Автор Тема: Закуски разнообразни за майстори разни  (Прочетена 725886 пъти)

maksimalistkata

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 972
  • главен сладкар
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #165 -: 27 Декември 2007, 11:18:31 »
Варени гевреци


Ето рецептата  1кг- брашно, мая -20г,сол-12г ,глюкоза за варене -20г ,замесва се по твърдо тесто,което се оформя на геврек с грамаж около 0,70г,оставя се да втаса,и след това се пуска във разтвор от вода и глюкоза и малко сол, разтворът не трябва да е заврял, защото в противен случай ще станат жилави, варят се 4-5минути, като през това време те изплуват на повърхността, и се притискат леко с дървена лъжица.Сварения геврек се изважда с решетка и се отцежда в/у навлажнена дървена поставка.Нареждането за печене на гевреците трябва да става така че страната ,върху която са лежали трябва да остане отгоре,пекат се на висока температура-250градуса-15мин:Ето това е рецептата за варени гевреци-оригиналната. :smile1:
« Последна редакция: 27 Декември 2007, 11:26:00 от pep-4o »

Леля Ог

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1031
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #166 -: 03 Януари 2008, 14:49:55 »
УНИВЕРСАЛНИ ОХЛЮВИ

ПРОДУКТИ:
ТЕСТО
Мая (колкото 2 бучки захар)
чаша затоплено мляко 1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица захар
брашно за меко тесто
масло( или мас) , олио.
5 яйца

ПЛЪНКА
Солена :
3 яйца и 350гр. сирене

Сладка:
орехи , канела и захар на вкус.

СИРОП: 1 чаена чаша захар
1 чаена чаша вода , които се варят до разтапяне


ПРИГОТВЯНЕ:
Млякото , маята , солта и захарта се разбъркват и оставят да шупнат .С тази смес и 2 яйца, 3 супени лъжици олио и колкото берашно поеме се замесва меко тесто. Разделя се на 8 топчета. Всяко се разточва на малък лист, който се намазва с разтопено масло(или мас).Редят се на 3 купчинки. От трите се разточват големи листи. Те се напръскват обилно с мазнина и се поръсват с плънка.Навиват се на руло и се режат на около 1 пръст дебели охлюви.Нареждат се в тава и се оставят да втасат. След изпичнето сладките охлюви се заливат със сироп( студени сладки - топъл сироп или обратно).
« Последна редакция: 03 Януари 2008, 14:57:14 от Леля Ог »

pavlety

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 554
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #167 -: 04 Януари 2008, 21:48:59 »
 Питки със сирене и кашкавал.
натрошено сирене и настърган кашкавал
1 яйце
4 препълнени с. л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
брашно
 Смесвате всички продукти и накрая прибавяте брашно, докато започне тестото да се отделя от съда. Оформяте питки и печете.

gaby_s

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1045
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #168 -: 05 Януари 2008, 10:07:41 »
Банички рулца



продукти:
0,300 л. газирана вода
20 гр. мая
1 щипка сол,1 щипка захар
300 гр. сирене
2 яйца
масло
брашно

приготовление:От газираната вода,маята,щипка захар ,щипка сол и брашно замсваме средно твърдо тесто .Оставяме го на топличко да втаса за 20 минути.Премесваме тестото и го разделяме на две.Всяка част разточваме и намазваме с разтопено масло.Сиренето натрошаваме и разбъркваме с яйцата.Намазваме корите с тази смес и навиваме на руло.Режем на парчета,дълги 3-4 см.Нареждаме ги в тавичка с отрязаната част нагоре.Оставяме ги да втасат още 20 мин. и печемв по-силна фурна до зачервяване.


