Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 12:46:37

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: На гости на едно македонско девойче;-) (Morena) « назад напред »
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: На гости на едно македонско девойче;-) (Morena)  (Прочетена 214336 пъти)
Morena
Помощник-готвач
Публикации: 460

Пълнозърнести хлебчета

за 10 бр :

140 мл пр.мляко
140 мл вода
225 г пълнозърнесто брашно
225 г бяло брашно
1 1/2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
1 ч. л. с. мая
пр.мляко за намазване

Продуктите – в машината за хляб на програма Тесто.
И после взимате си готовото тесто и го поблъсквате малко в масата, след което го разделяте на десет топки, привеждате ги във форма... някаква, каквато ви кефне/ скимне и ги мятате в намазнена (с масло) тава и тогава е време за почивкаааа  yahoo .... те на топло, пък вие някъде на хладноо ...ама да не ги забравите ... около30тина минутки искат не повече ....абе, докато понадебелеят...двойно. Сега ги поразкрасявате малко ... с пр.млекце ги лустросайте с брашънце ги напудрете и печете в загрята на 220°С за 15-20 минути ... до златисто. Извадете ги на решетка да изстинат и тогава ги разделете ако има залепнали.

източник: руски сайт

Добре, че направих 15 (с половин доза), не 10... , познайте какъв хляб ще ядем днес у нас... ами утре.... влюбени сме цялото фемили в хлебчетата безвъзвратно... по-вкусно хлебче не съм яла ... честно!

* Copy of pylnozyrnesti hlebcheta.jpg (64.75 KB, 400x300 - видяно 5663 пъти.)
« Последна редакция: 08 Септември 2006, 17:35:50 от Morena » Активен

MZ
« Отговор #106 -: 10 Юли 2006, 12:29:41 »
Скарлет
Главен Готвач
Публикации: 543

Влюбих се в тези хлебчета и ще си ги направя и аз!!! wub wub wub wub
Активен
« Отговор #107 -: 10 Юли 2006, 13:23:29 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8759
с бръмбари в главата и усмивка на устата

на бас thumbup, че не можете да го загорите като мен Embarrassed

аз прекарването на Интернет в къщи изгорих само 1 тава със зеле, 1 баклава и 1 с ориз. Нищо повече. Но имам близка, която загори неръждаема тенджера с двойно дъно, и то от старите от соц.време. Тя просто е убиец-несравним
Активен

« Отговор #108 -: 10 Юли 2006, 17:25:02 »
Morena
Помощник-готвач

Но имам близка, която загори ..... Тя просто е убиец-несравним
Тихо бе Пепчо... не издвай четата... тъкмо се кефех Embarrassed blush2, че аз съм най загори тенджерата ... е не, наденицата най вече rofl bigsmile
Активен

MZ
« Отговор #109 -: 11 Юли 2006, 21:53:08 »
mimito
Чирак
*
Публикации: 14

Моренка,днес получих много  clapping от злоядите си мъже у дома Wink
Спретнах им Питаката ти и родопското вдъхновение! Облизаха си пръстите и аз също!
Много вкусно ;-)
Благодаря за рецептите!
Активен
« Отговор #110 -: 11 Юли 2006, 23:34:56 »
Morena
Помощник-готвач

Мими няма за какво, пак заповядай!
Много се радвам, и от мен clapping !
Ама къде се загуби?
Активен

MZ
« Отговор #111 -: 12 Юли 2006, 09:43:48 »
Morena
Помощник-готвач

Мус с бял шоколад и малини

за 6 порции:

150 г малини
2 с. л. портокалов ликьор
200 г бял шоколад
300 мл т. сметана (готварска, че със сладкарска+ шоколада ще стане много сладко, но пък въпрос на вкус де  Wink)
1 с. л. портокалов сок
кората на 1/2 лимон

Накиснете малините в ликьора за 15 минути.
В това време разстопете шоколада на водна баня и го охладете.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция, добавете порток. сок, ликьора от малините и лим. кора. Добавете и шоколада и накрая малините, като разбъкате внимателно, за да не ги смачкате. Сипете в малки чашки и охладете.

