Автор Тема: За FlyLady и еманципацията  (Прочетена 17380 пъти)

bordovsky

 • динозавър
 • Шеф - диригент
 • Гурман
 • *****
 • Публикации: 5415
За FlyLady и еманципацията
« -: 28 Януари 2007, 12:04:59 »

         Здравейте всички усърдни, трудолюбиви и амбициозни домакини. Искам да кажа няколко думи за темата тук, а именно "FlyLady". Чудесна идея,чудесен пример за всяка домакиня, за всяка "кралица".Има само едно обстоятелство, което ме смущава: къде в тази схема се вписва "негово величество",обичаната половинка и "техни височества" - потомството. Говоря за прилагане на схемата в едно нормално семейство. Традиционното семейство: мъжът се труди и "изхранва" семейството, жената е домакиня и отглежда потомството е вече останала назад в миналото. В днешното семейство двамата партньори са УЖ равнопоставени, и двамата се трудят за да скалъпят семейния бюджет. Дотук добре,а след това: - за мъжа следва заслужена почивка, храна, чисти дрехи и телевизия, а за жената - необходимоста да се превърне в FlyLady - аз го превеждам ЛЕТЯЩА МАГЬОСНИЦА. Резултата е едно "чудесно" еманципирано семейство, но само за "негово величество".

  Идеята ми е да направим някаква програма FlyFamily, където всичките тези хубави нвща да са разпределени между всички участници в семейството. Мразя израза "той много ми помага в къщи", че за каква помощ става дума,като домакинските задължения трябва да са ОБЩИ.  Делението на мъжка и женска работи не е вече актуално,трябва синхрон и взаимопомощ. Опитайте да споделите програмата FlyLady с половинката си и децата си и тогава наистина ще стане чудесно. Колко бързо и лесно е да пиготвим храната двама, да отсервираме всички, да почистим всички.....така за цялата домакинска работа.С опасения моите колеги, мъжете, да ме понамразят малко оставам фен на една програма FlyFamily. :rofl: :whistling:

stanislay

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 1
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #1 -: 18 Февруари 2007, 01:25:25 »
АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА С ГОРЕНАПИСАНОТО.ПРЕДИ ГОДИНА РОДИХ ВТОРОТО СИ ДЕТЕ (ПЪРВОТО Е НА 13Г) И ЗАГУБИХ СВОБОДАТА СИ.ПОТЪНАХ В МРЪСНИ ЧИНИИ, ДРЕХИ ЗА ГЛАДЕНЕ, БИБЕРОНИ И ПАМПЕРСИ.А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ТРЯБВАШЕ ДА ГОТВЯ НА ДВАМА МНОГО ПРЕТЕНЦИОЗНИ МЪЖЕ,КОИТО НИКОГА НЕ БЯХА НА ЕДНО МНЕНИЕ КАКВО ИСКАТ ДА СГОТВЯ.НО КАТО СТИГНИШ ДЪНОТО, ОТСКАЧАШ НАГОРЕ. ВЗЕХ СЕ В РЪЦЕ И СТАНАХ ДОМАШЕН ДИКТАТОР . РАЗПРЕДЕЛИЛА СЪМ ЗАДАЧИТЕ НА ВСЕКИ И СЛЕДЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО. КОГАТО ПИТАМ КАКВО ДА СГОТВЯ И ИМА 2 РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ, ГОТВЯ КАКВОТО ТЕ МРАЗЯТ.ИМАМ И ДРУГИ ХИТРИНКИ. НО СЕГА ИМАМ ВРЕМЕ ЗА ПОЧТИ ВСИЧКО. ОРГАНИЗАЦИЯТА Е МНОГО ВАЖНА И ДА ИМА СЪПРИЧАСТНОСТ В СЕМЕЙСТВОТО. :angel:

petty

 • Гурман
 • *****
 • Публикации: 1259
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #2 -: 11 Юни 2007, 13:56:12 »
Тази тема ми е много болна на мен. Все още такава е представата у нас, че домакинската работа е предимно задължение на жената. И мъжът ми не прави изключение. Често се случва - той се прибира преди мен от работа, засяда пред компютъра и чака аз да се прибера, да донеса продукти, да наготвя и да го нахраня. Иначе се сърди. А истината е, че ако му напиша как се готви някое ястие, се справя чудесно и сам. Но това са редки случаи - повечето пъти аз съм длъжна да бъда готвачката, чистачката, гладачката и т.н. Научих го поне след вечеря да мие чиниите, макар понякога да се сърди... :(

Elka

 • Калфа
 • **
 • Публикации: 159
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #3 -: 11 Юни 2007, 14:39:59 »
Отворили сте една прекрасна тема, поздрави за bordovsky! Аз още нямам подобни проблеми, защото не съм впримчена в оковите на брака, но една приятелка на скоро ми довери, че съпругът и помага в къщи, но мрази това да се огласява. Докато за нея тази помощ е повод за радост и гордост, то за него е истински срам, ако някой негов приятел разбере. Та според мен целия проблем с разпределиенето на задълженията у дома произлиза от народопсихологията ни. Ако се замислите ще видите, че открай време жената понася по-голяма част от ежедневната работа:грижи се за деца, мъж, родители, прехрана, ходи по ниви,пере, гледа добитък и т.н. Днес голяма част от това ни е спестено, но за сметка на това, работим на равно с мъжете,  водим своите битки на работа, и продължаваме да го правим вкъщи.
И просто си мисля,че ако вие, майките и бащите на едни бъдещи мъже, не ги научите че "жена" не означава "робиня", а равнопоставено човешко същество, то надежда няма, дори и да се измислят хиляди програми за организиране!
Желая ви успех!!!!! :thumbup:

bozgounova

 • Калфа
 • **
 • Публикации: 135
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #4 -: 11 Ноември 2007, 16:22:29 »
много хаплива темичка....аз си мислех,че тази порода мъжка вече е на изчезване!дали защото родителите ми НИКОГА не са спорили кой да сготви,кой да измие чиниите,да простре или изглади.баща ми не позволява майка ми да мие чиниите вечер ,не и позволява да готви след като е била на работа и да сервира...освен това повечето млади мъже около нас,в приятелските ни семейства са достатъчно разумни ,за да не се правят на пещерни създания.вярно е ,че ако един мъж не е научен да участва наравно ,то жената е тази ,която ще си извоюва равноправие и в домакинството,тъжното е ,че всичко това става с цената на безкрайни скандали и разправиии :'(

toni_ton4o

 • Главен Готвач
 • ****
 • Публикации: 746
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #5 -: 11 Ноември 2007, 19:17:20 »
 :girl_witch: Много мои приятелки са в къщи FlyLady, но аз съм щастливка защото когато мъжа ми си е в къщи се справя с всичко,даже някой път му омръзва и казва че остава и да роди и вече ще е ЖЕНА! Но старото патриархално възпитание е направило така с мъжете /моя свекър му казва -ти да не пикаеш клекнал че вършиш женски работи?/,а в днешно време май ние майките сме виновни.Имам син на 15г.и като беше малък се включваше в домакинсвото ,а сега само си оправя неговата стая и казва че когато нещо му се прияло и няма кой да му сготви - "ще прочета в нета и ще си го направя"и няма желание засега но дано да се промени  :smile1:

cooklady

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 2
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #6 -: 11 Ноември 2007, 21:58:40 »
Здравейте, мили дами! Аз влизам тук за първи път.Темата ми е интересна и имам какво да ви споделя и си мисля, че  ако го прочетете, донякъде ще се успокоите, че има по-тежки случаи  от вас  :wacko2: Но за всяко нещо има изход и надежда да се подобри. Ето  как стана при мен!
Аз съм майка на 5 деца и понякога у нас е истински хаос - навсякъде  чорапи, дрехи, играчки, учебници и какво ли още не ......за каквото не сте се сетили, само това няма и то на всевъзможни места! Признавам си, че ми е трудно да се справям с домакинството,но пък от друга страна съпругът ми се е погрижил да ме улесни максимално , като ми е купил какви ли не уреди и така ми е спестена голяма част от някои неща,които иначе отнемат много  време, усилия и нерви.Готвя като за казарма, пера задължително по 2 перални на ден, защото едно от децата ми страда от нощно напикаване,има по 2-3 торби с отпадъци  в края на всеки ден......и след прането - много,много дрехи за нагъване и разпределяне по стаи и гардероби.Да не говорим, че 4 от децата са ученици.....Искам да ви кажа, че като се оженихме,мъжът ми не пипваше нищо у дома, защото майка му така го беше научила. Но аз не оставих нещата така и му връчих куп от домакинската работа - боклука, прахосмукачката,събирането на прането,приготвяне на част от храната (салати,слагане на чиниите, хляба, прибори....) Отначало ми се стори ненормално,но като започнах да му отказвам в спалнята под предтекста, че съм много изморена, постепенно сам прояви инициатива да помага и с времето така си свикна, че сега не дава никой друг да прави салата - това е негов ритуал  :P
Сега ,след 13 год. брак сме  в позиция, че майка ми постовнно ми мърмори, че мойе да има тук-там разхвърлено и че трябало да не си лягам, докато не ушетам - а мъжът ми и казва : "азне искам йена ми да се чувства като робиня, а и искамда си лъагаме заедно, а не да шета по 2 часа след мен. Искам да е бодра и отпочинала, а на който не му харесва у нас ,да не исва!!! "
И нещата се обърнаха в моя полза до такава степен, че сега той самият учи  и подканва децата да се включват във всичко и да си шетат сами стаите.Дори ми е забранил аз да им ги оправям.Ходим всички на двора , той реже дървата, аз ги прехвърлям настрани, а децата ги събират в кофи и ги подреждат в мазето- всеки е ангажиран с работа. Аз на моето семейство съм заявила, че робинята Изаура - тоест аз, е в отпуск пожизнено и нямам никакво намерение да им слугувам, така , че ако някой има претенции за нещо, си запрята ръкавите и го прави.Е, понеже още са малки - на 3,5 г.,7г, 8г,11г. и 12,5 г., все мрънкат и гледат да  минат "метър" , но баща им е този, който ги вкарва обратно в релсите.Така, че, мили дами, възпитавайте уприто не само децата, но и съпрузите си, защото може майките им да не са го сторили,а  и  няма защо да им се сърдите, защото когато вие самите ги научите как и каво да правят у дома, ще сте най-доволни, защото ще го правят точно както на вас ви харвсва! Не се  отказвайте!!! Само така ще имате нужното време на една жена за себе си и ще сте щастливи и доволни, каквато съм аз! :spruce_up:

eli4ka

 • Гурман
 • *****
 • Публикации: 1737
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #7 -: 12 Ноември 2007, 10:50:44 »
cooklady ,ти си героиня и аз искрено ти се възхищавам.И не само заради реда,който си създала,а затова че си родила пет :exclaim: деца. :thumbup:
Колкото до домакинските задължения те са ми болна тема.С моите трима мъже в къщи трябва цял взвод слугини,за да има ред.Опитвам се да им намирам работа,но те винаги гледат да се измъкнат.Мъжа ми вечер след работа ми помага,за да стане по-бързо вечерята,но той е възпитан,че домакинските задължения са работа на жената и ми беше много трудно през годините да го убедя,че не съм робот.Свекър ми и до ден днешен не пипа нищо в къщи,всичко му се подава в ръцете,вкючително свекърва ми му купува и цигарите.Така,че мнението насаждано поколения така е пуснало корени,че мъж който помага в къщи изглежда смешен в очите на околните.Не мога да се похваля с особен успех в това начинание при възпитанието на синовете ми.Опитвам се да ги науча да помагат,но освен елементарни дом.умения нямат желание за нищо друго.Убедих се,че личния пример е много важен,а щом баща им и дядо им не се занимават с тези неща,значи мама и баба могат сами.Ами това е - горките ми бъдещи снахи.

bozgounova

 • Калфа
 • **
 • Публикации: 135
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #8 -: 14 Ноември 2007, 20:52:35 »
нали си спомняте приказката ,че не е луд този,който яде баницата ,а този ,който му я дава-ще ходя да му купувам цигари ,ама друг път >:( >:(не стига,че ми умирисва атмосферата ,ами и аз да му осигурявам дрогата :P
за всичко сами сме си виновни-ако помагат-браво на нас,ако не помагат-къде сме бляли толкова години,че не ги научихме 
cooklady ,искрените ми адмирации към теб, и цялото ти семейство-ти си моята сбъдната мечта,жела ви много здраве ,разбирателство и любов!!! :flower: :flower: :flower:

mimi75

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 3
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #9 -: 14 Ноември 2007, 23:21:59 »
нали си спомняте приказката ,че не е луд този,който яде баницата ,а този ,който му я дава-ще ходя да му купувам цигари ,ама друг път  не стига,че ми умирисва атмосферата ,ами и аз да му осигурявам дрогата
за всичко сами сме си виновни-ако помагат-браво на нас,ако не помагат-къде сме бляли толкова години,че не ги научихме   :clapping:
 и аз така мисля :smile1:

bozgounova

 • Калфа
 • **
 • Публикации: 135
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #10 -: 26 Ноември 2007, 21:10:52 »
искам да се похваля!!!!
синът ми е на 4 години,днес като се прибрахме от детската градина имах много дрехи за простиране,през деня се бях занимавала с доста горещи точки в къщи и не ми остана време да простра прането,та...на въпроса....помолих го да простре дрехите и той го направи!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
аз му занесох сушлнята в стаята и той примъкна панера с дрехите и ги е обесил на него-не е перфектно ,но е нещо,което не съм направила аз-мисля си ,че ако успея да го направя съпричастен на моята работа,някой ден някоя жена ще бъде щастлива с него!

