Автор Тема: Пандишпаново руло  (Прочетена 38932 пъти)

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2392
Пандишпаново руло
« -: 17 Февруари 2007, 21:01:41 »
Пандишпаново руло

продукти:

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 - 3 ванилии
мармелад за намазване
орехи
пудра захар

приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.

 
Прибавя се брашното със содата и ванилиите. Разбива се добре. Изсипва се в правоъгълна намаслена тавичка. Препоръчително е на дъното й да се сложи намаслена хартия за печене.


За тавичка с тези размери, трябва да се изсипе 1/2 от тестото. Аз го изпекох наведнъж, а след това го разрязах на два блата, но в този случай има опасност да се разкъса, защото блатът е много крехък.

Пече се на 180*С в незагрята фурна.
След като е готов, блатът се обръща, още докато е горещ, върху хартия, на която е изсипана пудра захар. Веднага се намазва с мармелад и се наръсва със счукани орехи.

Още топъл, се увива на руло с помощта на хартията.


Като изстине, се нарязва на парченца.


Забележка: Тъй като блатът става доста сладък, аз слагам по - кисели мармелади - например от праскови. Предполагам, че може да се редуцира количеството захар в рецептата, но не съм пробвала.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17114
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #1 -: 20 Февруари 2007, 22:15:08 »
Сега да си призная, че за първи път в живота си самостоятелно направих руло - до сега винаги когато съм при мама я карах тя да прави, а аз гледах ли гледах и само режех. Но заради акъла ми - че си занесох голямата квадратна тава от печката на някое село и никой не си признава сега къде е, така и не бях пробвала.
Днес обаче се уредих с една под наем от съседка и го направих  8).  И вече няма да чакам да си ида на село, че да направя руло.

Роси, голяма благодаря за подробните обяснения  - само че направих цялата доза наведнъж, защото тавата е доста голяма и сега ще си хапваме с наслада поне 2 дни  :flower:


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

sladka hapka

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2392
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #2 -: 21 Февруари 2007, 08:35:52 »
Пепи, надявам се, че на тийновете рулото им е харесало.

Снежка

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 81
  • Там някъде нейде
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #3 -: 02 Март 2007, 21:49:46 »
Рулото е страхотно  ;). За първи път в живота си правя такова нещо и докато го навия и истине , вече започнах втората доза . Домочадието много го хареса и в момента от две рола има две парченца . Ако утре е останало нещо ще ви го снимам . Благодаря ти сладка хапке , впечатлих ги всички в къщи + свекито . Веднага и занесох да се похваля .  ;D
Приятелите със черти познати
не носят на ревера си емблема.

ves-nik

  • Гост
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #4 -: 26 Април 2007, 13:48:37 »
Тази рецепта е много хубава и сполучлива и аз ви предлагам да пробвате и нещо по различно.Сместа се разделя на две,като в първата се слага някакъв тъмен оцветител-кафе,канела,какао по желание.Задължително се пече първо тъмният блат,защото докато се пече другия,този се реже по дължина на три парчета,които се мажат с мармалада и се слагат едно върху друго.След като е готов другия се маже с мармалада и се обвива около тъмхите парчета или те се слагат в средата му и се обгруша с него -получава се така нареченото руло тунелче.Значи три реда тъмни обгърнати с по светлия блат.

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2467
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #5 -: 26 Април 2007, 14:04:28 »
ves-nik, това е добро предложение. Отдавна правя рулото като sldka hapka, но твоя начин сега научавам. Ще бъде изпробвано...и изядено :eat:

Катето

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 27
  • специалист по всичко
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #6 -: 26 Април 2007, 16:02:13 »
Ако отгоре го намажа със сметана дали ще стане добър вариант

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2467
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #7 -: 26 Април 2007, 16:28:10 »
Ще стане и още как. Аз понякога го мажа вътре със сметана и сладко от малини върху нея. Отгоре го украсяваш както искаш. Каквото и да сложиш, винаги ще стане вкусно :P

Катето

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 27
  • специалист по всичко
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #8 -: 26 Април 2007, 20:25:06 »
Току що направих това руло по рецептата на Sladka hapka само че вместо с пудра захар отгоре го намазах със сметана.Утре като го разрежа ще го снимам и отвътре.Дано е станало хубаво.Нямам търпение :gathering:




velkov.1975

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Пандишпаново руло
« Отговор #9 -: 16 Юли 2007, 13:39:02 »
probvaite kato smenite palneja s mlechnoiaichen krem i otgore go namajete s smetana i okrasete s iagodi ot sladko

