Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро  (Прочетена 739822 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #240 -: 22 Октомври 2007, 19:50:13 »
Брей, Жоро твоя е с много екстри  :thumbup:

Аз като си купвах първия- с триъгълниците -  нямаше такива. Затов асе наложи да се доохарчвам, заради едната п.....а  ;D
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Печени ябълки с ванилов сос
« Отговор #241 -: 23 Октомври 2007, 07:51:47 »
                                                 Печени ябълки с ванилов сос
                                                        6 порции
2 кг. ябълки
4 с.л. зехтин
сока от един лимон
50 мл. червен ром
2 ч.л. подсладител "Суитли - ултра"

ванилов сос
500 мл. прясно мляко
2 яйца
1 с.л. брашно
1 ч.л. течен подсладител "Суитли-ултра"
1/2 флаконче есенция ванилия


Ябълките се обелват, нарязват на парчета и поставят в тава. Смесват се зехтина, лимоновия сок, рома и подсладителя и ябълките се поръсват с тази смес. Пече се във фурна на 200 градуса около половин час. Оставя се да изстине.
Прави се ванилов сос (най лесно в млековарка или на водна баня). Млякото се довежда до кипване в друг съд. Яйцата се разбиват с брашното и 100 мл. вода, добавя се на тънка струйка горещото прясно мляко, после сместа се сгъстява на огъня, при непрекъснато разбъркване. Накрая се добавят ванилията и подсладителя, последно разбъркване и соса се отстранява от огъня. Oстава се да изстине.
Десерта се поднася, като в чаши се разпределят печените ябълки и се заливат с ванилов сос.

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1433
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #242 -: 23 Октомври 2007, 09:58:09 »
bordovsky благодаря много за бързия отговор. А с какво мога да заместя подсладител "Суитли - ултра"? Със същото киличество захар ли?

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #243 -: 23 Октомври 2007, 10:21:35 »
1 ч.л. "Суитли - ултра" се равнява на 6 с.л. захар. :thumbup:

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1433
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #244 -: 23 Октомври 2007, 12:59:53 »
 :thankyou: десерта ще го пробвам задължително   ;D

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1734
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #245 -: 24 Октомври 2007, 10:27:10 »
Жоре,печените ябълки с ванилов сос са СУПЕР  :yahoo:.Народа в къщи яде,яде и свършиха.Имаш оФициални благодарностти от мен,защото това е рецепта,която мога да направя след работа бързичко. :air_kiss:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #246 -: 24 Октомври 2007, 10:48:34 »
Ели (ако това е името ти  ::)) много се радвам,че сте харесали печените ябълки.....те са на голяма почит в моето семейство. Основната рецепта си остават самите печени ябълки, а могат да се залеят с най-различни сосове, подсладено кисело мляко и т.н.  :innocent:

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1734
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #247 -: 24 Октомври 2007, 10:59:24 »
Елена съм,да.Аз съм пекла ябълки-цели само със захар,но тези с кремчето са чудни и понеже моите деца си падат по всякакви кремчета,снощи бяха очаровани от комбинацията.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Софиянки
« Отговор #248 -: 24 Октомври 2007, 11:15:42 »
                                                Софиянки      
                                                6 броя

3 кренвирша
100 гр. кашкавал
200 гр. брашно грахам
~ 250 гр. брашно тип 500
300 мл. прясно мляко
150 мл. вода
1 суха мая (7 гр.)
120 мл. зехтин
1 ч.л. сол
2-3 капки течен подсладител "Суитли-ултра" (1 ч.л. захар)

