Автор Тема: Пандишпаново руло  (Прочетена 40619 пъти)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2397
Пандишпаново руло
« -: 17 Февруари 2007, 21:01:41 »
Пандишпаново руло

продукти:

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 - 3 ванилии
мармелад за намазване
орехи
пудра захар

приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.

 
Прибавя се брашното със содата и ванилиите. Разбива се добре. Изсипва се в правоъгълна намаслена тавичка. Препоръчително е на дъното й да се сложи намаслена хартия за печене.


За тавичка с тези размери, трябва да се изсипе 1/2 от тестото. Аз го изпекох наведнъж, а след това го разрязах на два блата, но в този случай има опасност да се разкъса, защото блатът е много крехък.

Пече се на 180*С в незагрята фурна.
След като е готов, блатът се обръща, още докато е горещ, върху хартия, на която е изсипана пудра захар. Веднага се намазва с мармелад и се наръсва със счукани орехи.

Още топъл, се увива на руло с помощта на хартията.


Като изстине, се нарязва на парченца.


Забележка: Тъй като блатът става доста сладък, аз слагам по - кисели мармелади - например от праскови. Предполагам, че може да се редуцира количеството захар в рецептата, но не съм пробвала.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 18006
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #1 -: 20 Февруари 2007, 22:15:08 »
Сега да си призная, че за първи път в живота си самостоятелно направих руло - до сега винаги когато съм при мама я карах тя да прави, а аз гледах ли гледах и само режех. Но заради акъла ми - че си занесох голямата квадратна тава от печката на някое село и никой не си признава сега къде е, така и не бях пробвала.
Днес обаче се уредих с една под наем от съседка и го направих  8).  И вече няма да чакам да си ида на село, че да направя руло.

Роси, голяма благодаря за подробните обяснения  - само че направих цялата доза наведнъж, защото тавата е доста голяма и сега ще си хапваме с наслада поне 2 дни  :flower:


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2397
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #2 -: 21 Февруари 2007, 08:35:52 »
Пепи, надявам се, че на тийновете рулото им е харесало.

Снежка

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 81
  • Там някъде нейде
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #3 -: 02 Март 2007, 21:49:46 »
Рулото е страхотно  ;). За първи път в живота си правя такова нещо и докато го навия и истине , вече започнах втората доза . Домочадието много го хареса и в момента от две рола има две парченца . Ако утре е останало нещо ще ви го снимам . Благодаря ти сладка хапке , впечатлих ги всички в къщи + свекито . Веднага и занесох да се похваля .  ;D
Приятелите със черти познати
не носят на ревера си емблема.

ves-nik

  • Гост
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #4 -: 26 Април 2007, 13:48:37 »
Тази рецепта е много хубава и сполучлива и аз ви предлагам да пробвате и нещо по различно.Сместа се разделя на две,като в първата се слага някакъв тъмен оцветител-кафе,канела,какао по желание.Задължително се пече първо тъмният блат,защото докато се пече другия,този се реже по дължина на три парчета,които се мажат с мармалада и се слагат едно върху друго.След като е готов другия се маже с мармалада и се обвива около тъмхите парчета или те се слагат в средата му и се обгруша с него -получава се така нареченото руло тунелче.Значи три реда тъмни обгърнати с по светлия блат.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2472
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #5 -: 26 Април 2007, 14:04:28 »
ves-nik, това е добро предложение. Отдавна правя рулото като sldka hapka, но твоя начин сега научавам. Ще бъде изпробвано...и изядено :eat:

Катето

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 27
  • специалист по всичко
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #6 -: 26 Април 2007, 16:02:13 »
Ако отгоре го намажа със сметана дали ще стане добър вариант

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2472
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #7 -: 26 Април 2007, 16:28:10 »
Ще стане и още как. Аз понякога го мажа вътре със сметана и сладко от малини върху нея. Отгоре го украсяваш както искаш. Каквото и да сложиш, винаги ще стане вкусно :P

Катето

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 27
  • специалист по всичко
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #8 -: 26 Април 2007, 20:25:06 »
Току що направих това руло по рецептата на Sladka hapka само че вместо с пудра захар отгоре го намазах със сметана.Утре като го разрежа ще го снимам и отвътре.Дано е станало хубаво.Нямам търпение :gathering:




velkov.1975

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #9 -: 16 Юли 2007, 13:39:02 »
probvaite kato smenite palneja s mlechnoiaichen krem i otgore go namajete s smetana i okrasete s iagodi ot sladko

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pep-4o: моля :)
    15 Септември 2014, 12:33:41
  • Ilieva: благодаря Пепчо
    15 Септември 2014, 10:41:40
  • teoleo: абе кофти номер се получи защото обещаваха и в петък казаха че нямало за сега
    13 Септември 2014, 18:35:36
  • pep-4o: на 15-ти де
    12 Септември 2014, 22:21:23
  • pep-4o: Тео, общежитията на другите университети отдават стаи под наем. Поскъпо е, отколкото таксите за останалите студенти, но по евтино от  хотел. Нека да върви и да пита, макар че щом на 115-ти трябав да започне - не виждам кого. Домакините им са до петък на работа
    12 Септември 2014, 22:18:14
  • teoleo: те ще го настанят в общежитие но след няколко дни Да ще видя ей сега
    12 Септември 2014, 17:40:20
  • KrokozabYl: идеята е да се съберат 2-3 състудентчета или познати и да наемат 1 квартира, като делят наем
    12 Септември 2014, 16:26:24
  • KrokozabYl: иначе виж тук http://svobodni-kvartiri.com/Kvartiri-v-Sofiya-grad727011.html
    12 Септември 2014, 16:25:59
  • KrokozabYl: ми аз нямам познати да отдават под наем стая или апартамент, но ориентира е да е около метрото или близо до студентски град - младостите
    12 Септември 2014, 16:25:53
  • teoleo: някой мобе ли да ми помогне по този въпродс
    12 Септември 2014, 14:52:41
  • teoleo: иняма къде да спи
    12 Септември 2014, 14:52:04
  • teoleo: а започват на 15 сега
    12 Септември 2014, 14:51:43
  • teoleo: синът ми е приет в НСА но за сега не могат. да предоставят общежитие защото имало някаква конференция
    12 Септември 2014, 14:50:52
  • teoleo: момичета имам голямпроблем и моля за помощ
    12 Септември 2014, 14:48:09
  • pep-4o: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,4085.msg194931.html#msg194931 ето баницата
    12 Септември 2014, 11:18:10
  • pep-4o: да не им правя реклама тук
    12 Септември 2014, 11:16:31
  • pep-4o: отговорих ти, девойче   :smile1:
    12 Септември 2014, 11:16:25
  • Ilieva: въпрос към пепчо за баницата, каква марка кори използваш?
    12 Септември 2014, 10:06:13
  • blqsak: Добро Утро!Приятна седмица,приятели!
    08 Септември 2014, 07:16:36
  • pep-4o: сега се прибрах и минах през Гълъбово - тук там изпомпват, но сее оттекла водата вече
    07 Септември 2014, 14:03:12
  • GolemDZVER: Пепи, да не Ви потопа в Стара Загора?
    06 Септември 2014, 17:46:34
  • blqsak: Честит празник на всички!
    06 Септември 2014, 11:55:33
  • GolemDZVER: Какво Ви става бе хора. Такъв празник, а няма кого да поздравим ...
    06 Септември 2014, 11:52:52
  • GolemDZVER: Честит празник на всички!
    06 Септември 2014, 11:52:20
  • blqsak: Честити ни нови дрешки!
    02 Септември 2014, 15:18:49
  • blqsak: Добре сме :)
    02 Септември 2014, 15:11:10
  • marabu: как сте?
    02 Септември 2014, 14:59:02
  • marabu: нареждам се на опашката :-)
    02 Септември 2014, 14:59:00
  • vesela: аз ли съм втория
    02 Септември 2014, 13:58:16
  • pep-4o: и не един :)
    31 Август 2014, 20:13:55

* Последното от форума

Re: Кой какви ги готви през септември от GolemDZVER
[Днес в 17:32:24]


Re: Храна за мой'те канибали от pep-4o
[Днес в 17:00:59]


Re: Храна за мой'те канибали от elidrag
[Днес в 16:52:22]


Re: Ястия от смляно месо - 2 от pep-4o
[Днес в 16:49:05]


Re: Кой какви ги готви през септември от pep-4o
[Днес в 16:46:56]


Бурито със свинско месо от pep-4o
[Днес в 16:41:01]


Re: Пляс, пляс педалите.... водно колело :) от pep-4o
[Днес в 16:38:07]


Пастет от патладжан с майонеза от pep-4o
[Днес в 16:37:02]


Re: Повдигнати ъгълчета на ламинат - защо? от KrokozabYl
[Днес в 16:33:38]


Re: Меденки от dron
[Днес в 16:20:54]


Re: Кой какви ги готви през септември от vesela
[Днес в 16:08:13]


Re: Кой какви ги готви през септември от vesela
[Днес в 16:07:12]


Re: Кой какви ги готви през септември от vesela
[Днес в 16:06:05]


Re: Кой какви ги готви през септември от vesela
[Днес в 16:04:43]


Re: Кой какви ги готви през септември от vesela
[Днес в 16:03:00]


Re: Кой какви ги готви през септември от vesela
[Днес в 16:01:41]


Re: Кой какви ги готви през септември от vesela
[Днес в 16:00:51]


Re: Кой какви ги готви през септември от vesela
[Днес в 15:58:21]


Re: Повдигнати ъгълчета на ламинат - защо? от denyo
[Днес в 15:57:09]


Re: Кой какви ги готви през септември от vesela
[Днес в 15:55:41]