Автор Тема: Закуски разнообразни за майстори разни  (Прочетена 663782 пъти)

anamaya

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 90
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #60 -: 13 Юни 2007, 01:16:59 »
ПИЦА - КОШНИЧКИ
Пълна импровизация от моя страна. Исках да направя малки кошнички с орехов пълнеж, но не можах да намеря формички на време за повода и понеже рожденикът много държеше на кошничките, а аз имах следващите по размер, реших да експериментирам и резултата хареса на всички ни.

Тесто:
220 гр. брашно, 125 гр. масло, 3 с.л. прясно мляко. (Пропорциите са на zoia)

Останалото се случи така: на дъното на всяка кошничка сложих 1/2 ч.л. настърган домат (леко му бях изварила водата), после малко парченце сирене, по една малка маринована гъбка от консерва, малко парче пуешка шунка, кашкавал и отгоре чукнах по едно пъдпъдъче яйце. (Ако имаше и маслини щеше да е чудесно, ама "Друг път"... ::))
Пекох на 190о за около 20 минути.
« Последна редакция: 13 Юни 2007, 23:07:42 от anamaya »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #61 -: 13 Юни 2007, 14:54:26 »
   Браво на теб Ани. :thumbup: Справила си се феноменално с подготовката за рождения ден на брат ти .Кошничките ти са чудесни и даже е по-хубаво , че са солени . Много вкусно изглеждат . Оправи си само рецептата - писала си два пъти брашно. Още веднъж - поздравления.

anamaya

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 90
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #62 -: 13 Юни 2007, 23:08:39 »
Готово, yoli;D Ами, то не трябваше да пиша посред нощ, но... Другия път ще внимавам.  ::)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
« Последна редакция: 15 Юни 2007, 23:19:09 от sladka hapka »

slavka73

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #64 -: 17 Юни 2007, 15:07:52 »
 :-*Бухти стават и ако прибавите към тази рецепта 3 яйца и 1/2с. л. хлябна сода :thumbup:
Готвя за забавление и удоволствие, а не по задължение

marabu

  • Гост
Бухти с овесени ядки (оладьи)
« Отговор #65 -: 07 Юли 2007, 14:58:05 »
Бухти с овесени ядки (оладьи)



345 г кисело мляко 1,5 %
50 г финни овесени ядки
1/2 ч л ванилова есенция

1 голямо яйце
1 с л олио
210 г брашно
2 с л кафява захар
1/2 ч л сода
1/2 ч л сол



. В купа се смесват киселото мляко, овесените ядки и ваниловата есенция.
. Оставят се встрани за 10 минути, като се разбъркват периодично.
. Прибавя се яйцето и олиото и се разбърква добре.
. В друга купа се смесват брашното, захарта, солта и содата.
. Разбърква се добре и се прибавят течните продукти.
. Отново се разбърва добре и се пекат на среден огън в тиган с масло за 2-3 минути от всяка страна.
. Сервират се поляти с кленов сироп, мед, сладко или сладко кондензирано мляко.

** Тази порция тесто стига за 16 малки бухти или 8 големи.

източник : Лукерия

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #66 -: 13 Юли 2007, 20:50:01 »
пирожки с кайма и топено сирене

за тестото
1 кг. брашно
2 - 1/2 чаша мляко или топла вода
2 с.лъжици захар
2 яйца
4 супени лъжици меkо масло или маргарин
1 ч. лъжица сол без връх
50 г. мая
източник: кукинг.нет    http://kuking.net/my/viewalbum.php?a=218&start=0     тук е  показано много хубаво  как се замесва тестото

Начупваме маята и слагаме върху нея захарта. Затопляме млякото / да не  е вряло/ и пребавяме част от него при маята похлупваме и оставяме да се образуват шупли. Рзатапяме маслото, разбиваме яйцата/трябва да са с стайна темпетература/  двете съставки и ги прибавяме към млякото/което трябва да е топло/ , слагаме брашното и маята, омесваме меко тесто. Оставяме да втаса. Размесваме и пак оставяме да втаса.

 
плънката
1 пакетче кайма
1 глава лук
2 с.лъжици доматено пюре или кетчуп
една щафета топено сирене
черен пипер, сол
Изпържваме каймата с лука, след като е готова прибавяме кетчупа и разбуркваме сместа

От тестото оформяме топчици които разточваме/разплескваме/ слагаме от каймата и резенче топено сиреме прегъваме с нож правим резки по крайщата за да не се разтворят при пърженето . мазнината трявба да стига до средата на пирожката.

 



« Последна редакция: 14 Юли 2007, 16:18:42 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #67 -: 19 Юли 2007, 08:12:07 »
Градинарски пирог
  за тестото:
500 гр. брашно
1   чаша мляко или топла вода
1 с.лъжици захар
2 яйца
2 супени лъжици меkо масло или маргарин
1 ч. лъжица сол без връх
25 г. мая
Начупваме маята и слагаме върху нея захарта. Затопляме млякото / да не   е вряло/ и пребавяме част от него при маята похлупваме и оставяме да се образуват шупли. Рзатапяме маслото, разбиваме яйцата/трябва да са с стайна темпетература/   двете съставки и ги прибавяме към млякото/което трябва да е топло/ , слагаме брашното и маята, омесваме меко тесто. Оставяме да втаса. След като втаса го разтиламе в тава така че да покрием и стените на тавата.

за плънката:
500 гр. извара
3 червени чушки
3  зелени чушки
1 тиквичка
2 яйца
чесън
лук
сол, черен пипер
чушките се нарязват, тиквчкката рендосваме и всучко това се смесва с изварата, яйцата, лика, чесъна, сол, пипер. Разбъркваме и изливаме върху тестото. Печем в загрята фурна на 180гр. за 35-45 мин.

Може да пребавите към плънката грах или царевица, каквото ви дойде на ум. 
Диаметъра на формата ми е 26 см.


Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #68 -: 21 Юли 2007, 12:22:46 »
Хачапури с мързеливо многослойно тесто
Продукти:
За тестото:
1.5 ч.л. суха мая
1 ч.ч. топло мляко
1 яйце
0.5 ч.л. сол
брашно за замесване на меко, нелепнещо тесто
250 гр. маргарин

За плънката:
400 гр. сирене (използвах сирене с растителни мазнин - на външен вид много прилича на фета, но е ниско калорично - предлага се в Билла)
200 гр. кашкавал

Приготовление:
Пресяваме брашното около 700 гр, правим кладенче, изсипваме, млякото, солта и маята и замесваме меко, но нелепнещо тесто. Оставяме за около 30 мин. в хладилника да се отпусне, вадим разточваме на дебелина около 0.5 см. Мажем тестото с маргарин и сгъваме на две, отново мажем на и пак сгъваме на две - така, докато се получи малък правоъгълник с рамер около 30 на 10 см. Завиваме на руло, обвиваме плътно с домакинско фолио и оставяме в хладилника за около 2 часа (замесих тестото вечерта, а пекох на другата сутрин - и така става добре). След като изтече времето, вадим от хладилника и разточваме на кора с дебелина не повече от 0.8 - 1 см. По средата поставяме настърганото сирене и кашкавал и затваряме в пакет. След това отново разточваме леко с точилката и слагаме в намаслена тава. (Аз действах по следния начин: разточих кората, преместих в тавата и там настъргах сиренето и кашкавала, затворих в кръг и притиснах силно с ръце отгоре). Намазваме с жълтък отгоре и печем във фурната на 180 градуса за около 1 час. Крайният резултат е наистина много вкусен, макар, че аз допуснах една грешка - използвах прекалено малка тава (30 см диаметър) и горният слой стана прекалено дебел след като се изпече. Но въпреки това е много вкусно и лесно за приготвяне! Очарована съм от вкуса. Благодаря за рецептата на дамите от www.kuking.net

Elka

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 159
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #69 -: 30 Юли 2007, 08:37:36 »
Гофрети

1 с. л. маргарин
щипка сол
щипка захар
1 ч.ч. прясно мляко /200 мл./
1 п. бакпулвер /10 гр./
2 яйца
брашно, като за кексово тесто

Приятен апетит!
N.B. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ БРАШНО С НАБУХВАТЕЛИ, ЗАЩОТО ЗАГАРЯ В ГОФРЕТНИКА :'(

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #70 -: 04 Август 2007, 07:22:44 »
Pancake / оладьи /

1 чаена чаша кисело мляко
1 яйце
2 с. лъжици масло или маргарин
1 ванилия
1 чаена чаша брашно
2 с. лъжици захар
1/4 ч. лъшица сол
1/2 ч. лъжица сода
1 ч.лъжица бакпулвер
Смесваме яйцето маслото и ванилията.
Отделно брашното солта, содата и бакпулвера.
Смесете двете смесе и разбъркаите , не ги разбивайте, и оставете да постоят 15-20 мин. И после в тигана. :smile1:
източник Мишел.
« Последна редакция: 04 Август 2007, 16:52:26 от petrina »

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #71 -: 04 Август 2007, 10:50:58 »
Палачинки без мляко

Тези палачинки ги правя, когато мойте хора искат бързо палачинки, а млякото отсъства от хладилника ::)

3 яйца
350 мл. вода
20 с.л. брашно
1 ванилия
1ч.л. захар
1 щипка сол

Смесвам всички продукти и с чирпака в тигана :P и после мажа по избор който каквото иска и докато дойде моя ред - вече не са останали ;D

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #72 -: 05 Август 2007, 22:42:55 »
Палачинки без мляко


 ::) И на мен ми се случва често да правя палачинки без мляко. Като първи ваиант правя с кисело мляко, а като няма и от него и желаещи да идат до магазина - и с водичка стават хубави  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #73 -: 06 Август 2007, 00:16:57 »
Хи,хи,хи, у нас на тези палачинки им викаме "Менте палачинки" Случвало се е и на мен.....дори само с едно яйце и вода....... за гладни хора всичко става......като има сиренце или сладко за завиване. :yahoo:

Anny

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 307
Re: Закуски разнообразни за майстори разни
« Отговор #74 -: 06 Август 2007, 10:59:01 »
Дърпана баница

Продукти за тестото:
800 гр. до 1 кг. брашно
450 мл. вода (студена)
1 ч.л. сол
2-3 с.л. оцет
2-3 с.л. олио
Допълнително олио за потапяне на ръцете при раздърпване на тестото

Продукти за плънката:
500 гр. сирене
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 п. краве масло (125 гр)

Приготовление:

Пресяваме брашното, правим кладенче, изсипваме водата, солта, оцета и олиото и замесваме гладко, меко, нелепнещо тесто. Разделяме на равни части (с това количество продукти на 8 части) и омесваме на малки топки. Намазваме домакинско фолио с олио и подреждаме върху него топките тесто, които също намазваме добре с олио. Завиваме отново с домакинско фолио и оставяме тестото да отпочине около 30 мин. Преди да започнем да раздърпваме корите за баницата, постиламе покривка върху масата, където ще дърпаме, най-добре е покривката да е от естествен материал. Потапяме ръцете си в олио и вземаме една от топките разтегляме в ръце, докато започне да прозира през тестото и чак тогава поставяме върху покривката и започваме постепенно да разтегляме от вътрешността към края на тестото. През цялото време, докато разтегляме кората, топим ръцете си в олио, като по този начин се предотвратява скъсването на тестото. След като разтеглим тестото, поръсваме със сместта, получена от  разбитите яйца, мляко и сода и натрошваме сирене. Завиваме на руло с помощта на покривката и навиваме в тава, която предварително сме намазали с олио. Продължаваме по същия начин с останалото тесто. Когато напълним тавата, поливаме отгоре с разтопено краве масло и печем във фурната на 180 градуса около 30 мин. или до получаване на златиста коричка. Да ви е сладко!
ПП: От личен опит да споделя - 1. Брашното трябва да е от високо качество, защото и най-малкия компромис води до провал! 2. Нужен е опит, но постепенно се свиква и почти не се къса тестото при раздърпване. 3. Ако в началото ви се стори трудно и не можете да раздърпате тестото на една и съща дебелина до самия край, просто изрежете краищата с нож и оставете, само най-тънката част. Желая успех на всички, които пожелаят да опитат! Ако имате нужда от съвет - веднага ще помогна!
Ето и няколко снимки в последователността, в която се раздърпва баницата:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[Днес в 09:17:08]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]


Re: Какъв компютър да си купя? от tomislava
[21 Август 2017, 15:16:57 ]


Re: Търся рецепта за едновремешните пасти от cvetozara123
[19 Август 2017, 18:04:00 ]


Re: Какъв компютър да си купя? от cvetozara123
[19 Август 2017, 18:02:06 ]


Re: Идея за подарък от mariqna44
[19 Август 2017, 15:53:00 ]


Какъв компютър да си купя? от tomislava
[18 Август 2017, 21:55:43 ]


Идея за подарък от tomislava
[18 Август 2017, 21:50:33 ]


Re: Полезно ли е? от mariqna44
[28 Юли 2017, 10:04:58 ]