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • KrokozabYl: Ама от нейните козунаци и козуначени кифли по-сладки няма, колкото й да се старая!
    17 Април 2014, 09:35:47
  • KrokozabYl: Баба ми навремето, като месеше ни гонеше от кухнята до обяд ни беше забранено да влизаме и залостваше вратата.
    17 Април 2014, 09:35:26
  • Dyke: При месенето  една от тайните е постоянно високата температура в помещението - да няма течение!
    17 Април 2014, 09:30:04
  • FATE: Ще правя  ;D то явно е по-силно от мен  ;D Забелязвам, че моето тесто е някакси по-меко от това което показват по ТВ. И също от баба знам, че олиото е затопленко малко и се слага капка по-капка, а никъде не го показват така. А баба ми какви козунаци правеше...ама месеше цяла нощ...
    17 Април 2014, 08:46:09
  • Dyke: Козунаците трябва да се пекат в тавички с високи бордове, за да набухват нагоре! Слд изпичането е добре да се извадят и да се подпрат наклонен на решетка, за да не се спарят. Ако се слага яйце в средата е добре да е вече сварено, защото при печенето ще остане рохко!
    16 Април 2014, 08:30:09
  • pep-4o: Фейт, вземи рецептата на Танита или търси на Роси Уликсир със заквасена сметаната. Всички са доволни от тези козунаци няма как да не ти станат.
    15 Април 2014, 18:14:02
  • marabu: грешиш може би при избора на тавата в която печеш
    15 Април 2014, 15:57:19
  • marabu: Явно някъде грешиш
    15 Април 2014, 15:57:07
  • FATE: Зарязвам правенето на козунаци - не ми стават на конци и това ме вбесява! Вкусни са, ядем си ги, но не са на конци...ще плакна очи с вашите ...
    15 Април 2014, 09:50:46
  • кокона: А аз със свинско  ;D
    14 Април 2014, 18:16:02
  • blqsak: Всички с риба аз със козунак
    13 Април 2014, 18:45:06
  • blqsak: За празника :P ;D
    13 Април 2014, 18:44:44
  • blqsak: То с малкия не сме се прибирали.Но пък меся козунаци.
    13 Април 2014, 18:44:21
  • blqsak: днес не съм разглеждала нищо,та от къде да знам.
    13 Април 2014, 18:42:19
  • pep-4o: дори в социалното зло ФБ
    13 Април 2014, 18:34:39
  • pep-4o: то пише навсякъде, Боби
    13 Април 2014, 18:34:28
  • blqsak: Аз незнаех,че днес риба се ядш
    13 Април 2014, 18:33:57
  • pep-4o: Пък ние непостещите ще използваме деня на рибата и ще си хапнем рибка
    13 Април 2014, 18:27:51
  • pep-4o: днес по време на пост разрешава риба.
    13 Април 2014, 18:27:37
  • GolemDZVER: к~ва рибка? пържих само пъстърва, ама ... :P
    13 Април 2014, 18:20:43
  • pep-4o: сготвихте ли рибка за празника?
    13 Април 2014, 15:59:16
  • Таня Донева: Благодаря, надявам се че ще имам време да поразгледам и да ориентирам  :smile1:
    10 Април 2014, 16:23:02
  • pep-4o: Към блог или друг кулинарен сайт - не може линк. Но може да напишеш тук рецептата и да  слагаш линк към нея в отчетната тема, заедно със снимката. А ако напишеш рецептата, някой от нас ще ти добави линка  :smile1:
    09 Април 2014, 21:58:22
  • Таня Донева: По скоро линк към снимката с рецептата :)
    09 Април 2014, 19:47:28
  • Таня Донева: Искам да попитам мога ли да добавя линк към рецептата от собствения ми блог?
    09 Април 2014, 19:44:04
  • marabu: ама все си мисля, че беше 20 дни
    09 Април 2014, 17:32:14
  • marabu: или беше 2 седмици виж тук може да излъжа за дните
    09 Април 2014, 17:32:07
  • marabu: Пратките се пазят до 20 дни  в пощата преди да се върнат
    09 Април 2014, 17:31:48
  • pep-4o: ооо, значи другарчето най-вероятно не е разбрало, че има пратка
    09 Април 2014, 15:06:03
  • Dyke: пощата е отличник - на 2 пратих, на 4 е във Варна и чакааааа - опасявам се да не ми върнат пратката!
    09 Април 2014, 14:47:53

* Последното от форума

Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от vesela
[Днес в 11:27:35]


Re: Азербайджанска кухня от vesela
[Днес в 11:23:22]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от KrokozabYl
[Днес в 11:10:11]


Re: Салати - III от Aura
[Днес в 10:38:54]


Re: Кой какви ги готви през април от Aura
[Днес в 10:35:28]


Re: Азербайджанска кухня от Aura
[Днес в 10:32:21]


Re: Моята малка кулинарна шопинг мания-5 част от vesela
[Днес в 09:50:08]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от pep-4o
[Днес в 09:46:01]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от Did_ka
[Днес в 09:44:33]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от Did_ka
[Днес в 09:38:31]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от Did_ka
[Днес в 09:35:28]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от vesela
[Днес в 09:10:51]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от pep-4o
[Днес в 08:58:26]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от KrokozabYl
[Днес в 08:57:15]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от pep-4o
[Днес в 08:56:30]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от KrokozabYl
[Днес в 08:53:04]


Re: Моята малка кулинарна шопинг мания-5 част от GolemDZVER
[Днес в 08:50:49]


Re: Моята малка кулинарна шопинг мания-5 част от Aura
[Днес в 08:46:05]


Re: Моята малка кулинарна шопинг мания-5 част от KrokozabYl
[Днес в 08:39:05]


Re: Честит ден на земята! от KrokozabYl
[Днес в 08:33:54]