Автор Тема: На гости на едно македонско девойче;-) (Morena)  (Прочетена 533709 пъти)

marabu

  • Гост
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #75 -: 15 Юни 2006, 12:59:57 »

Марабу я преведи, че не вдявам нещо... нали до късно снощи писах... ;D

ППВД = подписвам се под всяка дума  :)

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #76 -: 15 Юни 2006, 14:03:46 »
 :D :D... ми не знаех..
.. тенк ю за подписа  :-* !
MZ

marabu

  • Гост
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #77 -: 15 Юни 2006, 14:15:36 »
Ами това ми е от кукинга... и там ползват ППКС аз го преведох на бг и съкратих  ;)

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #78 -: 15 Юни 2006, 14:21:07 »
ша ма скъсаш ей.... :D :D :D
MZ

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #79 -: 15 Юни 2006, 21:09:25 »
хе , виж ти кой го казва  :D... ми 02:21 да не е друго

хи :D ми аз тъкмо се приготвих да си лягам, а тук такива вкуснотии :o е, върнах се в кухнята и си доядох :P
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #80 -: 19 Юни 2006, 23:56:47 »
Trifle с малини и круши

за 8 порции

Крем:
1ч.ч. пр.мляко
2 1/2 с.л нишесте
1/4 ч.ч. захар
щипка сол
2 жълтъка
30 мл бадемов ликьор / поради липса на такова нещо у нас, ползвах коняк и няколко капки бадемова есенция

650 г конс. Круши - на парчета / заместих с консерва ананас (425г)
200 г малини
150 мл т. Сметана + 1 ½ с.л. захар (ако е сладкарска, без захарта)
1пак. Бисквити (маслени, чаени, ..абе ронливи) - натрошени / при мен на Житен дар Ванилия
8 бадемови бисквити – смлени, отделете 2с.л. за украсата

Смесете всички продукти, без ванилията и на среден огън бъркайте, докато заври и след о-о минута свалете от огъня, добавете ликьора. Охладете в хладилника поне за час.
Отцедете крушите. С 80 – 85 мл от сока им пасирайте малините, да се получи малинов сос. Разбийте сметаната със захарта. Ако желаете, отделете малко за украса.  Внимателно добавете разбитата сметана към изстудения крем.
Редите :
1.натрошените бисквити
2. малинов сос
3. парчета круши
4. смлените бисквити( бадемовите)
5. крем
......... най отгоре – крем, трохички, малинки.
 Оставете в хладилника поне за 2 часа.
Да ви е сладко !

източник: руски сайт
« Последна редакция: 08 Септември 2006, 18:31:28 от Morena »
MZ

marabu

  • Гост
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #81 -: 20 Юни 2006, 00:10:26 »
Morena :clapping: и малини  :inlove:

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #82 -: 20 Юни 2006, 00:18:07 »
Моренка :clapping:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Snejana

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 20
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #83 -: 20 Юни 2006, 16:44:17 »
Вашето "Родопско вдъхновение" е страхотно. Получи се много сполучливо и в по-голямо количество. Препоръчвам за гости. Поздравления! :thumbup:

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #84 -: 20 Юни 2006, 22:01:35 »
Благодарско момичета! :yahoo:

Вашето "Родопско вдъхновение" е страхотно. Получи се много сполучливо ...
Браво ! Радвам се, че се получило и харесало ! :)
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Бананово руло с плънка-крема сирене
« Отговор #85 -: 26 Юни 2006, 14:25:58 »
Бананово руло с плънка-крема сирене

Плънка:
340 г крема сирене, със стайна темп.
1/2 ч.ч. захар
1 яйце
3 с. л. пр. мляко

В тава (37.5 x 25 x 2.5см), сложете хартия и намазнете.
Разбийте крема сиренето и захарта до еднородна смес, добавете яйцето и млякото и хубаво разбъркайте. Разстелете сместа в тавата.
 
Загрейте ф-ната на 190°.

Блат:
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч л бакпулвер
1/4 ч л сода
4 жълтъка
1/2 ч л ванилия
1/3 ч.ч. захар
1 голям банан, намачкан на пюре (1/2 ч.ч.)
1/2 ч.ч. орехи – ситно нарязани
4 белтъка

Смесете брашното с бакпулвера и содата. С миксер разбийте жълтъците за 2 мин. като постепенно добавяте захарта и разбивате до побеляване... добавете ванилията. Добавете и банановото пюре и орехите, разбъркайте.
Разбите белтъците на сняг, но не до сухо... добавте брашното към жълт. смес, а след това и белтъците. Изсипете тестото върху сиренето и изравнете.
Печете 15-20 минути.
Посипете масата с пудра захар и внимателно обърнете и извадете блата. Махнете хартията и завийте на руло и охладете.

Глазура:
50 г крема сирене
2-3с. л. п.захар
1-2ч л пр.мляко или някакъв ликьор
2с.л. разтопен шоколад
2ч.л. т. сметана

Разбъркайте сиренето със захарта и добавете ликьора до нерядък крем.
Отделно разтопете шоколада- 2с.л. и добавете 2ч.л. сметана... сложете в хартиена фунийка и украсете.
Залете с глазурата и украсете с шоколада.

източник: руски сайт


« Последна редакция: 08 Септември 2006, 18:32:02 от Morena »
MZ

marabu

  • Гост
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #86 -: 26 Юни 2006, 14:31:17 »
Страхотна снимка  :exclaim: не се съмнявам, че е вкусно :clapping:

albena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 444
  • това съм аз
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #87 -: 26 Юни 2006, 14:52:10 »
Страхотно руло, аз правя нещо подобно но това направо е върха на сладоледа. Поздравления.
това съм аз

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Македонско девойче (Morena) - авторска тема
« Отговор #88 -: 26 Юни 2006, 15:51:03 »
Тенк ю гайс :bigsmile:  :inlove:
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Мерлуза със зеленчуци
« Отговор #89 -: 30 Юни 2006, 13:53:29 »
Мерлуза със зеленчуци

1 кг филе от мерлуза (при мен филе от треска)
1 глава лук
2 тиквички
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 домата
3 с. л. бяло вино
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. босилек
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Рибата се подрежда в намаслена тава. Лукът и тиквичките се нарязват на ивички, чушките – на кръгчета.
2. Лукът се запържва за една минута в олио. Прибавят се нарязаните тиквички и чушки. Задушават се 5 минути. Добавят се обелените и нарязани надребно домати.
3. Задушените зеленчуци се изсипват върху рибата. Добавят се предварително смесените вино, лимонов сок и подправки. Ястието се пече 30 минути в загрята фурна при температура 180 градуса.
                                                                                                                                                                                                                   Бон Апети
 

Сложих почти двойна доза от зеленчуците и добре че  :bigsmile:.... бялото винце....хмм.. ми почти е задължително да ви кажа :drinks:
Страхотна вкусотийка и много лекичко... :thumbup:


MZ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Къде да продам колата от mariqna44
[Днес в 08:34:36]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]


Re: Кола втора употреба от mariqna44
[25 Ноември 2019, 19:45:43 ]


Кола втора употреба от jeneta
[25 Ноември 2019, 16:25:18 ]


Re: Монитор? от mariqna44
[24 Ноември 2019, 16:43:12 ]


Re: За банята от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 15:23:24 ]


Монитор? от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 14:20:39 ]


За банята от mariqna44
[24 Ноември 2019, 13:09:14 ]


Re: Фризер от jeneta
[19 Ноември 2019, 19:25:54 ]