 


ves_77

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #169 -: 05 Януари 2008, 14:59:20 »
Питки - 30 минутки

Продукти
1 кофичка кисело мляко
150 гр. бяло саламурено сирене
2 1/3 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлябна сода
щипка сол (ако сиренето е много солено не се слага)
50 гр. кашкавал
1 с.л. краве малсо или маргарин
олио за намазване на тавата

Приготовление
Киселото мляко се изсипва в купа и към него се дабавя хлябната сода. След това натрошеното сирене и солта. Всичко това се разбърква на ръка с вилица или лъжица. След това добавяме брашното и бъркаме до поучаване на еднородно тесто. Тестото, което се получава е сравнително меко и лепкаво, за това питките се оформят като се вземе от него с лъжица и с намазнени ръце леко се овалват. Поставят се в тава намазана с олио (може да поръсите с брашно, за по-лесно отделяне от тавата, но вкъщи ги предпочитаме изпечени само върху тава намазана с олио, защото коричката отдолу става хрупкава и вкусна.) След като се оформят питките върху всяка се слага малко парченце (колкото грахово зърно) масло или маргарин и малко кубче кашкавал. Слагате в предварително загрята фурна на 180 градус и печете около 20 мин., може и малко по-дълго - зависи от фурната. След като се изпекат на външен вид не са с перфектни форми като питки от месено тесто, но за сметка на това са много вкусни! Стават за около 30 мин. и не изискват много продукти.
Добър апетит!

А така, аз като типична бременна ги направих, сега ще ги опитаме... Пък и занимание на сина намерих :blum3:, бърка до мен с лъжицата, слага маргарин, кашкавал... Абе помощник си ми е, макар и на 5... Мерси за лесната рецепта, спаси ми обяда Анни :yahoo:

k_ines

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 0
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #170 -: 13 Януари 2008, 16:24:15 »
Мекици с кашкавал

Продукти за тестото:
500 гр.брашно,
250 мл.хладка вода,
1пакетче суха мая на др.Йоткер
1ч.л.мед,
1ч.л.оцет,
1ч.л.сол,
2 с.л.олио
За пълнежа: кашкавал, сирене, шунка, филе, смес от сирене и яйце, сладко и др.по желание и вкус.
Приготвяне:
Вмалка купичка слагаме около 3-4 с.л.хладка вода, меда, оцета и маята, разбъркваме и чакаме да шупне.
Вдълбока купа пресяваме брашното равим кладенче в средата и слагаме солта и олиото и изсипваме шупналата мая и наливаме водата.Замесваме средно твърдо тесто и месим, докато омекне около 20 мин.Оставяме го да втаса около 30-40 мин. и разделяме на няколко топки.Разточваме кора дебела 0,5 см. и с купичка или форма изрязваме кръгчета.Всредата на всяко кръгче слагаме плънка по ваш вкус и отгоре покриваме със същото изрязано кръгче.Спръст притискаме краищата и пържим на маслена баня .

*Пълнежът трябва да е сух, тъй-като има опасност да остане глетава вътре.
**Ако ги правите със сладко трябва да е някакъв по-гъст марамалад, поради същата причина.
***Тестото може да се замеси вечерта и да стои в хладилник до сутринта!  :thumbup:
« Последна редакция: 13 Януари 2008, 16:26:44 от k_ines »

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #171 -: 13 Януари 2008, 17:33:41 »
“Бухтички” с кайма