Млякото,заедно с водата се затоплят (~40 градуса). Поставят се в купа, заедно със 100 мл.зехтин, солта и подсладителя. Добавят се брашната и маята и се замесва доста меко тесто, което се оставя на толо да втаса (да удвои обема си).
Кренвиршите се разрязват на две по дължина. Тестото се разделя на 6 топки и с помоща на останалия зехтин (без да се точи, работи се с ръце) се разтеглят питки, в които се завиват кренвиршите. Краищата на кренвиршите трябва да стърчат отстрани. Софиянките се нареждат в намаслена тава, отгоре се настъргва на едро ренде кашкавала и се пекат във фурна на 200 гр. като се слагат в студена фурна. След изваждането се завиват с кърпа за двайсетина минути.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #249 -: 24 Октомври 2007, 11:22:38 »
Жоро, като гледам продуктите, то май доста редичко/мекичко тесто ще се получи.  :icon_question:
Ако не днес, то в близките дни са на дневен ред тези софиянки.
А това със студената фурна става само ако печеш една тава, ама при нас не стигаааа :innocent:

Тук е мястото да кажа, че рогчетата с наполовина грахам брашно /за пръв път ползвам/ми харесаха много повече, едни такива пухкави станаха,ммм и в момента си похапвам - взех си в службата за обяд, ама от сега ги подхванах.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #250 -: 24 Октомври 2007, 11:26:04 »
Веси, вярно тестото е доста меко, но ако искаш повече пoрции, то сложи малко повече брашно на порция.Тогава може да изчакаш второ втасване и да ги печеш на загряла фурна.
« Последна редакция: 24 Октомври 2007, 11:28:12 от bordovsky »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3303
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #251 -: 24 Октомври 2007, 11:59:31 »
   Мммм, Тези "Софиянки" ще ги правя през уикенда!!! Изглеждат страхотно!!!

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1734
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #252 -: 24 Октомври 2007, 15:31:43 »
Жоре,има ли вариант тестото да се прави от вечерта?Защото сутрин преди работа аз не мога да си отворя очите,а какво остава да меся. ;D Аз знам само тесто за мекици,което втасва в хладилник,но за друго изобщо не съм наясно.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #253 -: 24 Октомври 2007, 15:43:44 »
Всички (почти де) теста с мая могат да се приготвят от вечерта. Принципа е следния: замесват се със студени продукти (млякото и водата не се затоплят), поставят се в голяма купа, покрита с фолио или в намаслен найлонов плик - после се оставят в хладилника. До сутринта бавно те си втасват и са готови за работа. :innocent: :thumbup:

eli4ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1734
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #254 -: 24 Октомври 2007, 16:06:48 »
 :thankyou:, ще пробвам.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

перевозка в морг от Antoniomky
[26 Януари 2020, 22:49:15 ]


Re: Нова жилетка от cvetozara123
[24 Януари 2020, 21:56:37 ]


Нова жилетка от jeneta
[24 Януари 2020, 21:51:20 ]


Быстрая доставка препаратов от MariaNonee
[24 Януари 2020, 07:22:07 ]


Re: Евтин хладилник от jeneta
[24 Януари 2020, 01:33:49 ]


Re: Мъжки дънки от jeneta
[24 Януари 2020, 01:26:35 ]


Re: Кредит, ама от къде? от jeneta
[24 Януари 2020, 01:25:57 ]


Re: Кредит, ама от къде? от mariqna44
[24 Януари 2020, 00:32:14 ]


Re: Евтин хладилник от mariqna44
[24 Януари 2020, 00:06:26 ]


Re: Мъжки дънки от mariqna44
[23 Януари 2020, 22:31:54 ]


Re: Нов лаптоп от jeneta
[23 Януари 2020, 21:51:25 ]


Кредит, ама от къде? от jeneta
[23 Януари 2020, 15:15:44 ]


Евтин хладилник от jeneta
[23 Януари 2020, 14:26:12 ]


Мъжки дънки от jeneta
[23 Януари 2020, 13:32:22 ]


Нов лаптоп от mariqna44
[23 Януари 2020, 13:05:15 ]


Re: Онлайн казино от DNP
[16 Януари 2020, 18:33:09 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от DNP
[16 Януари 2020, 18:31:11 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от DNP
[16 Януари 2020, 18:29:04 ]


Re: Лаптоп за работа от jeneta
[13 Януари 2020, 13:10:40 ]


Re: Килим за хола от jeneta
[13 Януари 2020, 12:52:21 ]