Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
20 Март 2010, 01:02:27

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Закуски разнообразни за майстори разни « назад напред »
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Закуски разнообразни за майстори разни  (Прочетена 225789 пъти)
« Отговор #165 -: 27 Декември 2007, 10:18:31 »
maksimalistkata
Главен Готвач
Публикации: 773
главен сладкар

Ел. поща
Варени гевреци

Ето рецептата  1кг- брашно, мая -20г,сол-12г ,глюкоза за варене -20г ,замесва се по твърдо тесто,което се оформя на геврек с грамаж около 0,70г,оставя се да втаса,и след това се пуска във разтвор от вода и глюкоза и малко сол, разтворът не трябва да е заврял, защото в противен случай ще станат жилави, варят се 4-5минути, като през това време те изплуват на повърхността, и се притискат леко с дървена лъжица.Сварения геврек се изважда с решетка и се отцежда в/у навлажнена дървена поставка.Нареждането за печене на гевреците трябва да става така че страната ,върху която са лежали трябва да остане отгоре,пекат се на висока температура-250градуса-15мин:Ето това е рецептата за варени гевреци-оригиналната. smile1
« Последна редакция: 27 Декември 2007, 10:26:00 от pep-4o » Активен
« Отговор #166 -: 03 Януари 2008, 13:49:55 »
Леля Ог
Главен Готвач
Публикации: 510

УНИВЕРСАЛНИ ОХЛЮВИ

ПРОДУКТИ:
ТЕСТО
Мая (колкото 2 бучки захар)
чаша затоплено мляко 1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица захар
брашно за меко тесто
масло( или мас) , олио.
5 яйца

ПЛЪНКА
Солена :
3 яйца и 350гр. сирене

Сладка:
орехи , канела и захар на вкус.

СИРОП: 1 чаена чаша захар
1 чаена чаша вода , които се варят до разтапяне

ПРИГОТВЯНЕ:
Млякото , маята , солта и захарта се разбъркват и оставят да шупнат .С тази смес и 2 яйца, 3 супени лъжици олио и колкото берашно поеме се замесва меко тесто. Разделя се на 8 топчета. Всяко се разточва на малък лист, който се намазва с разтопено масло(или мас).Редят се на 3 купчинки. От трите се разточват големи листи. Те се напръскват обилно с мазнина и се поръсват с плънка.Навиват се на руло и се режат на около 1 пръст дебели охлюви.Нареждат се в тава и се оставят да втасат. След изпичнето сладките охлюви се заливат със сироп( студени сладки - топъл сироп или обратно).
« Последна редакция: 03 Януари 2008, 13:57:14 от Леля Ог » Активен
« Отговор #167 -: 04 Януари 2008, 20:48:59 »
pavlety
Помощник-готвач
Публикации: 434

Питки със сирене и кашкавал.
натрошено сирене и настърган кашкавал
1 яйце
4 препълнени с. л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
брашно
 Смесвате всички продукти и накрая прибавяте брашно, докато започне тестото да се отделя от съда. Оформяте питки и печете.

* pitki.jpg (47.07 KB, 412x368 - видяно 324 пъти.)
Активен

« Отговор #168 -: 05 Януари 2008, 09:07:41 »
gaby_s
Модератор
Гурман
Публикации: 1382

Банички рулца

продукти:
0,300 л. газирана вода
20 гр. мая
1 щипка сол,1 щипка захар
300 гр. сирене
2 яйца
масло
брашно

приготовление:От газираната вода,маята,щипка захар ,щипка сол и брашно замсваме средно твърдо тесто .Оставяме го на топличко да втаса за 20 минути.Премесваме тестото и го разделяме на две.Всяка част разточваме и намазваме с разтопено масло.Сиренето натрошаваме и разбъркваме с яйцата.Намазваме корите с тази смес и навиваме на руло.Режем на парчета,дълги 3-4 см.Нареждаме ги в тавичка с отрязаната част нагоре.Оставяме ги да втасат още 20 мин. и печемв по-силна фурна до зачервяване.

Активен

« Отговор #169 -: 05 Януари 2008, 13:59:20 »
ves_77
Чирак
*
Публикации: 5

Ел. поща
Питки - 30 минутки

Продукти
1 кофичка кисело мляко
150 гр. бяло саламурено сирене
2 1/3 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлябна сода
щипка сол (ако сиренето е много солено не се слага)
50 гр. кашкавал
1 с.л. краве малсо или маргарин
олио за намазване на тавата

Приготовление
Киселото мляко се изсипва в купа и към него се дабавя хлябната сода. След това натрошеното сирене и солта. Всичко това се разбърква на ръка с вилица или лъжица. След това добавяме брашното и бъркаме до поучаване на еднородно тесто. Тестото, което се получава е сравнително меко и лепкаво, за това питките се оформят като се вземе от него с лъжица и с намазнени ръце леко се овалват. Поставят се в тава намазана с олио (може да поръсите с брашно, за по-лесно отделяне от тавата, но вкъщи ги предпочитаме изпечени само върху тава намазана с олио, защото коричката отдолу става хрупкава и вкусна.) След като се оформят питките върху всяка се слага малко парченце (колкото грахово зърно) масло или маргарин и малко кубче кашкавал. Слагате в предварително загрята фурна на 180 градус и печете около 20 мин., може и малко по-дълго - зависи от фурната. След като се изпекат на външен вид не са с перфектни форми като питки от месено тесто, но за сметка на това са много вкусни! Стават за около 30 мин. и не изискват много продукти.
Добър апетит!

А така, аз като типична бременна ги направих, сега ще ги опитаме... Пък и занимание на сина намерих blum3, бърка до мен с лъжицата, слага маргарин, кашкавал... Абе помощник си ми е, макар и на 5... Мерси за лесната рецепта, спаси ми обяда Анни yahoo
Активен
« Отговор #170 -: 13 Януари 2008, 15:24:15 »
k_ines
Чирак
*
Публикации: 0
Кеми

Мекици с кашкавал

Продукти за тестото:
500 гр.брашно,
250 мл.хладка вода,
1пакетче суха мая на др.Йоткер
1ч.л.мед,
1ч.л.оцет,
1ч.л.сол,
2 с.л.олио
За пълнежа: кашкавал, сирене, шунка, филе, смес от сирене и яйце, сладко и др.по желание и вкус.
Приготвяне:
Вмалка купичка слагаме около 3-4 с.л.хладка вода, меда, оцета и маята, разбъркваме и чакаме да шупне.
Вдълбока купа пресяваме брашното равим кладенче в средата и слагаме солта и олиото и изсипваме шупналата мая и наливаме водата.Замесваме средно твърдо тесто и месим, докато омекне около 20 мин.Оставяме го да втаса около 30-40 мин. и разделяме на няколко топки.Разточваме кора дебела 0,5 см. и с купичка или форма изрязваме кръгчета.Всредата на всяко кръгче слагаме плънка по ваш вкус и отгоре покриваме със същото изрязано кръгче.Спръст притискаме краищата и пържим на маслена баня .

*Пълнежът трябва да е сух, тъй-като има опасност да остане глетава вътре.
**Ако ги правите със сладко трябва да е някакъв по-гъст марамалад, поради същата причина.
***Тестото може да се замеси вечерта и да стои в хладилник до сутринта!  thumbup
« Последна редакция: 13 Януари 2008, 15:26:44 от k_ines » Активен

« Отговор #171 -: 13 Януари 2008, 16:33:41 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1705

“Бухтички” с кайма

За “бухтичките”:
250 гр. бяло брашно, 250 гр. типово брашно , 2 яйца , ½ пакетче суха мая за 1 кг тесто /или 25 гр. прясна мая /, 1 ч. ч. вода , 1 ч. л. сол , 1 ч.л. смес от мащерка и риган, 1 щ.  черен пипер, ½ ч.л.захар
смес от сусам и обикновено картофено пюре на люспи за паниране и олио за пържене.
Плънка:
250 г телешка кълцана кайма, 1 яйце, 2 с. л. картофено пюре люспи, 2 с. л. газирана вода, 1/4 ч. л. червен пипер, черен пипер, кимион, чесън на прах и сол на вкус. Без кромид лук!
Мек кашкавал на кубчета 1х 1 см.
Приготвяне:
“Бухтичките” се приготвят, като се пресяват брашната със солта, захарта и позправките. Добавят се яйцата, водата и маята. Омесва се меко тесто, което се покрива с фолио и изчаква приготовлението на плънката. 
Каймата се смесва с яйцето, картофеното пюре, подправките и газираната вода.
Подготвя се сместа за панировката – равни количества сусам и картофеното пюре /обикновено на люспи/ .  Върху хария за печене се ръси слой панировка.
От тестото се къса топче с големината на орех, оформя се топче,  леко се разтегля и поставя върху панировката. Всяко “бухтичка” се оформя като се разточва диск /през друг слой хария/ на тънък около 3 мм. Във вътрешността се поставя кайма и парче кашкавал /панировката е отвън/.  За да се затвори - диска се притиска с пръсти от двете страни към средата /получава се като малка бохча/.  Пържат се с обръщане в маслена баня предварително умерено загрята /за да се изпържи и вътрешността от кайма/ до златисто.

