Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 00:04:37

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: На гости на едно македонско девойче;-) (Morena) « назад напред »
Страници: 1 ... 13 14 [15] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: На гости на едно македонско девойче;-) (Morena)  (Прочетена 214275 пъти)
« Отговор #210 -: 06 Октомври 2006, 16:27:35 »
lola
Чирак
*
Публикации: 2
старомоминското парти - като за последно беше

Ел. поща
здрасти пак става дума за рецептата на фритата с картофи и лук - моля обясни като на идиот
 4u
Активен
« Отговор #211 -: 06 Октомври 2006, 22:19:39 »
Morena
Помощник-готвач
Публикации: 460

.. първо слагаш картофи и лук ..
точно....,слагам ги в обикновена тава и пека

.... после добавяш същите картофи към яйцата ли...
точно така

.....и не разбирам - в тавичката ги запържваш ли и после във фурна
запържвам в тефал индженио с дръжката, после махам дръжката и го пъхам във фурната
Активен

MZ
« Отговор #212 -: 10 Октомври 2006, 22:45:31 »
Morena
Помощник-готвач

Банани с орехи и шоколад

3 банана
3 с.л. орехи
60 г шоколад

Бананите се разполовяват напречно и надлъжно. Издълбава се сърцевината,  намачква се и се смесва с орехите. С плънката се напълват бананите. Поливат се с разтопения шоколад. Сервират се със сладолед или разбита сметана.

източник: руски сайт

Активен

MZ
« Отговор #213 -: 10 Октомври 2006, 23:05:26 »
Morena
Помощник-готвач

Ябълков пай
Мнооооого вкусничко, мммм.... w00t

10бр.

1/2 пак. точени кори
80-100 г масло, разтопено

2 ябълки  (по-големички)
~1/2ч.ч. захар
~1/3ч.ч вода
канела на вкус

Ябълките се обелват, почистват и нарязват на малки кубчета. Задушават се със захарта и водата, докато омекнат и станат прозрачни (водата  се изпарява). Дръпва се от огъня и се подправя с канелата.
Намслява се тава.
Разрязват се корите на 2 или 3(по избор)...при мен на 3 от по широката страна. Намазва се една ивица с масло, залепва се отгоре друга, пак масло и третата. Слага се от ябълките( по 1 пълна с.л.) и се завиват на руло. Нареждат се в тавата и се пекат на 190°С около 20-25 мин. ... до зачервяване.

Измишльотих си го( пайчето) на момента и на място.

Активен

MZ
« Отговор #214 -: 11 Октомври 2006, 10:43:39 »
albena
Помощник-готвач
Публикации: 432
това съм аз

Ел. поща
 Grin Благодаря Моренка. Тъкмо се чудех какво по различно да направя с ябълки, /защото имам в изобилие/ и твоят пореден сладкиш се появи. Започвам да действам, че моите  три дни ги изтормозих с манджи направи си сам. А между другото и бананите изглеждат върха.
Активен

това съм аз
« Отговор #215 -: 11 Октомври 2006, 11:14:48 »
Morena
Помощник-готвач

Албенка, няма за какво. Дано ви харесат! bigsmile
Иначе и ние напоследък сме така с яденето.. ей снощи например бяхме на сандвичи и пайчето за десерт.  Smiley
Активен

MZ
« Отговор #216 -: 15 Октомври 2006, 15:56:36 »
Morena
Помощник-готвач

Фарфале с филе и сметана

паста тип фарфале( макаронени изделия с форма на панделка)
филе, роле, или нещо подобно(на кубчета)
заквасена сметана
бяло вино
чубрица
босилек

Всичко е на око и по вкус. Ориентировъчно обаче на пакет паста ми отива голяма кофичка сметана, 350-400г филе и о-о 100мл вино.
Сварява се пастата в подсолена вода с малко олио. Когато е готова( ако има останала вода се изцежд,... аз я запазвам, защото си доливаме от нея, когато сервирам, че ни харесва по- мокро, а иначе е сухо) се сипва виното, когато е почти изпарено огъня се намалява докрай, слага сметаната и се разбърква, подправя се, добавя се филето и отново се разбърква.