За “бухтичките”:
250 гр. бяло брашно, 250 гр. типово брашно , 2 яйца , ½ пакетче суха мая за 1 кг тесто /или 25 гр. прясна мая /, 1 ч. ч. вода , 1 ч. л. сол , 1 ч.л. смес от мащерка и риган, 1 щ.  черен пипер, ½ ч.л.захар
смес от сусам и обикновено картофено пюре на люспи за паниране и олио за пържене.
Плънка:
250 г телешка кълцана кайма, 1 яйце, 2 с. л. картофено пюре люспи, 2 с. л. газирана вода, 1/4 ч. л. червен пипер, черен пипер, кимион, чесън на прах и сол на вкус. Без кромид лук!
Мек кашкавал на кубчета 1х 1 см.
Приготвяне:
“Бухтичките” се приготвят, като се пресяват брашната със солта, захарта и позправките. Добавят се яйцата, водата и маята. Омесва се меко тесто, което се покрива с фолио и изчаква приготовлението на плънката. 
Каймата се смесва с яйцето, картофеното пюре, подправките и газираната вода.
Подготвя се сместа за панировката – равни количества сусам и картофеното пюре /обикновено на люспи/ .  Върху хария за печене се ръси слой панировка.
От тестото се къса топче с големината на орех, оформя се топче,  леко се разтегля и поставя върху панировката. Всяко “бухтичка” се оформя като се разточва диск /през друг слой хария/ на тънък около 3 мм. Във вътрешността се поставя кайма и парче кашкавал /панировката е отвън/.  За да се затвори - диска се притиска с пръсти от двете страни към средата /получава се като малка бохча/.  Пържат се с обръщане в маслена баня предварително умерено загрята /за да се изпържи и вътрешността от кайма/ до златисто.

Каймата за плънката може да се предарително запържи, но вкусът е друг. Плънката може и да е със сирене. :smile1:

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3419
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #172 -: 13 Януари 2008, 17:36:53 »
Дианче , от къде ги измисли тези бухтички? Направо са страхотни - много оригинални и няма начин да не са вкусни.Със сигурност ще ги направя и ще се отчета. :thumbup:

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #173 -: 13 Януари 2008, 17:48:55 »
Yoli ,
това са бухтички  по рецепта от майка ми, от мен е добавката на панировка.
Сега преглеждайки рецептите в темата откривам, че са близки  към  пирожките с кайма и топено сирене на Петрина  :flower:.

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #174 -: 13 Януари 2008, 19:16:48 »
    Пенкейкс



1ч.ч.-240мл

2ч.ч.брашно
2с.л.захар
2ч.л.бакпулвер
1ч.л.сода
1/2ч.л.сол
2ч.ч.прясно мляко
2 яйца
1/4ч.ч.олио

В купа смесваме брашното,захарта,бакпулвера,содата и солта.В друга купа разбиваме яйцата,млякото и олиото.Изсипваме яйчената смес върху сместа с брашното и рабъркваме.От получената смес печем пенкейковете. :smile1:
« Последна редакция: 13 Януари 2008, 19:29:02 от Petia »
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

mivis_75

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2685
  • Любовта минава през стомаха!!!
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #175 -: 13 Януари 2008, 19:29:06 »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #176 -: 13 Януари 2008, 19:30:43 »
    Пенкейкс

Петя,  :yahoo:, най-сетне някой трябваше да покаже какво представляват нещата, които ядат за закуска в повечето филми от САЩ (почти винаги с кленов сироп), и нашите преводачи превеждат винаги като "палачинки". Аз често съм се възмущавал на превода, защото нашите палачинки са тънки и съвсем други.....ала преводачи-кулинари май няма.

(може пък някой да прочете тук и да се коригира)  :P

alys

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #177 -: 13 Януари 2008, 21:26:24 »
Момичета, може ли да ми кажете дали печете пенкейксовете като палачинки, но по-дебели (и колко горе-долу) или по друг начин се пекат?

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #178 -: 13 Януари 2008, 21:37:05 »
Момичета, може ли да ми кажете дали печете пенкейксовете като палачинки, но по-дебели (и колко горе-долу) или по друг начин се пекат?

Сместа за пенкейковете по принцип е по гъста.Аз ги пека в тиган или на ето това   и слагам около 1/4ч.ч. от сместа.Като започнат да се появяват балончета отгоре и започне да покафеняват отстрани обръщам.Стават много бързо. :smile1:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

alys

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 40
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #179 -: 13 Януари 2008, 23:24:44 »
Благодаря, Петя! В тиган ще опитам, защото ми е интересно какъв е вкусът.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]