ladydream

 • Чирак
 • *
 • Публикации: 4
Моите тревоги и надежди
« Отговор #11 -: 30 Декември 2007, 01:47:09 »
Усмвивки и наздравици от Варна! Поздравления от сърце на всички, които са почнали да "влизат в час" и имат хъс да продължават да го правят. Аз съм много нова:-)) тук, но имам над 10 годишен странен опит в експеримента, наречен брак, в резултат на който са двамата ни талибани на 3 и 10г.Харесвам и исках темпераментни бунтарчета, вместо флегматичти и лишени от любопитство хлапета, но познайте какво ми струва този лукс...Имат навик да искат "мазана фалиийка с горчица" през нощта, разливат, трошат играчки, всичко е мармалад...Работя до късно, на отговорна длъжност съм и организацията ми е болна тема-обичам реда, планирам, уточнявам приоритетите, но няма голям ефект. В чистенето рядко срещам разбиране-половинката често готви, чисти, гледа хулите и т.н., свекито и маман също помагат, когато могат, но аз продължавам да се лутам между постоянните си интереси-рисуване на камъни, писане на стихове, четене, духовни занимания, фотография, журналистика, музика, социални ангажименти...Вечно съм обект на подигравки, ужасно трудно ми едва науча малките на навици, макар че измислям какви ли не мотивиращи неща, уви...А и се опитвам да остава време за разговори, споделяне на впечатления, игри...Не знам как са се оправяли на времето с по 5-10деца?При нас всичко е на музи-или тази на мързела и саботажа, или тази на маниакалността-ако се скараме-чистим до 3-4 през нощтта и не си говорим, но колкото по-често-по-добре-ефекта е поразителен, неузнавеми стаи и т.н., въпреки липсата на удобства. Но може ли само това да действа...Разчитам тая система да ми помогне, както и вашата подкрепа и споделен опит. Болно ми е всеки път да слушам как не ставам за нищо и как се иронизира труда ми-"голяма работа, то един път си се сетила да свършиш нещо.." Изпадали ли сте в подобни ситуации? Каквото правя, го правя изрядно, но лесно се поддавам на умората, хроничните болежки и нямам мотивация понякога и аз самата...Надявам се да има лек:)))
sweet child in time

marabu

 • Гост
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #12 -: 30 Декември 2007, 13:28:18 »
ladydream това което прочетох, донякъде според мен първо и ти трябва малко да се промениш - филии посред нощ? Е нали знаете приказката : не е виновен този, който яде баницата .. и аз срещам затруднения в отглеждането на 2 деца (момче на 6 г и момиче на 3 г), но все пак имаме някакви основни правила (може би за някой ще се сторят строги - да не чете тогава) : на масата се сяда да се вечера между 18:30 - 19:00 задължително се измиват ръцете.. казва се ЗАДЪЛЖИТЕЛНО добър апетит .. който не иска да яде не яде.. но не получава ядене до следващото хранене (изключения се правят само ако са болни)  - вярно е, че мойте деца са доста разглезени заради разнообразните менюта вкъщи, но въпреки това при съставянето на меню за седмицата ги питам и тях (примерно за днес си поискаха супа топчета - но не че са поръчали за 30.12 .. ами общо казано като си говорихме на кой какво му се яде докато са вкъщи) ...за ядене това е.. И  също им се купуват шоколади, солети, чипсове - но не всеки ден (имаме обичай в петък вечер да правиме кино вечер с детски филмчета, защото от понеделник до петък вкъщи съм забранила детски филмчета.. може в петък вечер 1 и през събота и неделя по две)..
та петък вечер се ядат на корем пуканки солети шоколади...