източник: руски сайт

* Copy of Mus s bial shokolad i malini.jpg (48.77 KB, 400x300 - видяно 6280 пъти.)
« Последна редакция: 08 Септември 2006, 17:37:28 от Morena » Активен

MZ
« Отговор #112 -: 12 Юли 2006, 09:51:10 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

ако я видя таз красота още веднъж и ще я забъркам довечера.
Ако сложим кафяв шоколад ще стане шоколадов мус, нали?
Активен

« Отговор #113 -: 12 Юли 2006, 21:42:22 »
Morena
Помощник-готвач

Ако сложим кафяв шоколад ще стане шоколадов мус, нали?
Пепчо, предполагам.
Активен

MZ
« Отговор #114 -: 12 Юли 2006, 21:59:22 »
Morena
Помощник-готвач

Чорбаджийска пърженица

1/2 кг свинско бон филе
100 г сирене
4 яйца
2 домата
2 печени червени чушки
1 краставица
1 глава червен кромид лук
10-15 печурки
50 г краве масло
50 мл бяло вино
1 ч. л. вегета
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
2-3 стръка магданоз
люти чушки по желание

От месото се отделят ципите, нарязва се на равномерни кубчета и се овкусява със солта и пипера. Запържва се до златисто в сгорещеното масло, прибавя се нарязаната на едри ленти или кубчета краставица и се разбърква. Пържи се около 5 минути, като от време на време се разбърква, и се слага нарязаният на полумесеци лук. *
Доматите се обелват на тънки лентички, така че по-късно кората да се използва за декорация. Месестата им част се нарязва наситно и се поставя при пърженицата. Залива се с виното, разбърква се и се изчаква виното да се изпари.
Прибавят се нарязаните чушки, овкусява се с вегетата, солта и пипера и силата на котлона се намалява. Пържи се още 3-4 минути, натрошава се сиренето и се разбърква.
В пърженицата се правят вдлъбнатини и в тях се слагат яйцата. Изчаква се да се забулят и се поръсва с накълцания магданоз.
Ястието се поднася на масата направо с тигана, като на всяка порция се пада по 1 яйце. По желание може да се предложат няколко люти чушлета.

Бон Апети

* Тук, малко след лука, добавих гъбите, че са ги забравили в рецептата bigsmile
Освен това намалих малко маслото и добавих и толкова олио.
Месото (при мен плешка) бях накиснала в марината от предната вечер.

Много вкусно стана! bigsmile

* Copy of chorbadjiyska pyjenica.jpg (71.33 KB, 400x300 - видяно 5676 пъти.)

* Copy of chorbadjiyska pyjenica...jpg (63.8 KB, 400x300 - видяно 5623 пъти.)
« Последна редакция: 23 Август 2006, 09:31:19 от Morena » Активен

MZ
« Отговор #115 -: 12 Юли 2006, 22:07:37 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4175

Ел. поща
Моренски,
мойто мъж кат овидя снимките, каза, че иска да му давам веднага списъкът с продуктите и да тръгвал да го изпълнява Smiley Ама по това време не знам къде ще ходи...

Утре у нас ще се яде пърженица. Мерси за пореден път за идеята.
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #116 -: 12 Юли 2006, 22:15:07 »
Morena
Помощник-готвач

Сладка, той сигурно за утре го иска.. списъка де.. за таЯ вечер съм сигурна, че си се погрижила подобаващо, както ти си можеш!
Да ви е сладко утре с пърженицата и наздраве! drinks
Пък мойто мъж, щеше да се задави... като взе да ихка и ахка....мани', мани'( с ударение на Ито)... bigsmile... така и снощи за мусчето иху аху rofl
Активен

MZ
« Отговор #117 -: 12 Юли 2006, 22:28:23 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман

е то при такава красота, как няма ихка  swoon swoon swoon swoon swoon swoon Прелест, Моренка  flower
Активен

« Отговор #118 -: 12 Юли 2006, 22:37:23 »
Morena
Помощник-готвач

Виж кой го казва bigsmile !!
Благодарско Пепчо!
Активен

MZ
« Отговор #119 -: 13 Юли 2006, 08:06:33 »
tanita
Модератор
Гурман
Публикации: 2051

WWW Ел. поща
Моренка какви са тез чудесии дето всеки ден твориш, ти умора нямаш ли, поспри се малко моля те, помисли и за другарчетата дето са на диета.
Активен

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: На гости на едно македонско девойче;-) (Morena) « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio