Автор Тема: Пандишпаново руло  (Прочетена 41359 пъти)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2399
Пандишпаново руло
« -: 17 Февруари 2007, 21:01:41 »
Пандишпаново руло

продукти:

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 - 3 ванилии
мармелад за намазване
орехи
пудра захар

приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.

 
Прибавя се брашното със содата и ванилиите. Разбива се добре. Изсипва се в правоъгълна намаслена тавичка. Препоръчително е на дъното й да се сложи намаслена хартия за печене.


За тавичка с тези размери, трябва да се изсипе 1/2 от тестото. Аз го изпекох наведнъж, а след това го разрязах на два блата, но в този случай има опасност да се разкъса, защото блатът е много крехък.

Пече се на 180*С в незагрята фурна.
След като е готов, блатът се обръща, още докато е горещ, върху хартия, на която е изсипана пудра захар. Веднага се намазва с мармелад и се наръсва със счукани орехи.

Още топъл, се увива на руло с помощта на хартията.


Като изстине, се нарязва на парченца.


Забележка: Тъй като блатът става доста сладък, аз слагам по - кисели мармелади - например от праскови. Предполагам, че може да се редуцира количеството захар в рецептата, но не съм пробвала.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 18328
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #1 -: 20 Февруари 2007, 22:15:08 »
Сега да си призная, че за първи път в живота си самостоятелно направих руло - до сега винаги когато съм при мама я карах тя да прави, а аз гледах ли гледах и само режех. Но заради акъла ми - че си занесох голямата квадратна тава от печката на някое село и никой не си признава сега къде е, така и не бях пробвала.
Днес обаче се уредих с една под наем от съседка и го направих  8).  И вече няма да чакам да си ида на село, че да направя руло.

Роси, голяма благодаря за подробните обяснения  - само че направих цялата доза наведнъж, защото тавата е доста голяма и сега ще си хапваме с наслада поне 2 дни  :flower:


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2399
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #2 -: 21 Февруари 2007, 08:35:52 »
Пепи, надявам се, че на тийновете рулото им е харесало.

Снежка

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 84
  • Там някъде нейде
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #3 -: 02 Март 2007, 21:49:46 »
Рулото е страхотно  ;). За първи път в живота си правя такова нещо и докато го навия и истине , вече започнах втората доза . Домочадието много го хареса и в момента от две рола има две парченца . Ако утре е останало нещо ще ви го снимам . Благодаря ти сладка хапке , впечатлих ги всички в къщи + свекито . Веднага и занесох да се похваля .  ;D
Приятелите със черти познати
не носят на ревера си емблема.

ves-nik

  • Гост
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #4 -: 26 Април 2007, 13:48:37 »
Тази рецепта е много хубава и сполучлива и аз ви предлагам да пробвате и нещо по различно.Сместа се разделя на две,като в първата се слага някакъв тъмен оцветител-кафе,канела,какао по желание.Задължително се пече първо тъмният блат,защото докато се пече другия,този се реже по дължина на три парчета,които се мажат с мармалада и се слагат едно върху друго.След като е готов другия се маже с мармалада и се обвива около тъмхите парчета или те се слагат в средата му и се обгруша с него -получава се така нареченото руло тунелче.Значи три реда тъмни обгърнати с по светлия блат.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2476
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #5 -: 26 Април 2007, 14:04:28 »
ves-nik, това е добро предложение. Отдавна правя рулото като sldka hapka, но твоя начин сега научавам. Ще бъде изпробвано...и изядено :eat:

Катето

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 27
  • специалист по всичко
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #6 -: 26 Април 2007, 16:02:13 »
Ако отгоре го намажа със сметана дали ще стане добър вариант

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2476
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #7 -: 26 Април 2007, 16:28:10 »
Ще стане и още как. Аз понякога го мажа вътре със сметана и сладко от малини върху нея. Отгоре го украсяваш както искаш. Каквото и да сложиш, винаги ще стане вкусно :P

Катето

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 27
  • специалист по всичко
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #8 -: 26 Април 2007, 20:25:06 »
Току що направих това руло по рецептата на Sladka hapka само че вместо с пудра захар отгоре го намазах със сметана.Утре като го разрежа ще го снимам и отвътре.Дано е станало хубаво.Нямам търпение :gathering:




velkov.1975

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #9 -: 16 Юли 2007, 13:39:02 »
probvaite kato smenite palneja s mlechnoiaichen krem i otgore go namajete s smetana i okrasete s iagodi ot sladko

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • GolemDZVER: абе не се плаши - аз им слагам и бърбън и пак стават
    23 Ноември 2014, 18:09:41
  • pep-4o: даааа
    23 Ноември 2014, 00:41:11
  • ROSPOP: ок, ама в рецепите има и захар, увеличавам количеството ли
    23 Ноември 2014, 00:19:16
  • pep-4o: със захар де :) захарта запазва свежия червен цвят
    22 Ноември 2014, 23:59:50
  • ROSPOP: ама в темата рецептите са със селитра, как  да я заместя
    22 Ноември 2014, 23:50:49
  • pep-4o: :innocent:
    22 Ноември 2014, 23:28:55
  • pep-4o: Не слагай селитра, сложи си захар
    22 Ноември 2014, 17:52:16
  • pep-4o: Роси, търси на женския пазар и в месарските поглеждай, само там има.
    22 Ноември 2014, 17:52:10
  • ROSPOP: черва де - сбърках малко :smile1:
    22 Ноември 2014, 14:13:08
  • ROSPOP: благодаря, сега ако кажете и селитра от къде да взема..........че в аптеката не продавали, в София чера съм виждала само един път на пазара в месарски магазин
    22 Ноември 2014, 14:11:51
  • GolemDZVER: я виж тука за суджуците
    22 Ноември 2014, 11:03:26
  • GolemDZVER: тук с сайта има твърди много, Роси
    22 Ноември 2014, 10:59:48
  • ROSPOP: решихме да направим суджук  и луканка но в рецепти не ги намирам ,  къде да търся
    22 Ноември 2014, 09:06:02
  • pep-4o: Пая, явно никой тук не е правила такава лютеница. Кажи на мама да свари, с рани подправки, които е усетила там и да кара по усет
    18 Ноември 2014, 11:51:14
  • pep-4o: полезността е да се яде в суров вид, или да се извлече сока и дори, защото другото е целулоза. А всварената едав ли ще остане нещо.
    18 Ноември 2014, 11:50:51
  • paq: била много полезна, препоръчали я за сринат имунитет, иначе на туршия е много вкусна също
    17 Ноември 2014, 22:49:41
  • paq: аз търся рецепта за лютеница от земна ябълка, майка ме помоли да потърся, брат ми си купил от био магазин и тя се вдъхновила
    17 Ноември 2014, 22:48:11
  • KrokozabYl: супер! При мен лапето не понася цвекло и това си е, та я правим винаги 2 вида
    17 Ноември 2014, 16:43:00
  • pep-4o: Мерси, КРо, на салатка с червено цвекло и моркови съм я решила
    17 Ноември 2014, 16:31:58
  • pep-4o: а не, не, те картофите броят като ядат печени, камо ли друго.
    17 Ноември 2014, 16:31:46
  • KrokozabYl: иначе на Йоанка четах с печена, ма много разправия
    17 Ноември 2014, 16:06:42
  • KrokozabYl: най-мързеливия начин е настъргана сурова, може с моркови и други такива комбинации
    17 Ноември 2014, 16:06:28
  • pep-4o: ама то  у нас не е много че половинът го прави на фрешове разни, ще си направя салата и аз сега
    17 Ноември 2014, 16:02:27
  • pep-4o: накупих аз, към кило прибрах
    17 Ноември 2014, 16:02:13
  • Dyke: Някъде четох, че земните ябълки са най-полезни като е сварят като картофите.....не съм пробвала
    17 Ноември 2014, 14:33:38
  • KrokozabYl: оцет също
    17 Ноември 2014, 13:41:01
  • KrokozabYl: зависи колко чесън обичате, че половинът се улива
    17 Ноември 2014, 13:40:36
  • KrokozabYl: ми 3-4 скилидки чесън, зехтин, сол, както обикновена салата и ми харесва - пробвай
    17 Ноември 2014, 13:40:14
  • pep-4o: мооля :)
    17 Ноември 2014, 13:15:26
  • pep-4o: Колко лек, Кро? олио оцет... давай жокер, че трябва да правя тез идни
    17 Ноември 2014, 13:15:21

* Последното от форума

Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от Захарно петле
[Днес в 00:59:35]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от vesela
[Днес в 00:54:04]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от vesela
[Днес в 00:52:00]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от vesela
[Днес в 00:50:47]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от vesela
[Днес в 00:48:40]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от vesela
[Днес в 00:47:40]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от vesela
[Днес в 00:46:37]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от vesela
[Днес в 00:45:33]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от vesela
[Днес в 00:44:16]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от vesela
[Днес в 00:43:16]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от vesela
[Днес в 00:34:44]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от GolemDZVER
[23 Ноември 2014, 23:26:11 ]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от pep-4o
[23 Ноември 2014, 23:20:32 ]


Re: ЧРД, Вася! от verabel
[23 Ноември 2014, 22:43:57 ]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от mistela
[23 Ноември 2014, 22:35:50 ]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от ROSPOP
[23 Ноември 2014, 22:17:44 ]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от pep-4o
[23 Ноември 2014, 21:37:00 ]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от ilrai
[23 Ноември 2014, 21:31:05 ]


Re: Няколко рецепти от Весела (vesela) от vesela
[23 Ноември 2014, 21:26:13 ]


Re: Няколко рецепти от Весела (vesela) от vesela
[23 Ноември 2014, 20:48:53 ]