Това е...много бързо, лесно и вкусно...и непремнно с някакво винце. Smiley
Не успях да снимам, но следващия път....надявам се!
Активен

MZ
« Отговор #217 -: 25 Октомври 2006, 23:04:06 »
Morena
Помощник-готвач

Сладоледен пай "Банана сплит"

за блата:
200 г обикновени бисквити
80 г масло
50 г орехови ядки
1/2 ч. л. канела

за плънката:
1 л сметанов сладолед
200 мл течна сметана
2 банана

за дресинга:
1 консерва ананас на шайби
100 г шоколад
50 мл готварска сметана

Сладоледът се оставя да се размекне на стайна температура. Бисквитите се смилат в кухненски робот, докато станат на трохи. Добавят се канелата и смлените орехови ядки и като се разбърква непрекъснато, се налива разтопеното масло.
Готовото бисквитено тесто се разпределя във форма за кекс с отделящо се дъно, като се притиска добре с лъжица и по стената се оформя ръб. Оставя се да стегне в хладилник. След това блатът се покрива с омекналия сладолед, а отгоре се нареждат колелца банан.
Сметаната за плънката се разбива на сняг и с помощта на пош се гарнира върху бананите и сладоледа. Оставя се във фризер за 2-3 часа.
Сметаната за дресинга се загрява, в нея се начупва шоколадът и се изчаква да се разтопи, като се бърка. Ври 1-2 минути и се сваля от котлона.
Всяко парче от сладоледения пай се залива с топлия топинг. Отгоре се поставя по една шайба ананас и десертът е готов за сервиране.
                                                                                                                                                              Бон Апети

Страхотно сладоледено изкушение в тези необичайно топли дни bigsmile

* Copy of Banana split.jpg (53.57 KB, 400x300 - видяно 7065 пъти.)

* Copy of Banana spilt...jpg (45.99 KB, 400x300 - видяно 7035 пъти.)
Активен

MZ
« Отговор #218 -: 25 Октомври 2006, 23:26:19 »
zoia
Калфа
**
Публикации: 157

Ел. поща
ЕЕЕ, Моренка, тъкмо се наканих да си лягам...Сега трябва да ударя няколко лъжици със сладолед за успокоение  Embarrassed  Grin
Активен
« Отговор #219 -: 25 Октомври 2006, 23:36:51 »
Morena
Помощник-готвач

Зоя, важното е, че имаш в наличност...и да не го изядеш всичкия, та да можеш да си спретнеш пайчето bigsmile.. да ти е сладко и сладки сънища после bigsmile
Активен

MZ
« Отговор #220 -: 26 Октомври 2006, 00:05:54 »
zoia
Калфа
**

Ел. поща
Направо си го изядох  Embarrassed  Embarrassed  Embarrassed  всичкия, в комплект с последните страници на Шогун / тях ги четох/ и сега ме гризе съвестта...Ти си виновна, че ме подсети за сладоледа  Angry Утре трябва да търча с количката и бебо - да горя калории.  baby  rofl
Активен
« Отговор #221 -: 26 Октомври 2006, 00:26:23 »
Morena
Помощник-готвач

Аууу отивам да се срамувам в ъгъла Embarrassed...ама за Шогуна пу не съм виновна  exclaim.....и я цункай бебо от мен bigsmile
Активен

MZ
« Отговор #222 -: 26 Октомври 2006, 00:42:11 »
zoia
Калфа
**

Ел. поща
Айде, прощавам ти...ама да знаеш колко ми е хубаво..тишина, сладолед и книга.. идилия.. yahoo
« Последна редакция: 26 Октомври 2006, 00:43:54 от zoia » Активен
« Отговор #223 -: 26 Октомври 2006, 12:04:50 »
Morena
Помощник-готвач

bigsmileСкъпи гости, заповядайте в продължениетоwelcome
Активен

MZ
Страници: 1 ... 13 14 [15] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: На гости на едно македонско девойче;-) (Morena) « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio