма. Лукът се задушава с олио и подправки и се смесва със сварените гъби.
Тестото се разделя на топчета, с големината на яйце, които се разточват, върху тях се слага от плънката, загъват се и се слагат в намазана с олио тава.
Оставят се да втасат отново 20-30 минути, напръскват се с вода и се пекат в загрята фурна (200°С) за 30-40 минути.

(рецепттите са от някакъв руски сайт, само че не помня вече кой  :( . Да са живи и здрави! Благодаря им!)

« Последна редакция: 28 Февруари 2007, 13:19:28 от rosko »

rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Re: Време е за пости
« Отговор #4 -: 28 Февруари 2007, 13:22:02 »
Соево мляко
Накисват се за през нощта 2 чаши соя. На сутринта водата се излива и соята се изплаква. Минава се през мелничка за месо или се смила с комбайн.
Получената каша се залива с 1,5 л. вода и се слага на слаб котлон. Вари се 10-тина минути. След това се прецежда през тензух. Получава се соево мляко и т.нар. окара.
Соевото мляко може да се използва като заместител на кравето.
Аз използвам окара вместо соевата кайма.


Кюфтета от окара
1 ч. окара
1/2 ч. брашно
Заместител на 1 яйце (15 гр. соево брашно+2 с.л. вода)
1/4 ч. настърган лук
1 настърган морков
2 скилидки чесън (наситнени)
1 с.л. соев сос
1/3 ч. сварен ориз (може и без него)
подправки
олио за пържене

Всичко се смесва, оформят се кюфтета и се пържат.
Ако ви мързи, може и в тавата, с повечко олио.
Като се опекат от едната страна - се обръщат.


Мъфини от окара
1 1/4 ч. ечемичено брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 1/4 ч. соево мляко
1/4 ч. меласа
1/4 ч. олио
3/4 ч. окара
2 пакетчета ванилия на прах или 1 флакон течна

Ечемиченото брашно се запича на сух тиган, докато покафенее леко и замирише. Охлажда се и се смесва с бакпулвера и солта. Останалите съставки се смесват в друг съд, като накрая се добавя окарата. Сухите съставки се изсипват в мокрите и се разбъркват леко.
Пекат се на предварително загрята фурна (200°С) 35-40 минути.
« Последна редакция: 28 Февруари 2007, 13:41:00 от rosko »

zima

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 81
Re: Време е за пости
« Отговор #5 -: 28 Февруари 2007, 14:27:09 »
Предлагам ви една подходяща за поста лесна и вкусна салата, която гледах в "Бон Апети" на Иван Звездев. Рецептата я взех от сайта му.

 
Салата от моркови и кимионова заливка

Списък на необходимите продукти:

4 моркова (400–500 г)

за дресинга:
50 г бадеми
50 г стафиди
сокът от 1 лимон
2 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
1 ч. л. сусамово семе
1/2 ч. л. захар
2 щипки кимион
лют пипер на вкус


Начин на приготвяне:


 1. Морковите се настъргват с картофобелачка и получените лентички се режат още веднъж с нож така, че да се получат съвсем фини ивички.
 
 2. Дресингът се приготвя, като чесънът се накълцва наситно, смесва се с всички останали съставки и се разбърква добре.
 
 3. Нарязаните моркови се прехвърлят в купа, добавят се стафидите и запечените в сух тиган сусамово семе и бадеми. Натрошават се в хаванче и се заливат с дресинга.
 
 
 
*Домързя ме да сложа бадеми. Салатата е приятна и без тях.

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Време е за пости
« Отговор #6 -: 28 Февруари 2007, 18:13:42 »
А какво е "окара"?

rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
окара
« Отговор #7 -: 01 Март 2007, 09:56:15 »
А какво е "окара"?

самоцитирам се  ???

Цитат
Соево мляко
........
........ Получава се соево мляко и т.нар. окара
.


rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Re: Време е за пости
« Отговор #8 -: 01 Март 2007, 10:26:15 »
Картофени бисквити
450 гр. картофено пюре
230 гр. фини овесени ядки
100 гр. маргарин
1 бакпулвер
подправки, семена, сол

замесва се тесто, покрива се с найлоново фолио и почива 1 час.
Разточва се на 1/2 сантиметър дебелина и се нарязва на ивици.
Пекат се в намаслена и набрашнена тава, в загрята на 190°С фурна.
Заб. Трябва да се ядат веднага, ако престоят един ден стават неприятни, заради картофите.


Царевични палачинки
1 ч. брашно
1 ч. царевично брашно
2 ч. соево мляко
Заместител на 2 яйца
2 с.л. олио
1 с.л. меласа
1 бакпулвер
Сол

Забърква се тестото и се пекат, като обикновени палачинки.
 

Бисквити ANZAC
1 ч. овесени ядки
1 ч. брашно
1 ч. захар
1 ч. кокосови стърготини
1/2 ч. маргарин (олио)
1 с.л. меласа
1 ч.л. сода разтворена в 1 с.л. вряла вода

Маргаринът се разтопява, добавя се меласата и содата. Отделно се смесват сухите съставки и се прибавят към мокрите. Гребе се с лъжица и се сипва върху намаслена пекарска хартия.
Пече се на загрята на 180°С фурна 15-20 минути.