Десерт в нашето семейство доста често означава ябълки и др.плодове.. или кисело мляко не детско.. не шоколодави кремчета, а кисело мляко .. разбира се в събота и неделя се правят изключения палачинки.. мъфини.. кексчета.. и т.н

Чистене - аз живея с две деца, съпруг и куче.. повечето домашна работа се пада на мен разбира се, но въпреки това си имаме и прости правила - след вечеря масата се почиства от децата, както преди това те и я подреждат (салфетки вилици, чаши) - задължително и двамата участват в това..
Същото се отнася за стаята им - подреждането е от тях (те са разхвълили те ще подредят) - аз подреждам 1 път в месеца - за да измия пода под кашоните и прах да забърша ако има.. в леглата си имат играчки - там също сами си ги подреждат кои и как да стоят ..

Мръсни дрехи вечер (когато ги мия) се оставят в коша за пране (имам плетен кош) - е понякога разбира се и се забравят пред банята  :smile1:... Имат си чаовник в банята за миенето на зъби - баткото сега помага на сестра си да се учи да мие 3 минути зъбите, да ги жабурка и да плюе водата.

Игрите - въпреки, че обичам да играя с децата си рядко намирам време - лятото сме навън и те играят с други деца.. зимата, ако сме вкъщи винаги имам работа, но все пак гледам да намеря време да рисувам с Гого .. с Ани да облечем куклите, а често им давам брашно, сух боб.. сух ориз.. и ги слагам в кухнята да си готвят ..
Излизането навън и ходенето и прибирането от детската градина  - знаете всички, че децата обожават да влачат цялата си покъщнина където и да било (поне мойте да така) - но това после излиза през носа на родителите - затова при мен има просто правило : какво си взимаш ти ще си го носиш - ако се откажеш по пътя то си остава там ..затова мойте деца се научиха да взимат малко неща навън и да се учат да игрят с другите деца или пък, ако са двамата само се учат да играят с подръчни средства намерени в парка или другаде (пръчки, трева, кал, локви) - изключения правят : Колички на бебета.. Колелетата .. Тротинетки .. (нося си разбира се аз ..макар че Гого вече носи на Ани нещата тъй като е голям мъж) .

Детската градина : разрешавам на децата си да взимат по 1 играчка там, понякога 2, но не повече - не давам и да си взимат оттам играчките коиот са на дет градина или на някое друго дете ... същото важи за носенето на нещата (те си имат и двамата раници и всеки си слага в понеделник нещата пижамата.. пантофите.. раницата се оставя там до петък )

Спането и лягането вечер : мойте деца си лягат зимата 21:00, а лятото 21:30 (пак изключения правят ваканциите и дните на грип и т.н) - задължително си прибират нещата - това започва към 20:30 се подсещат, че скоро трябва да си лягат .. мият си зъбите... подмивам ги аз (между другото за да няма сръдни .. сме разделили дните пон.ср.петък - за Гого, втр.чет.събот. за Ани - кой пръв ще  се мие ..неделя е голяма баня за двамата атова и не се карат  :smile1:)
след обличането на пижами -задължително четене на приказка (никакво Сънчо по канал 1 не може да ви замени четенето на приказката - колко и да сте уморен(а) това е време което отделяте за децата си - едно време четох приказките на дисней... но за съжаление имат само красиви картинки и нищо повече.. приказките са пресъздадени в кратък вариант... и  в повечето случаи доста различна гледна точка от оригинала..
Затова преди 1 година прегледах библиотеката ни вкъщи открих много класически приказки (които сега бих казала, че ги тълкувам по друг начин и примерно Андерсън е доста жесток според мен... или Пинокио е просто ужас в някои отношение.. но все пак като бях дете ги харесах ..затова не зачитам моето мнение )
ние дори тук имаме тема за Приказките  :smile1:
Чета по 1 глава (макар има приказките на които главите са достаааааа дълги тогава ги разделям на две) - след което децата ми си лягат по леглата и имат Плейер с СД - и пак тук има 3 дни за Гого и  3 дни за Ани в които си избрат : музика, приказка...да слушат докато заспят .. (изключение прави ссънят на обяд тогава задължително има се пуска Класическа музика за заспиване )

станаа май доста дълго  ... спирам, че ще стана досадна  :smile1: (a и съм доста се отдалечавам от идеалната майка (съпруга) или Флайлейди  :smile1:)
« Последна редакция: 30 Декември 2007, 13:50:06 от marabu »

bordovsky

 • динозавър
 • Шеф - диригент
 • Гурман
 • *****
 • Публикации: 5415
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #13 -: 30 Декември 2007, 13:51:03 »
Юлия, адмирации  :thumbup: 
(отдавна съм мераклия да седна до адаша Гого и да слушам приказка, вдетинявам ли се, що ли?  :P)

marabu

 • Гост
Re: За FlyLady и еманципацията
« Отговор #14 -: 30 Декември 2007, 14:37:23 »
Благодаря Жоро   :smile1:

Горното мнение отразява моето ежедневие, разбира се има изключения и не си мислете, че децата ми са идеални и винаги спазват тези правила - аз също не съм идеална, а дори не искам да бъда - но въпреки всичко се опитвам да се придържам именно към този начин на живот и възпитанието на деца ми..