Каймата за плънката може да се предарително запържи, но вкусът е друг. Плънката може и да е със сирене. smile1
Активен

« Отговор #172 -: 13 Януари 2008, 16:36:53 »
Yoli
Гурман
Публикации: 2664

Ел. поща
Дианче , от къде ги измисли тези бухтички? Направо са страхотни - много оригинални и няма начин да не са вкусни.Със сигурност ще ги направя и ще се отчета. thumbup
Активен

« Отговор #173 -: 13 Януари 2008, 16:48:55 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1705

Yoli ,
това са бухтички  по рецепта от майка ми, от мен е добавката на панировка.
Сега преглеждайки рецептите в темата откривам, че са близки  към  пирожките с кайма и топено сирене на Петрина  flower.
Активен

« Отговор #174 -: 13 Януари 2008, 18:16:48 »
Petia
Гурман
Публикации: 2381

Пенкейкс

1ч.ч.-240мл

2ч.ч.брашно
2с.л.захар
2ч.л.бакпулвер
1ч.л.сода
1/2ч.л.сол
2ч.ч.прясно мляко
2 яйца
1/4ч.ч.олио

В купа смесваме брашното,захарта,бакпулвера,содата и солта.В друга купа разбиваме яйцата,млякото и олиото.Изсипваме яйчената смес върху сместа с брашното и рабъркваме.От получената смес печем пенкейковете. smile1
« Последна редакция: 13 Януари 2008, 18:29:02 от Petia » Активен

« Отговор #175 -: 13 Януари 2008, 18:29:06 »
mivis_75
Гурман
Публикации: 1895
Любовта минава през стомаха!!!

WWW Ел. поща
  ШОПСКИ  ПИТКИ

Активен

« Отговор #176 -: 13 Януари 2008, 18:30:43 »
bordovsky
Модератор
Гурман
Публикации: 3864
"диета"-това звучи вкусно
123171761
WWW Ел. поща
    Пенкейкс

Петя,  yahoo, най-сетне някой трябваше да покаже какво представляват нещата, които ядат за закуска в повечето филми от САЩ (почти винаги с кленов сироп), и нашите преводачи превеждат винаги като "палачинки". Аз често съм се възмущавал на превода, защото нашите палачинки са тънки и съвсем други.....ала преводачи-кулинари май няма.

(може пък някой да прочете тук и да се коригира)  Tongue
Активен

« Отговор #177 -: 13 Януари 2008, 20:26:24 »
alys
Чирак
*
Публикации: 20

Ел. поща
Момичета, може ли да ми кажете дали печете пенкейксовете като палачинки, но по-дебели (и колко горе-долу) или по друг начин се пекат?
Активен
« Отговор #178 -: 13 Януари 2008, 20:37:05 »
Petia
Гурман
Публикации: 2381

Момичета, може ли да ми кажете дали печете пенкейксовете като палачинки, но по-дебели (и колко горе-долу) или по друг начин се пекат?
Сместа за пенкейковете по принцип е по гъста.Аз ги пека в тиган или на ето това   и слагам около 1/4ч.ч. от сместа.Като започнат да се появяват балончета отгоре и започне да покафеняват отстрани обръщам.Стават много бързо. smile1
Активен

« Отговор #179 -: 13 Януари 2008, 22:24:44 »
alys
Чирак
*
Публикации: 20

Ел. поща
Благодаря, Петя! В тиган ще опитам, защото ми е интересно какъв е вкусът.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: Закуски разнообразни за майстори разни « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio