Автор Тема: На маса с Tandoori  (Прочетена 139299 пъти)

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Агнешко с бренди "Слънчоглед"
« Отговор #45 -: 16 Март 2007, 21:20:19 »
Чушките, които ползвам аз не са лютиви, казват се точно банана пепърс, бели са на цвят, мариновани в буркан. 50 гр са около половин кафяна чашка.  :)


Благодаря за отговора.Купувала съм сурови ,не мариновани и бяха лютиви затова попитах. :)
« Последна редакция: 16 Март 2007, 21:21:42 от pep-4o »
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Re: На маса с Tandoori
« Отговор #46 -: 19 Март 2007, 00:06:00 »
Tandoori, крилцата изглеждат страхотни. Мъжът ми ги обожава, така че ще ги приготвя по твоята рецепта още утре.

Надявам се да му харесат  :)

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Re: Агнешко с бренди "Слънчоглед"
« Отговор #47 -: 19 Март 2007, 00:10:37 »
Благодаря за отговора.Купувала съм сурови ,не мариновани и бяха лютиви затова попитах. :)

Извини ме още веднъж, че се забавих с отговора!
Непременно ще поправя в рецептата, че са сладки мариновани, аз не съм виждала сурови и за това нямах идея, че се продават. Извинявам се много, надявам се да не се е развалило ястието ти? :(

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: На маса с Tandoori
« Отговор #48 -: 19 Март 2007, 00:34:29 »
Аз не съм го пробвала още. :blush:
Веднъж вместо кубанела бях взела банана перърс за това знам ,че са лютиви. :)
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Re: На маса с Tandoori
« Отговор #49 -: 19 Март 2007, 05:31:45 »
Петя, със сигурност има сладки, търси ги като  sweet banana peppers, аз ги дажам на малкия, сигурна съм, че тези не са люти :-)

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2066
  • Еми
Re: На маса с Tandoori
« Отговор #50 -: 19 Март 2007, 23:33:09 »
Tandoori, крилцата изглеждат страхотни. Мъжът ми ги обожава, така че ще ги приготвя по твоята рецепта още утре.

Надявам се да му харесат  :)

Tandoori, направо " избих рибата" с крилцата. Както им се беше заканил мъжът ми, така едва успя да ги пробва и на вратата ни се появиха неочаквани гости. Изядоха му всичките крилца. Всички бяха във възторг. Благодаря за рецептата.

 

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Re: На маса с Tandoori
« Отговор #51 -: 20 Март 2007, 00:34:13 »
Моля, няма защо! ;D

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Зелени пиперки с доматен сос
« Отговор #52 -: 18 Април 2007, 03:13:39 »
Продукти:
за соса
домати(консерва)
доматено пюре
лук
чесън 6-7 скилиди
100 мл бира
босилек
5 маслини
лют червен пипер
ипка сол
щипка захар

За пипера
зелен пипер
брашно( пшенично)
брашно(царевично)
галета
орехи
сол


Приготовление:
Пипера се изпържва с кожите в сгорещено олио ( под капак, за да не се изпръскате!), като забележете не е почистен от дръжките, за да запази соса си вътре. След като го изпържите обелвате кожата( може и да не белите, зависи какъв сорт е пипера) и овалвате в сместа от сухи галета, брашно, ситно смлени орехи, сол. Нареждате в намазнена тавичка и печете на силна фурна.

ДОматите се смесват с доматеното пюре и се слагат на топъл котлон. Постепенно се завира соса, като прибавяте суров лук на тънки шайби и суров чесън на тънки шайби. ДОбавяте бирата, маслините, подправките и варите на слаб огън. Да подчертая, че ние предпочитаме зеленчуците да ни хрупат, затова слагам сурови зеленчуците в доматения сос, ако не обичате така може първо да запържите лука и чесъна и тогава да ги добавите в доматите. Ако не обичате маслини, заменете ги със сос Табаско и пропуснете лютия червен пипер.

Поднася се топло.

Съжалявам, че не можах да го снимам на порции, но в момента е в печката, а народа е толкова гладен, че не знам дали ще имам време :-)


« Последна редакция: 18 Април 2007, 07:54:44 от pep-4o »

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3728
Re: На маса с Tandoori
« Отговор #53 -: 18 Април 2007, 06:46:53 »
Tandoori, моля те обясни каква роля игряе царевичното брашно, скоето поръсваш отгоре кремвиршките. :innocent:

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Re: На маса с Tandoori
« Отговор #54 -: 18 Април 2007, 20:23:09 »
Tandoori, моля те обясни каква роля игряе царевичното брашно, скоето поръсваш отгоре кремвиршките. :innocent:

Когато се препече брашното става хрупкаво и лично на нас много ни харесва. По същия начин ръся и на милинки. Няма някаква друга роля, освен да е по-вкусно :-)

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Re: На маса с Tandoori
« Отговор #55 -: 26 Ноември 2007, 05:45:32 »
От доста отдавна не съм писала, за което се извинявам, но надявам се да ви компенсирам с една рецептичка за турски бюрек :-)

Днес се захванах с този невъзможен проект - да направя инструкции стъпка по стъпка, отне ми адски много време, защото и на английски и на БГ пускам инструкциите, ако искате да видите снимките стъпка по стъпка, тук:
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2007/11/handmade-phyllo-dough-turkish-burek.html



Ето и самата рецептата на български:

Веме за потготовка:
1ч 30 мин, но имайте предвид, че 30 мин от тях са за тестото да си почине.

Време за печене-  40 мин.

За тестото
8 ч.ч( 200 гр всяка) пресято брашно
100 гр разтопено масло
 1 яйце
1 ч.л сол
2 ч.ч гореща вода

За плънката-
100 гр разтопено малко
2 ч.ч натрошено сирене

За заливката
3 яйца
4 ч.л кисело мляко
шипка сода за хляб

Изсипете 7 чаши брашно в голяма тава и правите кладенче. В средата сложете водата, яйцето,солта и маслото.
Месете тестото, докато измесите всичките 7 чаши брашно. Разделете тестото на 5 топки и оставете да си почине 30 мин. Преди това поръсете с малко брашно всяка топка, за да не изсъхне.
 
Смесете продуктите за заливката - яйца, кисело мляко, сода за хляб и оставете настрана.

Използвайте останалата една чаша брашно за поръсване отгоре и отдолу на листите, които разточвате. Листите трябва да са колкото е възможно по-тънки, защото при печенето ще станат по-дебели.
Аз лични ги разточвам почти прозрачни.
След като разточите първата кора, намажете с маслото и поръсете със сиренето. Навийте откъм широката страна и  навийте като спирала в намаслена тава. Намажете с останалото масло отгоре и залейте със заливката.
Печете на 200 градуса 40 минути или докато се зачерви. Оставете да изстине поне 15 мин и разрежете. Сервирайте топла.

*Само да отбележа, че може да се навива и на отделни охлюви и да се пече само залят с масло, без яйца, но ние така го предпочитаме.


Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Овчарски пай- моя рецепта стъпка по стъпка
« Отговор #56 -: 03 Декември 2007, 07:50:30 »
Това не е оригиналната рецепта за овчарски пай( оригиналната се приготвя с накълцано агнешко месо и няма гъби и грах), но в нашето семейство много го харесваме така, надявам се да ви допадне. Ако желаете да видите снимките стъпка по стъпка, кликнете на тази снимка:



Рецепта за 12 човека
За пюрето:
1.5 кг картофи
100 гр масло
3 с.л заквасена сметана
1 ч.ч мляко

За пълнежа
1 голям червен лук, нарязан на ситно
1 малък бял лук, нарязан наситно
3 с.л зехтин
500 гр кайма
1 ч.ч моркови на шайби
200 гр печен червен пипер на ленти
1 ч.ч пресен зелен пипер, нарязан на кубчета
2 ч.ч гъби печурки на шайби
1 консерва грах
4 с.л консервирани домати
1 ч.л червен пипер
1/2 ч.л чубрица
щипка сол и черен пипер- на вкус

1.Сварете картофите и направете пюрето прибавите сметаната, маслото и прясното мляко.
2.Запържете каймата, като добавите последователно лука, морковите и зеления пипер. Задушете до готовност( може да добавите малко вода, ако зеленчуците ви не са сочни)
3.В намаслена тава разстелете пласт картофено пюре и в/у него изсипете запържената смес.
4.Изсипете кутията грах и разстелете в/у сместа от кайма.
5. Разстелете нарязаните на шайби печурки
6. В/у печурките изсипете нарязаните на ленти печени червени чушки.
7. Напълнете пюрето в пош и с накрайник за декориране на торти направете розички или каквито искате/можете завъртулки докато покриете цялата повърхност.
8. Запечете на 200 С за 30 мин или докато се зачерви отгоре.

Оставете да изстине и разрежете. Сервирайте топло.
« Последна редакция: 03 Декември 2007, 07:52:18 от Tandoori »

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Шоколадови "захарни сливки" без печене
« Отговор #57 -: 11 Декември 2007, 01:22:29 »
Шоколадови " захарни сливки" без печене
Chocolate sugarplums



Продукти:
1 и 1/2 ч.ч полу-горчив шоколадов чипс ( може и обикновен шоколад, но намалете от захарта)
1/2 ч.ч  пудра захар
1/4 ч.ч мед( може и царевичен сироп или кленов сироп)
2/3 ч.ч вода
1 ч.л ром( може бренди, коняк)
1 ч.л есенция бадем
2 и 1/2ч.ч ситно натрошени чаени бисквити
1 ч.ч орехи, смлени
1 ч.ч бадеми, смлени
1/2 ч.ч сушени сини сливи, смлени
1 ч.ч стафиди, цели
1/2  ч.ч сушени кайсии, смлени

За овалването: какао на прах, захар на кристали, кокосови стърготини, захарни пръчици и т.н.

1. Пригответе си голям незагарящ съд на котлона, сложете на най-слабата степен.
2. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата.
3. Смесете шоколада, пудрата захар, меда, водата и есенцията в съда на котлона и бъркайте с дървена лъжица докато стане еднородна смес.
4. Добавете натрошените бисквити, орехите, бадемите, сините сливи и кайсиите. Разбъркайте добре.
5. Добавете брендито ( ако правите сладките за деца, може да го пропуснете, разбъркайте и свалете от огъня.
5. Оформете малко топче от сместа, поставете цяла ядка бадем, лешник или цяла стафида в средата и оформете като топче отново. Оваляйте в  захар, какао, кокосови стърготини, цветни пръчици и т.н.
Съхранявайте на сухо в кутия, защото изсъхват лесно.  :thumbup:


« Последна редакция: 11 Декември 2007, 21:10:46 от Tandoori »

di_ani

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1729
Re: На маса с Tandoori
« Отговор #58 -: 13 Декември 2007, 20:19:59 »
Благодаря ти за рецептата на Шоколадови " захарни сливки",
направих ги и много се харесаха. Едната част замразих оформени като топчета, при изваждане само ще ги покрия с какао, кокос. Много бързи и лесни.
Замених количеството вода със сметана и масло и предполагам, че не съм променила много вкуса. :icon_question:

с шоколадова глазура
 :thankyou:
« Последна редакция: 14 Декември 2007, 18:52:34 от di_ani »

Tandoori

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 126
  • http://tandoorisjourney.blogspot.com
Re: На маса с Tandoori
« Отговор #59 -: 16 Декември 2007, 08:04:39 »
Благодаря ти за рецептата на Шоколадови " захарни сливки",
направих ги и много се харесаха. Едната част замразих оформени като топчета, при изваждане само ще ги покрия с какао, кокос. Много бързи и лесни.
Замених количеството вода със сметана и масло и предполагам, че не съм променила много вкуса. :icon_question:

с шоколадова глазура
 :thankyou:



Di_ani, прелестно изглеждат!!! Наистина страхотна идея за глазурата, може би и аз ще пробвам! По повод сметаната и водата- със сигурност като вкус може да са дори и по-добри, но имай предвид, че след като не е топлинно обработено ще са по-малотрайни ( макар че това рядко е проблем, защото много бързо се изяждат  ;D). А аз не слагах млечни продукти и защото едно от дечицата в училището на сина ми има алергия към тях и ми трябваше рецепта без мляко  :thumbup:
Много обичам така, като пусна някоя рецепта и тя да си поема свой" живот" и всеки да си добавя нещо от себе си! Получават се фантастични неща!
Благодаря ти!
 :air_kiss:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • mimi9099: И аз съм от него край и съжалявам че не съм съхранила рецептите благодаря че сте публикували гювечетатс
    29 Декември 2020, 16:44:16
  • mimi9099: Здравейте Снежка а имате ли рецептата и за питките от каравеловското ханче ако да бихте ли я публикували
    29 Декември 2020, 16:42:00
  • mimi9099: Може ли да задам въпрос към Снежка
    29 Декември 2020, 16:39:16
  • scorpia: Ужасно ми е мъчно за този изключителен форум. Съсипан! За да може някакви като mariqna44 да изкарват някой лев с нелепи реклами в нелепи теми за гуми и дрехи втора употреба..
    26 Декември 2020, 10:11:34
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47

* Последното от форума

Re: Колан от radkaa
[21 Август 2021, 17:54:14 ]


Re: Колан от mariqna44
[20 Август 2021, 08:26:26 ]


Колан от radkaa
[19 Август 2021, 21:44:29 ]


Re: Идеи за ремонт от radkaa
[25 Юли 2021, 20:38:45 ]


Re: Идеи за ремонт от mariqna44
[22 Юли 2021, 21:37:53 ]


Идеи за ремонт от radkaa
[21 Юли 2021, 22:13:38 ]


Re: Брашното и неговите потайности... от radkaa
[21 Юли 2021, 15:15:30 ]


Re: Аксесоари за телефона от radkaa
[21 Юли 2021, 15:12:27 ]


Viagra online"Buy viagra online от sharlenci
[14 Юли 2021, 03:23:03 ]


Re: Аксесоари за телефона от mariqna44
[11 Юли 2021, 11:58:20 ]


Аксесоари за телефона от radkaa
[10 Юли 2021, 18:46:52 ]


Re: Хостинг за сайт от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:19:54 ]


Re: За банята от mariqna44
[27 Юни 2021, 20:12:49 ]


Re: Хостинг за сайт от radkaa
[26 Юни 2021, 12:18:39 ]


Re: За банята от radkaa
[26 Юни 2021, 12:09:06 ]


Хостинг за сайт от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:59:10 ]


За банята от mariqna44
[25 Юни 2021, 22:45:44 ]


Re: За градината от mariqna44
[26 Май 2021, 21:30:18 ]


Re: За градината от radkaa
[26 Май 2021, 06:50:32 ]


За градината от mariqna44
[25 Май 2021, 15:16:06 ]