Мъфини с лимон и мак
3/4 ч. маково семе
1/3 ч. лимонов сок
настърганата кора на 3 лимона
3/4 ч. ябълков сок
3/4 ч. олио
3/4 ч. кленов сок (замествам с боров мед)
3 ч. пълнозърнесто брашно
1 бакпулвер
1 щипка сол

Смесват се сухите, мокрите. Сухите се прибавят към мокрите и се разбърква леко.
Изсипва се във форми за мъфини и се пече на загрята на 180°С фурна 30 минути.
« Последна редакция: 05 Март 2007, 17:20:50 от rosko »

An

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 245
Re: Време е за пости
« Отговор #9 -: 01 Март 2007, 20:43:13 »
Днес бях на църква и попитах за ядките-може да се ядат по време на строг пост.До сега винаги съм си мислела, че са забранени, но все не съм питала.Извинявам се. :4u:

rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Пакетчета със спанак
« Отговор #10 -: 07 Март 2007, 10:21:07 »
Тесто:
500 g брашно
150 ml зехтин
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. суха мая разтворена в 250 ml топла вода


Плънка:
250 g пресен спанак, ситно нарязан
1 средна глава лук, ситно нарязан
50 g кедрови ядки
1 с.л. сумак (арабска подправка)
сокът от 1 лимон
1 ч.л. зехтин
1 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер

Накисва се маята с 250 ml топла вода за 5 минути. В голяма купа се смесват солта и брашното и се прави кладенче. Зехтинът се добавя към маята и се разбърква добре. Тази смес се изсипва в кладенчето. Меси се 15 минути, намазва се с малко олио, покрива се и се оставя на топло за 1-1 1/2 час да втаса и да увеличи обема си двойно.
На среден огън в тиган с олиото се запържват кедровите ядки, оставят се да се отцедят върху салфетка. Накълцаните спанак и лук се отцеждат, лукът се запържва за около 2 мин, добавя се спанака и се пържи още 3 мин., добавят се сумака, солта, лимоновия сок и кедровите ядки (накълцани) и се маха от огъня.
Тестото се разточва на кора с дебелина 1 см и се нарязва на квадрати със страна 9 см.
Слага се по 1 ч. л. от плънката и четирите ъгъла се събират заедно (като бохча), а шевовете се притискат, получава се нещо като четириъгълна пирамида.
Получените пакетчета се слагат в намазана и набрашнена тава, намазват се със зехтина и се пекат в предварително загрята на 180°С фурна за 10-15 мин.

rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Re: Време е за пости
« Отговор #11 -: 16 Март 2007, 13:29:12 »
Бургери от овесени ядки

1 глава лук (накълцана)
2-3 скилидки чесън (накълцан)
2 с.л. олио
115 г (1 чаша) овесени ядки
55 г (1/2 чаша) соево брашно
2-3 с.л. фъстъчено масло
2 ч.л. семена кимион
4-6 с.л. вода

Лукът и чесънът се задушават с олиото. Овесените ядки, соевото брашно, фаст. масло и кимионът се смесват, добавя се задушения лук и се добавя толкова вода, че да се получат стегнати кюфтета.
Пържат се с малко олио на тиган (може и в тава) като се обръщат, като станат златисти.

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Време е за пости
« Отговор #12 -: 16 Март 2007, 20:23:22 »
Бургери от овесени ядки

1 глава лук (накълцана)
2-3 скилидки чесън (накълцан)
2 с.л. олио
115 г (1 чаша) овесени ядки
55 г (1/2 чаша) соево брашно
2-3 с.л. фъстъчено масло
2 ч.л. семена кимион
4-6 с.л. вода

Лукът и чесънът се задушават с олиото. Овесените ядки, соевото брашно, фаст. масло и кимионът се смесват, добавя се задушения лук и се добавя толкова вода, че да се получат стегнати кюфтета.
Пържат се с малко олио на тиган (може и в тава) като се обръщат, като станат златисти.

Може ли снимка на тези кюфтета ,интересно ми е как изглеждат и какъв вкус имат.
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Re: Време е за пости
« Отговор #13 -: 17 Март 2007, 20:04:51 »
Може ли снимка на тези кюфтета ,интересно ми е как изглеждат и какъв вкус имат.

Petia , снимка нямам, а и се изядоха отдавна  :blush2:
ма на вид са като кюфтета, само малко по-бледички.  ;)
като консистенция са доста плътни.

rosko

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Re: Време е за пости
« Отговор #14 -: 20 Март 2007, 14:19:59 »
Бургери от тофу
 
1 пакет тофу (300-400 г.)
1/2 ч. овесени ядки
1/4 ч. настъргани моркови
1 зелен лук, ситно накълцан
1 с.л. сусам
2 с.л. картофени люспи (от сухо пюре)
2 ч.л. соев сос
1/4 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. чесън на прах (1 скилидка изстискана)
 
Тофуто се намачква и се смесва с останалите съставки, оформят се 6 кюфтета.
Пържат се на умерен котлон с малко мазнина. Докато се пържат от първата страна е хубаво да са похлупени, а за втората страна, капакът се маха.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]