Автор Тема: Пандишпаново руло  (Прочетена 48256 пъти)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Пандишпаново руло
« -: 17 Февруари 2007, 22:01:41 »
Пандишпаново руло

продукти:

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 - 3 ванилии
мармелад за намазване
орехи
пудра захар

приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.

 
Прибавя се брашното със содата и ванилиите. Разбива се добре. Изсипва се в правоъгълна намаслена тавичка. Препоръчително е на дъното й да се сложи намаслена хартия за печене.


За тавичка с тези размери, трябва да се изсипе 1/2 от тестото. Аз го изпекох наведнъж, а след това го разрязах на два блата, но в този случай има опасност да се разкъса, защото блатът е много крехък.

Пече се на 180*С в незагрята фурна.
След като е готов, блатът се обръща, още докато е горещ, върху хартия, на която е изсипана пудра захар. Веднага се намазва с мармелад и се наръсва със счукани орехи.

Още топъл, се увива на руло с помощта на хартията.


Като изстине, се нарязва на парченца.


Забележка: Тъй като блатът става доста сладък, аз слагам по - кисели мармелади - например от праскови. Предполагам, че може да се редуцира количеството захар в рецептата, но не съм пробвала.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #1 -: 20 Февруари 2007, 23:15:08 »
Сега да си призная, че за първи път в живота си самостоятелно направих руло - до сега винаги когато съм при мама я карах тя да прави, а аз гледах ли гледах и само режех. Но заради акъла ми - че си занесох голямата квадратна тава от печката на някое село и никой не си признава сега къде е, така и не бях пробвала.
Днес обаче се уредих с една под наем от съседка и го направих  8).  И вече няма да чакам да си ида на село, че да направя руло.

Роси, голяма благодаря за подробните обяснения  - само че направих цялата доза наведнъж, защото тавата е доста голяма и сега ще си хапваме с наслада поне 2 дни  :flower:


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1817
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #2 -: 21 Февруари 2007, 09:35:52 »
Пепи, надявам се, че на тийновете рулото им е харесало.

Снежка

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 91
  • Там някъде нейде
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #3 -: 02 Март 2007, 22:49:46 »
Рулото е страхотно  ;). За първи път в живота си правя такова нещо и докато го навия и истине , вече започнах втората доза . Домочадието много го хареса и в момента от две рола има две парченца . Ако утре е останало нещо ще ви го снимам . Благодаря ти сладка хапке , впечатлих ги всички в къщи + свекито . Веднага и занесох да се похваля .  ;D
Приятелите със черти познати
не носят на ревера си емблема.

ves-nik

  • Гост
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #4 -: 26 Април 2007, 14:48:37 »
Тази рецепта е много хубава и сполучлива и аз ви предлагам да пробвате и нещо по различно.Сместа се разделя на две,като в първата се слага някакъв тъмен оцветител-кафе,канела,какао по желание.Задължително се пече първо тъмният блат,защото докато се пече другия,този се реже по дължина на три парчета,които се мажат с мармалада и се слагат едно върху друго.След като е готов другия се маже с мармалада и се обвива около тъмхите парчета или те се слагат в средата му и се обгруша с него -получава се така нареченото руло тунелче.Значи три реда тъмни обгърнати с по светлия блат.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #5 -: 26 Април 2007, 15:04:28 »
ves-nik, това е добро предложение. Отдавна правя рулото като sldka hapka, но твоя начин сега научавам. Ще бъде изпробвано...и изядено :eat:

Катето

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 27
  • специалист по всичко
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #6 -: 26 Април 2007, 17:02:13 »
Ако отгоре го намажа със сметана дали ще стане добър вариант

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2493
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #7 -: 26 Април 2007, 17:28:10 »
Ще стане и още как. Аз понякога го мажа вътре със сметана и сладко от малини върху нея. Отгоре го украсяваш както искаш. Каквото и да сложиш, винаги ще стане вкусно :P

Катето

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 27
  • специалист по всичко
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #8 -: 26 Април 2007, 21:25:06 »
Току що направих това руло по рецептата на Sladka hapka само че вместо с пудра захар отгоре го намазах със сметана.Утре като го разрежа ще го снимам и отвътре.Дано е станало хубаво.Нямам търпение :gathering:




velkov.1975

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #9 -: 16 Юли 2007, 14:39:02 »
probvaite kato smenite palneja s mlechnoiaichen krem i otgore go namajete s smetana i okrasete s iagodi ot sladko

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10
  • dove: Ами защото я няма ха ха ха :)
    11 Ноември 2015, 16:02:58
  • FATE: Хора, не мога да намеря темата за ноември :(
    11 Ноември 2015, 08:37:38

* Последното от форума

Re: Домашна пушена шунка... от mariqna44
[01 Декември 2016, 14:23:32 ]


Re: Готвене на сач? от mariqna44
[01 Декември 2016, 14:16:48 ]


Re: Игра с думи от kokochka
[01 Ноември 2016, 21:59:24 ]


готвене с мини кукър от Uzunova67
[30 Октомври 2016, 13:27:15 ]


Re: Защо винаги кекса ми става тъмен отвътре? от crazzy_ani
[24 Октомври 2016, 14:04:15 ]


Re: Игра с думи от Снежка
[21 Октомври 2016, 17:06:31 ]


Re: Да бъдем модерни от Снежка
[21 Октомври 2016, 17:05:25 ]


Re: Асоциации- продължение от Снежка
[21 Октомври 2016, 17:03:50 ]


Re: Готвене на пара от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:09:41 ]


Re: Храната на работното място от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:06:41 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:03:27 ]


Re: Спорт или диета? от stefi22
[13 Октомври 2016, 14:01:17 ]


Re: Огромен мъфин , вътре с 400 , 500 грама течен шоколад. от greyvi
[13 Октомври 2016, 12:49:25 ]


Re: Домашна пушена шунка... от greyvi
[13 Октомври 2016, 12:48:09 ]


Re: Мнения за миксер Braun M1000 от sychica
[12 Октомври 2016, 13:40:30 ]


Re: Горещо ви препоръчвам.... от sychica
[12 Октомври 2016, 13:38:12 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от samakta
[12 Октомври 2016, 09:09:45 ]


Re: Красота, създадена от човека... от samakta
[12 Октомври 2016, 09:04:44 ]


Re: Зехтин-кой е най полезен от gargina
[11 Октомври 2016, 10:15:56 ]


Re: Конвектор или климатик от gargina
[11 Октомври 2016, 10:14:56 ]