Аз всеки ден се сблъсквам с нови ситуации .. нови реплики и всеки ден научвам нещо ново по темата : как да си възпитаем децата.. доста често се допитвам до Пепи  :-* нейният опит при децата е по голям, също се така в чата с други момичета, а и с Жоро  :smile1: понякога дискусираме темата : Деца... всеки си споделя опита при дадена ситуация.. и т.н....затова сме тук да си споделяме мислите и опита.

Жоро добре дошъл си на литературното чтенение между 20:30 и 21:00 всяка вечер  :smile1: 


* Търсене* Говорилня

Refresh History
 • pavlety: Париж
  11 Февруари 2018, 12:16:00
 • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
  18 Ноември 2017, 16:32:42
 • vladofidera: Здравейте
  18 Ноември 2017, 16:31:10
 • MilkaA40: MilkaA40
  06 Август 2017, 01:51:27
 • pavlova321: люти чушки
  01 Август 2017, 18:42:54
 • valet: Пилаф ориз с фиде
  06 Юли 2017, 15:19:48
 • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
  03 Юни 2017, 19:05:27
 • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
  26 Ноември 2016, 16:40:11
 • fanita: пост
  14 Ноември 2016, 18:55:13
 • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
  28 Октомври 2016, 13:24:08
 • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
  26 Октомври 2016, 17:54:17
 • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
  26 Октомври 2016, 10:24:12
 • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
  26 Октомври 2016, 10:21:28
 • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
  24 Октомври 2016, 11:49:51
 • val_di16: джолан
  21 Октомври 2016, 15:58:22
 • galka56: тиквеник
  13 Октомври 2016, 18:26:18
 • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
  07 Март 2016, 12:58:38
 • boriana _grigorova: Здравейте
  07 Март 2016, 12:56:47
 • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
  07 Март 2016, 06:16:00
 • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
  20 Февруари 2016, 21:21:47
 • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
  01 Януари 2016, 12:26:48
 • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
  30 Декември 2015, 18:14:59
 • stplam: Хляб
  26 Декември 2015, 15:52:26
 • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
  13 Декември 2015, 11:48:46
 • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
  11 Декември 2015, 12:39:22
 • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
  07 Декември 2015, 19:23:47
 • Valentina Petrova: май сайта умря
  05 Декември 2015, 00:01:32
 • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
  30 Ноември 2015, 10:55:12
 • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
  30 Ноември 2015, 09:47:43
 • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
  28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Ъглов диван? от mariqna44
[15 Юли 2018, 16:24:41 ]


Ъглов диван? от beauty
[14 Юли 2018, 15:21:01 ]


Re: Как прогонвате комарите? от beauty
[21 Юни 2018, 11:29:40 ]


Как прогонвате комарите? от jeneta
[20 Юни 2018, 13:46:16 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от georgieva88
[15 Юни 2018, 10:41:02 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от georgieva88
[15 Юни 2018, 10:40:02 ]


Re: Идеи за пролетни обувки от georgieva88
[15 Юни 2018, 10:36:44 ]


Как се справяте с мухъла? от radkaa
[01 Май 2018, 20:32:34 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от radkaa
[01 Май 2018, 20:30:03 ]


Машина за фреш? от radkaa
[01 Май 2018, 20:25:26 ]


Re: Пари за нов фризер от mariqna44
[29 Април 2018, 17:21:14 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от jeneta
[29 Април 2018, 16:13:38 ]


Re: Шевна машина? от jeneta
[29 Април 2018, 14:51:23 ]


Re: Идеи за пролетни обувки от cvetozara123
[29 Април 2018, 14:45:09 ]


Re: Стая за момче? от mariqna44
[29 Април 2018, 12:02:04 ]


Re: Рецепти за риба от jeneta
[29 Април 2018, 11:54:24 ]


Re: Флашки на герои от SW? от mariqna44
[29 Април 2018, 11:15:04 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от jeneta
[29 Април 2018, 10:56:05 ]


Re: Флашки на герои от SW? от jeneta
[28 Април 2018, 22:54:33 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от mariqna44
[28 Април 2018, 22:36:18 ]